Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Historical, Myth, Legend

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 03-04-2007, 11:21 PM
missdealova missdealova is offline
Regular

missdealova's Avatar

 
Trader Rating: (12)
Join Date: Dec 2005
Location: Any Place Where I'm Standing
Posts: 389
Thanks (Received): 12
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default Bruce Lee Pernah Tewas Dengan Mahaguru Silat Gayong ?

Bruce Lee merupakan lagenda dalam dunia seni beladiri. Kalau tak kerana jasa2 Bruce Lee, orang putih tak reti nak berkungfu. Boleh dikatakan, Bruce Lee adalah orang yang memperkenalkan kung fu di Hollywood.

Pada zaman kegemilangannya, Bruce Lee masih muda. Umur awal 30 tahun. Beliau belajar daripada semua orang dan sanggup mengajar kepada semua orang. Ini adalah revolusi pada masa itu kerana kesemua mahaguru kungfu hanya mengajar ilmu kungfu kepada orang Cina sahaja, tidak kepada bangsa asing terutama orang2 putih.

Bruce Lee ni mencipta sistem tempur bernama Jeet Kun Do, yang mana adalah falsafah beladiri yang bebas menggunakan apa sahaja teknik. Just take whatever useful & good to you. Kira macam kungfu rojak leer. janji boleh menang.Dalam keghairahan inilah, Bruce Lee mencabar mana2 sahaja mahaguru yang hebat2 pada masa itu untuk test power. Bruce Lee memang hebat. beg pasir boleh pecah sekali sepak sahaja. I dah try sepak tapi tak bergerak pun.
Bruce Lee suka cabar orang lain yang hebat2.Antaranya ialah Mahaguru Silat gayong malaysia, Dato Meor Abd. Rahman. kebetulan, adalar suatu hari tu, Dato Mahaguru pi travel overseas. Flight yang dinaikinya stop untuk transit di Hong Kong. Kebetulan, ada orang report kat Bruce Lee. Apa lagi, Bruce Lee pun terus ke airport untuk bertemu Dato Mahaguru. Bruce Lee nak test power hebat mana silat melayu. Dia tak puas hati sebab dah ramai mat salleh tewas kat Dato Mahaguru.

Dipendekkan cerita, diorang pun lawanlah secara tertutup kat dalam bilik VIP. Bruce Lee telah melambung terkena pukulan Dato Mahaguru.

Beberapa bulan selepas itu, Bruce Lee mati akibat penyakit misteri.


Is this true??
Reply With Quote
Thanks Zek Thuganomics thanked for this post
Paid Advertisement
  #2  
Old 03-04-2007, 11:22 PM
@SwooshGoldex @SwooshGoldex is offline
Active Member

@SwooshGoldex's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2007
Location: Johor Bahru
Posts: 1,219
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by missdealova View Post
Bruce Lee merupakan lagenda dalam dunia seni beladiri. Kalau tak kerana jasa2 Bruce Lee, orang putih tak reti nak berkungfu. Boleh dikatakan, Bruce Lee adalah orang yang memperkenalkan kung fu di Hollywood.

Pada zaman kegemilangannya, Bruce Lee masih muda. Umur awal 30 tahun. Beliau belajar daripada semua orang dan sanggup mengajar kepada semua orang. Ini adalah revolusi pada masa itu kerana kesemua mahaguru kungfu hanya mengajar ilmu kungfu kepada orang Cina sahaja, tidak kepada bangsa asing terutama orang2 putih.

Bruce Lee ni mencipta sistem tempur bernama Jeet Kun Do, yang mana adalah falsafah beladiri yang bebas menggunakan apa sahaja teknik. Just take whatever useful & good to you. Kira macam kungfu rojak leer. janji boleh menang.Dalam keghairahan inilah, Bruce Lee mencabar mana2 sahaja mahaguru yang hebat2 pada masa itu untuk test power. Bruce Lee memang hebat. beg pasir boleh pecah sekali sepak sahaja. I dah try sepak tapi tak bergerak pun.
Bruce Lee suka cabar orang lain yang hebat2.Antaranya ialah Mahaguru Silat gayong malaysia, Dato Meor Abd. Rahman. kebetulan, adalar suatu hari tu, Dato Mahaguru pi travel overseas. Flight yang dinaikinya stop untuk transit di Hong Kong. Kebetulan, ada orang report kat Bruce Lee. Apa lagi, Bruce Lee pun terus ke airport untuk bertemu Dato Mahaguru. Bruce Lee nak test power hebat mana silat melayu. Dia tak puas hati sebab dah ramai mat salleh tewas kat Dato Mahaguru.

Dipendekkan cerita, diorang pun lawanlah secara tertutup kat dalam bilik VIP. Bruce Lee telah melambung terkena pukulan Dato Mahaguru.

Beberapa bulan selepas itu, Bruce Lee mati akibat penyakit misteri.


Is this true??
ermm.... best jugak cerita nie
__________________
All banners are advertisements only SwooshGoldex does not endorse or vouch for any advertisers.
Reply With Quote
  #3  
Old 03-04-2007, 11:24 PM
goldtrader goldtrader is offline
Super Active

goldtrader's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2005
Location: Shah Alam
Posts: 6,929
Thanks (Received): 49
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

btol ke nama mahaguru gayong tu datuk meor ??? mcm ku pernah dengar cerita ini dari mahaguru awang daud dulu dulu

Last edited by goldtrader; 03-04-2007 at 11:26 PM..
Reply With Quote
  #4  
Old 03-04-2007, 11:26 PM
kawe78 kawe78 is offline
Active Member

kawe78's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Feb 2006
Posts: 1,489
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 0
Active Level
Default

leh wat movie nih... pe lagi
Reply With Quote
  #5  
Old 03-04-2007, 11:29 PM
felani felani is offline
Regular

felani's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2007
Location: Banting
Posts: 486
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

aku pun ade gak denga cite die camtu..tapi x bape pastu btul ke idak..
Reply With Quote
  #6  
Old 03-04-2007, 11:29 PM
kon kon is offline
Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Aug 2006
Posts: 1,009
Thanks (Received): 9
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

cite yg sama aku dgr tapi org lain yg lawan dia..
__________________
good boy go to heaven, bad boy go to anfield
Reply With Quote
  #7  
Old 03-04-2007, 11:31 PM
goldtrader goldtrader is offline
Super Active

goldtrader's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2005
Location: Shah Alam
Posts: 6,929
Thanks (Received): 49
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kon View Post
cite yg sama aku dgr tapi org lain yg lawan dia..
yang pasti bukan dia laa yang kalahkan orochimaru ... sasuke yang kalahkan orochimaru
Reply With Quote
  #8  
Old 03-04-2007, 11:34 PM
kon kon is offline
Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Aug 2006
Posts: 1,009
Thanks (Received): 9
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

banyak sgt tgk katon ni..
__________________
good boy go to heaven, bad boy go to anfield
Reply With Quote
  #9  
Old 03-04-2007, 11:37 PM
felani felani is offline
Regular

felani's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2007
Location: Banting
Posts: 486
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

aku denga tumbukan bruce lee ni memang laju..tapi no wonder la kalah ngan gayong, sbb gayong ni silat batin kan?
Reply With Quote
  #10  
Old 03-04-2007, 11:46 PM
goldtrader goldtrader is offline
Super Active

goldtrader's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2005
Location: Shah Alam
Posts: 6,929
Thanks (Received): 49
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

tumbuk laju tu trick gambar filem kot .. kalau ko fast foward mesti lagi laju giler wa cakap ama lu
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply Share This Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold