Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > CONSUMERS, FRAUD, ILLEGAL ACTIVITES > Scams & Alerts > Suspicious Business/Scheme Activities

Recommended Brokers

CG Sponsors



CG Updates
0 Reverting back old theme
Last Post: CariGold
Posted On: 06-05-2017
Replies: 0
Views: 2,183
0 CariGold new theme version - and more features are coming!
Last Post: niagafx
Posted On: 06-05-2017
Replies: 538
Views: 11,124
0 Video embed in post
Last Post: CariGold
Posted On: 15-12-2016
Replies: 0
Views: 19,920
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 21-07-2010, 03:13 AM
egold2u egold2u is offline
Active Member

egold2u's Avatar

 
Trader Rating: (15)
Join Date: Nov 2006
Location: Kota Kinabalu
Posts: 2,449
Thanks (Received): 77
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to egold2u Send a message via Skype™ to egold2u
Exclamation [SCAM] Virgin Gold/Virgin Gold Mining Corporation (http://vgmc.com)

Salam semua warga CG,

Ni ada SCAM terbaru selepas Red Island Cafe...rasa2 org yg sama...



Tak sudah-sudah kerjanya menipu orang. Masih ingatkah lagi artikel tentang pembongkaran scam island red cafe malaysia. Sebelum itu terima kasih diucapkan kepada penghantar emel antivirgingold yang telah berkongsi maklumat terbaru ini. Yang saya kasihankan di sini golongan pelajar yang kabur mata bila mendengar janji manis untuk cepat kaya. Nak tahu kisah selanjutnya?

Setelah LifeStyle World Card telah gagal dalam cubaan sebelum ini (dalam pada masa yang sama ramai yang telah menjadi mangsa), pengarah Lifestyle World Card Mohamed Nordin telah mempromosi SCAM TERBARU : Virgin Gold Mining, dengan beraninya menggunakan nama Bank Negara dan Islam. Di bawah ini adalah contoh penyataan dan ayat-ayat yang digunakan oleh Mohamed Nordin untuk mempromosikan scam Virgin Gold Mining dan meyakinkan bentuk perniagaan yang sedang mereka jalankan sekarang kepada para prospeknya.

* Kononnya : Diiktiraf oleh sistem kewangan Malaysia di mana Bank Negara sendiri memainkan peranan besar dalam menyedarkan kepentingan pelaburan emas ini kepada orang ramai.
* Sudah tentu ianya sah di sisi undang-undang dan juga halal dari segi Hukum Syariah

Ini adalah salah satu blog kepunyaan Mohamed Nordin : http://malaysiagold.blogspot.com
Referal ID Mohamed Nordin ialah invest2me, yang telah melabur di Virgin Gold Mining : http://www.goldenswat.com/invest2me

Bank Negara dan Securities Commission Malaysia (SC) menyatakan bahawa Virgin Gold Mining adalah didapati mirip dengan Swisscash dan mereka akan mengambil tindakan terhadap semua individu yang terlibat sama dalam yang mempromosi skim cepat kaya seperti Virgin Gold Mining, terutamanya leader yang telah blacklist dalam swisscash. Sekarang, mereka telah senarai hitam Virgin Gold Mining dalam Alert List (klik gambar) untuk paparan yang lebih jelas).

Berita Penuh : http://bit.ly/bRIZcc

Dah ada ke forumer2 CG yg join?
Aku tgk ade 2-3 thread pasal VGMC ni...

Kat website SC pun ada listkan company ni kat dalam
List of unauthorised websites / investment products / companies
http://www.sc.com.my/main.asp?pageid...inkid=&type=#v

p/s: melaburlah di dalam program/skim yang dikawal selia oleh SC dan diluluskan oleh Bank Negara...
__________________
Reply With Quote
Thanks 2 Likes 0 Dislikes 0
 
Paid Advertisement
  #2  
Old 21-07-2010, 03:17 AM
atzai atzai is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2007
Posts: 1,277
Thanks (Received): 12
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

kalau tak tau cite sebenar
jangan dok mengarut...
buat menyemak thread je...
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #3  
Old 21-07-2010, 03:20 AM
astrowan astrowan is offline
CG Top Poster Club

astrowan's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Aug 2009
Location: saya anak malaysia
Posts: 22,310
Thanks (Received): 248
Likes (Received): 1
Dislikes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to astrowan Send a message via Skype™ to astrowan
Default

Quote:
Originally Posted by atzai View Post
kalau tak tau cite sebenar
jangan dok mengarut...
buat menyemak thread je...
yer ker...cita sket.......
__________________
:)paid
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #4  
Old 21-07-2010, 03:21 AM
egold2u egold2u is offline
Active Member

egold2u's Avatar

 
Trader Rating: (15)
Join Date: Nov 2006
Location: Kota Kinabalu
Posts: 2,449
Thanks (Received): 77
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to egold2u Send a message via Skype™ to egold2u
Default

Quote:
Originally Posted by astrowan View Post
yer ker...cita sket.......
aku pun xtaw ni...ape cter sebenar?
__________________
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #5  
Old 21-07-2010, 03:23 AM
skullstar skullstar is offline
Regular

skullstar's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2007
Posts: 511
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to skullstar
Default

no comment bab nie..... yang pasti aku mmg dah dipromote.... cuma aku x join sebab aku xnak pisang berbuah dua kali,..... aku xnak buat network dengan program2 investment dah coz boleh hilang kawan2 dan adik bradik..
cukup la pengalaman bersama swisscash dan ceramic.....
sekian.....wawawawawaww
__________________
Modal RM3000(10 X 1gGoldBar) & Bulan2 Beli 1gGoldBar : Potensi Income RM1Juta Sebulan. Click Sini
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #6  
Old 21-07-2010, 03:33 AM
koman koman is offline
Active Plus

koman's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Aug 2009
Location: Penang Maiiii
Posts: 4,706
Thanks (Received): 60
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to koman
Default

Quote:
Originally Posted by atzai View Post
kalau tak tau cite sebenar
jangan dok mengarut...
buat menyemak thread je...
apa citer sebenar?citer la kat sini skit...
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #7  
Old 21-07-2010, 03:50 AM
NEMO NEMO is offline
CG Super Hardcore

NEMO's Avatar

 
Trader Rating: (242)
Join Date: Jan 2007
Location: 10-30% bulanan tanpa gagal..berminat?
Posts: 108,250
Thanks (Received): 1026
Likes (Received): 3
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to NEMO
Default

Quote:
Originally Posted by atzai View Post
kalau tak tau cite sebenar
jangan dok mengarut...
buat menyemak thread je...
cuba citer..yg aku tau leader IRC ramai buat mende ni.....
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #8  
Old 21-07-2010, 10:23 AM
mat_rapit mat_rapit is offline
Regular

mat_rapit's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2009
Posts: 359
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to mat_rapit
Default

cite.....cite....mcm bakal jd versi kedua nie.
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #9  
Old 21-07-2010, 11:02 AM
eboss eboss is offline
CG Hardcore

eboss's Avatar

 
Trader Rating: (23)
Join Date: Nov 2007
Location: FRANCHISE QMATHS ENRICH CENTRE AKAN DIBUKA PM SAYA
Posts: 85,697
Thanks (Received): 1894
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by egold2u View Post
Salam semua warga CG,

Ni ada SCAM terbaru selepas Red Island Cafe...rasa2 org yg sama...



Tak sudah-sudah kerjanya menipu orang. Masih ingatkah lagi artikel tentang pembongkaran scam island red cafe malaysia. Sebelum itu terima kasih diucapkan kepada penghantar emel antivirgingold yang telah berkongsi maklumat terbaru ini. Yang saya kasihankan di sini golongan pelajar yang kabur mata bila mendengar janji manis untuk cepat kaya. Nak tahu kisah selanjutnya?

Setelah LifeStyle World Card telah gagal dalam cubaan sebelum ini (dalam pada masa yang sama ramai yang telah menjadi mangsa), pengarah Lifestyle World Card Mohamed Nordin telah mempromosi SCAM TERBARU : Virgin Gold Mining, dengan beraninya menggunakan nama Bank Negara dan Islam. Di bawah ini adalah contoh penyataan dan ayat-ayat yang digunakan oleh Mohamed Nordin untuk mempromosikan scam Virgin Gold Mining dan meyakinkan bentuk perniagaan yang sedang mereka jalankan sekarang kepada para prospeknya.

* Kononnya : Diiktiraf oleh sistem kewangan Malaysia di mana Bank Negara sendiri memainkan peranan besar dalam menyedarkan kepentingan pelaburan emas ini kepada orang ramai.
* Sudah tentu ianya sah di sisi undang-undang dan juga halal dari segi Hukum Syariah

Ini adalah salah satu blog kepunyaan Mohamed Nordin : http://malaysiagold.blogspot.com
Referal ID Mohamed Nordin ialah invest2me, yang telah melabur di Virgin Gold Mining : http://www.goldenswat.com/invest2me

Bank Negara dan Securities Commission Malaysia (SC) menyatakan bahawa Virgin Gold Mining adalah didapati mirip dengan Swisscash dan mereka akan mengambil tindakan terhadap semua individu yang terlibat sama dalam yang mempromosi skim cepat kaya seperti Virgin Gold Mining, terutamanya leader yang telah blacklist dalam swisscash. Sekarang, mereka telah senarai hitam Virgin Gold Mining dalam Alert List (klik gambar) untuk paparan yang lebih jelas).

Berita Penuh : http://bit.ly/bRIZcc

Dah ada ke forumer2 CG yg join?
Aku tgk ade 2-3 thread pasal VGMC ni...

Kat website SC pun ada listkan company ni kat dalam
List of unauthorised websites / investment products / companies
http://www.sc.com.my/main.asp?pageid...inkid=&type=#v

p/s: melaburlah di dalam program/skim yang dikawal selia oleh SC dan diluluskan oleh Bank Negara...
Dua dua web tu dah tak boleh buka
__________________
USAHAWAN WWW.QMATHSMALAYSIA.COM BERMINAT? PM SAYA
Pelaburan LAGI HEBAT dari emas
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #10  
Old 21-07-2010, 11:12 AM
sprinter sprinter is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2009
Posts: 937
Thanks (Received): 9
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Send a message via Yahoo to sprinter
Default

Quote:
Originally Posted by atzai View Post
kalau tak tau cite sebenar
jangan dok mengarut...
buat menyemak thread je...
kalau kau tau cite sebenar,bgtau la kt thread ni..apesal tanak cite pulak...kau ade kene mengena dgn org yg scam tu ke?kalau nak simpan sorg2 baik takyah reply kt thread ni..buat menyemak je..
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 03:20 PM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you