Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Santai, Others

Santai, Others Santai, riadah, minta pertolongan ahli lain dan semua perbincangan yang tidak bersangkutan dengan forum lain. NO OFFTOPIC.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 23,192
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 53,796
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 41,222
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 27-04-2007, 12:40 PM
matgori matgori is offline
Super Active Member

matgori's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2007
Location: Tak Kenal Maka Tak Cinta, Peaceeee!!!
Posts: 3,902
Poster Rank: #967
Thanked 9 Times
Active Level
My Mood:
Unhappy Ada sesapa pernah dapat surat saman......

ada sesapa ada pengalaman dapat surat saman mahkamah pasal pinjaman pelajaran tak? jpa ke? ptptn ke? atau apa2 pinjaman pelajaran...


kalu ada boleh kongsi kat sini dan camana nak settle cara baik benda ni...
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 27-04-2007, 12:45 PM
jutaONEfami jutaONEfami is offline
Elite Member
Well-Known Member

jutaONEfami's Avatar

 
Trader Rating: (23)
Join Date: May 2006
Location: JB-Langkawi-JB
Posts: 6,706
Poster Rank: #523
Thanked 48 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by matgori View Post
ada sesapa ada pengalaman dapat surat saman mahkamah pasal pinjaman pelajaran tak? jpa ke? ptptn ke? atau apa2 pinjaman pelajaran...


kalu ada boleh kongsi kat sini dan camana nak settle cara baik benda ni...
pengalaman2 aku yg lepas buat dunno jer kekeke wpun ada sebutan kes kat mahkamah tinggi KL

kalau xnak naik court ko slow talk ngan lawyer yg anto surat saman tuh ckp nak buat installment..settle kes
Reply With Quote
  #3  
Old 27-04-2007, 12:49 PM
permaicat permaicat is offline
Active Member

permaicat's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2006
Location: s.s kuantan E.C.E.R
Posts: 1,976
Poster Rank: #1978
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

kalo keputusan ko dulu baik...

jangan la cukup makan je.

mungkin leh mintak convert jd biasiswa lak...

________________________
http://www.carigold.com/portal/forum...ad.php?t=15397 ...
Reply With Quote
  #4  
Old 27-04-2007, 12:51 PM
braderxgon braderxgon is offline
Newbies

braderxgon's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2006
Posts: 26
Poster Rank: #24240
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by matgori View Post
ada sesapa ada pengalaman dapat surat saman mahkamah pasal pinjaman pelajaran tak? jpa ke? ptptn ke? atau apa2 pinjaman pelajaran...


kalu ada boleh kongsi kat sini dan camana nak settle cara baik benda ni...
saman naik court ehh biasa klu 1st time hakim mahkamah suruh kita sattle dgn pihak pinjaman cara bayaran mungkin di kurangkan bila kita berbincang dgn pihak bank. tu pun bergantung pada loan ape kita buat.

info nie masa aku terkantoi lambat bayar then lepas tu alhamdulillah sattle semua masalah.
Reply With Quote
  #5  
Old 27-04-2007, 03:11 PM
akecema akecema is offline
Legendary Member

akecema's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Jan 2007
Location: Diamond Bay
Posts: 10,700
Poster Rank: #253
Blog Entries: 1
Thanked 204 Times
Active Level
My Mood:
Default

aku ader la dari PTPTN..
masalahnye aku still blajo lagi..
pening kepala aku
__________________
Reply With Quote
  #6  
Old 27-04-2007, 03:29 PM
matgori matgori is offline
Super Active Member

matgori's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2007
Location: Tak Kenal Maka Tak Cinta, Peaceeee!!!
Posts: 3,902
Poster Rank: #967
Thanked 9 Times
Active Level
My Mood:
Default

so memang boleh diselesaikan la kiranya, cuma yang penting slow talk.... ,ok..
Reply With Quote
  #7  
Old 27-04-2007, 03:37 PM
Mr.DJ Mr.DJ is offline
Super Active Member

Mr.DJ's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2007
Posts: 2,744
Poster Rank: #1415
Thanked 1 Time
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by matgori View Post
ada sesapa ada pengalaman dapat surat saman mahkamah pasal pinjaman pelajaran tak? jpa ke? ptptn ke? atau apa2 pinjaman pelajaran...


kalu ada boleh kongsi kat sini dan camana nak settle cara baik benda ni...
Don't worry la Matgori...how much pinjaman ko tu?...klu under 50 Thousand, ko bleh deal ngan lawyear or pihak yg memberi pinjaman tu, tell them setakat yg mampu ko bayar dalam sebulan(installment)..thats all....atau ko buat proposal to them menyatakan setakat yg ko mampu byr dlm sebulan sehingga loan tu selesai...
Reply With Quote
  #8  
Old 27-04-2007, 03:40 PM
matgori matgori is offline
Super Active Member

matgori's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2007
Location: Tak Kenal Maka Tak Cinta, Peaceeee!!!
Posts: 3,902
Poster Rank: #967
Thanked 9 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ThunderBiz View Post
Don't worry la Matgori...how much pinjaman ko tu?...klu under 50 Thousand, ko bleh deal ngan lawyear or pihak yg memberi pinjaman tu, tell them setakat yg mampu ko bayar dalam sebulan(installment)..thats all....atau ko buat proposal to them menyatakan setakat yg ko mampu byr dlm sebulan sehingga loan tu selesai...
thanx bro, tak de la banyak sangat, belas2 riban je

Reply With Quote
  #9  
Old 27-04-2007, 04:29 PM
haQ haQ is offline
Administrator

haQ's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2006
Location: K-L
Posts: 3,234
Poster Rank: #1181
Blog Entries: 1
Thanked 55 Times
Active Level
My Mood:
Default

naik mahkamah jgn tak naik, sbb

1)sebutan pertama=xhadir, tangguh ke sebutan kedua
2)sebutan kedua=xhadir, tangguh ke sebutan ketiga
3)sebutan ketiga=xhadir, hukuman mengingkari perintah mahkamah
4)kes trus bicara dan keputusannya saman diteruskan
5)lebih 30k utang, maka saman bankrupt akan dijatuhkan
Reply With Quote
  #10  
Old 27-04-2007, 04:38 PM
Mr.DJ Mr.DJ is offline
Super Active Member

Mr.DJ's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2007
Posts: 2,744
Poster Rank: #1415
Thanked 1 Time
Active Level
Default

Klu belas2 ribu je..don't worry la..tp, better ko byr mengikut kemampuan ko & persetujuan ko ngan pihak lawyear or tpt ko buat pinjaman tue..,coz..all the kos yg terlibat akan di kreditkan ke dlm pinjaman ko....surat lawyear yg ko dapat tu pun ade nilai jugak..klu dah sampai ke tahap surat saman mungkin mencecah RM1K jugak tu....so baik ko cepat2 deal ngan diorang....pasal bankrupt tu jan bimbang ler, klu amount pinjaman setakat ikan todak jer, don't worry ler, diorang tak bleh sesuka hati nyer...
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 10:00 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE