Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Automotive

Automotive The place for petrolheads and ride pimpers to discuss what's chav, what's hot and what's ICE.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 18-07-2010, 03:23 PM
sahabat-shirt sahabat-shirt is offline
Active Plus

sahabat-shirt's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2009
Location: Showroom Proton
Posts: 2,921
Thanks (Received): 17
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default Kereta tak Boleh start...

salam gang,

pagi tadi kereta myvi isteri aku takleh start, oleh kerana dah lambat nak krojer...so aku antor dia dan aku pun gi keje..kereta tinggal dulu..kang balik baru nak tgk...aku suspek batery dia dah kong? apa yang perlu buat? jumper atau tukor terus batery tu..aku takde pengalaman lagi tukor bateri ni. berapa budget yer? almaklum la tengah bulan ni..hehehe..atau boleh service lagi ke?tq
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 18-07-2010, 03:27 PM
random1 random1 is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2008
Posts: 3,071
Thanks (Received): 48
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by sahabat-shirt View Post
salam gang,

pagi tadi kereta myvi isteri aku takleh start, oleh kerana dah lambat nak krojer...so aku antor dia dan aku pun gi keje..kereta tinggal dulu..kang balik baru nak tgk...aku suspek batery dia dah kong? apa yang perlu buat? jumper atau tukor terus batery tu..aku takde pengalaman lagi tukor bateri ni. berapa budget yer? almaklum la tengah bulan ni..hehehe..atau boleh service lagi ke?tq
try jumper dulu,kalau boleh lepas sambung wayar tu jgn terus start nanti boleh rosak sistem elektronik myvi tu,biarkan dalam 5 minit baru start,lpas tu bwk gi bengkel suruh check bateri tu boleh guna lg x,kalau x leh kena tukar baru,kalau bateri baru nak murah pegi kedai spare part leh dpt rm 180 je yg jenis free maintenance,kalau keta under warranty bawak tempat servis perodua dpt bateri baru free hehehehe
__________________
JOM KITA DOA UTK BERJAYA,SBLUM TU DOAKAN ORG LAIN BERJAYA............. BARANGSIAPA YANG ALLAH HENDAK KEBAIKAN DARI SESEORANG ITU, MAKA DIBERI KEFAHAMAN AGAMA KEPADANYA
Reply With Quote
  #3  
Old 18-07-2010, 03:34 PM
yusry2007 yusry2007 is offline
Super Active

yusry2007's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Oct 2007
Location: Disitu Ada Rezeki, Disitu Ada Saya :)
Posts: 5,816
Thanks (Received): 35
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by sahabat-shirt View Post
salam gang,

pagi tadi kereta myvi isteri aku takleh start, oleh kerana dah lambat nak krojer...so aku antor dia dan aku pun gi keje..kereta tinggal dulu..kang balik baru nak tgk...aku suspek batery dia dah kong? apa yang perlu buat? jumper atau tukor terus batery tu..aku takde pengalaman lagi tukor bateri ni. berapa budget yer? almaklum la tengah bulan ni..hehehe..atau boleh service lagi ke?tq
cuba check air bateri.. tyme nak start tadi, starter ader main tak?? ataupon senyap trus.. start pon tkder bunyi??
__________________
JANA PENDAPATAN DENGAN SPShops.com KLIK SINI

YUSRI JAFFAR
012 648 6886
Reply With Quote
  #4  
Old 18-07-2010, 03:35 PM
ilhamic ilhamic is offline
Super Active

ilhamic's Avatar
 
Trader Rating: (17)
Join Date: Dec 2009
Posts: 7,369
Thanks (Received): 49
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

first time tkr ka?...
brp taun pki?
Reply With Quote
  #5  
Old 18-07-2010, 03:35 PM
SOUL86F SOUL86F is offline
Legendary Member

SOUL86F's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2008
Posts: 10,583
Thanks (Received): 10
Likes (Received): 30
Active Level
My Mood:
Default

bila on menyala tak lampu2 kat meter??kalu menyala try tolak idupkan kalu kereta manual...
__________________
mohon sedekah kan al fatihah kepada sifu pacingko,moga syurga milikmu...
Reply With Quote
  #6  
Old 18-07-2010, 03:40 PM
ConverT ConverT is offline
Active Member

ConverT's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2010
Posts: 1,983
Thanks (Received): 50
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

aku pernah start x idup. bateri dah abis sb lampu atas kepala aku bukak lupa tutup. biar 2-3 hr. start xda bunyi langsung.

pakai jumper, okey je sampai skrg. 2 bln lepas kot. bateri kering, xder ler bleh tambah ayorrr.
Reply With Quote
  #7  
Old 18-07-2010, 03:43 PM
-RIZUAN- -RIZUAN- is offline
CG Top Poster Club

-RIZUAN-'s Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Mar 2008
Location: Galaxy............................................
Posts: 20,955
Thanks (Received): 636
Likes (Received): 5
Active Level
My Mood:
Default

salam bro..aku saja besarkan font ni supaya penerangan aku clear dan terang.aku tknk ko tertipu dgn mana2 pomen.
Ok..kalau kata pagi tadi keter tu ko dah start byk kali sampai bateri abis atau pun masa bateri keter tu lemah ko bantai start jugak maka secara automatiknyer imobilizer keter ko akan lock,kalau la katakan nasib ko baik tukar bateri kang terus boleh idup maka selamat la duit ko.kalau kata imobilizer dh lock so kena bawak keter ke pusat perodua sahaja,diulang ke pusat perodua shaja.kenapa?sebab perodua ajer yg boleh unlock itu sistem.kalau dapat mintak wakil dia org dtg buat kat rmh lagi bgs..tp caj dia lebih skit la....kalau kat tempat dia buat dalam rm60/kalau panggil mgkn akan jadi double.aku citer sbb dh kena baru ni..tp nasib baik buat survey sendiri dulu dan nasib baik gak ada member pomen yg citer benda ni...keter myvi punya sistem mmg canggih sikit..kalau imobilizer tu kong nak tukar baru rm1500+-,kalau ada apa2 kemusykilan boleh call aku di no 0166744877,wan.aku tolong ikhlas jer.bkn ejen pro2 ker,callman ker,ejen 007 ker...

Last edited by -RIZUAN-; 18-07-2010 at 03:54 PM..
Reply With Quote
  #8  
Old 18-07-2010, 03:50 PM
SOUL86F SOUL86F is offline
Legendary Member

SOUL86F's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2008
Posts: 10,583
Thanks (Received): 10
Likes (Received): 30
Active Level
My Mood:
Default

pastikan minyak kereta ada yer...:-P
__________________
mohon sedekah kan al fatihah kepada sifu pacingko,moga syurga milikmu...
Reply With Quote
  #9  
Old 18-07-2010, 04:17 PM
sahabat-shirt sahabat-shirt is offline
Active Plus

sahabat-shirt's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2009
Location: Showroom Proton
Posts: 2,921
Thanks (Received): 17
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by yusry2007 View Post
cuba check air bateri.. tyme nak start tadi, starter ader main tak?? ataupon senyap trus.. start pon tkder bunyi??
start ada buyi sket..setiap kali pusing kunci ada bunyi..tapi xmampu nak hidupkan enjin..
Reply With Quote
  #10  
Old 18-07-2010, 04:18 PM
sahabat-shirt sahabat-shirt is offline
Active Plus

sahabat-shirt's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2009
Location: Showroom Proton
Posts: 2,921
Thanks (Received): 17
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by random1 View Post
try jumper dulu,kalau boleh lepas sambung wayar tu jgn terus start nanti boleh rosak sistem elektronik myvi tu,biarkan dalam 5 minit baru start,lpas tu bwk gi bengkel suruh check bateri tu boleh guna lg x,kalau x leh kena tukar baru,kalau bateri baru nak murah pegi kedai spare part leh dpt rm 180 je yg jenis free maintenance,kalau keta under warranty bawak tempat servis perodua dpt bateri baru free hehehehe
penerangan yang membantu
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump