Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Offline Business, Entrepreneur Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 12-01-2011, 02:46 PM
petehketing petehketing is offline
Regular

petehketing's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: May 2010
Posts: 258
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default Projek apa yang sesuai??

Assalamualaikum

Minta pandangan sahabat2 CG sekelian.

Saya ada sekeping tanah. Tepi jalan besar ... jalan utama ke terengganu belah pantai.

Bahagian depan ada rumah keluarga... bahagian belakang kosong, tak tau nak buat apa. Tapi skrg saya tinggal kat area lain, rumah tu bg sewa kat org.

Hari ni baru tahu, jiran sebelah rumah nak buat tempat bela burung walit. So, fikir2 rugi jugak kalau biar tanah mcm tu.

Cadang mulanya nak tanam kelapa. Sbb area pantai elok tanam kelapa. Tapi still consider yg lain.

Apa lagi yer yg sesuai untuk tanam kat area mcm ni.

Belakang rumah ada sungai... lepas seberang sungai baru sampai pantai.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 14-01-2011, 06:00 AM
wakil wakil is offline
Active Member

wakil's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Apr 2008
Posts: 1,568
Thanks (Received): 29
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

kwsn dh cntk..
wat burung walit jer r...
Reply With Quote
  #3  
Old 14-01-2011, 06:12 AM
silverchair959 silverchair959 is offline
Legendary Member

silverchair959's Avatar
 
Trader Rating: (22)
Join Date: Dec 2005
Location: ilhamabadi.my
Posts: 15,736
Thanks (Received): 48
Likes (Received): 1
Blog Entries: 3
Active Level
My Mood:
Default

tanam cili padi
Reply With Quote
  #4  
Old 14-01-2011, 06:32 AM
analog84 analog84 is offline
Regular

analog84's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2008
Posts: 441
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

bukak driving school
Reply With Quote
  #5  
Old 14-01-2011, 03:53 PM
aes aes is offline
Super Active

aes's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Apr 2008
Location: CG
Posts: 9,561
Thanks (Received): 19
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

buat homestay .... best gak tu.

Tp modal besau le plk, kalau dulu ada dana pelancongan dah blh dpt ni
Reply With Quote
  #6  
Old 14-01-2011, 03:56 PM
bintara80 bintara80 is offline
Active Member

bintara80's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2010
Posts: 2,196
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 7
Active Level
Default

jgn buat apa2... simpan pastu jual melalui saya. hehe
__________________
EJEN RUMAH/TANAH REN00171 ~ EJEN AIA PUBLIC TAKAFUL
HUBUNGI: 019-283 4359 LEADER AHMAD (EJEN DIPERLUKAN)
KLIK SINI >> http://johanrealty.com << KLIK SINI
Reply With Quote
  #7  
Old 14-01-2011, 04:01 PM
takimi takimi is offline
Regular

takimi's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jan 2011
Posts: 967
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

kalau TT dah malas sgt nak usaha kn tanah...cagarkan tanah kt syarikat telekomunikasi untuk bangunkan menara talipon...bulan2 masuk gak income...heheh...
Reply With Quote
  #8  
Old 14-01-2011, 04:06 PM
sham_walet sham_walet is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2010
Posts: 134
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

buat rumah burung walit... sokong sangat2, www.ibnumasri.blogspot.com
Reply With Quote
  #9  
Old 15-01-2011, 07:59 PM
chaphoo chaphoo is offline
Active Plus

chaphoo's Avatar
 
Trader Rating: (10)
Join Date: Dec 2007
Posts: 4,361
Thanks (Received): 1013
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by petehketing View Post
Assalamualaikum

Minta pandangan sahabat2 CG sekelian.

Saya ada sekeping tanah. Tepi jalan besar ... jalan utama ke terengganu belah pantai.

Bahagian depan ada rumah keluarga... bahagian belakang kosong, tak tau nak buat apa. Tapi skrg saya tinggal kat area lain, rumah tu bg sewa kat org.

Hari ni baru tahu, jiran sebelah rumah nak buat tempat bela burung walit. So, fikir2 rugi jugak kalau biar tanah mcm tu.

Cadang mulanya nak tanam kelapa. Sbb area pantai elok tanam kelapa. Tapi still consider yg lain.

Apa lagi yer yg sesuai untuk tanam kat area mcm ni.

Belakang rumah ada sungai... lepas seberang sungai baru sampai pantai.
kalau bro tengok bro nya avatar sendiri, dah ada idea bisnes, cuma tngok market bro cene,,,kalau ramai budak muda+dekat ipt memang sesuai,,,

bro juga leh wat tempat sewa parking, kalau berdekatan, kawasan ramai orang datang,,,
Reply With Quote
  #10  
Old 15-01-2011, 08:03 PM
ignorexx ignorexx is offline
Super Active

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jan 2008
Location: mane mane aje
Posts: 9,253
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

brape gok kos sarang burung walit nih
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold