Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Banking, Payment Processors > Bank, ATM, Internet Banking

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 25,321
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 56,047
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 43,199
More...
Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 03-07-2010, 01:29 AM
kalau kalau is offline
CG Top Poster Club

kalau's Avatar

 
Trader Rating: (7)
Join Date: Mar 2008
Location: land of headhunters
Posts: 48,312
Poster Rank: #15
Thanked 128 Times
Active Level
My Mood:
Default

nasib baek la aku tak reti nak pakai cc nih.......

takde cc buat masa skang, dari dulu lagi.....
__________________
http://www.facebook.com/FXHYIPHUB)
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 03-07-2010, 01:47 AM
den4ex den4ex is offline
Active Member

den4ex's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Sep 2008
Location: ampangan..shah alam..bangsar
Posts: 1,558
Poster Rank: #2451
Thanked 7 Times
Active Level
My Mood:
Default

tq TT!!Bagus share pengalaman td..real situation..
__________________
INSPIRE WORLD ENTERPRISE
FOREX l GOLD l PROPERTIES l INSPIRE ONLINE SHOP
Reply With Quote
  #13  
Old 03-07-2010, 12:36 PM
rizalstudio rizalstudio is offline
Super Active Member

rizalstudio's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2009
Posts: 2,626
Poster Rank: #1502
Thanked 691 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by dnaam View Post
nak tanya...sy br guna cc dlm bulan ni..dlm rm1.3k..byr tggu surat dr bank ke or blh byr trs bila kt ada duit?kalo byr bil2 tu direct guna cc tanpa internet banking blh x?
ko tunggu surat mmg tektik bank le... diorang terus buat charge tax le...

kena tau bila tarikh last buat payment.. kalo boleh byr rm1.3k tu secepat mungkin.. then ko tgk bill kau... mesti zero... bank rugi la..
__________________
Quote:
My Life is My Parents Biggest Television
“Seandainya engkau menyampaikan keburukan saudaramu, Jika itu benar, maka bererti kamu sudah membuka aib saudaramu, dan jika itu salah, maka engkau sudah melakukan fitnah “
Reply With Quote
  #14  
Old 03-07-2010, 02:52 PM
biosuxx biosuxx is offline
Normal Member

biosuxx's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Dec 2009
Posts: 372
Poster Rank: #6908
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

macam mana nak bayar bil-bil pkai kredit kad.. tlong ajar skit tt
Reply With Quote
  #15  
Old 03-07-2010, 04:52 PM
sarialong sarialong is offline
Super Active Member

sarialong's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Apr 2009
Posts: 3,100
Poster Rank: #1242
Thanked 1 Time
Active Level
My Mood:
Default

4. JANGAN ISI MINYAK GUNA AUTOPAY KAT STESEN MINYAK...yg ni baru aku tau aaa..aiseh
__________________
Quote:
JIKA DOAMU DI MAKBULKAN ALLAH, TANDA ALLAH MENYAYANGIMU.JIKA DOAMU LAMBAT DI MAKBULKAN, TANDA ALLAH MAHU MENGUJIMU.JIKA DOAMU TIDAK DI MAKBULKAN, TANDA ALLAH MERANCANG YANG TERBAIK UNTUKMU
kucing2 aku..jemputlah tengok yer
http://posts.fanbox.com/1p1r4
Reply With Quote
  #16  
Old 03-07-2010, 05:03 PM
adar adar is offline
Well-Known
Member

adar's Avatar

 
Trader Rating: (9)
Join Date: Dec 2005
Location: antara 7 warna
Posts: 8,950
Poster Rank: #334
Thanked 213 Times
Active Level
My Mood:
Default

terima kaseh tuan. nasihat yg bagus.

setakat ni hamba guna kad kredit utk bisnes import brg dr europe. sana lebih mudah guna kad kredit dan biasanya brg tersebut habis dijual dalam masa sebulan. jadi memang boleh setel sebelum due date.

jarang sekali sy guna kad utk suka2 mcm isi minyak atau makan kat hotel

prinsip hamba senang je, no cash no petrol or makan2 kecuali tempat mkn yg hamba pergi tu tak terima cash.

satu kesilapan yg hamba buat adalah beli mesin senaman dr gintell tp buat plan tanpa interest tu. penjual masa tu tak terangkan dgn betul2.

walaupun bulan2 bayar RM300 je tp kad kredit tu derang siap2 potong dlm sistem RM4600. so baki yg tinggal aku boleh guna RM400 je. nak bisnes apa mcm tu. dan amat memalukan bila kad kena rejek 2-3 kali dgn supplier kat europe.

jadi skrg mmg aku takkan beli dah brg dgn ezy payment tu. kalo nak beli, beli cash atau guna kad tapi bukan ezy plan la kemudian bila blk rumah terus bayar guna maybank2u.
__________________
I want good food, i want beauty women, i want more money, i want big home, i want great car. Once I acquire something, i just move on to the next on the list, then the next after that. I CAN NEVER FIND SATISFACTION.
Reply With Quote
  #17  
Old 03-07-2010, 05:36 PM
abangbeca abangbeca is offline
Well-Known
Member

abangbeca's Avatar

 
Trader Rating: (12)
Join Date: Jan 2009
Location: aTaS BeCa.....
Posts: 8,546
Poster Rank: #350
Thanked 157 Times
Active Level
My Mood:
Default

xder button thanks plAkkk......
Reply With Quote
  #18  
Old 03-07-2010, 05:51 PM
tokputih tokputih is offline
CG Top Poster Club

tokputih's Avatar
 
Trader Rating: (23)
Join Date: Apr 2008
Posts: 22,152
Poster Rank: #71
Blog Entries: 4
Thanked 523 Times
Active Level
My Mood:
Default

kalau 2 takper jugak ni tok dah 8 kredit card... camner nak buat...
__________________

.::Vending Mechine TERRRRMURAH dipasaran.. Klik Disini::.
BulkSMS Murah RM45-Free 250sms

Kasihi Isteri Dengan Jiwamu Bukan Dengan Nafsu
Reply With Quote
  #19  
Old 04-07-2010, 10:50 AM
rizalstudio rizalstudio is offline
Super Active Member

rizalstudio's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2009
Posts: 2,626
Poster Rank: #1502
Thanked 691 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by yusry2007 View Post
wah.. memang bernas.. boleh jadi penasihat ekonomi teman nie..
hehehehhe....
ini ikut kajian ah.. nak hidup sendiri kena la buat kajian sendiri... kena byk bertanya.. kena selalu ambil info.. kekadang kita taktau kita sedang ditipu atau untung..
__________________
Quote:
My Life is My Parents Biggest Television
“Seandainya engkau menyampaikan keburukan saudaramu, Jika itu benar, maka bererti kamu sudah membuka aib saudaramu, dan jika itu salah, maka engkau sudah melakukan fitnah “
Reply With Quote
  #20  
Old 04-07-2010, 10:53 AM
rizalstudio rizalstudio is offline
Super Active Member

rizalstudio's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2009
Posts: 2,626
Poster Rank: #1502
Thanked 691 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by biosuxx View Post
macam mana nak bayar bil-bil pkai kredit kad.. tlong ajar skit tt
kan ke kad kredit tu pakai bank kan... semua kad kredit ada e-banking tersendiri... ko apply la utk online banking.. contoh yg aku penah buat
- alliancebank (x boleh sebab payment mesti dari saving account)
- maybank (dia boleh byr bill guna kad kredit bank lain, tp x semua bill bleh)
- ambank, yg ni aku biasa byr bill guna online pasal byk bill2 dia support dan semua bill umah aku byr pakai tu la

kalo x leh, kena la g kat kaunter-beratur huhu
__________________
Quote:
My Life is My Parents Biggest Television
“Seandainya engkau menyampaikan keburukan saudaramu, Jika itu benar, maka bererti kamu sudah membuka aib saudaramu, dan jika itu salah, maka engkau sudah melakukan fitnah “
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 03:54 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE