Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Debate & Mature Discussion

Debate & Mature Discussion This section is not like "Santai" style. This is the place to debate things, as well as strike up a more mature conversation. Respect other people's opinions and do not flame nor troll. Immediate suspension will be imposed.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 21-09-2010, 08:08 PM
zaleo_83 zaleo_83 is offline
Active Member

zaleo_83's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2009
Posts: 1,343
Thanks (Received): 51
Likes (Received): 0
Active Level
Default Pemeriksaan Fizikal, Pancaindera dan Kecergasan Penolong Penguasa Bomba Gred KB29

salam..

kepada warga CG yg sudah melepasi atau pernah mengikuti ujian berkenaan ujian fizikal untuk jawatan Penolong Penguasa Bomba..

kita berkongsi maklumat disini..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 21-09-2010, 09:42 PM
zaleo_83 zaleo_83 is offline
Active Member

zaleo_83's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2009
Posts: 1,343
Thanks (Received): 51
Likes (Received): 0
Active Level
Default

kalo fizikal dia akan cek ape ye?
Reply With Quote
  #3  
Old 21-09-2010, 11:28 PM
Zulkarnine Zulkarnine is offline
Super Active

Zulkarnine's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: May 2007
Location: Seksyen 32 Shah Alam
Posts: 7,321
Thanks (Received): 64
Likes (Received): 12
Active Level
My Mood:
Default

Kalau ujian Pegawai Leftenan Maritim aku penah la..mcm hampeh..mmg tension aku dibuatnya...

gigi ko senget pun kena reject..bahu senget, ada parut besar, tapak kaki leper rata, mata juling,rabun jauh dengan rabun warna sure la kena reject..

nnt ada check tinggi,berat, BMI..kalau tak silap aku kena dalam range 21-26 BMI..check mata, jarak dalam 7 meter..check kot2 ada anggota badan ko ada yg penah patah ke tak..check tekanan darah..check luas dada..

kalau ko setel checking fizikal, ujian kecergasan lak..kena berlari, pumping..

dah lepas semua, baru ko di temuduga...

semoga berjaya.
Reply With Quote
Thanks zaleo_83 thanked for this post
  #4  
Old 22-09-2010, 04:43 PM
zaleo_83 zaleo_83 is offline
Active Member

zaleo_83's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2009
Posts: 1,343
Thanks (Received): 51
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Zulkarnine View Post
Kalau ujian Pegawai Leftenan Maritim aku penah la..mcm hampeh..mmg tension aku dibuatnya...

gigi ko senget pun kena reject..bahu senget, ada parut besar, tapak kaki leper rata, mata juling,rabun jauh dengan rabun warna sure la kena reject..

nnt ada check tinggi,berat, BMI..kalau tak silap aku kena dalam range 21-26 BMI..check mata, jarak dalam 7 meter..check kot2 ada anggota badan ko ada yg penah patah ke tak..check tekanan darah..check luas dada..

kalau ko setel checking fizikal, ujian kecergasan lak..kena berlari, pumping..

dah lepas semua, baru ko di temuduga...

semoga berjaya.
kalo jari bengkok sure kena reject ler ye?..
Reply With Quote
  #5  
Old 22-09-2010, 04:52 PM
Green Apple Green Apple is offline
Super Active

Green Apple's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jun 2010
Posts: 5,393
Thanks (Received): 27
Likes (Received): 0
Active Level
Default

gile laa semua kena cek..tingat lak member aku nak keje proton abis semua kena cek ,kena bogel lak tu ,siap pegang2.
Reply With Quote
  #6  
Old 22-09-2010, 04:55 PM
horras horras is offline
Super Active

horras's Avatar
 
Trader Rating: (17)
Join Date: Sep 2009
Posts: 5,444
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Kalu pakai spek kompem x lepas... Kene panjat tali... Kene angkat kayu... Kene jog... Aku x brape ingat la... Aku x lepas... hehe..
Reply With Quote
  #7  
Old 22-09-2010, 07:57 PM
Zulkarnine Zulkarnine is offline
Super Active

Zulkarnine's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: May 2007
Location: Seksyen 32 Shah Alam
Posts: 7,321
Thanks (Received): 64
Likes (Received): 12
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Green Apple View Post
gile laa semua kena cek..tingat lak member aku nak keje proton abis semua kena cek ,kena bogel lak tu ,siap pegang2.
Masa interview kali pertama ni cuma check untuk saringan je..
Masa dengan doktor nnt,semua dia check abis...kalau mati pucuk pun kena reject..
Reply With Quote
  #8  
Old 22-09-2010, 07:59 PM
Jeb Jeb is offline
CG Top Poster Club

Jeb's Avatar
 
Trader Rating: (17)
Join Date: Jan 2007
Location: Rumah
Posts: 39,520
Thanks (Received): 111
Likes (Received): 10
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Zulkarnine View Post
Masa interview kali pertama ni cuma check untuk saringan je..
Masa dengan doktor nnt,semua dia check abis...kalau mati pucuk pun kena reject..
ko agak2 la mati pucuk pun reject
__________________
siggy untuk disewa
Reply With Quote
  #9  
Old 22-09-2010, 09:50 PM
zaleo_83 zaleo_83 is offline
Active Member

zaleo_83's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2009
Posts: 1,343
Thanks (Received): 51
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by horras View Post
Kalu pakai spek kompem x lepas... Kene panjat tali... Kene angkat kayu... Kene jog... Aku x brape ingat la... Aku x lepas... hehe..
ade tak die cek jari jemari?
Reply With Quote
  #10  
Old 22-09-2010, 09:52 PM
zerovirus zerovirus is offline
CG Super Hardcore

zerovirus's Avatar

 
Trader Rating: (26)
Join Date: Jan 2009
Posts: 179,817
Thanks (Received): 58
Likes (Received): 8
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Zulkarnine View Post
Kalau ujian Pegawai Leftenan Maritim aku penah la..mcm hampeh..mmg tension aku dibuatnya...

gigi ko senget pun kena reject..bahu senget, ada parut besar, tapak kaki leper rata, mata juling,rabun jauh dengan rabun warna sure la kena reject..

nnt ada check tinggi,berat, BMI..kalau tak silap aku kena dalam range 21-26 BMI..check mata, jarak dalam 7 meter..check kot2 ada anggota badan ko ada yg penah patah ke tak..check tekanan darah..check luas dada..

kalau ko setel checking fizikal, ujian kecergasan lak..kena berlari, pumping..

dah lepas semua, baru ko di temuduga...

semoga berjaya.
ni untuk jadi pegawai ke model ???
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump