Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Offline Business, Entrepreneur Discussion

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 5,571
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 29,631
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 21,989
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 08-08-2010, 10:05 PM
decalXsia decalXsia is offline
Well-Known
Member

decalXsia's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Jun 2008
Posts: 5,155
Poster Rank: #667
Thanked 99 Times
Active Level
Default Perniagaan Duplicate Kunci & Alarm System

salam warga cg sekalian..

tujuan aku bukk tred ni nk dptkn info2 pasl bsns ni..

cm ade berkenan di hati plak nk run bsns ni..

kebanyakn aku tgk bsns ni org chya ya nun alif je monopoli...

mane nk dptkn kemahiran duplicate knci n pemasangn sstem alarm ni?
brape modal?
mne nk dpt peralatan n stok?

harap2 anda sume leh bntu..same2 kite kongsi ilmu deh..

maklumat yg aku dpt stakat ni:

Quote:
ini anggaran jer nak mula ye...
kos buat kedai kunci $10k siap mesin buat kunci & kunci sekali
sewa kedai 1k sebulan setahun 12k
so nak mula kena sedia 22k
share dgn cobbler tepi jalan sambil tu u learn my trade i learn yours
so tak payah gaji orang

i reckon ada org buat 6-7k kedai kunci kecil je kat ampang tu taw....
Quote:
nanti aku ambil hp budak melayu tu tak jauh dari masjid kg melayu ampang
lepas solat nanti aku post kat sini
hari tu dia kata nak belajar dlm $2500
ada tempat belajar $6k
sampai bole buka kereta mercedes baru bole berhenti lah...;P
meaning ko kena tunggu ada kereta mercedes terlock baru pass training
kalo 2 tahun baru jumpa mercedes terlock , gitu lah gamak nya
sanggup ker ko (aku gurau jer :lol: )
takut pulak ko nak belajar kang kan?

dia yg bilang hari tu (slang spore sikit)
tokeh yg dia belajar haritu ada 6 propertiesi
sebab selain buat kunci ko juga dpt order buat pintu (dari kontraktor)n dan buka pintu2 kereta yg terlock so mmg ler diaorg ni on call jer
kerja pun relax
Quote:
aku tak pernah study this type of biz, tapi aku rasa profit margin dia tinggi la ... satu kunci aku buat, dia charge sampai RM8.00, sedangkan aku rasa direct cost dia baru seringgit dua jer.

tapi kalau kedai yang ada signboard lawa tu, initial outlay dia tinggi coz mesin dia gempaq, tapi selalunya buat/duplicate kunci ni bukanlah core dia, ada lagi benda or service lain yang dia orang buat such as trading (definitely high profit margin) dan juga supplying kat housing projects or office renovations.

another thing yang obvious, these bizs dipelopori oleh chinese (banyak networning) dan boleh dapat good purchase price ... dan biz ni juga banyak yang sub-rent dengan biz lain ... so rental costs can be further reduced.
Quote:
Aku ade pengalaman kerje kat kedai kunci.. tapi bisnes ni memang menguntungkan sebenarnye.. sbab die ade buat alarm duplicate n jual manga2.. kalau ade orang buat alarm memang untung la skit.. sbab alarm paling murah pon dalam 150.. kunci2 pon ade bnayak jenis.. paling murah kunci harge die 2 ringgit.. bende2 cam ni memang orang tak plan nak buat.. tapi bile diorang nampak jek kedai2 ni diorang akan spontan teringat nak buat kunci pendua lebih.. dari pengalaman aku la kan keuntungan dalam sebulan adelah dalam 3 - 4 ribu.. sehari untung lebih kurang seratus lebih atau due ratus lebih.. tu belum masuk ngan duit2 yang masuk dalam poket aku.. ahaks.. kire songlap sikit la.. ahaks.. :lol:
sume maklumat ni dipetik dr http://mforum.cari.com.my/archiver/?tid-405011.html
__________________
BOLEH BACA AL-QURAN DALAM MASA 7 JAM
www.facebook.com/harakiselangor

PEMBIAYAAN PERIBADI KHAS UNTUK GURU INTERIM. MAXIMA 50K.
Whatsapp 0132317546
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 09-08-2010, 10:33 AM
eboss eboss is offline
CG Hardcore

eboss's Avatar

 
Trader Rating: (23)
Join Date: Nov 2007
Location: FRANCHISE QMATHS ENRICH CENTRE AKAN DIBUKA PM SAYA
Posts: 85,696
Poster Rank: #4
Thanked 1,873 Times
Active Level
My Mood:
Default

aku nampak potonsi lain..biz cuci helmet kat indon ada jual mesin cuci dan pengering sekali...budget RM8K...cuci 1 helmet RM5...sekali cuci boleh charge RM5..kalau nak cuci manual pun boleh gak..esok aku nak pi tengok demo...modal pun RM1K saja
__________________
USAHAWAN WWW.QMATHSMALAYSIA.COM BERMINAT? PM SAYA
Pelaburan LAGI HEBAT dari emas
Reply With Quote
  #3  
Old 10-08-2010, 02:21 AM
zack2terer zack2terer is offline
Well-Known
Member

zack2terer's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Dec 2007
Location: www.1wiki.org
Posts: 8,468
Poster Rank: #332
Thanked 180 Times
Active Level
My Mood:
Default

mcm menarik je....camne machine die? ade pic?
Reply With Quote
  #4  
Old 10-08-2010, 03:01 AM
Hafiz1990 Hafiz1990 is offline
Active Member

Hafiz1990's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2009
Location: - [ http://www.carigold.com ] -
Posts: 2,179
Poster Rank: #1718
Thanked 11 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by eboss View Post
aku nampak potonsi lain..biz cuci helmet kat indon ada jual mesin cuci dan pengering sekali...budget RM8K...cuci 1 helmet RM5...sekali cuci boleh charge RM5..kalau nak cuci manual pun boleh gak..esok aku nak pi tengok demo...modal pun RM1K saja
run biz ni kat area aku confirm masyukk nih. pasal ramai mat rempit.
Reply With Quote
  #5  
Old 10-08-2010, 03:09 AM
TamingSari TamingSari is offline
CG Top Poster Club

TamingSari's Avatar

 
Trader Rating: (27)
Join Date: Jun 2006
Location: FBS.MY
Posts: 23,872
Poster Rank: #55
Blog Entries: 2
Thanked 119 Times
Active Level
My Mood:
Default

jgn lari topik daa.. sian TT
__________________
Quote:
Deposit Insurans 100% | 30% Bonus | Rebate 50% | Register HERE
Call/SMS/WhatsApp: 012.799.1752
Reply With Quote
  #6  
Old 10-08-2010, 10:02 AM
decalXsia decalXsia is offline
Well-Known
Member

decalXsia's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Jun 2008
Posts: 5,155
Poster Rank: #667
Thanked 99 Times
Active Level
Default

ni contoh2 mesin duplicate kunci..









Reply With Quote
  #7  
Old 10-08-2010, 10:21 AM
eboss eboss is offline
CG Hardcore

eboss's Avatar

 
Trader Rating: (23)
Join Date: Nov 2007
Location: FRANCHISE QMATHS ENRICH CENTRE AKAN DIBUKA PM SAYA
Posts: 85,696
Poster Rank: #4
Thanked 1,873 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by TamingSari View Post
jgn lari topik daa.. sian TT
Minta maap tuan
__________________
USAHAWAN WWW.QMATHSMALAYSIA.COM BERMINAT? PM SAYA
Pelaburan LAGI HEBAT dari emas
Reply With Quote
  #8  
Old 10-08-2010, 10:23 AM
eboss eboss is offline
CG Hardcore

eboss's Avatar

 
Trader Rating: (23)
Join Date: Nov 2007
Location: FRANCHISE QMATHS ENRICH CENTRE AKAN DIBUKA PM SAYA
Posts: 85,696
Poster Rank: #4
Thanked 1,873 Times
Active Level
My Mood:
Default

Kalau TT buka store kunci nie harap guna yang berkualiti punya ye..aku dah kena dah buat kuci spare kedai aku nie...7 kali guna dah patah....sekali guna RM1 kot...tu yg 7 kali guna patah sebab 1 kunci tu RM7
__________________
USAHAWAN WWW.QMATHSMALAYSIA.COM BERMINAT? PM SAYA
Pelaburan LAGI HEBAT dari emas
Reply With Quote
  #9  
Old 11-08-2010, 02:38 PM
perwira perwira is offline
Active Member

perwira's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2010
Posts: 1,253
Poster Rank: #2834
Thanked 7 Times
Active Level
Default

kat bandar baru bangi..kat tapak pasar malam 2, dekat kedai makan azura lama org pnggl, kt si2 ada kedai duplicate kunci ca ya nun..lokasi mmg strategik sbb mudah jumpa. rmai student u** duplicate kunci kt sana. ak pkir xde ke kdai duplicate kunci melayu kt kaw 2..even kdai kecik pn untung byk 2 kl lokasi strategik..
Reply With Quote
  #10  
Old 12-08-2010, 07:33 AM
decalXsia decalXsia is offline
Well-Known
Member

decalXsia's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Jun 2008
Posts: 5,155
Poster Rank: #667
Thanked 99 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by eboss View Post
Kalau TT buka store kunci nie harap guna yang berkualiti punya ye..aku dah kena dah buat kuci spare kedai aku nie...7 kali guna dah patah....sekali guna RM1 kot...tu yg 7 kali guna patah sebab 1 kunci tu RM7
insyaAllah...

kunci ape rege singgit tu?

aku duplicate knci paling kurang rm3...
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 11:26 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE