Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Offline Business, Entrepreneur Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 22-05-2007, 08:59 PM
akecema akecema is offline
Legendary Member

akecema's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Jan 2007
Location: Diamond Bay
Posts: 14,611
Thanks (Received): 205
Likes (Received): 59
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default Tanaman Cendawan

bro mintak tolong sapa2 yang ader menjalankan
bisnes tanam cendawan nih..
aku n team aku nak wat bisnes nih.. kalo
sape2 yang ader pengalaman dalam bidang nih bleh tak
kongsi maklumat, pengalaman dan bla bla bla bla.....

n kalo lagi baik bleh tak aku nak
p melawat tapak tanaman cendawan..
nak tau mcm mane persekitaran tenpat
tanaman cendawan nih..

marilah bantu anak2 melayu yang nak berusaha nih
__________________
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 22-05-2007, 10:39 PM
kikilala kikilala is offline
Regular

kikilala's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2007
Location: di awangan
Posts: 904
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

call 012-2575716(en ismail)

cuba call orang nie...
InsyaAllah dia leh tolong..
nie aku amik kat forum BJ..
diorang semua Usahawan kebanyakannya
__________________
'Patience is the name of the game, can you handle it?' (karmostaji trading style)
Reply With Quote
  #3  
Old 22-05-2007, 10:41 PM
kikilala kikilala is offline
Regular

kikilala's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2007
Location: di awangan
Posts: 904
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

1
Habuk kayu getah
8,000 kg
RM800

2
Penutup & leher
15,000 set
RM2400

3
Penutup (stopper)
15,000
RM750

4
Plastik PP
100 kg
RM800

5
Kapur pertanian
100 kg
RM20

6
Dedak halus
1,000 kg
RM500

7
Benih cendawan
150 paket
RM675

Jumlah
5,945

2. kos rak anggaran
3. kos upah mat indon buat bangsal evil
4. kos sewa tanah
5. kos anggaran Elektrik
6. Kos air dan alatan berkaitan
7. Kos pengangkutan
8. Detol (apa guna dettol ni huh)
9. Kos JUALAN...yang ni part paling penting untuk dapat untung.

Ni keperluan kayu/paku utk Bangsal saiz 20' x 30', harga yg belum ada sy bagi kemudian sbb sy guna kayu reject..

Tiang 3" x 3"
7' x 8 btg
10' x 4 btg

Tutup tiang 2" x 4"
10' x 14 btg

Kuda-kuda 2" x 3"
13' x 8 btg

Gulung-gulung 2" x 2"
10' x 12 btg
12' x 12 btg
(50sen sekaki di sawmill, 70sen sekaki di kedai kayu)

Zing Gelum (50% aluminium)
13' x 2' 6" x 26 keping
(RM3.50 sekaki)

Paku lebih kurg 5kg (RM3.40 sekilo)
Paku zing & pengalas lebih kurg 300btg


jangan tanya aku...ini pun orang kasi tahu beb...
__________________
'Patience is the name of the game, can you handle it?' (karmostaji trading style)
Reply With Quote
Thanks Adika, liq_rzl thanked for this post
  #4  
Old 22-05-2007, 10:59 PM
Nars Nars is offline
Active Member

Nars's Avatar
 
Trader Rating: (15)
Join Date: Dec 2005
Location: Larkin - Semanggol
Posts: 1,825
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

ermm... kalau nak senang.. amik jek kat pertanian yang dah siap tgu idup jek.. takut salah bancuh cendawan lain yang kuar...

aku dulu pernah gak nak buat.. but tgh cari info pasal tanaman lain plak ape ape pun syabas buat anda yang nak terjun ke bidang pertanian..
__________________
YM : semanggol PH : ol2 2o2o153

Last edited by Nars; 22-05-2007 at 11:00 PM.. Reason: salah ejaan
Reply With Quote
  #5  
Old 22-05-2007, 11:04 PM
akecema akecema is offline
Legendary Member

akecema's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Jan 2007
Location: Diamond Bay
Posts: 14,611
Thanks (Received): 205
Likes (Received): 59
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

mmg plan nak amik benih yang dah siap..
kalo bancuh sendiri mmg takut xjadi..
lgpun awal2 ni maybe buat kecil2 je.. dlm
1000 benih.. juz wat pengalaman dulu..

forum BJ tu forum ape bro..
bleh bagi link
__________________
Reply With Quote
  #6  
Old 22-05-2007, 11:07 PM
kikilala kikilala is offline
Regular

kikilala's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2007
Location: di awangan
Posts: 904
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by akecema View Post
mmg plan nak amik benih yang dah siap..
kalo bancuh sendiri mmg takut xjadi..
lgpun awal2 ni maybe buat kecil2 je.. dlm
1000 benih.. juz wat pengalaman dulu..

forum BJ tu forum ape bro..
bleh bagi link

aku dah PM ko bro

atau ko direct kat sini bro...

http://www.bicarajutawan.com/forum/i...,next.html#new
__________________
'Patience is the name of the game, can you handle it?' (karmostaji trading style)
Reply With Quote
  #7  
Old 22-05-2007, 11:36 PM
matgori matgori is offline
Active Plus

matgori's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2007
Location: Tak Kenal Maka Tak Cinta, Peaceeee!!!
Posts: 3,928
Thanks (Received): 9
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

bagus la kalu gini semuo orang kita, pertanian merupakan sumber pendapatan yang tinggi jika kena pada gayanya.
Reply With Quote
  #8  
Old 22-05-2007, 11:41 PM
akecema akecema is offline
Legendary Member

akecema's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Jan 2007
Location: Diamond Bay
Posts: 14,611
Thanks (Received): 205
Likes (Received): 59
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kikilala View Post
aku dah PM ko bro

atau ko direct kat sini bro...

http://www.bicarajutawan.com/forum/i...,next.html#new
forum nih aku ader bace..
pompuan tuh nak buat bisnes n nak cari sewa tempat wat tanaman nih..
pompan boleh buat xkan lelaki xboleh buat kan?
dngr cite bisnes ni mmg lumayan.. sbb pasaran cendawan
luas.. n harga mahal la.. rm20 perkg.
__________________
Reply With Quote
  #9  
Old 22-05-2007, 11:56 PM
gengjawa gengjawa is offline
CG Top Poster Club
XM Official
Introducing Broker

gengjawa's Avatar

 
Trader Rating: (54)
Join Date: Dec 2006
Location: www.signalsmsforex.com
Posts: 33,092
Thanks (Received): 200
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by akecema View Post
forum nih aku ader bace..
pompuan tuh nak buat bisnes n nak cari sewa tempat wat tanaman nih..
pompan boleh buat xkan lelaki xboleh buat kan?
dngr cite bisnes ni mmg lumayan.. sbb pasaran cendawan
luas.. n harga mahal la.. rm20 perkg.
tahniah wak ucapkan kpd ko, ko mmg ader ciri2 usahawan tulen
Reply With Quote
  #10  
Old 23-05-2007, 12:05 AM
aidiryatim aidiryatim is offline
Legendary Member

aidiryatim's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Dec 2006
Location: bioDIEsel B5,LeGoLanD,cIQ,Kota Iskandar
Posts: 14,018
Thanks (Received): 22
Likes (Received): 0
Blog Entries: 13
Active Level
My Mood:
Default

ari tuh aku ade YM gak ngan peniaga cendawan nih, dia kata cendawan cam pompuan , kena belai selalu.. .. tp aku respect kt dia..aku pn turut minat tp .. masa x mengizinkn lg
__________________
Saham Wakaf Johor
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply Share This Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold