Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Offline Business, Entrepreneur Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 15-10-2010, 07:11 PM
encikz encikz is offline
Active Member

encikz's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2008
Posts: 1,771
Thanks (Received): 215
Likes (Received): 5
Active Level
Default Kontraktor Cuci Bangunan dan Cuci Kawasan

Salam,

Ada tak sesiapa berpengalaman dalam memperolehi kontrak mencuci bangunan dan mencuci kawasan, seterusnya menjadi sebuah kontraktor cuci bangunan/kawasan? Sy baru je register sebagai kontraktor cuci bangunan/kawasan dengan MOF (salah satu dari 10 kod bidang), kebetulan mempunyai kawan yang ada syarikat mengeluarkan produk mencuci. So, dari sudut cost chemical dan equipment dah dapat disetelkan. Cuma dari sudut strategi, management dan yang lain-lain masih belum cukup lagi...

Cuba-cuba la berkongsi strategi dan pengalaman disini...
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 15-10-2010, 07:28 PM
fido_figos fido_figos is offline
Permanently Banned - Multiple ID

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2009
Posts: 602
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
Default

kalau ikut pengalaman,mudah je bro..dapat kan tender dulu..da dpt tender,cuma gajikan pekerja yg kerja sebelum tu.mean,tenaga kerja yg lama da senangkan kt sebab dia da ada pelangaman. ke ak salah paham mksd sebenar ko bro?
Reply With Quote
  #3  
Old 15-10-2010, 07:30 PM
MoHa MoHa is offline
Active Member

MoHa's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Apr 2008
Posts: 1,065
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by fido_figos View Post
kalau ikut pengalaman,mudah je bro..dapat kan tender dulu..da dpt tender,cuma gajikan pekerja yg kerja sebelum tu.mean,tenaga kerja yg lama da senangkan kt sebab dia da ada pelangaman. ke ak salah paham mksd sebenar ko bro?
betol la tu aku rase.. ko amik tender je..pekerja yg sblm tu tarik je..pengurusan je brubah pekerja sama..
Reply With Quote
  #4  
Old 15-10-2010, 07:31 PM
highway highway is offline
Active Plus

highway's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Oct 2009
Posts: 4,401
Thanks (Received): 291
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

betul...biasenya pekerja2 ni contract basis jer
Reply With Quote
  #5  
Old 16-10-2010, 01:16 AM
encikz encikz is offline
Active Member

encikz's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2008
Posts: 1,771
Thanks (Received): 215
Likes (Received): 5
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by fido_figos View Post
kalau ikut pengalaman,mudah je bro..dapat kan tender dulu..da dpt tender,cuma gajikan pekerja yg kerja sebelum tu.mean,tenaga kerja yg lama da senangkan kt sebab dia da ada pelangaman. ke ak salah paham mksd sebenar ko bro?
nak dapat tender tu, nak kena tahu brape orang pekerja kena pakai, gaji berape, etc...yg tu aku nak tau tuh...
Reply With Quote
  #6  
Old 16-10-2010, 01:18 AM
encikz encikz is offline
Active Member

encikz's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2008
Posts: 1,771
Thanks (Received): 215
Likes (Received): 5
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by MoHa View Post
betol la tu aku rase.. ko amik tender je..pekerja yg sblm tu tarik je..pengurusan je brubah pekerja sama..
ok jugak idea amik pekerja yg sblm ni...cuma nak tau strategi nak menang bid tender tu? Camane nak estimate kos pekerja, kos pengurusan, gaji mereka, etc...
Reply With Quote
  #7  
Old 16-10-2010, 10:06 AM
payaluas payaluas is offline
Junior

payaluas's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2010
Posts: 64
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 0
Active Level
Default

encikz,

tumpang tanya..macam mana encik mulakan proses dapat kan sijil kontraktor dr MOF tu. Saya xde knowledge langsung dalam hal ni...harap encikz dan geng CG sekalian dapat membantu..
Reply With Quote
  #8  
Old 16-10-2010, 10:15 AM
haqi1611 haqi1611 is offline
Active Plus

haqi1611's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Nov 2008
Posts: 3,917
Thanks (Received): 18
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by payaluas View Post
encikz,

tumpang tanya..macam mana encik mulakan proses dapat kan sijil kontraktor dr MOF tu. Saya xde knowledge langsung dalam hal ni...harap encikz dan geng CG sekalian dapat membantu..
nk tau gak...
Reply With Quote
  #9  
Old 16-10-2010, 10:30 AM
fido_figos fido_figos is offline
Permanently Banned - Multiple ID

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2009
Posts: 602
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by payaluas View Post
encikz,

tumpang tanya..macam mana encik mulakan proses dapat kan sijil kontraktor dr MOF tu. Saya xde knowledge langsung dalam hal ni...harap encikz dan geng CG sekalian dapat membantu..
erm..panjang kalu nak cter.tp x susah pun..hehehe xsilap ak ada je org yg offer utk watkan mof pada kt siap status bumiputra lagi.dulu leh cecah seribu.tp skang da murah. ala,buat senirik pun boleh..secara online. sila klik web ni...baca kat tmpt yg korang nak tau tur..

ni agen :http://www.kkmof.com/

ni lak web mof :http://www2.treasury.gov.my/

kalau nak bid quotation tu biasanya aku dulu akan ricky pada lobang2 yg ada dkt tmpt yg ak nak bid tu..so ak akan cuba bg harga yg dkt2 je dgn harga betul..dlm bidang ni,sebenarnya banyak kna main cilok2...kalau nak lurus je,mmg sampai sudah x dapat pojek...ni salah 1 sebb ak x teruskan bidang ni.
Reply With Quote
  #10  
Old 16-10-2010, 10:37 AM
marineblue marineblue is offline
Permanently Banned -
Spamming in Private Message

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2008
Location: Kedah
Posts: 1,180
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

tt area mana
__________________
[CENTER][B][/B][COLOR="RoyalBlue"][SIZE="3"][I][I][SIZE="2"][U][B]marineblue resources (PG0336884-T)[/B][/U][/SIZE][/I][/I][/SIZE][/COLOR] [/CENTER]
[COLOR="Navy"][CENTER][email protected][/CENTER][/COLOR][B][/B][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Red"][CENTER]"Tiada Masalah Yang Tiada Penyelesaian"[/CENTER][/COLOR][/FONT]
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply Share This Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold