s Matawang IRAQ Akan Naik? - CariGold Forum

  Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Forex > Forex General Discussion

Forex General Discussion General discussion of forex trading. Any common discussion related of forex could be find here except of Forex systems.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 29-09-2010, 10:23 PM
mdnor34 mdnor34 is online now
CG Top Poster Club

mdnor34's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Nov 2008
Posts: 48,056
Thanks (Received): 17
Likes (Received): 22
Active Level
Default Matawang IRAQ Akan Naik?

Saje nak ckp pasal Iraq Currency ni. Dgr kata kepas tubuhkan kerajaan baru, matawang Iraq akan naik semula setalah sekian lama merudum..

Ramai tgh cuba beli & simpan matawang Iraq banyak2...

Betul ke benda2 gini boleh berlaku?
Apa risiko nya? Takut diorg takdpt jual balik time matawang tu tengah naik..

Sape2 nak bg pendapat, silakan...
Kalau salah parking thread, harap ubah ke tempat betul
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 29-09-2010, 10:37 PM
astrowan astrowan is offline
CG Top Poster Club

astrowan's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Aug 2009
Location: saya anak malaysia
Posts: 22,310
Thanks (Received): 248
Likes (Received): 1
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

ya ka ada jual...kot2 kertas kosong ja mau mampos

waakakkkakk
__________________
:)paid
Reply With Quote
  #3  
Old 30-09-2010, 12:17 AM
mdnor34 mdnor34 is online now
CG Top Poster Club

mdnor34's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Nov 2008
Posts: 48,056
Thanks (Received): 17
Likes (Received): 22
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by astrowan View Post
ya ka ada jual...kot2 kertas kosong ja mau mampos

waakakkkakk
mmg ada...bukan cerita kosong...bukan kertas kosong...tgk masa thn 70an dulu...zaman vietnam perang, currency jatuh....pastu time currency naik pas perang, ramai yg kaya....antaranya lim goh tong...hehe..
Reply With Quote
  #4  
Old 30-09-2010, 04:48 AM
mtx_69 mtx_69 is offline
Super Active

mtx_69's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Aug 2009
Location: CaBLe Vs GreenBack
Posts: 8,190
Thanks (Received): 1406
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

patut lah ramai org cari dinar iraq ni sekrg..semua nak simpan then bila up2 and away jual..clever2
__________________
Reply With Quote
  #5  
Old 30-09-2010, 05:05 AM
iwanthartanah iwanthartanah is offline
Newbie

iwanthartanah's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2010
Posts: 32
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

kalau boleh jgn simpan note dinar iraq....bila-bila kerajaan iraq boleh tukar note baru......
pendapat saya kalau nak simpan matawang iraq lebih baik buka akaun disana....melalui bank yg diluluskan oleh kerajaan sana.....cuba google bank of iraq....
ada lebih dari 30 buah bank....

saya ada kawan yg boleh tlg bukak kan akaun...tapi ada charge la.....dgr2 skrg dah naik....nak ada
1 juta dinar iraq modal kena ada dlm rm 7k

saya ada gak buka....modal masa tu dlm rm 5k...

skrg tgh tunggu je la....untung sabut timbul.....untung batu tenggelam....kalau peram kat ASB pun kalau 10 thn dgn duit RM 5k....brape je ROI yg saya dpt.....

kalau nak tau boleh PM saya.....nanti saya kenalkan pada kawan saya tu....
__________________
Property negotiator that you can trust
zero one nine two two four one four three one
Reply With Quote
  #6  
Old 30-09-2010, 06:29 AM
Real Real is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2008
Posts: 300
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Smile

Hi, tak salah simpan note dinar iraq, bagi saya ikut kemampuan lagi pun kan banyak pengurup matawang itulah tugas mereka selepas di apungkan... Kita tunggu tarikh keramat 10.10.10 manalah tau jadi kenyataan dinar iraq di apungkan..... cuba kamu baca info kat sini.... http://dinariraq009.blogspot.com/

Last edited by Real; 30-09-2010 at 06:37 AM..
Reply With Quote
  #7  
Old 30-09-2010, 06:40 AM
building building is offline
Super Active

building's Avatar
 
Trader Rating: (35)
Join Date: Apr 2007
Posts: 9,815
Thanks (Received): 52
Likes (Received): 3
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Real View Post
Hi, tak salah simpan note dinar iraq, bagi saya ikut kemampuan lagi pun kan banyak pengurup matawang itulah tugas mereka selepas di apungkan... Kita tunggu tarikh keramat 10.10.10 manalah tau jadi kenyataan dinar iraq di apungkan..... cuba kamu baca info kat sini.... http://dinariraq009.blogspot.com/

mmg tak salah cuma wang kertas ni anytime je bley tukar

kalau bley try arr bukak akaun kat sana
__________________
People who said "There Are No Such Thing As S.tupid Question" are the people who have not been annoyed by s.tupid person

Reply With Quote
  #8  
Old 30-09-2010, 06:55 AM
AuraSuccess_88 AuraSuccess_88 is offline
CG Hardcore

AuraSuccess_88's Avatar
 
Trader Rating: (159)
Join Date: Apr 2010
Posts: 69,874
Thanks (Received): 178
Likes (Received): 5
Blog Entries: 7
Active Level
My Mood:
Default

pada pandangan saya..lebih selamat sekiranya buka acc bank....dari memegang note....mungkin pandangan kita berbeza.....
Reply With Quote
  #9  
Old 30-09-2010, 06:59 AM
parcofolgore parcofolgore is offline
Super Active

parcofolgore's Avatar
 
Trader Rating: (13)
Join Date: Feb 2010
Posts: 5,063
Thanks (Received): 8
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by aura88 View Post
pada pandangan saya..lebih selamat sekiranya buka acc bank....dari memegang note....mungkin pandangan kita berbeza.....
sokong..ade mmbr cg yg offer utk bukak akaun bank sana
Reply With Quote
  #10  
Old 30-09-2010, 07:14 AM
dzul88 dzul88 is offline
Regular

dzul88's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Posts: 385
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by iwanthartanah View Post
kalau boleh jgn simpan note dinar iraq....bila-bila kerajaan iraq boleh tukar note baru......
pendapat saya kalau nak simpan matawang iraq lebih baik buka akaun disana....melalui bank yg diluluskan oleh kerajaan sana.....cuba google bank of iraq....
ada lebih dari 30 buah bank....

saya ada kawan yg boleh tlg bukak kan akaun...tapi ada charge la.....dgr2 skrg dah naik....nak ada
1 juta dinar iraq modal kena ada dlm rm 7k

saya ada gak buka....modal masa tu dlm rm 5k...

skrg tgh tunggu je la....untung sabut timbul.....untung batu tenggelam....kalau peram kat ASB pun kalau 10 thn dgn duit RM 5k....brape je ROI yg saya dpt.....

kalau nak tau boleh PM saya.....nanti saya kenalkan pada kawan saya tu....
bagaimana nak pm ya?
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply Share This Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold