Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > COMPUTER, INTERNET > Computers > PC Users Problem, Q & A

PC Users Problem, Q & A Get assistance of forum members to help you troubleshoot any computer hardware & software problems. Make sure your thread title is clear.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 13-04-2007, 04:36 PM
matgori matgori is offline
Active Plus

matgori's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2007
Location: Tak Kenal Maka Tak Cinta, Peaceeee!!!
Posts: 3,928
Thanks (Received): 9
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default kipas processor bunyi kuat sangat...

aku pakai intel pentim D 2.66GHz, tapi kipas processor dia bunyi kuat sangat, sekejap ada sekejap takde. adakah ia automatik on/off?

dan kipas tu memang bunyi kuat ke?

sesapa tahu tak?
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 13-04-2007, 04:39 PM
sun_star sun_star is offline
Junior

sun_star's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2007
Location: Negeri Jelapang Padi
Posts: 81
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

cuba check skru atau klip yg sambung kipas tu dgn heatsink ada loose tak?
__________________
:) my blog
Reply With Quote
  #3  
Old 13-04-2007, 04:41 PM
goldtrader goldtrader is offline
Super Active

goldtrader's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2005
Location: Shah Alam
Posts: 6,929
Thanks (Received): 49
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

bersihkan balik heat sink .. banyak sangat debu kot
Reply With Quote
  #4  
Old 13-04-2007, 04:46 PM
matgori matgori is offline
Active Plus

matgori's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2007
Location: Tak Kenal Maka Tak Cinta, Peaceeee!!!
Posts: 3,928
Thanks (Received): 9
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by sun_star View Post
cuba check skru atau klip yg sambung kipas tu dgn heatsink ada loose tak?
nanti aku cuba chek.

Quote:
bersihkan balik heat sink .. banyak sangat debu kot
baru pakai tak sampai sebulan, tak mungkin kotor sangat kut, anyway thanx bro
Reply With Quote
  #5  
Old 13-04-2007, 04:54 PM
goldtrader goldtrader is offline
Super Active

goldtrader's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2005
Location: Shah Alam
Posts: 6,929
Thanks (Received): 49
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

ada sebijik PC aku tu pakai processor sama kot, bunyi macam peti sejuk ... aku bukak balik, bersihkan debu kat heat sink pas tu ok ...

satu lagi cuba check function dalam BIOS .. kot2 bleh ngejas kat situ ...
Reply With Quote
  #6  
Old 13-04-2007, 05:06 PM
paklah70 paklah70 is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2007
Posts: 730
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

sorry intterupt. saya nak minta tolong camana nak bagi laptop saya ni ada bunyi semula. dah sebulan senyap. sound rosak kot. kasi cara yang paling save boleh buat sendiri punya. anta kedai memang senang, ni kira nak save la ni. tolong ek, sesapa yang mahir....tk bebyak
Reply With Quote
  #7  
Old 13-04-2007, 05:17 PM
sun_star sun_star is offline
Junior

sun_star's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2007
Location: Negeri Jelapang Padi
Posts: 81
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

camne boleh takde sound? boleh bagi details sebelum kemalangan ngeri itu terjadi?
__________________
:) my blog
Reply With Quote
  #8  
Old 13-04-2007, 07:01 PM
Buldozer Buldozer is offline
Newbie

Buldozer's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2007
Posts: 38
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

berapa kuat bunyik dia.
kalo beli pc cantum2 kipas dia tak auto,
kalo beli pc 1 set mgkn auto kot.
biasanya bunyik tu berpunca dari skru yg longar.
Reply With Quote
  #9  
Old 13-04-2007, 07:14 PM
matgori matgori is offline
Active Plus

matgori's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2007
Location: Tak Kenal Maka Tak Cinta, Peaceeee!!!
Posts: 3,928
Thanks (Received): 9
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by goldtrader View Post
ada sebijik PC aku tu pakai processor sama kot, bunyi macam peti sejuk ... aku bukak balik, bersihkan debu kat heat sink pas tu ok ...

satu lagi cuba check function dalam BIOS .. kot2 bleh ngejas kat situ ...
nanti cuba chek

Quote:
berapa kuat bunyik dia.
kalo beli pc cantum2 kipas dia tak auto,
kalo beli pc 1 set mgkn auto kot.
biasanya bunyik tu berpunca dari skru yg longar.
kuat gak la, memang ada bunyi cam peti sejuk , single fan je, aku tak tambah2 dah, takut habuk banyak masuk
Reply With Quote
  #10  
Old 13-04-2007, 07:14 PM
Buldozer Buldozer is offline
Newbie

Buldozer's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2007
Posts: 38
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

kipas pentium d mmg kuat.
mcm hhelikupter.
heatsink dia bulat ke empatsegi?
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold