Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > TRADING ZONE, CLASSIFIEDS & MARKETPLACE > Classifieds & Advertisements > Other Classifieds

Other Classifieds Any classifieds that not suits the selling of products or services.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 22,999
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 53,598
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 41,034
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 13-11-2010, 07:15 PM
tokmat™ tokmat™ is offline
CG Top Poster Club

tokmat™'s Avatar

 
Trader Rating: (41)
Join Date: Dec 2005
Location: Shah Alam - Limbang - Kota Kinabalu - Shah Alam
Posts: 33,348
Poster Rank: #30
Blog Entries: 6
Thanked 275 Times
Active Level
My Mood:
Default Sumbangan Dana Untuk Sekolah Rendah Islam Al-Hafidz ( SRI Al-Hafidz )

Assalamualaikum & salam hormat...

Thread yang sia buka kali ini adalah berkaitan untuk memohon sumbangan dana daripada rakan-rakan di CariGold.com serta mereka yang membaca thread ini.

Sebelum sia membuka thread ini, sia telah pun meminta izin daripada Tuan Dann sendiri. Alhamdulillah... beliau mengizinkan sia membuka thread ini...

Sedikit info berkaitan Sekolah Rendah Islam Al-Hafidz ( SRI Al-Hafidz ).

Sekolah Rendah Islam Al-Hafidz menawarkan kepada ibubapa yang berminat untuk mendidik anak mereka dengan pendidikan yang berteraskan Islam bersepadu antara dunia & akhirat. Sekolah Rendah Islam Al-Hafidz ditubuhkan bukanlah bermatlamatkan keuntungan MATERIAL semata-mata. Ianya beroperasi dengan dana wakaf dan derma dari orang ramai yang amat mencintai dan mahu melihat Islam kembali bersinar di bumi ini. Yuran yang dikenakan hanyalah untuk membiayai kos pengurusan sekolah dan gaji guru sahaja. Buat sementara waktu sekolah Rendah Islam Al-Hafidz akan beroperasi di sebuah bangunan kedai yang disewa di Bandar Sierra sehingga tapak kekal diperolehi.

- Sekolah ini akan mula beroperasi di Bandar Sierra, Kota Kinabalu, Sabah pada Januari 2011.
- Satu-satunya sekolah swasta berteraskan Islam 100% yang ditubuhkan di Sabah.
- Link Laman Web : Anjung SRI Al-Hafidz
- Link Untuk Menderma : Link Derma & Tajaan SRI Al-Hafidz

Berikut Surat Kebenaran Untuk Memungut Derma :





Sumbangan atau derma bolehlah disalurkan ke akaun :-

Bank Islam Malaysia Berhad Cawangan Kota Kinabalu, Sabah: 10016010078210 (SAR Al-Hafidz)

Maybank : 560214005477 (SAR Al-Hafidz)


Persoalan : Mengapa sia buka thread ini?

Sebenarnya sia ada bersama-sama jawatankuasa penubuhan sekolah ini yang telah bermesyuarat pada 05 Nov 2010 ( Jumaat ) yang lalu.
Insya Allah... anak-anak sia akan dihantar ke sekolah ini pada sesi persekolahan 2011 kelak.

Sehubungan itu, sia berhasrat untuk membuat usaha mengutip sumbangan secara online setelah sia utarakan dalam mesyuarat tersebut.

Jika rakan-rakan ingin memastikan apa yang sia nyatakan ini benar atau sebaliknya, boleh terus menghubungi penama di bawah :

1. Ustaz Anuar : 013 - 856 0679
2. Ustaz Kasmadi : 016 - 251 3516



Sekiranya rakan-rakan tidak mahu terus ke akaun Bank Islam SRI Al-Hafidz & ingin memindahkan wang derma serta tajaan ke akaun sia, pasti sia akan serahkan pada pihak pengurusan SRI Al-Hafidz.
Ini kerana, pihak sekolah belum membuka akaun Maybank & CIMB bagi tujuan tersebut.

Setelah sia menerima wang derma daripada rakan-rakan, akan sia utarakan di thread ini dalam post ke dua untuk memastikan bahawa sia tidak menyalah gunakan kepercayaan yang diberikan.

Berikut maklumat akaun sia :

* Maybank : 161024006637 ( Rahmat Bin Mohamad Tahal ) – E-Mail : tokmat9988@gmail.com
* CIMB : 10090018986528 ( Rahmat Bin Mohamad Tahal ) – E-Mail : tokmat9988@gmail.com

Catatan semasa membuat transfer: Derma Untuk SRI Al-Hafidz

Kalau nak direct derma, sila ke link ini :

Derma & Skim Penajaan

Dah buat pemindahan, sila isikan Borang Sumbangan


Terima kasih atas sumbangan derma yang tuan-tuan & puan-puan berikan. Semoga Allah akan terus melimpah ruahkan rezeki tuan puan sekalian demi memastikan rezeki yang diperolehi digunakan pada saluran yang betul. Amin....



Sila layari :

Laman web القرآن الكريم

bacaan, teks, simpanan, tafsir, terjemahan & audio pelbagai qarie...

Last edited by tokmat™; 27-07-2012 at 07:51 AM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 13-11-2010, 07:16 PM
tokmat™ tokmat™ is offline
CG Top Poster Club

tokmat™'s Avatar

 
Trader Rating: (41)
Join Date: Dec 2005
Location: Shah Alam - Limbang - Kota Kinabalu - Shah Alam
Posts: 33,348
Poster Rank: #30
Blog Entries: 6
Thanked 275 Times
Active Level
My Mood:
Default Jumlah Sumbangan

Jumlah Sumbangan Terkini Daripada Rakan CariGold:

1. ROHAIZA BT ISMAIL
2. ABDUL RASYID ILI BIN SAHA
3. OMAR BIN JAAPAR
4. MUHD MUSTAQIM
5. ROZAIMAH BINTI ROSLAN





Jumlah Kutipan Bermula 24 Nov 2010 Sehingga 11 Januari 2011:

RM231.01

Last edited by tokmat™; 11-01-2011 at 01:10 PM..
Reply With Quote
  #3  
Old 13-11-2010, 07:16 PM
tokmat™ tokmat™ is offline
CG Top Poster Club

tokmat™'s Avatar

 
Trader Rating: (41)
Join Date: Dec 2005
Location: Shah Alam - Limbang - Kota Kinabalu - Shah Alam
Posts: 33,348
Poster Rank: #30
Blog Entries: 6
Thanked 275 Times
Active Level
My Mood:
Default

Reserved Post
Reply With Quote
  #4  
Old 13-11-2010, 07:17 PM
tokmat™ tokmat™ is offline
CG Top Poster Club

tokmat™'s Avatar

 
Trader Rating: (41)
Join Date: Dec 2005
Location: Shah Alam - Limbang - Kota Kinabalu - Shah Alam
Posts: 33,348
Poster Rank: #30
Blog Entries: 6
Thanked 275 Times
Active Level
My Mood:
Default

Reserved Post 2
Reply With Quote
  #5  
Old 14-11-2010, 03:44 PM
amazinggold88 amazinggold88 is offline
CG Top Poster Club

amazinggold88's Avatar
 
Trader Rating: (261)
Join Date: Nov 2008
Location: harapan menjadi kenyataan :)
Posts: 42,117
Poster Rank: #17
Thanked 191 Times
Active Level
My Mood:
Default

kne mskkn kat siggy den nie
__________________
JUAL BELI EMAS YANG MENGUNTUNGKAN ANDA.
ANDA BELI 170/G,ANDA JUAL SEMULA RM184/G.ANDA UNTUNG RM14/G.
BANYAK KAN????JIKA MINAT,BOLEH WASSAP 0127782804
Reply With Quote
  #6  
Old 14-11-2010, 03:45 PM
tokmat™ tokmat™ is offline
CG Top Poster Club

tokmat™'s Avatar

 
Trader Rating: (41)
Join Date: Dec 2005
Location: Shah Alam - Limbang - Kota Kinabalu - Shah Alam
Posts: 33,348
Poster Rank: #30
Blog Entries: 6
Thanked 275 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by izan_88 View Post
kne mskkn kat siggy den nie
terima kasih tuan...
itu pun satu amal jariah....
Reply With Quote
  #7  
Old 14-11-2010, 03:50 PM
amazinggold88 amazinggold88 is offline
CG Top Poster Club

amazinggold88's Avatar
 
Trader Rating: (261)
Join Date: Nov 2008
Location: harapan menjadi kenyataan :)
Posts: 42,117
Poster Rank: #17
Thanked 191 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by tokmat™ View Post
terima kasih tuan...
itu pun satu amal jariah....

x muat plak
mcm mane nk buat signature mcm tm ye
__________________
JUAL BELI EMAS YANG MENGUNTUNGKAN ANDA.
ANDA BELI 170/G,ANDA JUAL SEMULA RM184/G.ANDA UNTUNG RM14/G.
BANYAK KAN????JIKA MINAT,BOLEH WASSAP 0127782804
Reply With Quote
  #8  
Old 14-11-2010, 03:52 PM
tokmat™ tokmat™ is offline
CG Top Poster Club

tokmat™'s Avatar

 
Trader Rating: (41)
Join Date: Dec 2005
Location: Shah Alam - Limbang - Kota Kinabalu - Shah Alam
Posts: 33,348
Poster Rank: #30
Blog Entries: 6
Thanked 275 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by izan_88 View Post

x muat plak
mcm mane nk buat signature mcm tm ye
gunakan web 3rd party tu.....
macam sia buat tu....
jadi, banyak link boleh dimuatkan.....
try lihak link pada siggy sia tu.... semuanya singkat2 je....
Reply With Quote
  #9  
Old 14-11-2010, 03:56 PM
abangpower abangpower is offline
Super Active Member

abangpower's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2010
Location: Planet Bumi
Posts: 2,839
Poster Rank: #1358
Thanked 165 Times
Active Level
My Mood:
Default

jom derma cepat utk saham akhirat!....
klu thread awek cun, gossip, bogel cepat & laju jak yg post/komen

thread mcm ni slow jak, lembutlembai sunyi sepi jak....mungkin depa derma senyap2 kot...
__________________

PERCUMA! Belajar Bina Badan Online! KLIK SINI
JOM! Kuruskan badan tanpa supplement yang mengarut!
PERCUMA! Ebook Resipi Bina Badan KLIK SINI
Reply With Quote
  #10  
Old 14-11-2010, 04:10 PM
insyi© insyi© is offline
CG Top Poster Club

insyi©'s Avatar
 
Trader Rating: (41)
Join Date: Mar 2008
Location: <<dkt umah backstabber>>
Posts: 27,829
Poster Rank: #43
Thanked 180 Times
Active Level
My Mood:
Default

salam tokmat.....

sy dh transfer ke CIMB tokmat baru jap....tQ!

Ref No. : 91973784
Transaction Status : Successful
Payment Alert SMS status : -
Transferred From : 07090045562521
Account Type : Savings Account
Transferred To : 10090018986528 Add to Favor List
Beneficiary Name : RAHMAT BIN MOHAMAD TAHAL @ MOHAMAD TAKAL
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 09:41 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE