Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Offline Business, Entrepreneur Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 03-01-2011, 11:46 AM
apizx apizx is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Posts: 30
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default Prosedur Import brg kosmetic

Salam semua warga CG,
Saya nk minta tlg kepada sape2 yg mempunyai ilmu atau experience tentang bagaimana camne cara nk bawa masuk brg kosmetic dari luar.

Saya berminat nk mula biznes ng menjual brg2 cam makeup tp yg original punya cam loreal, maybelline, n mcm2 lagi yg bukan high end punya.

Saya da cek kt kastam yg brg2 ni xde import tax n sales tax, cuma yg jd masalahnya dr pharmacy malaysia. Ada jg hubungi mereka tp tidak menjawab persoalan. Jd cam lagi konfius pula. ada authorization for manufacturer, process fee dan mcm2 lagi. Bukannya nk jd sole agent. Cuma jual apa produk yg da ada kt pasaran.

Cane org yg import brg kosmetik cari China yg imitation tu blh lepas jual kt pasar mlm. adakah akan dikenakan apa2 charge tambahan ms import?

Camne cara yg paling mudah bw masuk brg2 ni tanpa ditahan?

Jwpn dr otai2 CG yg berpengalaman sgtlah diharapkan
Sekian terima kasih.

Last edited by apizx; 31-05-2015 at 01:48 AM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 03-01-2011, 03:07 PM
fyz_2006 fyz_2006 is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2007
Posts: 1,485
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

kite tunggu jawapan dari dr yg pakar.....
aku tolong up thread ni...
Reply With Quote
  #3  
Old 03-01-2011, 03:08 PM
cometfly81 cometfly81 is offline
Regular

cometfly81's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2009
Posts: 100
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

cantik2..tunggu gak ni
Reply With Quote
  #4  
Old 03-01-2011, 03:25 PM
skyside skyside is offline
Active Plus

skyside's Avatar
 
Trader Rating: (18)
Join Date: Jul 2009
Posts: 3,698
Thanks (Received): 25
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

mana pakar kosmetik n trading...
teman menanti jawapan yg arif..
Reply With Quote
  #5  
Old 03-01-2011, 03:35 PM
rampai rampai is offline
Junior

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2010
Posts: 71
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 0
Active Level
Default

imitation kat pasar malam kalau tak kena tahan, lepas lah. yang pembekal imitation ni pulak, tokeh2 borong ni kaw tim sama ehem..ehem..

kalau kastam cakap no problem bawak masuk ajer. declare ajer benda lain. 99.9% kastam tak bongkar cargo kau. orang bawak masuk mercun rocket 10 container 40 kaki pun boleh lepas...

masalah nya cuma nak jual ajer. kalau tak jauh dari kedai kau ada authorised agent yang jual ori, baik jangan jual. nanti dia bilang ehem..ehem..

kalau takut nak bawak masuk beli ajer sikit2 dulu kat sini dengan tokeh2 borong ni.

yang macam l'oreal, maybelline tu nak kena cari jugak pembekal dia kat sini. Sapa2 tahu lubang authorised importer l'oreal etc... tolong bagitahu TT ni.
Reply With Quote
  #6  
Old 04-01-2011, 11:55 AM
apizx apizx is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Posts: 30
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

tima kasih cik Rampai..

btl tu..keyakinan kn ada.style rambo.da wat silap br tau..cuma rugi skt la..(adoi...)huhu..igt nk jual online je or sesekali blh jg jual kt pasar mlm.

tp ada lagi 1 soalan. bab declare ni. bukan ke kastam akan scan dulu sume kotak. kalu terkantoi naya jg tu..

okay ni permulaan yg baik..
tp utk long term bisnes pl, org kata honesty seller. yg mmg ikut saluran yg sah..sape2 yg ada pengalamn blh kita share bersama.







majulah bisnes utk org kita.
Reply With Quote
  #7  
Old 04-01-2011, 06:09 PM
rampai rampai is offline
Junior

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2010
Posts: 71
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 0
Active Level
Default

nak bisness kekal lama, buat ikut undang2.

imitation2 ni bisness sekejap. mcm pencuri. online dengan pasar malam boleh lah.

kastam scan container cari firearms, illegal drugs.

yang lain tu random check ajer. kastam ni keja betul ker? nak ke dorang ni kerja buat menyusah kan hidup dorang ni? dorang tak nak scan kotak sebiji2.

dah berjuta juta barang tiruan masuk ke malaysia, dah malas dah dorang nak layan.
Reply With Quote
  #8  
Old 06-01-2011, 11:55 AM
apekehe apekehe is offline
Regular

apekehe's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2010
Posts: 263
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

jual barang tiruan......halal ke haram??? rasa mcm ada thread ritu....
Reply With Quote
  #9  
Old 09-01-2011, 01:37 AM
procircuit procircuit is offline
Regular

procircuit's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Dec 2010
Posts: 413
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

tt nak bawa masuk brapa byk?? kalo guna EMS\USPS keberangkalian kena tahan tinggi . kalau nak order byk boleh la nak tolong. pe2 PM.
Reply With Quote
  #10  
Old 09-01-2011, 03:51 AM
yus_suf yus_suf is offline
Regular

yus_suf's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2010
Posts: 134
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

menarik thread nih..kasi up..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump