Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > TRADING ZONE, CLASSIFIEDS & MARKETPLACE > Classifieds & Advertisements > Lands, Properties Sale/Rent

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 27,139
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 57,762
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 44,724
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 03-07-2010, 01:19 PM
maranello_84 maranello_84 is offline
Active Member

maranello_84's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Posts: 2,320
Poster Rank: #1719
Thanked 4 Times
Active Level
Default Homestay sri warisan, bandar baru bangi (testimoni updated)

salam semua..jika tuan / puan dtg ke bangi, jemputlah menginap di homestay sri warisan..

alamat homestay :

no 12,lot 2191, jln bahagia off jln teras jernang (sec 14), 43650 bdr baru bangi, selangor.

pakej disediakan :
1) sewaan bilik serendah dari rm45 - rm150 sehari

2) sewaan rumah serendah dari rm130 - rm300 sehari

3) free wifi

4) free outdoor game (pingpong)

5) dewan mini yang boleh memuatkan sehingga 45 org

6) homestay sri warisan boleh memuatkan sehingga 80 org dlm satu masa (free extra bantal & toto)

7) lokasi strategik, berhampiran dengan masjid, kedai makan, kedai runcit & dobi


pic bilik





dapur (ade fridge, microwave, electric kettle, penapis air n pinggan mangkuk)



dewan mini (boleh muat hingga 45 org)



bosan dok bilik boleh main pingpong



peta nak ke homestay sri warisan



lagi pakej bilik di website kami

web : http://homestaydibangi.blogspot.com/

warga cg..tlg like page ni ye http://www.facebook.com/pages/Homest...67802999910499


HARGA BOLEH RUNDING

Utk sebarang pertanyaan atau tempahan sila hubungi
0163389278 / 0176381418 (shakir)

testimoni

Quote:
Originally Posted by PokGuard View Post
Terbaik homestay bro ni.....
Cuba dulu semalam dua, pasti x mengecewakan anda.............

Quote:
Originally Posted by ladyD View Post
bilek tebaik.^_^
Quote:
Originally Posted by PokGuard View Post
bereh bos.ni yg beh ni...open invitation selagi xguna lagi yek.... yeah......hehe

-Recommended homestay for family/friends/gathering.
-Nice n comfortable bed(with aircond).
-Mini living room for relax.
-Clean toilet with hot shower......
-Indoor game: ping-pong for those who talented can play with bro Shakir.hehe

Aku x bilang da brape kali aku stay cni.......leh cek rekod book kat ctu.hehe..
Overal:TERBAIK......BERBALOI DGN HARGA..MMG X TIPU
Quote:
Selesai urusan di UPSI,terus ke Bangi untuk menginap di HOMESTAY SRI WARISAN ( Saya sangat sukakan homestay ini,jadi faham-fahamlah,saya tidak akan menyebut tentang perkara yang saya tidak teruja mengenainya di sini).Homestay Sri Warisan ini 'simple' di luar tetapi cukup memuaskan di dalamya.Segalanya lengkap dan selesa,malah saya lebih mengagumi homestay bajet ini daripada sebuah hotel 3 bintang di tengah bandar yang meminta bayaran lebih tetapi memberi kemudahan dan perkhidmatan yang mengecewakan.Bukan sahaja kemudahan (termasuk wifi) yang disediakan membuatkan hati rasa tenang dan selesa,malah layanan daripada 'receptionist' homestay juga sangat memuaskan.Mesra ,peramah dan sedap mata memandang ( markah bonus).Hehe..sekadar bergurau..Apa yang penting,kemudahan dan perkhidmatan yang mantap menjadikan homestay ini pilihan yang tepat untuk mereka yang perlu penginapan sekitar Bangi,Putrajaya dan kawasan yang sewaktu dengannya.Harga memang tidak menjadi masalah.Malah saya rasa,tidak salah bayar lebih kerana memang berbaloilah!

http://teacheritadiary.blogspot.com/...l#comment-form
Quote:
nama homestay tu Homestay Sri Warisan.

Bila sampai sana, terkejut sangat rupanya sekitar Trans Jernang tu banyak homestay yang dibina style bertingkat. Dah check in lagilah terkejut tengok bilik sebab sangat memuaskan.Senang cakap 10 bintanglah saya bagi..cuma saya rasa lebih baik letak satu TV kat ruang tamu tu,bilik kitorang takde TV pun tak apa.
Mulanya tempah 4 bilik, tapi sebab jumlah ahli dah berkurangan maka kami ambil 3 bilik sahaja.Sesiapa yang mencari homestay sekitar Bangi, tempat ni memang sangat memuaskan hati.

Komen saya keseluruhannya:
1)Bilik dan semua ruang sangat selesa, macam hotel dah. Semua bilik ada air cond.Semua tandas ada water heater tau!
2) Layanan sangat mesra.
3)Tuala dan sabun ada disediakan.
4)Pantry ada peti ais, water heater dan microwave.Pinggan, sudu,cawan lengkap semua ada.
5)Berdekatan dengan kedai,farmasi,kedai runcit, kedai makan..tapi kena jalan kaki sikitlah.

http://noipunyablog.blogspot.com/201...san-bangi.html
Alhamdulillah 7 unit baru (4 bilik family + 3 bilik double) telah siap dan sudah mula beroperasi...homestay sri warisan sekarang sudah boleh memuatkan sehingga 100 orang penghuni dalam satu masa..terima kasih kepada semua yang support kami..

Last edited by maranello_84; 23-02-2013 at 01:46 PM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 03-07-2010, 01:22 PM
Jeb Jeb is offline
CG Top Poster Club

Jeb's Avatar
 
Trader Rating: (16)
Join Date: Jan 2007
Location: Rumah
Posts: 27,203
Poster Rank: #47
Thanked 111 Times
Active Level
My Mood:
Default

wow.menarik.semalam berapa?
__________________
Reply With Quote
  #3  
Old 03-07-2010, 01:28 PM
maranello_84 maranello_84 is offline
Active Member

maranello_84's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Posts: 2,320
Poster Rank: #1719
Thanked 4 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Jeb View Post
wow.menarik.semalam berapa?
kalu single rm45, tp ni x de aircond ..double rm65-rm75..family rm85..kalu suite bole muat dlm 6-8 org rm150..utk satu rumah ade 5 bilik boleh muat dlm 10-14 org rm300..utk rumah kene booking awal kalu bole..
Reply With Quote
  #4  
Old 09-07-2010, 10:05 PM
maranello_84 maranello_84 is offline
Active Member

maranello_84's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Posts: 2,320
Poster Rank: #1719
Thanked 4 Times
Active Level
Default

Bump..bump..
Reply With Quote
  #5  
Old 09-07-2010, 10:10 PM
eboss eboss is offline
CG Hardcore

eboss's Avatar

 
Trader Rating: (23)
Join Date: Nov 2007
Location: FRANCHISE QMATHS ENRICH CENTRE AKAN DIBUKA PM SAYA
Posts: 85,696
Poster Rank: #4
Thanked 1,874 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by maranello_84 View Post
salam warga cgrian smue..Alhamdulillah akhirnya Homestay Sri Warisan secara rasminya dibuka pada 3 Julai 2010..Homestay Sri Warisan terletak di sec 14 Bdr baru
bangi. Perkhidmatan yang kami sediakan ialah
sewaan bilik, suite dan rumah. Kelengkapan yang disediakan dapur (sharing), wifi dan aircondition room..so sape2 yang perlukan tempat utk bermalam boleh lah bermalam di homestay sri warisan..

lokasi kami terletak :
* 2 KM dari Universiti Kebangsaan Malaysia(UKM).
* 8 KM dari Alamanda Putrajaya.
* 8 KM dari Hospital Serdang.
* 1 KM dari Tol Bangi (PLUS).
* 2 KM dari NIOSH dan ILKAP.
* 5 KM dari UNITEN.
* 9 KM dari Pusat Pentadbiran Putrajaya.
* 10 KM dari UPM / MARDI.
* 10 KM dari Bandar Kajang.
* 35 KM dari KLIA.
* 25 KM dari Kuala Lumpur.
* 3 KM dari MINT.
* 3 KM dari Pusat Perubatan Darul Syifa.
* 10 KM dari Kolej Universiti Islam
Selangor(KUIS).
* Bersebelahan dengan Uni-KL (MFI) dan Kolej
Polytech MARA Bangi.
* Bersebelahan dengan Rumah Anak Yatim Darul
Izzah.
* Bersebelahan dengan Masjid Al-Solihin Teras
Jernang.
* 3 KM dari Maktab Perguruan Islam (MPI).
* 3 KM dari Pusat Latihan Perindustrian &
Pemulihan Bangi.
* 5 KM dari Pusat-Pusat Latihan (BANK).
* 15 KM dari Nilai, Negeri Sembilan.
* 20 KM dari Puchong, Cheras dan Cyberjaya.
* 20 KM dari Seri Kembangan, Mines Wonderland dan
Balakong.
* 20 KM dari Bandar Tun Razak, Sg. Besi dan Bandar
Tun Hussein Onn.
* 40 KM dari Gombak.

pic bilik




peta lokasi


Utk sebarang pertanyaan atau tempahan sila hubungi
0163389278 / 0389268205 (shakir)
Leh tambah sikit...5KM ke Pusat Bekam Lintah Bangi
__________________
USAHAWAN WWW.QMATHSMALAYSIA.COM BERMINAT? PM SAYA
Pelaburan LAGI HEBAT dari emas
Reply With Quote
  #6  
Old 09-07-2010, 10:10 PM
eboss eboss is offline
CG Hardcore

eboss's Avatar

 
Trader Rating: (23)
Join Date: Nov 2007
Location: FRANCHISE QMATHS ENRICH CENTRE AKAN DIBUKA PM SAYA
Posts: 85,696
Poster Rank: #4
Thanked 1,874 Times
Active Level
My Mood:
Default

2 minggu lepas orang dari Penang mai melintah aku tempah hotel armani 3 hari...lain kali leh rekomen kat sini ler pulak
__________________
USAHAWAN WWW.QMATHSMALAYSIA.COM BERMINAT? PM SAYA
Pelaburan LAGI HEBAT dari emas
Reply With Quote
  #7  
Old 10-07-2010, 03:02 PM
maranello_84 maranello_84 is offline
Active Member

maranello_84's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Posts: 2,320
Poster Rank: #1719
Thanked 4 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by eboss View Post
Leh tambah sikit...5KM ke Pusat Bekam Lintah Bangi
haha bole2..dah siap web aku masukkan kedai ko skali dlm list
Reply With Quote
  #8  
Old 10-07-2010, 03:03 PM
maranello_84 maranello_84 is offline
Active Member

maranello_84's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Posts: 2,320
Poster Rank: #1719
Thanked 4 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by eboss View Post
2 minggu lepas orang dari Penang mai melintah aku tempah hotel armani 3 hari...lain kali leh rekomen kat sini ler pulak
haaa rekomen cni plak eboss..aku bg ko komisyen 10%..masyukkkk..
Reply With Quote
  #9  
Old 10-07-2010, 04:17 PM
kancil biru kancil biru is offline
Legendary Member

kancil biru's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2008
Posts: 11,621
Poster Rank: #218
Thanked 1,099 Times
Active Level
My Mood:
Default

menarik..harga pun murah ..cantik cantik
Reply With Quote
  #10  
Old 11-07-2010, 04:06 PM
maranello_84 maranello_84 is offline
Active Member

maranello_84's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Posts: 2,320
Poster Rank: #1719
Thanked 4 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by kancil biru View Post
menarik..harga pun murah ..cantik cantik
hehe mai ler singgah..lg 1 lupe nak gtau, wifi pun ade..free jek..bole layan cg..dun worry..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 01:10 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE