Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > COMPUTER, INTERNET > Computers > PC Softwares, Applications > Operating Systems

Operating Systems All types of computer software such as Linux, Mac, Windows and etc.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 04-09-2010, 01:04 AM
ml8883 ml8883 is offline
Regular

ml8883's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2009
Posts: 284
Thanks (Received): 21
Likes (Received): 0
Active Level
Post Apa beza ram ddr pc2700 dengan ram ddr pc3200??

Salam... aku nak tahu sesiapa boleh terangkan apa kah perbezaan antara ram ddr pc2700 dengan ram ddr pc3200?.. Sekarang ni pc aku guna ram ddr 512 pc2700..Boleh tak kalau aku tambahkan ram guna ddr pc3200 1gb..? Ini ada lah spec pc aku>>

Pentium(R)4 CPU 1.70 GHz
512mb of Ram
Hdd 40gb
Windows XP Pro sp3
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 06-09-2010, 11:52 AM
fadli1982 fadli1982 is offline
CG Top Poster Club

fadli1982's Avatar
 
Trader Rating: (131)
Join Date: Dec 2008
Location: Muka Bumi Allah
Posts: 21,524
Thanks (Received): 228
Likes (Received): 4
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ml8883 View Post
Salam... aku nak tahu sesiapa boleh terangkan apa kah perbezaan antara ram ddr pc2700 dengan ram ddr pc3200?.. Sekarang ni pc aku guna ram ddr 512 pc2700..Boleh tak kalau aku tambahkan ram guna ddr pc3200 1gb..? Ini ada lah spec pc aku>>

Pentium(R)4 CPU 1.70 GHz
512mb of Ram
Hdd 40gb
Windows XP Pro sp3
tak boleh.slot x sama.ko kena pakai 2700 jugak.beza nya 2700 tu lama,3200 lg br..dan now ada lg latest ntah x taw apa number..x follow sgt.
__________________
ALLAH SWT MAHA BESAR,MAHA SUCI ALLAH.
Reply With Quote
  #3  
Old 06-09-2010, 11:56 AM
akecema akecema is offline
Legendary Member

akecema's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Jan 2007
Location: Diamond Bay
Posts: 14,701
Thanks (Received): 205
Likes (Received): 62
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ml8883 View Post
Salam... aku nak tahu sesiapa boleh terangkan apa kah perbezaan antara ram ddr pc2700 dengan ram ddr pc3200?.. Sekarang ni pc aku guna ram ddr 512 pc2700..Boleh tak kalau aku tambahkan ram guna ddr pc3200 1gb..? Ini ada lah spec pc aku>>

Pentium(R)4 CPU 1.70 GHz
512mb of Ram
Hdd 40gb
Windows XP Pro sp3
ikut yg aku tau la
kene ikut mobo support ke idak
kalo RAM sama jenis cuma speed tinggi boleh
contoh slot DDR mesti guna DDR. bus speed tinggi lagi bagus

cuma kalo ko guna DDR yang bus speed tinggi, elakkn dipasangkn dgn DDR yang speed rendah
nnt die akan ikut speed yang rendah
__________________
Reply With Quote
  #4  
Old 06-09-2010, 02:45 PM
mrkon mrkon is offline
Active Plus

mrkon's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: May 2010
Location: silver state
Posts: 2,525
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

kena tengok mobo juga support ka tak......
__________________
"apa yang Allah beri kepada kita adalah lebih baik dari apa yang kita minta"
Reply With Quote
  #5  
Old 06-09-2010, 02:53 PM
qarzza qarzza is offline
Active Plus

qarzza's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Oct 2008
Location: Ampang
Posts: 4,375
Thanks (Received): 28
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

pc 3200 ngan pc2700 due ddr1.
jadi due slotnye adelah same...
mobo yg boleh support 3200 boleh support 2700, tapi yg support 2700 tak semestinye boleh support 3200..
dulu aku ade try pakai, bile tgk kat properties, die detect..
tapi bile tengok performance kat task manager, memory used die tak berfungsi...(graft tak jalan).. tapi pc running macam biase...
__________________
######################
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump