Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > TRADING ZONE, CLASSIFIEDS & MARKETPLACE > Trading Zone > General Stuff & Products

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Software Upgrade
Last Post: CariGold
Posted On: 04-12-2016
Replies: 0
Views: 715
0 New forum feature to help you manage updates of your own thread
Last Post: CariGold
Posted On: 22-02-2016
Replies: 0
Views: 24,886
0 Technical Issues
Last Post: CariGold
Posted On: 18-02-2016
Replies: 1
Views: 22,121
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 22-06-2010, 03:40 AM
kipas kipas is offline
Active Member

kipas's Avatar
 
Trader Rating: (35)
Join Date: Apr 2010
Posts: 2,415
Poster Rank: #1840
Active Level
Default Gelang kokka, tasbih, cincin, tongkat kokka ada sini - Jualan borong

Ya, penjual kokka telah kembali selepas raya. Stok baru, ada sampai.
PENGUMUMAN: Harga diskaun dah ditutup. Kembali ke harga asal.


++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ +++++

Berminat untuk memiliki buah kokka, kayu kokka. Buatkan untuk kegunaan sendiri seperti untuk bertasbih atau sebagai hantaran perkahwinan. Ada perlbagai jenis kokka untuk anda miliki. Semua jenis produk kokka di bawah ini berasal dari Mesir.

Siapa yang nakkan alamat web yang jual kokka ni, sila PM aku. Nanti aku balas.
PENTING. Untung mendapatkan harga diskaun, anda perlu meletakkan nama 'kipas-cg' dalam borang pembelian. Contoh di bawah






Cincin Kokka - Cincin bulat pelbagai saiz. Berwarna colat. Terdapat 5 buah dalam satu pek. Satu pek, 5 buah = RM45 lepas diskaun RM38



Gelang Tangan Kokka - Gelang tangan wanita. Berbentuk hati. Boleh dilaras mengikut saiz tangan. RM15 lepas diskaun RM10




Tasbih 100 kokka - Tasbih dengan kiraan 100 biji. Berwarna hitam kemerahan seperti biji saga. Terdapat penghitung dengan kiraan 10 biji. RM85 lepas diskaun RM75





Tasbih 100 kokka - Tasbih dengan kiraan 33 biji. Tambahan 10 biji sebagai penghitung tambahan (untuk kiraan 1000). RM75 lepas diskaun RM65





Tasbih 33 kokka - Tasbih dengan kiraan 33 biji. Berbentuk bujur dan berwarna coklat. RM35 lepas diskaun RM 28




Buah Kokka RM45


Anda boleh membeli borong dengan harga istimewa.
Kami juga mempunyai pelbagai jenis produk kokka yang lain seperti, biji kokka dan tongkat.

Berminat, sila PM, atau reply je di forum ni.
__________________
♥♥♥ Buat Bisnes Printing TANPA MODAL & MESIN, untung RM3000 sebulan di sini
♥♥ Belajar Bisnes CETAK TSHIRTdi sini
MURAH: Print BANNER BUNTING RM0.90 di sini

Last edited by kipas; 18-09-2010 at 05:40 PM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 22-06-2010, 03:52 AM
harley harley is offline
Super Active

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Aug 2009
Location: BELAKANG BAPAK KO
Posts: 5,120
Poster Rank: #813
Active Level
My Mood:
Default

aku nk cari sgt tasbih kokka nih. aku search kat google kebanyakkan yg jual kat forum indon je... inport dari mana nih bro ? asli ke ?

aku tinggal post kat sini dlu,terasa cm nk beli.
Reply With Quote
  #3  
Old 22-06-2010, 04:27 AM
kaberete kaberete is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (17)
Join Date: Aug 2008
Location: Iskandar Castle
Posts: 1,374
Poster Rank: #3010
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

nak beli... tp nak pegang dulu..kat mana bro?
__________________
[CENTER]Aku mempunyai pencipta yg menciptakan diriku dan mengatur hidupku atas dasar perundangan dan hikmah, maka ketahuilah tiada tuhan yg berhak disembah selain ALLAH!! zikirkanlah
[COLOR="Red"][B][SIZE="2"][URL="http://tunnilautama.webs.com"][COLOR="Red"]...LAAILAHAILALLAH...[/COLOR][/URL][/SIZE][/B][/COLOR][/CENTER]
[SIZE="3"][CENTER][URL="http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=568009"][B]BENGKUNG 3PCS[/B][/URL][/CENTER][/SIZE]
Reply With Quote
  #4  
Old 22-06-2010, 05:38 AM
kipas kipas is offline
Active Member

kipas's Avatar
 
Trader Rating: (35)
Join Date: Apr 2010
Posts: 2,415
Poster Rank: #1840
Active Level
Default

sebenarnya kokka-kokka ni dijual secara offline. Online pun ada. Tu pun kalau stok ada. korang boleh pegi website ni http://gedungkokka.com.

Kokka ni diimport dari Mesir. Ada kawan kat sana yang baik dengan tokey kilang kokka tu. So, maknanya kokka ni fresh dari ladang la. Sah ORIGINAL. Nak tau original atau tak, cuba rendam dalam air. Confirm tenggelam. Kalau kayu biasa (ringan) mesti terapung sebab ada liang-liang udara dalam kayu tu.

Kalau taknak beli kat sini pun takpa. Beli terus kepada yang empunya website tu. (kot-kot la tak percaya.. hehe..)
__________________
♥♥♥ Buat Bisnes Printing TANPA MODAL & MESIN, untung RM3000 sebulan di sini
♥♥ Belajar Bisnes CETAK TSHIRTdi sini
MURAH: Print BANNER BUNTING RM0.90 di sini
Reply With Quote
  #5  
Old 22-06-2010, 05:50 AM
kipas kipas is offline
Active Member

kipas's Avatar
 
Trader Rating: (35)
Join Date: Apr 2010
Posts: 2,415
Poster Rank: #1840
Active Level
Default

ini pulak contoh tongkat kokka. Ada yang boleh sambunng-sambung. Ada yang terus (sebatang). Sesetengah produk kokka ada yang dibuat dari kayu kokka (pokok). Setengahnya ada dari buah kokka tu sendiri.

Kalau kat kampung-kampung, orang gunakan buah kokka untuk urut-urut. Bentuk dia macam telur. Cuma besar sikit je. Berkilat.









__________________
♥♥♥ Buat Bisnes Printing TANPA MODAL & MESIN, untung RM3000 sebulan di sini
♥♥ Belajar Bisnes CETAK TSHIRTdi sini
MURAH: Print BANNER BUNTING RM0.90 di sini
Reply With Quote
  #6  
Old 22-06-2010, 06:03 AM
kaberete kaberete is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (17)
Join Date: Aug 2008
Location: Iskandar Castle
Posts: 1,374
Poster Rank: #3010
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

kedai dia kat mana ye encik..sy nak pegang dulu r..sebab tasbih ni kene sesuai ngn jari baru best..
__________________
[CENTER]Aku mempunyai pencipta yg menciptakan diriku dan mengatur hidupku atas dasar perundangan dan hikmah, maka ketahuilah tiada tuhan yg berhak disembah selain ALLAH!! zikirkanlah
[COLOR="Red"][B][SIZE="2"][URL="http://tunnilautama.webs.com"][COLOR="Red"]...LAAILAHAILALLAH...[/COLOR][/URL][/SIZE][/B][/COLOR][/CENTER]
[SIZE="3"][CENTER][URL="http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=568009"][B]BENGKUNG 3PCS[/B][/URL][/CENTER][/SIZE]
Reply With Quote
  #7  
Old 22-06-2010, 06:20 AM
kipas kipas is offline
Active Member

kipas's Avatar
 
Trader Rating: (35)
Join Date: Apr 2010
Posts: 2,415
Poster Rank: #1840
Active Level
Default

ni jual dekat rumah je. selalu orang beli online je. Yang kawan-kawan rapat je la yang tempah untuk diorang jual balik kat pasar-pasar/ universiti/ pejabat. Kaberete bajet-bajet je besar dia macam dalam gambar ni:



Semua saiz tasbih sama je. Takda yang besar sangat pun.
__________________
♥♥♥ Buat Bisnes Printing TANPA MODAL & MESIN, untung RM3000 sebulan di sini
♥♥ Belajar Bisnes CETAK TSHIRTdi sini
MURAH: Print BANNER BUNTING RM0.90 di sini
Reply With Quote
  #8  
Old 22-06-2010, 06:36 AM
kaberete kaberete is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (17)
Join Date: Aug 2008
Location: Iskandar Castle
Posts: 1,374
Poster Rank: #3010
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

klu jadik beli nak baya kat mana??
__________________
[CENTER]Aku mempunyai pencipta yg menciptakan diriku dan mengatur hidupku atas dasar perundangan dan hikmah, maka ketahuilah tiada tuhan yg berhak disembah selain ALLAH!! zikirkanlah
[COLOR="Red"][B][SIZE="2"][URL="http://tunnilautama.webs.com"][COLOR="Red"]...LAAILAHAILALLAH...[/COLOR][/URL][/SIZE][/B][/COLOR][/CENTER]
[SIZE="3"][CENTER][URL="http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=568009"][B]BENGKUNG 3PCS[/B][/URL][/CENTER][/SIZE]

Last edited by kaberete; 22-06-2010 at 06:40 AM..
Reply With Quote
  #9  
Old 22-06-2010, 07:10 AM
kipas kipas is offline
Active Member

kipas's Avatar
 
Trader Rating: (35)
Join Date: Apr 2010
Posts: 2,415
Poster Rank: #1840
Active Level
Default

emm Kaberete boleh beli dari http://gedungkokka.com. Dalam borang pembelian, isikan nama, alamat dan lain-lain. INGAT. dalam kotak kompeni, tuliskan kipas-cg. Anda akan dapat diskaun seperti yang tertera kat first page tu.
__________________
♥♥♥ Buat Bisnes Printing TANPA MODAL & MESIN, untung RM3000 sebulan di sini
♥♥ Belajar Bisnes CETAK TSHIRTdi sini
MURAH: Print BANNER BUNTING RM0.90 di sini
Reply With Quote
  #10  
Old 22-06-2010, 07:39 AM
astrowan astrowan is offline
CG Top Poster Club

astrowan's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Aug 2009
Location: saya anak malaysia
Posts: 22,304
Poster Rank: #93
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

macam best jerk
__________________
:)paid
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT +8. The time now is 12:04 AM.


Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you