Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > TRADING ZONE, CLASSIFIEDS & MARKETPLACE > Trading Zone > General Stuffs & Products

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 25,396
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 56,119
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 43,282
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 22-06-2010, 03:40 AM
kipas kipas is offline
Active Member

kipas's Avatar
 
Trader Rating: (27)
Join Date: Apr 2010
Posts: 1,752
Poster Rank: #2217
Thanked 69 Times
Active Level
Default Gelang kokka, tasbih, cincin, tongkat kokka ada sini - Jualan borong

Ya, penjual kokka telah kembali selepas raya. Stok baru, ada sampai.
PENGUMUMAN: Harga diskaun dah ditutup. Kembali ke harga asal.


++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ +++++

Berminat untuk memiliki buah kokka, kayu kokka. Buatkan untuk kegunaan sendiri seperti untuk bertasbih atau sebagai hantaran perkahwinan. Ada perlbagai jenis kokka untuk anda miliki. Semua jenis produk kokka di bawah ini berasal dari Mesir.

Siapa yang nakkan alamat web yang jual kokka ni, sila PM aku. Nanti aku balas.
PENTING. Untung mendapatkan harga diskaun, anda perlu meletakkan nama 'kipas-cg' dalam borang pembelian. Contoh di bawah






Cincin Kokka - Cincin bulat pelbagai saiz. Berwarna colat. Terdapat 5 buah dalam satu pek. Satu pek, 5 buah = RM45 lepas diskaun RM38



Gelang Tangan Kokka - Gelang tangan wanita. Berbentuk hati. Boleh dilaras mengikut saiz tangan. RM15 lepas diskaun RM10




Tasbih 100 kokka - Tasbih dengan kiraan 100 biji. Berwarna hitam kemerahan seperti biji saga. Terdapat penghitung dengan kiraan 10 biji. RM85 lepas diskaun RM75





Tasbih 100 kokka - Tasbih dengan kiraan 33 biji. Tambahan 10 biji sebagai penghitung tambahan (untuk kiraan 1000). RM75 lepas diskaun RM65





Tasbih 33 kokka - Tasbih dengan kiraan 33 biji. Berbentuk bujur dan berwarna coklat. RM35 lepas diskaun RM 28




Buah Kokka RM45


Anda boleh membeli borong dengan harga istimewa.
Kami juga mempunyai pelbagai jenis produk kokka yang lain seperti, biji kokka dan tongkat.

Berminat, sila PM, atau reply je di forum ni.
__________________
♥♥♥ Buat Bisnes Printing TANPA MODAL & MESIN, untung RM3000 sebulan di sini
♥♥ Belajar Bisnes CETAK TSHIRTdi sini
MURAH: Print BANNER BUNTING RM0.90 di sini

Last edited by kipas; 18-09-2010 at 05:40 PM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 22-06-2010, 03:52 AM
harley harley is offline
Super Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Aug 2009
Location: BELAKANG BAPAK KO
Posts: 4,801
Poster Rank: #779
Thanked 15 Times
Active Level
My Mood:
Default

aku nk cari sgt tasbih kokka nih. aku search kat google kebanyakkan yg jual kat forum indon je... inport dari mana nih bro ? asli ke ?

aku tinggal post kat sini dlu,terasa cm nk beli.
Reply With Quote
  #3  
Old 22-06-2010, 04:27 AM
kaberete kaberete is offline
Active Member

kaberete's Avatar
 
Trader Rating: (17)
Join Date: Aug 2008
Location: Iskandar Castle
Posts: 1,368
Poster Rank: #2747
Blog Entries: 1
Thanked 14 Times
Active Level
My Mood:
Default

nak beli... tp nak pegang dulu..kat mana bro?
__________________
Aku mempunyai pencipta yg menciptakan diriku dan mengatur hidupku atas dasar perundangan dan hikmah, maka ketahuilah tiada tuhan yg berhak disembah selain ALLAH!! zikirkanlah
...LAAILAHAILALLAH...
Reply With Quote
  #4  
Old 22-06-2010, 05:38 AM
kipas kipas is offline
Active Member

kipas's Avatar
 
Trader Rating: (27)
Join Date: Apr 2010
Posts: 1,752
Poster Rank: #2217
Thanked 69 Times
Active Level
Default

sebenarnya kokka-kokka ni dijual secara offline. Online pun ada. Tu pun kalau stok ada. korang boleh pegi website ni http://gedungkokka.com.

Kokka ni diimport dari Mesir. Ada kawan kat sana yang baik dengan tokey kilang kokka tu. So, maknanya kokka ni fresh dari ladang la. Sah ORIGINAL. Nak tau original atau tak, cuba rendam dalam air. Confirm tenggelam. Kalau kayu biasa (ringan) mesti terapung sebab ada liang-liang udara dalam kayu tu.

Kalau taknak beli kat sini pun takpa. Beli terus kepada yang empunya website tu. (kot-kot la tak percaya.. hehe..)
__________________
♥♥♥ Buat Bisnes Printing TANPA MODAL & MESIN, untung RM3000 sebulan di sini
♥♥ Belajar Bisnes CETAK TSHIRTdi sini
MURAH: Print BANNER BUNTING RM0.90 di sini
Reply With Quote
  #5  
Old 22-06-2010, 05:50 AM
kipas kipas is offline
Active Member

kipas's Avatar
 
Trader Rating: (27)
Join Date: Apr 2010
Posts: 1,752
Poster Rank: #2217
Thanked 69 Times
Active Level
Default

ini pulak contoh tongkat kokka. Ada yang boleh sambunng-sambung. Ada yang terus (sebatang). Sesetengah produk kokka ada yang dibuat dari kayu kokka (pokok). Setengahnya ada dari buah kokka tu sendiri.

Kalau kat kampung-kampung, orang gunakan buah kokka untuk urut-urut. Bentuk dia macam telur. Cuma besar sikit je. Berkilat.









__________________
♥♥♥ Buat Bisnes Printing TANPA MODAL & MESIN, untung RM3000 sebulan di sini
♥♥ Belajar Bisnes CETAK TSHIRTdi sini
MURAH: Print BANNER BUNTING RM0.90 di sini
Reply With Quote
  #6  
Old 22-06-2010, 06:03 AM
kaberete kaberete is offline
Active Member

kaberete's Avatar
 
Trader Rating: (17)
Join Date: Aug 2008
Location: Iskandar Castle
Posts: 1,368
Poster Rank: #2747
Blog Entries: 1
Thanked 14 Times
Active Level
My Mood:
Default

kedai dia kat mana ye encik..sy nak pegang dulu r..sebab tasbih ni kene sesuai ngn jari baru best..
__________________
Aku mempunyai pencipta yg menciptakan diriku dan mengatur hidupku atas dasar perundangan dan hikmah, maka ketahuilah tiada tuhan yg berhak disembah selain ALLAH!! zikirkanlah
...LAAILAHAILALLAH...
Reply With Quote
  #7  
Old 22-06-2010, 06:20 AM
kipas kipas is offline
Active Member

kipas's Avatar
 
Trader Rating: (27)
Join Date: Apr 2010
Posts: 1,752
Poster Rank: #2217
Thanked 69 Times
Active Level
Default

ni jual dekat rumah je. selalu orang beli online je. Yang kawan-kawan rapat je la yang tempah untuk diorang jual balik kat pasar-pasar/ universiti/ pejabat. Kaberete bajet-bajet je besar dia macam dalam gambar ni:



Semua saiz tasbih sama je. Takda yang besar sangat pun.
__________________
♥♥♥ Buat Bisnes Printing TANPA MODAL & MESIN, untung RM3000 sebulan di sini
♥♥ Belajar Bisnes CETAK TSHIRTdi sini
MURAH: Print BANNER BUNTING RM0.90 di sini
Reply With Quote
  #8  
Old 22-06-2010, 06:36 AM
kaberete kaberete is offline
Active Member

kaberete's Avatar
 
Trader Rating: (17)
Join Date: Aug 2008
Location: Iskandar Castle
Posts: 1,368
Poster Rank: #2747
Blog Entries: 1
Thanked 14 Times
Active Level
My Mood:
Default

klu jadik beli nak baya kat mana??
__________________
Aku mempunyai pencipta yg menciptakan diriku dan mengatur hidupku atas dasar perundangan dan hikmah, maka ketahuilah tiada tuhan yg berhak disembah selain ALLAH!! zikirkanlah
...LAAILAHAILALLAH...

Last edited by kaberete; 22-06-2010 at 06:40 AM..
Reply With Quote
  #9  
Old 22-06-2010, 07:10 AM
kipas kipas is offline
Active Member

kipas's Avatar
 
Trader Rating: (27)
Join Date: Apr 2010
Posts: 1,752
Poster Rank: #2217
Thanked 69 Times
Active Level
Default

emm Kaberete boleh beli dari http://gedungkokka.com. Dalam borang pembelian, isikan nama, alamat dan lain-lain. INGAT. dalam kotak kompeni, tuliskan kipas-cg. Anda akan dapat diskaun seperti yang tertera kat first page tu.
__________________
♥♥♥ Buat Bisnes Printing TANPA MODAL & MESIN, untung RM3000 sebulan di sini
♥♥ Belajar Bisnes CETAK TSHIRTdi sini
MURAH: Print BANNER BUNTING RM0.90 di sini
Reply With Quote
  #10  
Old 22-06-2010, 07:39 AM
astrowan astrowan is offline
Legendary Member
OctaFX Official
Support Team

astrowan's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Aug 2009
Location: saya anak malaysia
Posts: 22,117
Poster Rank: #73
Blog Entries: 1
Thanked 246 Times
Active Level
My Mood:
Default

macam best jerk
__________________
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 07:56 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE