Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > TRADING ZONE, CLASSIFIEDS & MARKETPLACE > Classifieds & Advertisements > Services Offered

Services Offered Offer any services here.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 ISIS - Topik Yang Tidak Dibenarkan
Last Post: haQ
Posted On: 28-11-2014
Replies: 0
Views: 1,727
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 27,762
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 58,308
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 13-02-2011, 09:13 PM
Usahawan Muda Usahawan Muda is offline
Active Member

Usahawan Muda's Avatar
 
Trader Rating: (14)
Join Date: Apr 2008
Posts: 2,475
Poster Rank: #1623
Thanked 29 Times
Active Level
My Mood:
Default Service Tolong Beli Barang Dari US & China (akan datang Jepun & UK)

Salam semua CGrian sekalian....disini saya nak tawarkan service membeli barang or pos barangan anda dari seller online di US dan China yg terdapat di:

http://www.ebay.com
http://www.amazon.com
http://www.bestbuy.com
http://www.shopzilla.com
http://www.shopping.com
http://www.woot.com
http://www.mcphee.com
http://www.zappos.com
http://www.dhgate.com
http://www.taoboa.com
http://www.alibaba.com

OR mana-mana website yg ada.

Bagi yang nak beli belah pakaian terutama perempuan:
http://www.marieclaire.com/fashion/t...shopping-sites


Sedikit Info Daripada Saya

Untuk sesetengah barang, contohnya pakaian, handphone, dan barangan electronics, adalah lebih murah jika anda membelinya di US/UK. Sesetengah barang yg dijual di Malaysia, anda leh dapat pengurangan harga sehingga 70% daripada retail price di Malaysia jika anda beli di US/UK. (Bukti saya ada)

Masalah utama nak beli barang daripada US/UK nie adalah shipping rate dia. Bak kata orang melayu, "Mak Nenek Punya Mahal".
Ada pilihan rate shipping yg murah anda leh dapat. Tapi barangan anda tu dh jadi ibarat mcm di "hujung tanduk kerbau" , erti kata lain, "tah dapat tah tidak".

Shipping paling laju dan ada insurance mmg mahal - org putih sebut "Ekspress Mail".
Harga dia dalam 2-3 kali ganda.

Kiraan mudah adalah seperti berikut:

Anda beli iPod Touch 32GB dengan harga USD150 (RM480) dan anda pilih shipping by Fedex International Ekspress (5-7 hari sampai)dengan harga USD50 (RM160)....so total pembelanjaan anda ialah RM640. Harga shipping je dah 1/3 drpd harga barang.

Itu baru masalah pertama, kedua pula, banyak seller x jual kepada buyer international. Sebabnya, maybe selalunya barang yg dihantar x sampai ke pembeli dan penjual lak di salahkan. Ini maybe sebab barang tu berada dlm keadaan mcm saya cakap tadi, "di hujung tanduk kerbau"
Tup-tup buyer yg bayar guna PayPal buat dispute, dpt blk duit, seller menangis.
So, nak selamat, lebih baik jangan jual international.

Ada gak yg x nak jual international sebab mereka tak dibenarkan buat begitu. Ini kerana mereka hanya diberi lesen menjual ke tempat mereka je, selalunya mereka adalah reseller or distributor sah untuk sesebuah syarikat/produk.



So, demi menyelesaikan masalah di atas, saya sediakan service-service berikut kepada anda:
  1. SERVICE: Saya sediakan alamat US or UK untuk anda, then bila barang sampai dialamat itu, saya akan pos ke rumah anda di Malaysia.
  2. SERVICE: Anda cari barang di mana-mana US/UK website, kasi link pada saya dan saya akan tolong belikan untuk anda. Harga barang dan pos dibayar oleh anda. Convert ke RM dengan darab 3.1 (fixed rate)(saya syorkan option bayaran PayPal sebab ianya lagi selamat)[/I]
  3. SERVICE: Bulk Pos - saya akan masukkan semua barangan yang anda beli dalam 1 kotak besar dan poskannya kepada anda. Janji semua barang mesti berada di lokasi yang sama.
  4. SERVICE: Kongsi Pos - Sama macam Bulk Pos, cuma barang-barang yg anda beli akan disimpan dulu bersama barang-barang pembeli lain, bila dah cukup kuota saya akan pos ke rumah saya di Malaysia, then pembeli semua leh datang ambil sendiri barang tu di rumah saya or saya poskan kepada anda (Jika x cukup quote, option pertama akan dipilih)



Harga untuk service ini: (Tertakluk kepada perubahan)
  1. RM30 tidak termasuk Charge Pos (saya akan try berikan harga pos termurah untuk anda)
  2. RM30 + 4% charge berdasarkan harga barang.
  3. RM10 untuk 1 barang + RM30 (charge tukang Pos) + Harga Pos
  4. RM10 untuk 1 barang + Harga Pos (selepas di bahagikan mengikut size & berat sama rata dengan barang-barang pembeli lain)



Service Paling Jimat ialah option ketiga dan keempat.

Untuk option keempat, ianya kena mengikut kuota.
Kalau x cukup kuota anda kena bayar ikut option pertama.



Pilihan Pos / Shipping Methods:

USPS Express Mail - laju, murah and paling ok dengan tracking no sekali.
USPS Priority Mail - murah, agak lambat nak update tracking no.
USPS Flat rate box and Flat rate envelope - Macam Pos Ekspress, harga tetap, Max 20lbs/9.07kg. Tiada Tracking no untuk Small Flat-Rate Box and Flat-Rate Envelope. Medium dan Large Flat-Rate Box ada tracking no.
FedEx - sangat laju and sangat mantap.
Fedex Freight - ini untuk barang yang besar dan berat. Kalau nak borong ok la.
DHL - sama macam USPS cuma dia lagi ok sikit.
Royal Mail - sama macam USPS cuma ini UK official pos.


Check Harga Pos Dari US ke Malaysia di sini:
http://postcalc.usps.gov/


Terma dan Syarat:
  1. Barangan yang dibeli mestilah barangan yang dibenarkan dibawa masuk ke Malaysia sahaja. Sila check di website kastam or tanya saya dahulu.
  2. Selepas barang anda sampai di alamat saya di US/UK, anda diberi masa selama 30 hari sahaja untuk langsaikan bayaran pos, jika tidak, barang tu akan di "Garage Sales" kan.
  3. Check dulu harga pos barangan anda di website company pos sebelum menggunakan perkhidmatan saya, sebab x nak lak nanti kos pos mahal daripada yg di tawarkan seller.
  4. Saya tidak akan bertanggungjawab jika barangan anda di kenakan charge oleh kastam. Tapi saya boleh tolong uruskan hal kastam untuk anda dengan sedikit charge. (janji lagi murah daripada charge Pos Laju)
  5. Saya tidak akan bertanggungjawab jika barangan yang anda beli tidak sampai di alamat US/UK saya ataupun x sama seperti yang tertera di laman web yg anda beli. Hal itu anda sendiri kena uruskan dengan penjual, saya nie "tukang pos" je..


Check disini untuk Rate Kastam:
http://tariff.customs.gov.my/


CGrian yang dah guna service ini:
  1. taufic
  2. towkei
  3. hijazi_83
  4. piracy_agen
  5. michael scottfield
  6. girlsilver

Bukan CGrian yang dah guna service ini:
  1. Azhar
  2. Chinese Girl sorang
  3. ...

Jika ada sebarang soalan, tanyalah saya.

BATCH KE-3 UNTUK SERVIS "KONGSI POS"
Sila check details dan barangan anda di page 47 - http://www.carigold.com/portal/forum...209963&page=47

Last edited by Usahawan Muda; 21-05-2011 at 08:45 PM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 13-02-2011, 09:46 PM
Usahawan Muda Usahawan Muda is offline
Active Member

Usahawan Muda's Avatar
 
Trader Rating: (14)
Join Date: Apr 2008
Posts: 2,475
Poster Rank: #1623
Thanked 29 Times
Active Level
My Mood:
Default

Jom beli PS3 dengan harga RM920++ je.
Pasaran sekarang pun cecah RM1400++

http://cgi.ebay.com/NEW-SONY-PS3-160...ht_1860wt_1139
Reply With Quote
  #3  
Old 13-02-2011, 09:53 PM
AFRO117 AFRO117 is offline
Normal Member

AFRO117's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2011
Posts: 179
Poster Rank: #10556
Thanked 2 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Usahawan Muda View Post
Jom beli PS3 dengan harga RM920++ je.
Pasaran sekarang pun cecah RM1400++

http://cgi.ebay.com/NEW-SONY-PS3-160...ht_1860wt_1139

PS3 kalau beli kat US/UK susah sikit bila bab warranty bro.
Kalau apple products yes. Warranty worldwide.

Just my 2cents.
Reply With Quote
  #4  
Old 13-02-2011, 09:59 PM
theBLOGGERboy theBLOGGERboy is offline
Well-Known
Member

theBLOGGERboy's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2009
Location: PlanetCalledEarth
Posts: 7,450
Poster Rank: #445
Thanked 30 Times
Active Level
My Mood:
Default

bila barang masuk malaysia plak tak kena tax + kena buat sirim??
__________________
Okay, Now Make Me A Sandwich
Reply With Quote
  #5  
Old 13-02-2011, 10:02 PM
Usahawan Muda Usahawan Muda is offline
Active Member

Usahawan Muda's Avatar
 
Trader Rating: (14)
Join Date: Apr 2008
Posts: 2,475
Poster Rank: #1623
Thanked 29 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by AFRO117 View Post
PS3 kalau beli kat US/UK susah sikit bila bab warranty bro.
Kalau apple products yes. Warranty worldwide.

Just my 2cents.
Yup....betul tu...leh je beli PS3 baru or 2nd hand kalau nak jimat.
Aku punya PS1, PS2, semua handphone dan laptop aku beli x penah pun rosak semasa warranty masih ada.
Lepas habis tu ada la yg rosak.

Belilah apple klu gitu....
MacBook Pro ke.....mantap tu.
Reply With Quote
  #6  
Old 13-02-2011, 10:06 PM
Usahawan Muda Usahawan Muda is offline
Active Member

Usahawan Muda's Avatar
 
Trader Rating: (14)
Join Date: Apr 2008
Posts: 2,475
Poster Rank: #1623
Thanked 29 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by theBLOGGERboy View Post
bila barang masuk malaysia plak tak kena tax + kena buat sirim??
TAX dan SIRIM ikut jenis barang gak.
Kalau beli handphone,mp3,laptop,dan gadget-gadget yg lain x kena cukai cuma kena Sirim je.

Tapi klu parcel kecil dan declare price kurang daripada RM500, insyaAllah leh lepas.

Pakaian lak ada yg kena dan ada yg x.
Ikut pada kastam gak.

Kekadang klu branded kena cukai.
Tapi leh kautem dgn "tukang penilaian".
Reply With Quote
  #7  
Old 13-02-2011, 10:11 PM
arifrahmanz arifrahmanz is offline
Active Member

arifrahmanz's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,898
Poster Rank: #2109
Thanked 6 Times
Active Level
Default

nak mintak tolong beli chevrolet camaro la..bole x?

hehe..gurau je ye tt
Reply With Quote
  #8  
Old 13-02-2011, 10:17 PM
Usahawan Muda Usahawan Muda is offline
Active Member

Usahawan Muda's Avatar
 
Trader Rating: (14)
Join Date: Apr 2008
Posts: 2,475
Poster Rank: #1623
Thanked 29 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by arifrahmanz View Post
nak mintak tolong beli chevrolet camaro la..bole x?

hehe..gurau je ye tt
Pakai Fedex Freight boleh je.
Ada AP Student ke??
huhu...
Reply With Quote
  #9  
Old 13-02-2011, 10:22 PM
estacoco estacoco is offline
Well-Known
Member

estacoco's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: May 2008
Posts: 6,105
Poster Rank: #600
Thanked 7 Times
Active Level
Default

huhuhuhuhu menarik nih. wife aku skang beli dgn member yg stadi kat us skang. so alamat delivery rumah die laa. just bump kan je la utk tt, sbb brg2 aku tu bln 10 ni sampai (x de kos penghantaran/shipping hehehehe)
__________________
Me myself and I
Reply With Quote
  #10  
Old 13-02-2011, 10:25 PM
kelicap kelicap is offline
Super Active Member

kelicap's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Feb 2011
Posts: 3,404
Poster Rank: #1145
Thanked 145 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Usahawan Muda View Post
Salam semua CGrian sekalian....disini saya nak tawarkan service membeli barang or pos barangan anda dari seller online di US dan UK yg terdapat di:

http://www.ebay.com
http://www.ebay.co.uk
http://www.amazon.com

OR mana-mana website yg ada.


Sedikit Info Daripada Saya

Untuk sesetengah barang, contohnya pakaian, handphone, dan barangan electronics, adalah lebih murah jika anda membelinya di US/UK. Sesetengah barang yg dijual di Malaysia, anda leh dapat pengurangan harga sehingga 70% daripada retail price di Malaysia jika anda beli di US/UK. (Bukti saya ada)

Masalah utama nak beli barang daripada US/UK nie adalah shipping rate dia. Bak kata orang melayu, "Mak Nenek Punya Mahal".
Ada pilihan rate shipping yg murah anda leh dapat. Tapi barangan anda tu dh jadi ibarat mcm di "hujung tanduk kerbau" , erti kata lain, "tah dapat tah tidak".

Shipping paling laju dan ada insurance mmg mahal - org putih sebut "Ekspress Mail".
Harga dia dalam 2-3 kali ganda.

Kiraan mudah adalah seperti berikut:

Anda beli iPod Touch 32GB dengan harga USD150 (RM480) dan anda pilih shipping by Fedex International Ekspress (5-7 hari sampai)dengan harga USD50 (RM160)....so total pembelanjaan anda ialah RM640. Harga shipping je dah 1/3 drpd harga barang.

Itu baru masalah pertama, kedua pula, banyak seller x jual kepada buyer international. Sebabnya, maybe selalunya barang yg dihantar x sampai ke pembeli dan penjual lak di salahkan. Ini maybe sebab barang tu berada dlm keadaan mcm saya cakap tadi, "di hujung tanduk kerbau"
Tup-tup buyer yg bayar guna PayPal buat dispute, dpt blk duit, seller menangis.
So, nak selamat, lebih baik jangan jual international.

Ada gak yg x nak jual international sebab mereka tak dibenarkan buat begitu. Ini kerana mereka hanya diberi lesen menjual ke tempat mereka je, selalunya mereka adalah reseller or distributor sah untuk sesebuah syarikat/produk.



So, demi menyelesaikan masalah di atas, saya sediakan service-service berikut kepada anda:
  1. Saya sediakan alamat US or UK untuk anda, then bila barang sampai dialamat itu, saya akan pos ke rumah anda di Malaysia.
  2. Anda cari barang di mana-mana US/UK website, kasi link pada saya dan saya akan tolong belikan untuk anda. Harga barang dan pos dibayar oleh anda. Convert ke RM guna http://www.Xe.com (saya syorkan option bayaran PayPal sebab ianya lagi selamat)
  3. Bulk Pos - saya akan masukkan semua barangan yang anda beli dalam 1 kotak besar dan poskannya kepada anda. Janji semua barang mesti berada di lokasi yang sama.
  4. Kongsi Pos - Sama macam Bulk Pos, cuma barang-barang yg anda beli akan disimpan dulu bersama barang-barang pembeli lain, bila dah cukup kuota saya akan pos ke rumah saya di Malaysia, then pembeli semua leh datang ambil sendiri barang tu di rumah saya or saya poskan kepada anda (Jika x cukup quote, option pertama akan dipilih)



Harga untuk service ini: (Tertakluk kepada perubahan)
  1. RM30 tidak termasuk Charge Pos (saya akan try berikan harga pos termurah untuk anda)
  2. RM30 + 4% charge berdasarkan harga barang.
  3. RM10 untuk 1 barang + RM30 (charge tukang Pos) + Harga Pos
  4. RM10 untuk 1 barang + Harga Pos (selepas di bahagikan mengikut size & berat sama rata dengan barang-barang pembeli lain)



Service Paling Jimat ialah option ketiga dan keempat.

Untuk option keempat, ianya kena mengikut kuota.
Kalau x cukup kuota anda kena bayar ikut option pertama.



Pilihan Pos / Shipping Methods:

USPS Express Mail - laju, murah and paling ok dengan tracking no sekali.
USPS Priority Mail - murah, agak lambat nak update tracking no.
USPS Flat rate box and Flat rate envelope - Macam Pos Ekspress, harga tetap, Max 20lbs/9.07kg. Tiada Tracking no untuk Small Flat-Rate Box and Flat-Rate Envelope. Medium dan Large Flat-Rate Box ada tracking no.
FedEx - sangat laju and sangat mantap.
Fedex Freight - ini untuk barang yang besar dan berat. Kalau nak borong ok la.
DHL - sama macam USPS cuma dia lagi ok sikit.
Royal Mail - sama macam USPS cuma ini UK official pos.



Terma dan Syarat:
  1. Barangan yang dibeli mestilah barangan yang dibenarkan dibawa masuk ke Malaysia sahaja. Sila check di website kastam or tanya saya dahulu.
  2. Selepas barang anda sampai di alamat saya di US/UK, anda diberi masa selama 30 hari sahaja untuk langsaikan bayaran pos, jika tidak, barang tu akan di "Garage Sales" kan.
  3. Check dulu harga pos barangan anda di website company pos sebelum menggunakan perkhidmatan saya, sebab x nak lak nanti kos pos mahal daripada yg di tawarkan seller.
  4. Saya tidak akan bertanggungjawab jika barangan anda di kenakan charge oleh kastam. Tapi saya boleh tolong uruskan hal kastam untuk anda dengan sedikit charge. (janji lagi murah daripada charge Pos Laju)
  5. Saya tidak akan bertanggungjawab jika barangan yang anda beli tidak sampai di alamat US/UK saya ataupun x sama seperti yang tertera di laman web yg anda beli. Hal itu anda sendiri kena uruskan dengan penjual, saya nie "tukang pos" je..


Jika ada sebarang soalan, tanyalah saya.

Barang apa yang best nak beli ni yek?
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Tags
baju melayu, computer gadget, ebay, handphone, paypal

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 01:22 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE