Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Properties Discussions

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 07-06-2010, 02:01 PM
bujanglapok bujanglapok is offline
Active Plus

bujanglapok's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,270
Thanks (Received): 74
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default Susah Tak Proses Nak Jual Rumah

Salam semua
Saya ada sebijik rumah teres kos sederhana lot tengah kat Taman Sri Nanding, Hulu Langat. Rumah tu saya beli pada tahun 1995 dengan Pinjaman Perumahan Kerajaan. Lagi 12 tahun baru habis

Saya bercadang nak jual rumah tu dalam masa yang terdekat ni sebab nak pindah balik kampung. Sekarang tengah mencari pembeli la ni..

Saya nak tanya kawan-kawan yang berpengalaman
sekiranya saya dah dapat pembeli nanti
susah tak proses jual beli rumah ni?
Apakah perkara pertama yang mesti saya lakukan
Apakah persiapan yang perlu saya buat dari segi dokumen?

Atau adakah segala-galanya akan diuruskan oleh lawyer yang akan dilantik?
Jika pakai lawyer, kebiasaaanya kos lawyer tadi akan ditanggung oleh penjual atau pembeli baru?

Harap kawan-kawan dapat bantu
__________________
Yakini apa yang anda percayai....
... Percayai apa yang anda yakini....
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 07-06-2010, 02:19 PM
havrilsz havrilsz is offline
Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2010
Posts: 1,102
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

tak la susah sgt klu dah ader buyer...
Reply With Quote
  #3  
Old 07-06-2010, 02:55 PM
bujanglapok bujanglapok is offline
Active Plus

bujanglapok's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,270
Thanks (Received): 74
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by havrilsz View Post
tak la susah sgt klu dah ader buyer...

alhamdulillah..lapang dada saya
kalu sudi, buleh la citer sikit
bagaimana cara-cara nak memulakan proses ni
lebih-lebih lagi tang nak setelkan pinjaman kerajaan tu
__________________
Yakini apa yang anda percayai....
... Percayai apa yang anda yakini....

Last edited by bujanglapok; 07-06-2010 at 04:38 PM..
Reply With Quote
  #4  
Old 07-06-2010, 03:46 PM
felix felix is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (19)
Join Date: Mar 2006
Posts: 3,147
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

detail rumah..n rege nak jual...huhuhu
Reply With Quote
  #5  
Old 07-06-2010, 04:37 PM
bujanglapok bujanglapok is offline
Active Plus

bujanglapok's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,270
Thanks (Received): 74
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by felix View Post
detail rumah..n rege nak jual...huhuhu

alamak..dah lupa la pulak
18 x 65 ke 20 x 70 ntah
3b,1ba, depan boleh masuk 2 keta dgn selesa belakang ada dlm 3kaki
nanti saya check balik dokumen
orang sebelah rumah cakap
rega la ni buleh gi 100k ONO
itu orang sebelah cakap la..
orang dalam rumah belum cakap lagi

nanti kalu dah kompom
saya akan buka kat thread yang betul
kang tuan mod marah la karang

kat sini saya cuma nak tahu prosedurnya je dulu
jadi senang la sikit saya nak buat bajet..
__________________
Yakini apa yang anda percayai....
... Percayai apa yang anda yakini....
Reply With Quote
  #6  
Old 07-06-2010, 11:33 PM
Rambo Rambo is offline
Active Member

Rambo's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: May 2007
Posts: 1,085
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Boleh ke jual rumah yang masih ada loan gomen nih
__________________
HIDUP MULIA atau MATI SYAHID
Reply With Quote
  #7  
Old 08-06-2010, 02:14 PM
bujanglapok bujanglapok is offline
Active Plus

bujanglapok's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,270
Thanks (Received): 74
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

up sket, bantuan masih diperlukan ni...
__________________
Yakini apa yang anda percayai....
... Percayai apa yang anda yakini....
Reply With Quote
  #8  
Old 08-06-2010, 02:59 PM
aku_si_dewi aku_si_dewi is offline
Regular

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jan 2008
Posts: 215
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

bujang lapok..thanks sebab buka thread ni..i pun jadi follower gak, sebab sekarang memang nak jual rumah
Reply With Quote
  #9  
Old 08-06-2010, 03:19 PM
geesya geesya is offline
Super Active

geesya's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Aug 2009
Posts: 7,454
Thanks (Received): 243
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Rambo View Post
Boleh ke jual rumah yang masih ada loan gomen nih


x jadi masalah kalau masih ada loan gomen.
Reply With Quote
  #10  
Old 08-06-2010, 03:58 PM
bujanglapok bujanglapok is offline
Active Plus

bujanglapok's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,270
Thanks (Received): 74
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by aku_si_dewi View Post
bujang lapok..thanks sebab buka thread ni..i pun jadi follower gak, sebab sekarang memang nak jual rumah
okey,
sama-sama kita kongsi
rasanya kat CG ni ramai yang pakar...

buka apa
kalau kita dah ada basic knowledge
takde la kita nampak kayu sangat nanti..
boleh la kita berlagak sikit dgn buyer dan lawyer tu..
he..he..hee..
__________________
Yakini apa yang anda percayai....
... Percayai apa yang anda yakini....
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump