Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Forex > Forex General Discussion

Forex General Discussion General discussion of forex trading. Any common discussion related of forex could be find here except of Forex systems.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 25,296
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 56,026
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 43,180
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 29-09-2010, 10:23 PM
mdnor34 mdnor34 is offline
CG Top Poster Club

mdnor34's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Nov 2008
Posts: 41,296
Poster Rank: #20
Thanked 17 Times
Active Level
Default Matawang IRAQ Akan Naik?

Saje nak ckp pasal Iraq Currency ni. Dgr kata kepas tubuhkan kerajaan baru, matawang Iraq akan naik semula setalah sekian lama merudum..

Ramai tgh cuba beli & simpan matawang Iraq banyak2...

Betul ke benda2 gini boleh berlaku?
Apa risiko nya? Takut diorg takdpt jual balik time matawang tu tengah naik..

Sape2 nak bg pendapat, silakan...
Kalau salah parking thread, harap ubah ke tempat betul
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 29-09-2010, 10:37 PM
astrowan astrowan is offline
Legendary Member
OctaFX Official
Support Team

astrowan's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Aug 2009
Location: saya anak malaysia
Posts: 22,117
Poster Rank: #73
Blog Entries: 1
Thanked 245 Times
Active Level
My Mood:
Default

ya ka ada jual...kot2 kertas kosong ja mau mampos

waakakkkakk
__________________
Reply With Quote
  #3  
Old 30-09-2010, 12:17 AM
mdnor34 mdnor34 is offline
CG Top Poster Club

mdnor34's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Nov 2008
Posts: 41,296
Poster Rank: #20
Thanked 17 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by astrowan View Post
ya ka ada jual...kot2 kertas kosong ja mau mampos

waakakkkakk
mmg ada...bukan cerita kosong...bukan kertas kosong...tgk masa thn 70an dulu...zaman vietnam perang, currency jatuh....pastu time currency naik pas perang, ramai yg kaya....antaranya lim goh tong...hehe..
Reply With Quote
  #4  
Old 30-09-2010, 04:48 AM
mtx_69 mtx_69 is offline
Well-Known
Member

mtx_69's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Aug 2009
Location: CaBLe Vs GreenBack
Posts: 8,153
Poster Rank: #378
Thanked 1,405 Times
Active Level
My Mood:
Default

patut lah ramai org cari dinar iraq ni sekrg..semua nak simpan then bila up2 and away jual..clever2
__________________
Reply With Quote
  #5  
Old 30-09-2010, 05:05 AM
iwanthartanah iwanthartanah is offline
Newbies

iwanthartanah's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2010
Posts: 32
Poster Rank: #22625
Thanked 0 Times
Active Level
Default

kalau boleh jgn simpan note dinar iraq....bila-bila kerajaan iraq boleh tukar note baru......
pendapat saya kalau nak simpan matawang iraq lebih baik buka akaun disana....melalui bank yg diluluskan oleh kerajaan sana.....cuba google bank of iraq....
ada lebih dari 30 buah bank....

saya ada kawan yg boleh tlg bukak kan akaun...tapi ada charge la.....dgr2 skrg dah naik....nak ada
1 juta dinar iraq modal kena ada dlm rm 7k

saya ada gak buka....modal masa tu dlm rm 5k...

skrg tgh tunggu je la....untung sabut timbul.....untung batu tenggelam....kalau peram kat ASB pun kalau 10 thn dgn duit RM 5k....brape je ROI yg saya dpt.....

kalau nak tau boleh PM saya.....nanti saya kenalkan pada kawan saya tu....
__________________
Property negotiator that you can trust
zero one nine two two four one four three one
Reply With Quote
  #6  
Old 30-09-2010, 06:29 AM
Real Real is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2008
Posts: 207
Poster Rank: #9654
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Smile

Hi, tak salah simpan note dinar iraq, bagi saya ikut kemampuan lagi pun kan banyak pengurup matawang itulah tugas mereka selepas di apungkan... Kita tunggu tarikh keramat 10.10.10 manalah tau jadi kenyataan dinar iraq di apungkan..... cuba kamu baca info kat sini.... http://dinariraq009.blogspot.com/

Last edited by Real; 30-09-2010 at 06:37 AM..
Reply With Quote
  #7  
Old 30-09-2010, 06:40 AM
building building is offline
Well-Known
Member

building's Avatar
 
Trader Rating: (35)
Join Date: Apr 2007
Posts: 9,416
Poster Rank: #310
Thanked 52 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Real View Post
Hi, tak salah simpan note dinar iraq, bagi saya ikut kemampuan lagi pun kan banyak pengurup matawang itulah tugas mereka selepas di apungkan... Kita tunggu tarikh keramat 10.10.10 manalah tau jadi kenyataan dinar iraq di apungkan..... cuba kamu baca info kat sini.... http://dinariraq009.blogspot.com/

mmg tak salah cuma wang kertas ni anytime je bley tukar

kalau bley try arr bukak akaun kat sana
__________________
kecil atau besar masalah yg dtg bukan bergantung pd masalah tersebut.. sebaliknya bergantung kpd bagaimana kira bertindak terhadap masalah tersebut... kesan drpd tindakan kita akan menentukan besar atau kecil masalah tersebut....
-mattop

Reply With Quote
  #8  
Old 30-09-2010, 06:55 AM
AuraSuccess_88 AuraSuccess_88 is offline
CG Hardcore

AuraSuccess_88's Avatar

 
Trader Rating: (159)
Join Date: Apr 2010
Location: SmS-0134195708
Posts: 66,216
Poster Rank: #6
Blog Entries: 7
Thanked 178 Times
Active Level
My Mood:
Default

pada pandangan saya..lebih selamat sekiranya buka acc bank....dari memegang note....mungkin pandangan kita berbeza.....
Reply With Quote
  #9  
Old 30-09-2010, 06:59 AM
parcofolgore parcofolgore is offline
Super Active Member

parcofolgore's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Feb 2010
Posts: 4,842
Poster Rank: #767
Thanked 8 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by aura88 View Post
pada pandangan saya..lebih selamat sekiranya buka acc bank....dari memegang note....mungkin pandangan kita berbeza.....
sokong..ade mmbr cg yg offer utk bukak akaun bank sana
Reply With Quote
  #10  
Old 30-09-2010, 07:14 AM
dzul88 dzul88 is offline
Normal Member

dzul88's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Posts: 385
Poster Rank: #6751
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by iwanthartanah View Post
kalau boleh jgn simpan note dinar iraq....bila-bila kerajaan iraq boleh tukar note baru......
pendapat saya kalau nak simpan matawang iraq lebih baik buka akaun disana....melalui bank yg diluluskan oleh kerajaan sana.....cuba google bank of iraq....
ada lebih dari 30 buah bank....

saya ada kawan yg boleh tlg bukak kan akaun...tapi ada charge la.....dgr2 skrg dah naik....nak ada
1 juta dinar iraq modal kena ada dlm rm 7k

saya ada gak buka....modal masa tu dlm rm 5k...

skrg tgh tunggu je la....untung sabut timbul.....untung batu tenggelam....kalau peram kat ASB pun kalau 10 thn dgn duit RM 5k....brape je ROI yg saya dpt.....

kalau nak tau boleh PM saya.....nanti saya kenalkan pada kawan saya tu....
bagaimana nak pm ya?
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 06:16 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE