Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Automotive

Automotive The place for petrolheads and ride pimpers to discuss what's chav, what's hot and what's ICE.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 11-06-2010, 02:04 AM
moscowz moscowz is offline
Active Member

moscowz's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Mar 2010
Posts: 1,739
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Wink Siapa otai moto KRISS MODENAS??

aku ada moto kriss 100 electric starter..tp sbb beli pn 2nd hnd..xde pn electric starter tu..klu nk pasang electric starter tu mahal tak ek agk2?


2. aku cdg nk modified sikit moto aku ni bg jd lg best..korang pena modified kriss jadi bntuk LC x? agk2 boleh ke ek wat cmtu? andai kata kalau boleh bpe rm lak kene tuh?
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 11-06-2010, 02:15 AM
akusebenar akusebenar is offline
Active Plus

akusebenar's Avatar
 
Trader Rating: (20)
Join Date: Jun 2010
Posts: 4,186
Thanks (Received): 65
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by moscowz View Post
aku ada moto kriss 100 electric starter..tp sbb beli pn 2nd hnd..xde pn electric starter tu..klu nk pasang electric starter tu mahal tak ek agk2?


2. aku cdg nk modified sikit moto aku ni bg jd lg best..korang pena modified kriss jadi bntuk LC x? agk2 boleh ke ek wat cmtu? andai kata kalau boleh bpe rm lak kene tuh?
nk modified kriss jdi bentuk lc tu perlu kos yg sgt tinggi...

tpi kalo berminat bleh contact [email protected]
__________________
kempen menyimpan sehari rm500..simpan sendiri dalam asb..xde program ape2.


Reply With Quote
  #3  
Old 11-06-2010, 02:19 AM
Jeb Jeb is offline
CG Top Poster Club

Jeb's Avatar
 
Trader Rating: (17)
Join Date: Jan 2007
Location: Rumah
Posts: 39,478
Thanks (Received): 111
Likes (Received): 10
Active Level
My Mood:
Default

kompom tebuk mcm2 kat muto ko tu modified jadi lc..huhuhu
__________________
siggy untuk disewa
Reply With Quote
  #4  
Old 11-06-2010, 02:23 AM
akusebenar akusebenar is offline
Active Plus

akusebenar's Avatar
 
Trader Rating: (20)
Join Date: Jun 2010
Posts: 4,186
Thanks (Received): 65
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Jeb View Post
kompom tebuk mcm2 kat muto ko tu modified jadi lc..huhuhu
enjin ,spring semua kena kasi tukar la...lampu tukar..semua tular..last2 tukar je motor tu ngan sebijik LC..heheh..jgn marah TT..gurau2
__________________
kempen menyimpan sehari rm500..simpan sendiri dalam asb..xde program ape2.


Reply With Quote
  #5  
Old 11-06-2010, 02:40 AM
rijal2009 rijal2009 is offline
Marked as Scammer
(until issue resolved)

rijal2009's Avatar
 
Trader Rating: (18)
Join Date: Jul 2009
Location: lalalalala....
Posts: 9,172
Thanks (Received): 286
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

xyah modify laa nnti kena saman..

aku pakai motor kriss 110 tp modify pakai clutch dgn carb ts..
tu je..

laju gak..tp lajak..sprocket dpn/blkg 14/33.

ikut highway leh speed dlm 140km/j..

kalau x modify dulu leh 120kmj ja.

__________________
Cakap ler ape nak ckp..lalalala...
Reply With Quote
  #6  
Old 11-06-2010, 02:42 AM
Overclock Overclock is offline
Legendary Member

Overclock's Avatar
 
Trader Rating: (23)
Join Date: Dec 2006
Location: CG Control Panel
Posts: 14,074
Thanks (Received): 42
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Meh bagi aku 8K aku modified moto ko jadi sebijik 100% jadi LC..
__________________
Belia Benci Dadah & Amno
* Parti BlackBerry Se-Malaysia
* Blog 3G Melayu

-OC-
Reply With Quote
  #7  
Old 11-06-2010, 10:56 AM
zamreda zamreda is offline
CG Top Poster Club

zamreda's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Sep 2008
Posts: 31,398
Thanks (Received): 47
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by moscowz View Post
aku ada moto kriss 100 electric starter..tp sbb beli pn 2nd hnd..xde pn electric starter tu..klu nk pasang electric starter tu mahal tak ek agk2?


2. aku cdg nk modified sikit moto aku ni bg jd lg best..korang pena modified kriss jadi bntuk LC x? agk2 boleh ke ek wat cmtu? andai kata kalau boleh bpe rm lak kene tuh?
aku jawab pasal elektrik starter nie yer...

pertama sekali...kat magneto tu kena pasang satu gear dgn centrifugal bearing kat tgh gear tu....
bearing nie kena beli sekali dgn gear tu...klau beli seketul asing menjawab lpas setahun sbb ia akan rosak...

kedua hosing enjin yng tutup magneto tu klau terjulur kat atas tu adalah utk motor starter...
tanya dgn org bengkel tu klau boleh tebuk utk kasi shaft moto masuk ataupon beli lain...

ketiga...wiring pon kena beli barulah untuk starter...suma one set..yerlah ko beli moto kriss ko basik takder starter punya...sbb nak tarik satu wayar gie punat kat sblah pemulas minyak tu...
tanya dulu org bengkel tu klau mungkin ade konneter tak digunakan yng pegi utk suis tekan tu...mungkin takyah beli one set kot...

keempat>> bateri yng dipakai kena pakai yng utk 5aH punya...cari brand baik punya...yokohama ker...
kelima..
relay.. wayar dia mcm wayar grounding dari bateri ke enjin tu ..takleh pakai kecik..nanti hangus...

keenam...motor starter...nie bertahan dlm 3 tahun...kerana brush dlm moto akan makan sikit2..
bergantung kpd brand yng baik kot...
tapi awas..klau starter tu mcm ngekkkkk tu..gie bengkel suruh dia tukar baru...yng lama ambik balik tu ko simpan bebaik...sbb brush dlm motor starter nie diorang repair balik..cuci..kendian jual balik...
starter yng lama tu boleh digunakan....gantikan brush ajer..baut spare..atapon jual balik..

ketujuh...suis handle tu beli baru punya dgn wayarnya sekali..


ttg kos..tu ko tanya jual kedai moto...

sbb moto aku dgn bapak aku pakai elec starter.dua2 kriss...taulah pasal nie..

Last edited by zamreda; 11-06-2010 at 10:59 AM..
Reply With Quote
  #8  
Old 11-06-2010, 11:05 AM
chipan_clothing chipan_clothing is offline
Regular

chipan_clothing's Avatar
 
Trader Rating: (10)
Join Date: Dec 2008
Posts: 907
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

kuikuikui...x penah dibuat org....nak terai boleh...tapi x 100% la lc....gi hantar kdai custom made utk buat fibre coverset....cost range dalam 500 - 1000...
Reply With Quote
  #9  
Old 11-06-2010, 02:33 PM
iwak iwak is offline
Super Active

iwak's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2008
Posts: 7,312
Thanks (Received): 19
Likes (Received): 3
Active Level
Default

kriss yg skang x best ler. best yg mase mula2 kuar dlu
Reply With Quote
  #10  
Old 11-06-2010, 04:32 PM
moscowz moscowz is offline
Active Member

moscowz's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Mar 2010
Posts: 1,739
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

oowwh..ok2..thank for the info ye korang..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply Share This Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold