Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > TRADING ZONE, CLASSIFIEDS & MARKETPLACE > Classifieds & Advertisements > Loans, Credit Cards

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 23,144
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 53,732
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 41,179
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 17-04-2007, 11:53 PM
zahiruddin zahiruddin is offline
Well-Known
Member

zahiruddin's Avatar
 
Trader Rating: (25)
Join Date: Mar 2006
Location: ampang,selangor
Posts: 5,869
Poster Rank: #605
Thanked 5 Times
Active Level
Default Blacklist nak beli kereta boleh saja

Sekarang ni kalau blacklist nak beli kereta boleh tapi

syarat-syaratnyer:

1)Hanya untuk kereta hyundai yang baru sahaja

2)Kena keluar d/p 10% dari harga kereta

4)Dokumen kena asli takde penipuan

Dokumen yang diperlukan:

1)Slip gaji 3 bulan yang terkini

2)surat pengesahan jawatan

3)penyata EPF

4)Penyata bank(bank yang gaji masuk)

5)ic dan lesen

proses ambil masa 2-3 minggu

Last edited by zahiruddin; 10-09-2011 at 03:58 PM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 18-04-2007, 12:23 AM
adar adar is offline
Well-Known
Member

adar's Avatar

 
Trader Rating: (9)
Join Date: Dec 2005
Location: antara 7 warna
Posts: 8,941
Poster Rank: #330
Thanked 213 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by zahiruddin View Post
Sekarang ni kalau blacklist nak beli kereta boleh tapi

syarat-syaratnyer:

1)Hanya untuk kereta proton yang baru sahaja

2)Kena keluar d/p 10% dari harga kereta

3)Caj perkhidmatan Rm2500 akan dimasukkan kedlm loan

4)Dokumen kena asli takde penipuan

Dokumen yang diperlukan:

1)Slip gaji 3 bulan yang terkini

2)surat pengesahan jawatan

3)penyata EPF

4)Penyata bank(bank yang gaji masuk)

5)ic dan lesen

proses ambil masa 2-3 minggu
kalo ko leh tlg aku buat loan tanpa sip gaji lg bagus. mcm aku ni, slip gaji takdeer sbb tak keje. berniaga. epf lg la takder. cukai tak penah bayar. umur baru 23thn. dah kahwin. agak2nya ada harapan ke dpt loan?

bank2 yg aku pergi semua mcm haram, last2 terpaksa pinjam kat syarikat kredit@spesis along sbb nak bayar keta.
__________________
I want good food, i want beauty women, i want more money, i want big home, i want great car. Once I acquire something, i just move on to the next on the list, then the next after that. I CAN NEVER FIND SATISFACTION.
Reply With Quote
  #3  
Old 18-04-2007, 12:46 AM
sky@goldex sky@goldex is offline
Junior Member

sky@goldex's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2007
Location: jb
Posts: 92
Poster Rank: #14669
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by zahiruddin View Post
Sekarang ni kalau blacklist nak beli kereta boleh tapi

syarat-syaratnyer:

1)Hanya untuk kereta proton yang baru sahaja

2)Kena keluar d/p 10% dari harga kereta

3)Caj perkhidmatan Rm2500 akan dimasukkan kedlm loan

4)Dokumen kena asli takde penipuan

Dokumen yang diperlukan:

1)Slip gaji 3 bulan yang terkini

2)surat pengesahan jawatan

3)penyata EPF

4)Penyata bank(bank yang gaji masuk)

5)ic dan lesen

proses ambil masa 2-3 minggu
ni loan ikut pintu belakang ker..
__________________
THIS IS A COMPUTER GENERATED.NO SIGNATURE IS REQUIRED.
Reply With Quote
  #4  
Old 18-04-2007, 12:54 AM
abaskup abaskup is offline
Newbies

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2007
Posts: 17
Poster Rank: #28443
Thanked 0 Times
Active Level
Default

sy minat 0172051622
Reply With Quote
  #5  
Old 18-04-2007, 01:02 AM
SedBen SedBen is offline
Well-Known
Member

SedBen's Avatar
 
Trader Rating: (16)
Join Date: Sep 2006
Location: Territory of Silent Trader
Posts: 6,924
Poster Rank: #491
Thanked 1 Time
Active Level
My Mood:
Default

kalu epf tak bayor takleh lah yek?
jiran aku yg suh tanye la.
Reply With Quote
  #6  
Old 18-04-2007, 01:11 AM
nazzfx nazzfx is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2007
Location: Kota Bharu, Kelantan.
Posts: 627
Poster Rank: #4954
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Erm.. aku ada utang bil telekom 2k.. kira blacklist dah kan?
__________________
[B]aku si miskin yang main demo jer dari dulu..[/B] tapi best demo aku ni boleh withdraw..
Reply With Quote
  #7  
Old 18-04-2007, 01:30 AM
ayam ayam is offline
Normal Member

ayam's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2006
Location: Johor
Posts: 172
Poster Rank: #10611
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by adar_23 View Post
kalo ko leh tlg aku buat loan tanpa sip gaji lg bagus. mcm aku ni, slip gaji takdeer sbb tak keje. berniaga. epf lg la takder. cukai tak penah bayar. umur baru 23thn. dah kahwin. agak2nya ada harapan ke dpt loan?

bank2 yg aku pergi semua mcm haram, last2 terpaksa pinjam kat syarikat kredit@spesis along sbb nak bayar keta.
aku pun sama mcm ko. bezanya aku keje dengan member aku (partner aku sbnrnya) so die tlg bikin slip gaji, antar salinan ssm, epf takde, pastu die cop sndr jek. bank tepon die 4,5 kali, die auta lebih kurang, pastu aku mintak bapak aku jadik guarantor, dah dapat dah myvi baru. loan dgn maybank. lagi senang kalo bole kautim dgn pegawai bank tu
__________________
Reply With Quote
  #8  
Old 18-04-2007, 01:34 AM
matgori matgori is offline
Super Active Member

matgori's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2007
Location: Tak Kenal Maka Tak Cinta, Peaceeee!!!
Posts: 3,902
Poster Rank: #967
Thanked 9 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ayam View Post
aku pun sama mcm ko. bezanya aku keje dengan member aku (partner aku sbnrnya) so die tlg bikin slip gaji, antar salinan ssm, epf takde, pastu die cop sndr jek. bank tepon die 4,5 kali, die auta lebih kurang, pastu aku mintak bapak aku jadik guarantor, dah dapat dah myvi baru. loan dgn maybank. lagi senang kalo bole kautim dgn pegawai bank tu
cara ni pun bagus gak, boleh la minta kawan ko tu tolong yang bermasalah...
Reply With Quote
  #9  
Old 18-04-2007, 01:38 AM
ayam ayam is offline
Normal Member

ayam's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2006
Location: Johor
Posts: 172
Poster Rank: #10611
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by matgori View Post
cara ni pun bagus gak, boleh la minta kawan ko tu tolong yang bermasalah...
yg tu... kena tanya die sndr la aku cuma bantu berikan cara yg aku pernah buat dan berkesan
__________________
Reply With Quote
  #10  
Old 18-04-2007, 09:29 AM
zahiruddin zahiruddin is offline
Well-Known
Member

zahiruddin's Avatar
 
Trader Rating: (25)
Join Date: Mar 2006
Location: ampang,selangor
Posts: 5,869
Poster Rank: #605
Thanked 5 Times
Active Level
Default

kalau nama tak blacklist tapi takde slip gaji
ko just mintak member yg ada kompeni buat slip gaji 3 bulan
surat pengesahan jawatan dan tolong jawab phone ofis.itu mungkin aku boleh tolong tapi khas untuk org lembah klang saja.kalau takleh kereta baru aku try buat kereta second pulak.Itu je yang aku boleh tolong yang lain bergantung dgn nasib.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 09:53 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE