Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Jenaka, Lawak, Kelakar

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 23,309
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 53,895
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 41,308
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 06-07-2007, 11:50 AM
dr_alban dr_alban is offline
Well-Known
Member

dr_alban's Avatar
 
Trader Rating: (21)
Join Date: Apr 2007
Location: wasap 0132495817
Posts: 7,042
Poster Rank: #477
Blog Entries: 2
Thanked 155 Times
Active Level
My Mood:
Default Ha! Ha! Ha!.. Lawak Giler..

Aku ada cerita ni... lawak la juga.. tapi jangan
ketawa tau... Aku baru berkahwin setahun yang lepas
dan duduk dengan isteri aku. Kami duduk berdua sahaja
sebab belum dikurniakan anak. Aku ni ada satu
kegemaran iaitu makan telur rebus. Aku pun tak tahu
kenapa aku suka makan telur rebus, sedap agaknya.
Sebelum aku kahwin, aku memang gila telur rebus. Pagi
petang siang malam makan telur rebus. Tapi semenjak
aku kahwin ni aku terpaksa berkorbanlah, iaitu dengan
meninggalkan tabiat aku ini. Lama juga aku dah tak
pekena telur rebus ni.. sebab orang rumah aku masak
sedap-sedap.. so aku dah tak kisah lagilah..

Ceritanya begini, bulan lepas masa aku balik kerja,
tiba-tiba kereta aku rosak.. akupun telefon bini aku
katakan aku balik lambat sebab kena menapak. Sebab
lapar akupun singgah satu kedai makan tu... wahhh..
ada telur rebuslah! Akupun makan nasi dengan telur
rebus. Lepastu aku order telur rebus lebih lagi untuk
diratah. Sebelum balik aku bungkus lagi 10 biji telur
rebus untuk makan sambil berjalan balik nanti. Tiba je
kat pintu depan rumah aku rasa amatlah kenyang.. maklumlah, balas
dendam sebab lama tak pekena telur rebus.

Sebelum aku masuk ke dalam, isteri aku tiba-tiba cakap
dia ada 'surprise' untuk aku malam ni. Dia suruh aku
tutup mata dengan kain hitam yang diikat kemas
dibelakang kepalaku. Dan dipimpinnya aku sampai ke
meja makan. Aku duduk dikerusi dan isteriku pesan
jangan cuba buka ikatan yang menutup mataku. Aku nak
pergi toilet sebab perutku mula buat hal, tapi malaslah nak spoilkan 'surprise' isteriku ini. Aku pun tahan ler...

Tetiba telefon berbunyi, isteriku pergi mengangkatnya.
Apa lagi ada chance aku pun melepaskan kentut yang
ditahan sekian lama.. Fuuuuhhh lega rasanya... Bau boleh tahan. Maklumler berapa biji telur dah aku bedal tadi...

Alamak.. ada lagi satu la.. aku pun angkat sebelah punggung dan lepaskan satu das lagi.. bunyinya
PROOTTT!!... fuh bau jangan cakap beb.. aku pun tak
tahan bau dia... aku kipas pakai tangan, kasi kurang sikit bau dia... adalah macam bau telur
tembelang sikit..

Tetiba aku dengar bunyi telefon berdering lagi... hai
lamanya tunggu isteri aku ni, aku tak sabar lagi ni nak tahu surprise dia ni. Aku terasa ada lagilah, kali
ni memang aku rasa power punyalah.. aku kumpul dulu
kasi padu.. lepas tu aku bangun, tonggeng sikit dan lepaskan angin taufan tu...

PRRROOOOOTTT!!!!... fuhh lega giler... bergegar sikit meja
makan dibuatnya... peh.. tak tahan aku bau dia power maut.. aku tutup hidung. Aku rasa bau dia ada
sikit-sikit macam bangkai la.. mau mati bunga atas meja makan aku ni.. sambil tu aku sebut 'ahhhh....
legaaaaaa...'. Adalah dekat 5 minit baru bau bangkai tu hilang..

Lepas tu isteri aku kembali dan minta maaf sebab lambat.. lalu dia kata..

'SURPRISE!! HAPPY BIRTHDAY!!' dan suruh aku buka kain penutup mata aku..


Laaa birthday aku hari ni le... camne boleh lupa ni..
Aku buka le kain penutup mata aku.. mulutku terus melopong..
>
>ALAMAK!!!
>
>Benda pertama aku lihat.. muka merah padam pak mertua aku, mak mertua aku, adik ipar aku dua orang, duduk keliling meja makan. Bos aku dengan jiran sebelah rumah aku pun ada!!.
__________________
Nasi Lemak / Kotaklangit Kami Berfungsi Utk Pengguna Yes 1Bestari Juga- Sila PM/Whatsapp
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 06-07-2007, 11:56 AM
fine net fine net is offline
CG Top Poster Club

fine net's Avatar

 
Trader Rating: (47)
Join Date: Apr 2007
Location: Living in mashe heart
Posts: 41,321
Poster Rank: #19
Blog Entries: 19
Thanked 214 Times
Active Level
My Mood:
Default

nie lawk kentut nie....hahahahahahahahaha
Reply With Quote
  #3  
Old 06-07-2007, 11:57 AM
smileyjawa smileyjawa is offline
Super Active Member

smileyjawa's Avatar
 
Trader Rating: (15)
Join Date: Jan 2007
Location: Pusat Bumi
Posts: 3,491
Poster Rank: #1080
Thanked 25 Times
Active Level
My Mood:
Default

keh2... wakakakaak...

malu2..
__________________

Sistem Pemasaran Menggunakan SMS - Gunakan medium SMS sebagai strategi pemasaran anda!
Reply With Quote
  #4  
Old 06-07-2007, 12:07 PM
ErieAdn ErieAdn is offline
Legendary Member

ErieAdn's Avatar

 
Trader Rating: (50)
Join Date: Apr 2007
Location: Malaysia-Indonesia-Brunei-Singapore
Posts: 11,046
Poster Rank: #235
Thanked 25 Times
Active Level
My Mood:
Default

kwang..kwang..kwang... .. Apa punyer lawak laa.. ni pedajal orang secara tak sengaja ni..
Reply With Quote
  #5  
Old 06-07-2007, 12:14 PM
abir abir is online now
Super Active Member

abir's Avatar
 
Trader Rating: (-1)
Join Date: Mar 2007
Posts: 3,358
Poster Rank: #1139
Thanked 2 Times
Active Level
My Mood:
Default

macam cilaka la lawak ko ni...muakakakaka!!!
__________________
Awas dgn 2 ekor anjing ni..maki hamun ngn kuat scam org sparrow 0193429907 lockon 0124316842
Reply With Quote
  #6  
Old 06-07-2007, 12:17 PM
ripzer ripzer is offline
Active Member

ripzer's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2006
Location: Jan 2006
Posts: 2,200
Poster Rank: #1782
Thanked 2 Times
Active Level
My Mood:
Default

whaahhahhaah...kesimpuan nye,tgk la kiri dan kanan sebelum kentut~!! hahaaha
__________________
get rich or die tryin'
Reply With Quote
  #7  
Old 06-07-2007, 12:23 PM
buluh perindu buluh perindu is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2007
Posts: 68
Poster Rank: #16735
Thanked 0 Times
Active Level
Default

punya lah lama menunggu lawak apa, rupa2nya tak lawak sangat pun ha ha ha
Reply With Quote
  #8  
Old 06-07-2007, 01:40 PM
haQ haQ is offline
Administrator

haQ's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2006
Location: K-L
Posts: 3,234
Poster Rank: #1184
Blog Entries: 1
Thanked 55 Times
Active Level
My Mood:
Default

lawak gak !!! suka suka
Reply With Quote
  #9  
Old 06-07-2007, 02:37 PM
biliswira biliswira is offline
Well-Known
Member

biliswira's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Nov 2006
Location: Penang - Sg Petani - Bangi - Old Trafford
Posts: 7,276
Poster Rank: #450
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Leh jadi lawak moderator ar kalau camni
__________________
Mari Berkurus!!!
Reply With Quote
  #10  
Old 06-07-2007, 02:41 PM
rKo rKo is offline
Well-Known
Member

rKo's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: May 2007
Location: 자네의 GPS 봐 !!!
Posts: 6,123
Poster Rank: #586
Thanked 5 Times
Active Level
My Mood:
Default

Lawak kentut....
__________________
Signature is Under Maintenance

you do not have permission to view this image
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 02:20 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE