Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Official News, Current Issues

Official News, Current Issues Discuss daily updated official news from tv to newspapers, current issues from locals to all around the world.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #341  
Old 11-10-2010, 11:46 AM
bujangsenang bujangsenang is offline
Regular

bujangsenang's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2007
Posts: 894
Thanks (Received): 17
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by zamreda View Post
kemungkinan tayar depan meletup nie ataupon angin lintang nie...
tiada bunyi letupan sebelum kejadian hanya geseran ...

punca : bas terlalu mengekori rapat kenderaan hadapan. sila baca laporan saya..

Quote:
asalammualikum ,

Saya adalah merupakan nyaris mangsa kemalangan ( seperti saudara sri rama laporkan di thread nih semalam). satu malam x bleh tido masih terbayang2 keadaan berlaku.

pada masa kejadian iaitu jam 6.35 petang semalam saya nampak segalanya apa yang berlaku sebelum impact. saya dari arah utara ke arah selatan.
apa yang berlaku saya rasa x perlu dilaporkan lagi kerana bro Sri Rama dah cerita.

apa yang saya nak tekankan disini adalah PUNCA KEMALANGAN!

Sewaktu kejadian, jalan arah ke utara penuh dengan kenderaan (ketiga-tiga lorang). Bas delima berada di lorong laju dengan MENGEKORI RAPAT kenderaan dihadapan (kenderaan putih mungkin myvi @ viva)..
sewaktu hampir melepasi saya (sya di lorong laju arah selatan) bas tersebut terhunyung hayang ke kanan dan kiri (saya yang melihat keadaan tersebut menambah kelajuan) kemudian terdengar bunyi geseran sebanyak 2 kali. dan kemudian bas tersebut terus merempuh divider (tanpa sebarang resistance dari rail) menyimpang jalan.

Asap terlalu tebal dan memenuhi jalan sejurus kemalangan. bunyi dentuman bertalu talu diiringi bunyi seretan.

Saya yang dalam keadaan tergamam dan panik tak mampu nak menekan minyak .. dan setelah melihat belakang tiada satu kenderaan pon dapat melintasi kawasan kejadian.. jalan arah selatan menjadi kosong..kosong.

saya masih terbayang wajah2 penumpang kereta yang saya potong seblum kejadian.. rata rata adlah keluarga, yang memandu dalam 90 kmj -100kmj.

masyaAllah ... mujur ajal saya bukan disitu.. buat yang terlibat saya ucapkan takziah dan semoga roh yang mati dicucuri rahmat.

ahh satu lagi saya rasa bas tu tidaklah dipandu laju sangat .. lebih kurang 110 kmj jer sebab jalan time tu sesak.
__________________
__________________
Alarm rumah wireless terbaik tapi murah (JOHOR) RM399 pm me

Last edited by bujangsenang; 11-10-2010 at 11:49 AM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #342  
Old 11-10-2010, 11:48 AM
AkuHenjutJer AkuHenjutJer is offline
Super Active

AkuHenjutJer's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2010
Posts: 6,896
Thanks (Received): 83
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by fine net View Post
klu bas x de power stereng mcm mane nk paut bro....mau pengsan driver bas nk paut stereng....
klu tukar kan power stereng bas tu ke stereng mcm lori Tata lama tu eksiden bas ni blh krng tk bro...
Reply With Quote
  #343  
Old 11-10-2010, 11:52 AM
bujangsenang bujangsenang is offline
Regular

bujangsenang's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2007
Posts: 894
Thanks (Received): 17
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by AkuHenjutJer View Post
klu tukar kan power stereng bas tu ke stereng mcm lori Tata lama tu eksiden bas ni blh krng tk bro...
x kelakar
__________________
Alarm rumah wireless terbaik tapi murah (JOHOR) RM399 pm me
Reply With Quote
  #344  
Old 11-10-2010, 11:52 AM
CrusheD_LameR CrusheD_LameR is offline
Active Member

CrusheD_LameR's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Dec 2007
Posts: 1,308
Thanks (Received): 73
Likes (Received): 0
Active Level
Default

http://www.facebook.com/album.php?ai...0&id=803345715


ter surf pulak gambo2, sape rajin tolong la post sini yer
__________________
Guys, Please la..Do not argue with an I.D.I.O.T, people watching may not be able to tell the difference...

One Stop IT Solutions Provider
Reply With Quote
  #345  
Old 11-10-2010, 12:00 PM
insyiİ insyiİ is offline
CG Top Poster Club

insyiİ's Avatar
 
Trader Rating: (41)
Join Date: Mar 2008
Location: <<dkt umah backstabber>>
Posts: 28,116
Thanks (Received): 177
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default







__________________
JOM SLIM DENGAN NEUMAXX PLUS |BLOG CANTIK!!! AS BEAUTY ORIGINAL DARI PENGEDAR JAJAHAN SAH! - PM / SMS 016-253 9422 |[/COLOR]
Reply With Quote
  #346  
Old 11-10-2010, 12:01 PM
ykenobi ykenobi is offline
Super Active

ykenobi's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Nov 2008
Posts: 6,252
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

ya allah..
aku dan adik beradik aku (satu kete) smlm balik ke kl dr muar
cepat sejam awal dr waktu kejadian..
adik aku ade suggest balik kul 7 mlm..
mmg time aku lalu tuh kete mmg byk..
aku sempat gak bergurau yg semua nih balik kg
sebab nk g kenduri kawin 10.10.10..
huhuhu...

takziah kpd keluarga mangsa..
moga ditempatkan dikalangan org beriman..amin..
Reply With Quote
  #347  
Old 11-10-2010, 12:06 PM
manisan manisan is offline
Active Member

manisan's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2009
Posts: 1,671
Thanks (Received): 193
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by bujangsenang View Post
tiada bunyi letupan sebelum kejadian hanya geseran ...

punca : bas terlalu mengekori rapat kenderaan hadapan. sila baca laporan saya..
kerana nak mengejar masa...gila!!! mungkin pemandu mmg sakit hati apabila melihat jalan agak sesak..kalau boleh dia nak terbang..agar lebih cepat sampai..mesti komisen banyak bila cepat sampai...bila *****+tamak+laju+memandu = kemalangan

syarikat syarikat malaysia (tak termasuk foreign companies terutama SHELL) memang tidak ada policy keselamatan dan kurang memberi training keselamatan kepada kakitangannya..

SHELL saya memang puji..soal keselamatan amat bagus...lihat sahaja cara pemandunya memandu..ya..yang memandu memang orang malaysia, tetapi syarikat ada policy keselamatan yang baik,ini menunjukkan orang malaysia boleh di train di ajar soal keselamatan jalan raya...

cuba bandingkan antara PETRONAS dan SHELL...ada perbezaan tak pemandu lori minyak nya...

soal keselamatan negara kita...mungkin lebih sikit cerdik dari indonesia, india dan pakistan...

begitulah how low our standard is....sendiri fikir la...
__________________
Tindakan dan kata kata mencerminkan dalaman diri.Jadikan Al-Quran dan Sunnah dalaman diri kita.
Trade At Your Own Risk
No PM please. PM has been disabled.
Reply With Quote
  #348  
Old 11-10-2010, 12:06 PM
insyiİ insyiİ is offline
CG Top Poster Club

insyiİ's Avatar
 
Trader Rating: (41)
Join Date: Mar 2008
Location: <<dkt umah backstabber>>
Posts: 28,116
Thanks (Received): 177
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default









__________________
JOM SLIM DENGAN NEUMAXX PLUS |BLOG CANTIK!!! AS BEAUTY ORIGINAL DARI PENGEDAR JAJAHAN SAH! - PM / SMS 016-253 9422 |[/COLOR]
Reply With Quote
  #349  
Old 11-10-2010, 12:12 PM
AILA2002 AILA2002 is offline
Super Active

AILA2002's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2008
Posts: 8,096
Thanks (Received): 323
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by CrusheD_LameR View Post
http://www.facebook.com/album.php?ai...0&id=803345715


ter surf pulak gambo2, sape rajin tolong la post sini yer
Tq... Mesej d terima..
__________________
.......dalam aku..ada Dia......

Dunia Yang Lebih Hijau

Tekan Untuk Download Gambar
Reply With Quote
  #350  
Old 11-10-2010, 12:15 PM
kaishi kaishi is offline
Permanently Banned - Multiple ID

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Sep 2010
Posts: 1,990
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

salam takziah untuk semua mangsa
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply Share This Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold