Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Multi Level Marketing / Partnership / Business Opportunities > MLM Local Registered Companies (With AJL)

MLM Local Registered Companies (With AJL) Registered ROC & ROB companies with AJL certificate attached.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 5,358
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 29,343
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 21,700
More...
  #1381  
Old 16-09-2010, 11:32 AM
DanishDania DanishDania is offline
Normal Member

DanishDania's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2010
Location: Iskandar, Malaysia
Posts: 154
Poster Rank: #10923
Blog Entries: 1
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by DanishDania View Post
dan saya rasa harga pakej terkecil sebelum ni ialah RM596 untuk 6bln akses. sekarang paling kecil rm7..
PEMBETULAN:

bukan Rm7.. tp Rm796

Quote:
Semoga Kita Semua Jadi Usahawan bergelar Jutawan yg Beriman... Amin ya rabbal alamin...
__________________
Danish Dania +60127693060
Score A @ Blogspot | Score A @ Facebook
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #1382  
Old 16-09-2010, 11:56 AM
Halimm Halimm is offline
Super Active Member

Halimm's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2009
Posts: 3,965
Poster Rank: #913
Thanked 14 Times
Active Level
My Mood:
Default

Hik3... teringat org tua2 & kdg2 yg muda pon melatah juga...
Reply With Quote
  #1383  
Old 19-09-2010, 08:38 AM
onesoul7981 onesoul7981 is offline
Newbies

onesoul7981's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2010
Posts: 23
Poster Rank: #24892
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by DanishDania View Post
salam sejahtera cik nadyasweet.. manis namanya. harap semanis budi bicaranya jg..



something yg x kene 2 apa ye? nk jg share kt cni.. blh berkongsi bicara bersama semua perunding d cni.. sbb u pun sebahagian dr Perunding KI. yg buruk x elok d sembunyikan.. takut kalau x benar.. ianya blh d namakan fitnah... Dosa fitnah ni balasannya 'makan daging saudara sendiri yg sudah busuk'. sdgkan d dunia pun kita loya bila tgk haiwan yg busuk d tp jln.. inikan pula utk memakannya... masyaallah... nauzubillah minzalik..



Perkataan TERMASUK ni dlm Dewan Bahasa Dan Pustaka edisi keempat merujuk kepada:

- Ter
*1. = minyak ~ barang cair ber*warna hitam yg diperoleh drpd arang batu dll (utk mengecat rumah dll), belangkin, tar; 2. bp asfalt; diter dicat (dilapis) dgn ter.
*2. tambahan kpd sesuatu fasal selepas seksyen (dlm undang-undang dll), seksyen kecil.

- Masuk (kata kerja)
*1. sudah masuk; ~ di hati ki dapat diterima, dipercayai; 2. tergolong (terhitung dll) dlm: labah-labah tidak ~ dlm kumpulan serangga;

*2. termasuk (kata terbitan dr kata kerja 'masuk')
Bersinonim dengan tergolong, terangkum, tercakup, terbilang, terhitung, terkira;

jadi tiada perkataan 'termasuk' yg sinonim.. melainkan cik nadyasweet sememangnya turunkan tandatangan dgn rela hati dan harapan serta dlm keadaan sedar dan tanpa paksaaan sesiapa setuju dgn terma dan syarat yg terkandung dlm form pendaftaran..



Semua yg nama manusia perlukan wang cik nadyasweet.. 'KEJAYAAN atau KEGAGALAN BUKAN di ukur dari HASILNYA.. Tp dari PROSESNYA. Sebagai muslim, Allah dah beri prosedurnya... iaitu, USAHA, DOA dAN TAWAKKAL.. kenali, fahami perkataan2 itu..lps tu praktikkan.. apapun yg kita lakukan...sentiasa niat 'KRN ALLAH'.. Insyaallah.. sya berani ckp krn saya dah laluinya.. Sehebat mana ujian yg Allah berikan kita dlm jln menuju kejayaan, sehebat itu jugalah NIKMAT YG ALLAH JANJIKAN jika kita berjaya tempuhinya tanpa merosakkan iman kita.. Nikmat Allah itu sgt2 manis...



scam tu apa ye cik nadyasweet? ramai org tau ckp jer.. tp makna kurang pasti.. sya n semua forumer nk tau jg..

setahu sya, semua usahawan dan staff muslim KI d wajibkan actived e-zakat dlm akaun masing2.. blh check dlm blog sya utk lihat memo tersebut.. ataupun cik nadyasweet blh cek dlm akaun KI cik nadyasweet.

dan saya rasa harga pakej terkecil sebelum ni ialah RM596 untuk 6bln akses. sekarang paling kecil rm7.. mana dtgnya rm600 tu? fitnah tu cik nadyasweet..

biar saya huraikan d cni skali lg.. konsep plan usahawan n serta segala prosedur yg KI amalkan tlh dpt pengiktirafan Syariah counsil.. d mana slh 1 unsur muamalat ialah 9/10 rezeki dtg dr perniagaan.. btl kn?.. mcmana kita nk kira? sya akn terangkan d cni..

contohnya Allah turunkan rezeki dlm negeri J pada bln sept ialah RM2 juta.. jika d bahagi Rm2 juta dgn 10. nilai tiap bahagian ialah Rm200 ribu. 9 dr 10 bermakna Allah turunkan rezeki sebanyak Rm1.8 juta utk sektor perniagaan. (blh cari details dlm 'usahawan berjaya-Dr Fadhilah kamsah')

tiap jenis bisnes akn dpt bahagian masing2 ikut nilai 9/10 tu.. A ialah usahawan yg memiliki petrol station.. dia kene kuar modal dlm Rm200 ribu. besar modalnya tu. bermakna pengorbanan nya besar.. walaupun usaha kecil krn A layak menggajikan pekerja utk stesen minyaknya, si A layak memiliki untung yg besar berdasarkan modalnya..

sedangkan B pula hanya memiliki stall jual nasi lemak n kuih muih d waktu pagi..modalnya dlm RM600.. usahanya, pengorbanannya rasanya x sama mcm si A td.. maka rezekinya pastilah kecil jg.. untuk dpt untung lumayan.. si B perlu berusaha lebih sbb tiada modal lebih..

d cni kita dpt lihat sistem muamalat Allah sgt adil krn seimbang..Modal besar.. usaha kecil.. modal kecil.. usaha mesti lah banyak..

tu salah 1 ulasan berkaitan 1 sistem KI yg lulus syariah counsil.. yg lain tu mcm bagaimana plan pembahagian keuntungan berfungsi n dll tu kene wat class muamalat personal lah ye.. hehehe..




Masyaallah...berat nih...siapa perunding KI yg berkenaan? blh report pd KI secar official.. pihak KI akan terminate dia immediatly.. klau benar jgn takut.. n jgn diamkan.. itu d kira BERSUBAHAT. krn nila setitik.. nila jd rosak semua...



produk suxxx tu apa? x faham... anda dh buka n explore semuanya d dlm Score A Programme? kalau dah.. sila nyatakan apa yg x improved? blh semak dlm blog saya lates updated silibus SAP.. semakan dari segi apa yg anda lakukan? boleh nyatakan d cni x? nak tahu juga.. boleh sama2 berbincang.. hasil perbincangan kalau sesuai n bernas, kita bersama akan majukan ke KI.. sbb setahu saya, KI x pernah ambil remeh sebarang komen..

cik nadyasweet juga kalau ada masa, boleh baca isi post2 saya n forumer lain yg berpengetahuan yg terdahulu dlm forum ni untuk mendapatkan lebih maklumat n ilmu..

berpesan2 demi kebenaran.. buruk dan baik itu daripada Allah.. kita hanyalah HAMBA Allah yg d tugaskan untuk mentaatiNya..



Nota: Pengiraan Kos Pembelajaran Score A Programme™

Kos 1 pelajar sebulan untuk purata 7 subjek nisbah 3 bulan (7:90)
Jika 7 subjek, maka Rm298 bahagi 7 = Rm42.57 bagi 1 subjek untuk 3 bulan
Jika sebulan, Rm42.57 bahagi 3 = Rm14.19 bagi 1 subjek dalam 1 bulan
Jika sehari, Rm14.19 bahagi 30 = Rm0.47


Rm0.47 untuk seorang pelajar memiliki pencapaian SEMUA A dalam peperiksaan? Tak tau lah nak cakap kalau itu masih dianggap MAHAL…



Berbaloi – baloi murahnya Score A Programme™ ni!!!
Lebih murah daripada harga melanggan pakej Astro yang termurah!
Renungkan kos yang anda tanggung kini.
Cuba anda kira bil tuisyen 1 subjek + bil buku rujukan + latih tubi + kos pergi dan balik tuisyen (minyak kereta + duit saku) + pembaziran masa dan tenaga dalam perjalanan. Seorang anak untuk 3 tahun tuisyen 2 subjek sahaja sudah mencecah Rm19,000. Kos yang lain – lain tu? Pernah anda terfikir? Adakah berbaloi? Jadilah ibu bapa yang bijak... Daftar sekarang..
Salam pagi..Danish Dania ..
Suka pnerangan u tu..mmg jitu...huhhuhu...

Semoga ape kita usahakan ini diberkati Allah...

Amin....
Reply With Quote
  #1384  
Old 20-09-2010, 08:30 AM
Irizal Irizal is offline
Active Member

Irizal's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Feb 2010
Posts: 727
Poster Rank: #4273
Thanked 124 Times
Active Level
My Mood:
Default

Salam semua...

Ini adalah feature terbaru dari score A Programme..
so far adalah terbaek yang pernah saya tahu..

Dan yang paling best ianya adalah percuma apabila anda melanggan score A programme...



untuk maklumat lanjut sila hubungi saya...
http://www.webucation2u.com/hubungi%20kami.html

sila PM saya trial ID & Password jika anda mahu explore full version untuk programme ini....
__________________
HealthCare, SkinCare, HairCare, CarCare, I Don't Care...I only care bout How To Make Money
Reply With Quote
  #1385  
Old 20-09-2010, 11:51 AM
visi-sufi visi-sufi is offline
Active Member

visi-sufi's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,871
Poster Rank: #1996
Thanked 5 Times
Active Level
Default

dengar cerita harga dah revise disebabkan dalam sistem sekarang ni dah macam-macam adaaa...

sesiapa boleh kongsi maklumat tentang harga terbaru ni?

thanx
__________________
* Restructure / Refinance Your Credit Card + Get Cash - $$ - http://www.ezpayment2u.com *

Official Blog: http://www.ezpayment2u.com/blog/
Reply With Quote
  #1386  
Old 24-09-2010, 02:11 PM
ebizpower ebizpower is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2010
Posts: 312
Poster Rank: #7377
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Boleh tengok bonus Score A Programme

Reply With Quote
  #1387  
Old 24-09-2010, 03:13 PM
visi-sufi visi-sufi is offline
Active Member

visi-sufi's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,871
Poster Rank: #1996
Thanked 5 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by visi-sufi View Post
dengar cerita harga dah revise disebabkan dalam sistem sekarang ni dah macam-macam adaaa...

sesiapa boleh kongsi maklumat tentang harga terbaru ni?

thanx
hmm... takde sesape yg boleh berkongsi maklumat ke?
__________________
* Restructure / Refinance Your Credit Card + Get Cash - $$ - http://www.ezpayment2u.com *

Official Blog: http://www.ezpayment2u.com/blog/
Reply With Quote
  #1388  
Old 25-09-2010, 04:14 AM
sismawi sismawi is offline
Active Member

sismawi's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2007
Posts: 1,218
Poster Rank: #2889
Thanked 2 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by visi-sufi View Post
dengar cerita harga dah revise disebabkan dalam sistem sekarang ni dah macam-macam adaaa...

sesiapa boleh kongsi maklumat tentang harga terbaru ni?

thanx
berapa skrg..
__________________
sismawi@gmail.com/ym:jept63/0123633153
GEL COLLAGEN
Reply With Quote
  #1389  
Old 26-09-2010, 11:26 PM
lukpayat lukpayat is offline
Experienced Trader

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2008
Posts: 3,104
Poster Rank: #1182
Thanked 4,258 Times
Active Level
My Mood:
Default

saya pon dah join
__________________
Reply With Quote
  #1390  
Old 27-09-2010, 05:15 PM
ebizpower ebizpower is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2010
Posts: 312
Poster Rank: #7377
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Kalau nak janji temu mengenai Score A Programme.. boleh ke website ini.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 02:28 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE