Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Travel, Vacation, Tour, Adventure

Travel, Vacation, Tour, Adventure Share holiday experiences | Attractive places Review | Hotels Review | Resorts Review | Homestays Review | Vacation Deals Review

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 17-09-2010, 11:39 AM
southwest travel southwest travel is offline
Junior

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2010
Posts: 70
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default Tips melancong ke luar negara

Info yang berguna untuk anda sebelum/ketika melancong mari berkongsi ilmu pengetahuan.....

Ini lembaran TIPS yang NO 1 :
Klik Sini

Donlod laa ilmu berguna tuuu
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 17-09-2010, 11:42 AM
southwest travel southwest travel is offline
Junior

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2010
Posts: 70
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Kebanyakan dari kita, terutama yang melancong ke luar negara, duit akan keluar macam air. Pertama disebabkan kadar pertukaran wang asing yang tinggi. Kedua sebab...tak tahan nak shopping!
Reply With Quote
  #3  
Old 17-09-2010, 11:42 AM
southwest travel southwest travel is offline
Junior

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2010
Posts: 70
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Bawa Botol Air Kemana-mana
Kalau kita asyik beli air, tanpa disangka-sangka kita dah berbelanja hampir beratus-ratus ringgit disebabkan air saja! Bayangkan kalau satu botol air di negara Eropah mungkin 2 h...ingga 3 Euro. Kalau sehari 3 kali beli, dah dekat 10 Euro. Itu dah RM50 sehari! Cuba bayangkan kalau seminggu!

Jadi, bawak je botol air. Kat eropah ni air paip selamat nak minum. Kalau ada botol kan senang? Pantang nampak paip je..isi botol tu.
Reply With Quote
  #4  
Old 17-09-2010, 11:43 AM
southwest travel southwest travel is offline
Junior

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2010
Posts: 70
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Jalan Kaki
Kita orang Malaysia ni...cukup malas bab nak jalan. Asal nak keluar sikit, kena naik kereta. Al maklum la..panas. Tapi semasa melancong, kalau kita jalan kaki, kita akan dapat melihat lebih banyak benda, dan juga jimat sikit tamba...ng bas.
Reply With Quote
  #5  
Old 17-09-2010, 11:43 AM
southwest travel southwest travel is offline
Junior

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2010
Posts: 70
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Bawa Makanan Ringan
Biskut, kek, roti, dan semua benda ni - masukkan dalam plastik 'zip', dan bawa kemana-mana. Kita selalu nak beli makanan masa melancong sebab lapar. Kita lapar pun sebab penat berjalan kesana kemari. Makanan ringan ni sed...ikit sebanyak membantu mengalas perut.
Reply With Quote
  #6  
Old 24-09-2010, 10:12 AM
oldskoolrocka oldskoolrocka is offline
Legendary Member

oldskoolrocka's Avatar
 
Trader Rating: (23)
Join Date: Apr 2008
Posts: 17,940
Thanks (Received): 425
Likes (Received): 16
Active Level
My Mood:
Default

bagus info2 ni...
Reply With Quote
  #7  
Old 27-09-2010, 09:14 AM
southwest travel southwest travel is offline
Junior

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2010
Posts: 70
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by oldskoolrocka View Post
bagus info2 ni...
Akan sentiasa di update tuan...
Reply With Quote
  #8  
Old 27-09-2010, 09:17 AM
faizk faizk is offline
Super Active

faizk's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: May 2010
Location: shah alam
Posts: 7,145
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 7
Active Level
My Mood:
Default

aku melancong dlm mesia jek
Reply With Quote
  #9  
Old 27-09-2010, 09:34 AM
parcofolgore parcofolgore is offline
Super Active

parcofolgore's Avatar
 
Trader Rating: (13)
Join Date: Feb 2010
Posts: 5,064
Thanks (Received): 8
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

ok gak nih..tq
Reply With Quote
  #10  
Old 27-09-2010, 10:54 AM
southwest travel southwest travel is offline
Junior

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2010
Posts: 70
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Beli Makanan di Kedai Runcit
Kat Europe ni, kalau nak makan kat restoran, berpeluh kita. Ini antara tips yang paling penting untuk jimat duit. Beli makanan kat kedai runcit. Beli roti, jem, ikan tuna dalam tin, buah-buahan di kedai runcit, atau di sesetengah shopping complex yang ada grocery store. Ha, masukkan semua makanan ni dalam beg, bila dah waktu makan, pergi la hampar kain sarung tu, dan 'picnic' kat tempat-tempat yang best. Lagi seronok.

Rata-rata kalau nak makan di restoran harganya jatuh dalam 7 hingga 15 Euro seorang. Yang halal pun bukannya banyak sangat dalam menu (menu ikan, sayur-sayuran, etc). Kebanyakan dari pengalaman saya makan di restoran..semuanya menyesal! Sebab..dah la bayar mahal...tapi kita takkan dapat tahu sedap atau tidak selagi makanan tak sampai. Sekali tak sedap...menyesal seumur hidup!

Kalau dah desperate sangat takda makanan pun, haa..kat Europe ada banyak gerai Kebab. Kebanyakkannya Halal (tapi ada yang tiada tanda halal). Tengok pada tempat, ada yang 3 Euro, ada yang menjangkau 12 Euro. Jadi tengok-tengoklah tanda harga dulu.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump