Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Santai, Others

Santai, Others Santai, riadah, minta pertolongan ahli lain dan semua perbincangan yang tidak bersangkutan dengan forum lain. NO OFFTOPIC.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 25,687
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 56,368
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 43,548
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 14-09-2010, 10:54 PM
manizaj manizaj is online now
Active Member

manizaj's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jan 2008
Posts: 1,444
Poster Rank: #2640
Thanked 5 Times
Active Level
My Mood:
Question Tolong saya cara Proses ambil anak angkat warga Indonesia

Bismillah ir-Rahman ir-Rahim

Slm Aidil Fitri..

Mohon Bantuan idea atau cara untuk saya buat dalam proses anak angkat...

Anak ini baru lahir pada 13/9/2010.. bayi ini Ibunya adalah warga indonesia.. pasport masih hidup dan masuk ke indonesia utk bekerja menggunakan visa pelancong..visa dh tamat tempoh..

bayi ini sah taraf bersama suaminya di indonesia.. oleh kerana suaminya pemalas dan x mahu cari kerja...dia dtg ke malaysia utk bekerja.. ketika dtg ke malaysia, ibu bayi ni x tau yang dia mengandung..

so, oleh kerana geramkan dgn sikap suaminya di indonesia even dh diberitahu yg isterinya sdg mengandung, tetapi still x nak ambik tau... then...ibunya nk beri kepada sesiapa shj anak yg dilahirkan ini (memandangkan niat dia ke malaysia hendak cari duit dan bukan untuk menjaga anak)...

so... sy yg masih belum ada anak brcadang utk jadikan bayi tu sbg anak angkat...skrg ibu dan bayi ini msih di hospital swasta..
persoalannya..mcmana sy nk dptkan/buat surat beranak utk bayi ini di JPN? sy rasa mesti akan ada masalah nnt..

MOHON PENCERAHAN DAN BANTUAN IDEA DARI WARGA CG...
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 14-09-2010, 10:59 PM
mokhaini mokhaini is offline
Super Active Member

mokhaini's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2009
Location: BUMI BERTUAH
Posts: 3,097
Poster Rank: #1246
Thanked 13 Times
Active Level
My Mood:
Default

bro .. bukan aku nak hina atau caci kerja murni kau tu. Allah maha pemurah dgn niat hati kau yg suci murni tu. Aku rasa lebih baik kau amik anak yg terbuang yg tidak mempunyai ibu bapa tu. or mana mana keluarga miskin yg tidak mampu menyara anak mereka, dan kau amil anak angkat. jgn terpengaruh dgn auta kaki pembelit indonesia ni .... takkan kau tak tau apa jadi sekarang ni. depa tumpang seenang kat kita je bro.
__________________
ApA AdA DaLaM CeRmIn DePaN kItA, IaNyA TeMpAt NyAtA kItA
Reply With Quote
  #3  
Old 14-09-2010, 11:00 PM
BasicCX BasicCX is offline
Well-Known
Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Sep 2008
Posts: 6,218
Poster Rank: #584
Thanked 166 Times
Active Level
Default

Bekerja dengan visa pelancong? Ada masalah rasanya nanti..
__________________
Nama Domain & Web Hosting Mampu Milik - Hanya Dari RM 30/setahun!!
Shared, Reseller, Unmanaged and Managed VPS Hosting, Dedicated Server Dijual!
Cubiex.com 2007-2014 - Follow @Cubiex on Twitter Now!
Reply With Quote
  #4  
Old 14-09-2010, 11:16 PM
mesir mesir is offline
Super Active Member

mesir's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Oct 2008
Location: ..................................................
Posts: 3,938
Poster Rank: #965
Blog Entries: 2
Thanked 55 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by manizaj View Post
Bismillah ir-Rahman ir-Rahim

Slm Aidil Fitri..

Mohon Bantuan idea atau cara untuk saya buat dalam proses anak angkat...

Anak ini baru lahir pada 13/9/2010.. bayi ini Ibunya adalah warga indonesia.. pasport masih hidup dan masuk ke indonesia utk bekerja menggunakan visa pelancong..visa dh tamat tempoh..

bayi ini sah taraf bersama suaminya di indonesia.. oleh kerana suaminya pemalas dan x mahu cari kerja...dia dtg ke malaysia utk bekerja.. ketika dtg ke malaysia, ibu bayi ni x tau yang dia mengandung..

so, oleh kerana geramkan dgn sikap suaminya di indonesia even dh diberitahu yg isterinya sdg mengandung, tetapi still x nak ambik tau... then...ibunya nk beri kepada sesiapa shj anak yg dilahirkan ini (memandangkan niat dia ke malaysia hendak cari duit dan bukan untuk menjaga anak)...

so... sy yg masih belum ada anak brcadang utk jadikan bayi tu sbg anak angkat...skrg ibu dan bayi ini msih di hospital swasta..
persoalannya..mcmana sy nk dptkan/buat surat beranak utk bayi ini di JPN? sy rasa mesti akan ada masalah nnt..

MOHON PENCERAHAN DAN BANTUAN IDEA DARI WARGA CG...
Please tlg jgn mudah percaya 100% cerita dia. Betul niat puan mulia, tp kena fikir gak apa masalah yg akan timbul nanti.
__________________
NO SIGNATURE

HP: 017 6675670 | FB: Encik Mesir
Reply With Quote
  #5  
Old 15-09-2010, 12:17 AM
tudung87 tudung87 is offline
Legendary Member

tudung87's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: May 2008
Location: penang
Posts: 12,895
Poster Rank: #183
Thanked 69 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by manizaj View Post
Bismillah ir-Rahman ir-Rahim

Slm Aidil Fitri..

Mohon Bantuan idea atau cara untuk saya buat dalam proses anak angkat...

Anak ini baru lahir pada 13/9/2010.. bayi ini Ibunya adalah warga indonesia.. pasport masih hidup dan masuk ke indonesia utk bekerja menggunakan visa pelancong..visa dh tamat tempoh..

bayi ini sah taraf bersama suaminya di indonesia.. oleh kerana suaminya pemalas dan x mahu cari kerja...dia dtg ke malaysia utk bekerja.. ketika dtg ke malaysia, ibu bayi ni x tau yang dia mengandung..

so, oleh kerana geramkan dgn sikap suaminya di indonesia even dh diberitahu yg isterinya sdg mengandung, tetapi still x nak ambik tau... then...ibunya nk beri kepada sesiapa shj anak yg dilahirkan ini (memandangkan niat dia ke malaysia hendak cari duit dan bukan untuk menjaga anak)...

so... sy yg masih belum ada anak brcadang utk jadikan bayi tu sbg anak angkat...skrg ibu dan bayi ini msih di hospital swasta..
persoalannya..mcmana sy nk dptkan/buat surat beranak utk bayi ini di JPN? sy rasa mesti akan ada masalah nnt..

MOHON PENCERAHAN DAN BANTUAN IDEA DARI WARGA CG...
baik pk masak2 dulu..

indon ni banyak menipu. takut saje je nak raih simpati.

rasanye mesti dia ada sdara mara kat indon. hantar je anak die kat indon. kalo xde sape jaga, hantar pusat kebajikan masyarakat indon.

takut nanti awak amik anak angkat die, mcm2 dia nak nanti..

baik amik anak angkat org malaysia. amik je kat pusat kebajikan. banyak lagi yg mmg yatim piatu.

macam2 kerenah kena layan.. itu baru dari malaysia. belum lagi dari negara indon snirik. mesti nak tukar kerakyatan baby tu ke malaysia. itu bhgn lain lak.

so, pikirla semasak2nya. kena layan 2 kerenah birokrasi dari malaysia dan indonesia. ditambah2 pula maknya bekerja di malaysia dgn cara tak sah.

pastu, mak dia mesti demand mcm2.. pastu, dia mesti nk dtg melawat anak dia.. kang dia amik kesempatan lak sbb kite amik anak die..
__________________
ALLAH knows best
Reply With Quote
  #6  
Old 15-09-2010, 12:18 AM
tudung87 tudung87 is offline
Legendary Member

tudung87's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: May 2008
Location: penang
Posts: 12,895
Poster Rank: #183
Thanked 69 Times
Active Level
My Mood:
Default

cara terbaik...

amik je anak angkat dari pusat kebajikan.. yg memang sah dari malaysia.

amik masa baby lagi..
__________________
ALLAH knows best
Reply With Quote
  #7  
Old 15-09-2010, 12:20 AM
TT TT is online now
CG Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: .
Posts: 51,586
Poster Rank: #12
Thanked 165 Times
Active Level
My Mood:
Default

sshla bro..sedangkan kt negara sendiri ramai baby yg xde surat beranak..
Reply With Quote
  #8  
Old 15-09-2010, 12:24 AM
samba75 samba75 is offline
Active Member

samba75's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jan 2007
Location: kandahar bora-bora
Posts: 1,246
Poster Rank: #2987
Thanked 44 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by tudung34 View Post
cara terbaik...

amik je anak angkat dari pusat kebajikan.. yg memang sah dari malaysia.

amik masa baby lagi..
AKU Sokong 300% !!!!
Jangan sebok nak menolong orang asing!
Jangan jadik tak cerdik....
Reply With Quote
  #9  
Old 15-09-2010, 12:25 AM
qba437 qba437 is offline
CG Top Poster Club

qba437's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Oct 2008
Location: stateless..no country..no identity
Posts: 32,541
Poster Rank: #34
Thanked 4,294,967,295 Times
Active Level
My Mood:
Default

cuba tanya imigresen..sebab nampak macam banyak masalah nanti..masuk guna visa pelawat..pastuh keje..elok2 jer visa mati..beranak....timing baik jer..tanya pihak berwajib rasanya lebih banyak pencerahan akan dapat
__________________
SAYA YANG MENURUT PERINTAH...

OctaFX - daftarlah di sini

http://i1080.photobucket.com/albums/..._animasi-1.gif
Reply With Quote
  #10  
Old 15-09-2010, 05:01 AM
PinguSpy PinguSpy is offline
Well-Known
Member

PinguSpy's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jan 2007
Location: Recycle Bin
Posts: 8,144
Poster Rank: #380
Thanked 111 Times
Active Level
My Mood:
Default

baby tu ada mak bapak...
kang kita bela penat2 sampai besar nanti..
selamber je ttbe mak/bapak dia nak amik dia balik nanti..
or..
anak tu bila dah besar nanti... nak cari mak/bapak "betul" dia plak nanti..

better cari anak yg yatim piatu.. itu lebih baik dan dari MALAYSIA
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 11:49 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE