Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Health, Fitness

Health, Fitness Discuss, debate or share all info about health. Share knowledge of fitness and tips.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 25,291
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 56,022
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 43,175
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 28-06-2010, 05:15 AM
SangDiri SangDiri is offline
Newbies

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2010
Posts: 3
Poster Rank: #49315
Thanked 0 Times
Active Level
Default Sakit Lutut

Assalammualaikum..aku nak mintak tlg skit dr member2 kat CG ni mana tau blh tlg aku..AKu selalu sakit lutut nih..kerap gak sakit nya rasa sengal2 sejuk kadang2 ,susah nak bgtau secara tepatnya mcm mana rasanya..dulu2 satu kaki je sekarang kaki yg satu lagi dah mula rasa skit2..sakitnya cepat bertambah/teruk lagi2 kalau lepas ehem2 korang paham la kan lepas kita bersama isteri lepas sudah kuar..pegi cek kat klinik doktor kata tulang takde apa semua ok..kasi ubat lepas mkn ubat ok skit tapi lepas tu datang balik rasanya..so mana tau ada otai2 kat sini blh kasi petua skit macam mana blh ubatinya..aku masih muda nih hehe so risau la skit..TQ
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 28-06-2010, 05:38 AM
hafizjamil hafizjamil is offline
Normal Member

hafizjamil's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2009
Posts: 362
Poster Rank: #7025
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

w'salam sedara..
pasal sakit lutut nie penah trjadi kat aku nie..dr kecik..mungkin sebab byk maen bola dgn rugby..dia rasa sengal2..macam kes sedara gak..check kat doctor xdak apa2..

try sedara buat bekam kat belakang lutut..aku try alhamdulillah lega..dgn kuasa Allah dah x sakit..xsengal2..rasa ringan lagi..
try tgk..
Reply With Quote
  #3  
Old 28-06-2010, 09:03 AM
Abu_sg.pelik Abu_sg.pelik is offline
Normal Member

Abu_sg.pelik's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2010
Location: bumi ni luas
Posts: 475
Poster Rank: #5956
Thanked 5 Times
Active Level
My Mood:
Default

Salam bro...

Bekam elok juga,gua dulu selalu lenguh kaki ..ni kira bab urat la ..tak boleh berdiri lama mesti lenguh ,lenguhnya bukan main2 sakit lagi,kalau pi jumpa doktor bagi ubat tahan sakit dgn ubat sapu ,elok la sekejap .
Petua orang dulu ..kalau nak cuba boleh tak ada hal ..

Ambil air embun baca salawat nabi 3 kali sapu kebawah, kalau lutut dari lutut la ,sapu ke bawah sambil tu niatkan la pada Allah buang penyakit yang dihadapi,jagan lupa bismillah .Buat ukut kemampuan la hari2 lagi elok .

Ini amalan orang dulu2 ,mengikut cerita Tok Mat kilau pun amal mandi air embun siap bertenggek kat daun pisang lagi,itu cerita dia la.
Reply With Quote
  #4  
Old 28-06-2010, 10:13 AM
SangDiri SangDiri is offline
Newbies

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2010
Posts: 3
Poster Rank: #49315
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by hafizjamil View Post
w'salam sedara..
pasal sakit lutut nie penah trjadi kat aku nie..dr kecik..mungkin sebab byk maen bola dgn rugby..dia rasa sengal2..macam kes sedara gak..check kat doctor xdak apa2..

try sedara buat bekam kat belakang lutut..aku try alhamdulillah lega..dgn kuasa Allah dah x sakit..xsengal2..rasa ringan lagi..
try tgk..
bekam ya emmm blh gak try tak penah try lagi..insyallah nanti aku try cari tempat yg blh bekam..thanx bro
Reply With Quote
  #5  
Old 28-06-2010, 10:15 AM
SangDiri SangDiri is offline
Newbies

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2010
Posts: 3
Poster Rank: #49315
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Abu_sg.pelik View Post
Salam bro...

Bekam elok juga,gua dulu selalu lenguh kaki ..ni kira bab urat la ..tak boleh berdiri lama mesti lenguh ,lenguhnya bukan main2 sakit lagi,kalau pi jumpa doktor bagi ubat tahan sakit dgn ubat sapu ,elok la sekejap .
Petua orang dulu ..kalau nak cuba boleh tak ada hal ..

Ambil air embun baca salawat nabi 3 kali sapu kebawah, kalau lutut dari lutut la ,sapu ke bawah sambil tu niatkan la pada Allah buang penyakit yang dihadapi,jagan lupa bismillah .Buat ukut kemampuan la hari2 lagi elok .

Ini amalan orang dulu2 ,mengikut cerita Tok Mat kilau pun amal mandi air embun siap bertenggek kat daun pisang lagi,itu cerita dia la.
bagus petua nih bro..tq sudi kongsi ..insyallah aku memang nak try bekam ni dulu..hari2 lutut nih duk rasa sengal,sejuk n tak berapa kuat..tu yg risau gak..
Reply With Quote
  #6  
Old 03-07-2010, 01:01 AM
machaiworld machaiworld is offline
Junior Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2009
Posts: 54
Poster Rank: #18589
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

AssalamuAlaikum,

sorry kalau aku mencelah,
aku mengalami sakit lutut akibat kemalangan motor..then wat scanning...mengesahkan aku dapat pendarahan pada ligamen...then kena inject kat urat2 situ bertubi2...so far..lepas few days..da OK..

kalau salah, sorry lah yer
Reply With Quote
  #7  
Old 03-07-2010, 01:20 AM
t-rex t-rex is offline
Normal Member

t-rex's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Dec 2007
Posts: 407
Poster Rank: #6538
Thanked 1 Time
Active Level
Default

apa plk iklan plk kt sini>
Reply With Quote
  #8  
Old 03-07-2010, 02:19 PM
GogeousBiz GogeousBiz is offline
Newbies

GogeousBiz's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2010
Location: KL
Posts: 12
Poster Rank: #32046
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Banyak terjadi sakit-sakit lutut dan sendi ni disebabkan usia dan pemakanan, selain dari akibat kemalangan
dan sebagainya. Pemakanan sesorang tidak sama kesannya dengan orang lain. Bolehlah amalkan pengambilan pemakanan
yang betul dan tambahan untuk memulih dan menstabilkan kesihatan diri.
__________________
Keajaiban sel stem epal digandakan dengan ramuan yang bermutu tinggi.
Kesihatan yang baik bermula dari kehidupan sel-sel yang baik.
Peluang terbaik untuk leader dan stokis http://www.carigold.com/portal/forum...d.php?t=151458
Tel Nazri - 019 635 2362 ----- email gogeousbiz@gmail.com
Reply With Quote
  #9  
Old 11-07-2010, 09:18 PM
zainalkaya zainalkaya is offline
Junior Member

zainalkaya's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2008
Location: Pahang
Posts: 92
Poster Rank: #14749
Thanked 2 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by SangDiri View Post
Assalammualaikum..aku nak mintak tlg skit dr member2 kat CG ni mana tau blh tlg aku..AKu selalu sakit lutut nih..kerap gak sakit nya rasa sengal2 sejuk kadang2 ,susah nak bgtau secara tepatnya mcm mana rasanya..dulu2 satu kaki je sekarang kaki yg satu lagi dah mula rasa skit2..sakitnya cepat bertambah/teruk lagi2 kalau lepas ehem2 korang paham la kan lepas kita bersama isteri lepas sudah kuar..pegi cek kat klinik doktor kata tulang takde apa semua ok..kasi ubat lepas mkn ubat ok skit tapi lepas tu datang balik rasanya..so mana tau ada otai2 kat sini blh kasi petua skit macam mana blh ubatinya..aku masih muda nih hehe so risau la skit..TQ
Cuba urut dgn minyak kelapa dara bro...minyak ni berkesan
boleh dapat kat sini

www.blogbioasli.com/abid
__________________
KOPI NANDUK - untuk kebahagiaan rumah tangga.

http://www.bio-asli.com/bioasli/bioasli.asp?id=abid
Reply With Quote
  #10  
Old 13-07-2010, 03:35 AM
jastho jastho is offline
Active Member

jastho's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2007
Posts: 720
Poster Rank: #4515
Thanked 18 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by zainalkaya View Post
Cuba urut dgn minyak kelapa dara bro...minyak ni berkesan
boleh dapat kat sini

www.blogbioasli.com/abid
kat mana ada jual ni tuan ..area kl boleh dapat ke ?
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 03:58 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE