Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Debate & Mature Discussion

Debate & Mature Discussion This section is not like "Santai" style. This is the place to debate things, as well as strike up a more mature conversation. Respect other people's opinions and do not flame nor troll. Immediate suspension will be imposed.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



View Poll Results: Cat pilihan anda?....selain Dulux dan Nippon
KCC 2 33.33%
TOA 2 33.33%
Sancora 0 0%
Colourland 2 33.33%
Voters: 6. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 10-08-2010, 10:41 AM
ayied_flex ayied_flex is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2009
Posts: 993
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default Jenama Cat Yang Anda pilih?.....selain dulux dan Nippon

Salam Sempena musim perayaan nie....banyak la duit yang nak meninggal poket kita semua...selain perbelanjaan utk persiapan diri dan juadah tak lupa juga perbelanjaan mencantikkan kediaman.......jadi memandangkan aku dalam dilema nak pilih cat nie...aku nak mintak tolong rakan2 taulan dlm cg nie, bg idea dan pendapat.......cat mana lagi bagus dan kelebihan nyer?...kalu dapat anggaran harga lg cantik......
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 10-08-2010, 10:47 AM
agen14 agen14 is offline
Super Active

agen14's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Nov 2009
Posts: 8,125
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 16
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

aku jadi tukang cat dari bulan lepas.. cat yg aku guna TOA.. cat untuk belah dalam.. nampak cantik je.. cuma perlukan 2 kali sapuan untuk nampak kemas.. depend dgn kaler yg digunakan.. umah yg aku cat tu kalerful.. macam2 kaler ada. Jgn salah pilih cat udah le... jenis cat dlm dgn cat luar tak sama.
Reply With Quote
  #3  
Old 10-08-2010, 10:49 AM
Ahmad07 Ahmad07 is offline
Super Active

Ahmad07's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Aug 2007
Posts: 9,947
Thanks (Received): 404
Likes (Received): 214
Active Level
My Mood:
Default

jotun aku rase ok gak... dalam bidang oil n gas, cat jotun ni slalu dipakai...
Reply With Quote
  #4  
Old 10-08-2010, 11:54 AM
fardly83 fardly83 is offline
Active Member

 
Trader Rating: (21)
Join Date: Mar 2009
Posts: 1,680
Thanks (Received): 100
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

selain dulux ngan nippon, aku plih jotun. but 1st choice is dulux, terbaik dr lain2 cat...
Reply With Quote
  #5  
Old 10-08-2010, 12:04 PM
boon boon is offline
Regular

boon's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2010
Posts: 158
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Pengalaman saya : rumah i pakai cat jenis wheathershield jenama Kxx, lepas 1 tahun mula nampak cat tanggal dan warna bertukar. Sebenarnya kalau bajet cukup saya amat rekomenkan anda pakai cat yang berjenama untuk cat luar, sebab Malaysia punya cuaca panas sepanjang tahun tambahan lagi hujan juga banyak.

Kalau tak nak kes kesal macam i sebab ingin berjimat beberapa ratus Ringgit je membeli cat yang sederhana, belilah cat berjenama.
__________________
RM1000 Bonus Percuma - klik sini untuk sapu!!
RM1000 Bonus Percuma - klik sini untuk sapu!!
RM1000 Bonus Percuma - klik sini untuk sapu!!
Reply With Quote
  #6  
Old 10-08-2010, 06:13 PM
sawamura sawamura is offline
Legendary Member

sawamura's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Mar 2010
Location: Trading EJ Sampai Kaye..!!
Posts: 12,481
Thanks (Received): 927
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Federal Paint

tapi x sumer kedai jual
__________________
WTS: Cadar Cotton Patchwork - Nice Design

A Fine Line Between 'Trading' and 'Gambling' Is Called Discipline..
- I Open Each Trade Not Because I Want To.. But Because I Know I Need To..
Reply With Quote
  #7  
Old 10-08-2010, 06:14 PM
kaylis kaylis is offline
Super Active

kaylis's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2009
Posts: 8,300
Thanks (Received): 14
Likes (Received): 17
Active Level
My Mood:
Default

aku penah cat pakai ici dulux mmg senang keje cat, selapis pun dah cantik dahh...baru2 ni aku pakai cat murah, 5liter dalam rm25 camtu brand ape ntah tak terkenal laa mmg tak best pun, kn cat sampai 4 layer baru nak cantik dan sama....ici mmg cantik tapi mahal laa...aku vote colourland tu..
Reply With Quote
  #8  
Old 10-08-2010, 11:15 PM
zainal2010 zainal2010 is offline
Regular

zainal2010's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Aug 2010
Posts: 217
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

tak tau coz aku guna nippon je sejak zaman jepun lagi...
Reply With Quote
  #9  
Old 13-08-2010, 01:55 PM
janggut_X janggut_X is offline
CG Hardcore

janggut_X's Avatar
 
Trader Rating: (50)
Join Date: Oct 2008
Location: http://suara-janggut.blogspot.com
Posts: 57,060
Thanks (Received): 28
Likes (Received): 3
Active Level
My Mood:
Default

pakai cat mattex jo. jimat dan murah.
__________________
KURUS DLM 15 HARI CUBA KALAU TAK PERCAYA
6CM LIPOTHYN | 6CM DETOXSLIM | GARCINIA PLUS

SMS/WHATSAPP :0162036757
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump