Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > TRADING ZONE, CLASSIFIEDS & MARKETPLACE > Classifieds & Advertisements > Insurance Offers, Agents

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 26,876
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 57,499
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 44,469
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 19-07-2010, 07:38 AM
alibara alibara is offline
Super Active Member

alibara's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2010
Posts: 3,319
Poster Rank: #1165
Thanked 2 Times
Active Level
Default MAA Takaful :Bina Harta Warisan sebelum gaji anda luput tarikh..

Salam,

Hari ini ramai isteri terpaksa bekerja berseorangan akibat dari ketidakmampuan suami utk bekerja lagi...lantas mereka juga kehilangan sumber pendapatan!!

Mereka terpinga - pinga mencari gaji yang hilang....sebenarnya Gaji Back Up ni boleh di bina dari awal lagi sebagai persiapan jika Pencari nafkah hilang upaya bekerja selamanya..

Ramai yg gagal buat persediaan...tak sempat..


Bayangkan hanya dengan RM 80 simpanan sebulan, suami yg baru berkahwin dapat menyediakan dana sejumlah RM 80 000 jika beliau hilang upaya bekerja selamanya...

Warisan Gaji
Pernah dengar tak ada orang boleh WARISKAN GAJI kepada ahli keluarga iaitu isteri, anak anak dan juga ibu dan bapa?? Warisan gaji ni hanya dapat jika si Pencari Nafkah hilang upaya bekerja disebabkan apa jua punca seperti lumpuh kekal dan juga meninggal dunia!!

Pernah dengar tak ? Warisan gaji...

Di Dunia ni, dan fokus di Malaysia kita, ribuan orang dah ambil langkah utk mewariskan gaji atau membina HARTA WARISAN KECEMASAN kepada ahli keluarga dengan tujuan menyambung gaji mereka atau memberi dana sara hidup bagi menampung kehidupan keluarga yg sudah hilang Pencari Nafkah..

Ya...inilah manfaat Takaful...

Ramai orang hari ni beli takaful, tapi bila meninggal dunia, satu sen pun tak dapat kat isteri...beli RM 100, mcm - mcm ada...complete semuanya tapi bila dapat pampasan RM 50 000, satu sen pun tak dapat kat bini atau anak - anak.

Mana silap dia ? Kesilapan berpunca dari kefahaman dari segi waris dan juga pemegang amanah. Dan jua ia berpunca dari jumlah pampasan yg sangat kecil, contohnya RM 50 000. Bila dapat RM 50 000, tolak hutang, tolak sana tolak sini, hasilnya KOSONG!!! Jangan terperanjat, mmg ada kes2 seperti ini berlaku.

Jangan beli ikut pakej, beli ikut keperluan kewangan keluarga anda!!!

Sesetengah agen bila promote takaful, contohnya RM 100...depa kata semua complete segala - galanya..tapi bila check pampasan utk meninggal dunia, depa letak RM 50 000. Nak tanya tuan2 sekalian, RM 50 000 ni boleh buat apa sangat ? Kalau nak kata sambung nafkah / gaji, duit ni tak sampai setahun pun dah habis.

Apa yg saya boleh offer anda ?

1) Harta Warisan berjumlah RM 150 000 hingga RM 1 juta

Bagaimana sy boleh offer perkara ini. Jika anda sanggup menyimpan RM 150 sebulan, dan umur anda antara 30 - 35 tahun, anda akan dapat :

1) RM 2000 sebagai khairat kematian jika meninggal dunia. Hari ni pun kos pengebumian makan sehingga RM 1000 ke atas.

2) RM 5000 sebagai dana sara hidup sementara atau dana ini boleh juga dibuat sebagai upah haji / umrah

3) RM 150 000 sebagai harta warisan penyambung nafkah kepada isteri JIKA DITAKDIRKAN si pencari nafkah meninggal dunia disebabkan apa jua punca

4) RM 150 000 sebagai dana sara hidup keluarga JIKA DITAKDIRKAN si pencari nafkah hilang upaya disebabkan apa jua punca

5) RM 40 000 sebagai dana sokongan jika ditakdirkan si pencari nafkah mengidap salah satu dari 36 penyakit kritikal. Simpanan bulanan akan ditanggung oleh syarikat 100% sehingga tempoh matang.

6) Selepas 20 tahun, jika tiada tuntutan besar dibuat, nilai polisi anda adalah antara 50% - 60% dari jumlah premium yg dibayar selama 20 tahun ni.

7) RM 6000 setahun untuk tolak Cukai Pendapatan

Dana Warisan akan dapat 100% kepada isteri / anak - anak kerana pemilik Polisi adalah Isteri. Dalam hal ini, isteri tidak bertindak sebagai Pemegang Amanah / Wasi

Anda boleh juga boleh menambah rider Kad Perubatan yg boleh dibeli secara berasingan!!

Yuzairi Yunus
http://rancangwang.wordpress.com

017 427 6046
malibara@gmail.com

Last edited by alibara; 26-07-2010 at 12:33 PM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 19-07-2010, 07:40 AM
BOCEH BOCEH is offline
CG Top Poster Club

BOCEH's Avatar
 
Trader Rating: (38)
Join Date: May 2009
Location: whatsaap : 014 253 6885
Posts: 25,588
Poster Rank: #52
Thanked 11 Times
Active Level
Default

sebulan brapa kena bayar
Reply With Quote
  #3  
Old 19-07-2010, 08:02 AM
alibara alibara is offline
Super Active Member

alibara's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2010
Posts: 3,319
Poster Rank: #1165
Thanked 2 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by boceh View Post
sebulan brapa kena bayar
Plan bermula dari RM 80 sehingga RM 1000 sebulan pun ada, bergantung keperluan kewangan sdr.

Contoh, Mr A perlukan RM 200 000 sebagai dana kecemasan bagi menggantikan gaji yg telah hilang SEKIRANYA DITAKDIRKAN beliau hiang upaya atau meninggal dunia. Mr A yg berumur 30 tahun hanya membayar RM 150 shj utk mendapatkan plan ini.

Bergantung kepada umur dan juga jumlah dana kecemasan yg diperlukan oleh seseorang. Kalau En nak detail PM sy maklumat berikut :

Nama
Umur
Pekerjaan
Status merokok
Status penyakit
Pendapatan setahun ( anggaran )
Bilangan tanggungan
Pekerjaan Isteri dan pendapatan tahunan ( jika ada )

Insyallah sy boleh cadangkan beberapa plan Gantian gaji utk sdr sekeluarga.
Reply With Quote
  #4  
Old 19-07-2010, 08:04 AM
alibara alibara is offline
Super Active Member

alibara's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2010
Posts: 3,319
Poster Rank: #1165
Thanked 2 Times
Active Level
Default

Plan yg sy tawarkan tidak menekankan keperluan pelaburan masa hadapan kerana setiap ringgit yg di bayar akan sy gunakan utk mendapatkan perlindungan kewangan yg tinggi.

Apa guna bayar tinggi - tinggi tapi dana kecemasan hanya tak sampai RM 50 000. Adakah ia satu jumlah yg banyak yg boleh mengurangkan beban kewangan isteri ?
Reply With Quote
  #5  
Old 19-07-2010, 10:23 AM
abgchaq abgchaq is offline
Active Member

abgchaq's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2009
Posts: 896
Poster Rank: #3870
Thanked 1 Time
Active Level
Default

lebih malang lagi jika dana untuk kematian cuma RM10,000 bayar RM150.00 sebulan.

semuanya kerana kita tidak didedahkan dengan matlamat sebenar dan juga keperluan kita yang sebenarnya.
__________________
MAA TAKAFUL
TOGETHER PROPERTY
012-6085737
http://hartawarisan.blogspot.com
Reply With Quote
  #6  
Old 19-07-2010, 10:40 AM
dizket dizket is offline
Super Active Member

dizket's Avatar
 
Trader Rating: (14)
Join Date: Feb 2009
Posts: 2,853
Poster Rank: #1379
Thanked 27 Times
Active Level
My Mood:
Default

different perspective..good
Reply With Quote
  #7  
Old 19-07-2010, 01:19 PM
alibara alibara is offline
Super Active Member

alibara's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2010
Posts: 3,319
Poster Rank: #1165
Thanked 2 Times
Active Level
Default

Salam...kos utk mendapatkan jaminan kewangan takaful adalah lebih kurang 5% dari gaji anda. Cuba bayangkan kos membeli rokok yg anda laburakan setiap bulan....
Reply With Quote
  #8  
Old 20-07-2010, 04:37 AM
piaggio_hex piaggio_hex is offline
Junior Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2010
Posts: 61
Poster Rank: #17731
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by alibara View Post
Salam,

Pernah dengar tak ada orang boleh WARISKAN GAJI kepada ahli keluarga iaitu isteri, anak anak dan juga ibu dan bapa?? Warisan gaji ni hanya dapat jika si Pencari Nafkah hilang upaya bekerja disebabkan apa jua punca seperti lumpuh kekal dan juga meninggal dunia!!

Pernah dengar tak ? Warisan gaji...

Di Dunia ni, dan fokus di Malaysia kita, ribuan orang dah ambil langkah utk mewariskan gaji atau membina HARTA WARISAN KECEMASAN kepada ahli keluarga dengan tujuan menyambung gaji mereka atau memberi dana sara hidup bagi menampung kehidupan keluarga yg sudah hilang Pencari Nafkah..

Ya...inilah manfaat Takaful...

Ramai orang hari ni beli takaful, tapi bila meninggal dunia, satu sen pun tak dapat kat isteri...beli RM 100, mcm - mcm ada...complete semuanya tapi bila dapat pampasan RM 50 000, satu sen pun tak dapat kat bini atau anak - anak.

Mana silap dia ? Kesilapan berpunca dari kefahaman dari segi waris dan juga pemegang amanah. Dan jua ia berpunca dari jumlah pampasan yg sangat kecil, contohnya RM 50 000. Bila dapat RM 50 000, tolak hutang, tolak sana tolak sini, hasilnya KOSONG!!! Jangan terperanjat, mmg ada kes2 seperti ini berlaku.

Jangan beli ikut pakej, beli ikut keperluan kewangan keluarga anda!!!

Sesetengah agen bila promote takaful, contohnya RM 100...depa kata semua complete segala - galanya..tapi bila check pampasan utk meninggal dunia, depa letak RM 50 000. Nak tanya tuan2 sekalian, RM 50 000 ni boleh buat apa sangat ? Kalau nak kata sambung nafkah / gaji, duit ni tak sampai setahun pun dah habis.

Apa yg saya boleh offer anda ?

1) Harta Warisan berjumlah RM 150 000 hingga RM 1 juta

Bagaimana sy boleh offer perkara ini. Jika anda sanggup menyimpan RM 150 sebulan, dan umur anda antara 30 - 35 tahun, anda akan dapat :

1) RM 2000 sebagai khairat kematian jika meninggal dunia. Hari ni pun kos pengebumian makan sehingga RM 1000 ke atas.

2) RM 5000 sebagai dana sara hidup sementara atau dana ini boleh juga dibuat sebagai upah haji / umrah

3) RM 150 000 sebagai harta warisan penyambung nafkah kepada isteri JIKA DITAKDIRKAN si pencari nafkah meninggal dunia disebabkan apa jua punca

4) RM 150 000 sebagai dana sara hidup keluarga JIKA DITAKDIRKAN si pencari nafkah hilang upaya disebabkan apa jua punca

5) RM 40 000 sebagai dana sokongan jika ditakdirkan si pencari nafkah mengidap salah satu dari 36 penyakit kritikal. Simpanan bulanan akan ditanggung oleh syarikat 100% sehingga tempoh matang.

6) Selepas 20 tahun, jika tiada tuntutan besar dibuat, nilai polisi anda adalah antara 50% - 60% dari jumlah premium yg dibayar selama 20 tahun ni.

7) RM 6000 setahun untuk tolak Cukai Pendapatan

Dana Warisan akan dapat 100% kepada isteri / anak - anak kerana pemilik Polisi adalah Isteri. Dalam hal ini, isteri tidak bertindak sebagai Pemegang Amanah / Wasi

Anda boleh juga boleh menambah rider Kad Perubatan yg boleh dibeli secara berasingan!!

Yuzairi Yunus
http://rancangwang.wordpress.com

017 427 6046
malibara@gmail.com
Salam.

Saya juga pemegang policy maa Takaful. Merujuk kepada statement you yang saya bold di atas, kalau buat tuntutan (claim) akan tolak savings ke?

Lagi satu, kenapa RM150 sebulan dapat pampasan RM150,000 sahaja? Rasanya macam terlampau sikit.

Terima kasih.
Reply With Quote
  #9  
Old 20-07-2010, 07:19 AM
alibara alibara is offline
Super Active Member

alibara's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2010
Posts: 3,319
Poster Rank: #1165
Thanked 2 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by piaggio_hex View Post
Salam.

Saya juga pemegang policy maa Takaful. Merujuk kepada statement you yang saya bold di atas, kalau buat tuntutan (claim) akan tolak savings ke?

Lagi satu, kenapa RM150 sebulan dapat pampasan RM150,000 sahaja? Rasanya macam terlampau sikit.

Terima kasih.
Contoh di atas adalah sebagai contoh..RM 150 boleh juga kalau nak letak RM 200 000, tapi dari segi jangka panjang tengok dia boleh putus atau tidak...kena letak safey factor skit...

Apapun bergantung pada umur, kalau lagi muda, lagi murah walaupun letak nilai polisi RM 200 000. Kalau umur dah tua...lagi mahal walaupun letak hanya RM 100 000..sbb charge takaful adalah berbeza mengikut umur dan kriteria yg lain..

Bila buat tuntutan claim 100%...automatik dia akan bagi jumlah pampasan contoh RM 150 000 spt contoh di atas..DAN dia akan bagi jumlah pelaburan yg ada pada ketika tuntutan claim dibuat...bila dah buat claim 100% polisi akan ditutup automatik...

Dengan erti kata lain, savings dia tak usik...maksud sy selepas 20 tahun tu, maknanya kalau polisi masih ON dan tiada tuntutan besar yg boleh mematikan polisi tersebut...
Reply With Quote
  #10  
Old 20-07-2010, 10:44 AM
abgchaq abgchaq is offline
Active Member

abgchaq's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2009
Posts: 896
Poster Rank: #3870
Thanked 1 Time
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by alibara View Post
Contoh di atas adalah sebagai contoh..RM 150 boleh juga kalau nak letak RM 200 000, tapi dari segi jangka panjang tengok dia boleh putus atau tidak...kena letak safey factor skit...

Apapun bergantung pada umur, kalau lagi muda, lagi murah walaupun letak nilai polisi RM 200 000. Kalau umur dah tua...lagi mahal walaupun letak hanya RM 100 000..sbb charge takaful adalah berbeza mengikut umur dan kriteria yg lain..

Bila buat tuntutan claim 100%...automatik dia akan bagi jumlah pampasan contoh RM 150 000 spt contoh di atas..DAN dia akan bagi jumlah pelaburan yg ada pada ketika tuntutan claim dibuat...bila dah buat claim 100% polisi akan ditutup automatik...

Dengan erti kata lain, savings dia tak usik...maksud sy selepas 20 tahun tu, maknanya kalau polisi masih ON dan tiada tuntutan besar yg boleh mematikan polisi tersebut...
dalam erti kata lain tuntutan untuk kematian dan tpd, betul tak bro?
takut ada pembaca yang tersalah menafsir ayat bro tu nanti
__________________
MAA TAKAFUL
TOGETHER PROPERTY
012-6085737
http://hartawarisan.blogspot.com
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 04:14 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE