Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Local Investments > Saving Investments

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 17,509
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 47,765
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 35,537
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 02-06-2010, 09:49 AM
asby asby is offline
Legendary Member

asby's Avatar
 
Trader Rating: (80)
Join Date: May 2009
Location: Mygarage Compact Car Community
Posts: 11,521
Poster Rank: #215
Blog Entries: 3
Thanked 14 Times
Active Level
My Mood:
Default AmCommodities-PENDAPATAN TERJAMIN

Salam dan Salam Sejahtera,

Tanpa Melengahkan masa saya memperkenalkan SATU lagi produk baru dari Amassurance.Saya akan cuba terangkan serba sedikit detail tentang produk ini untuk kefahaman semua.




AmCommodities

1-Dana ini adalah hanya untuk 5 TAHUN sahaja.

2-Amcommodities adalah satu DANA TERTUTUP(Fund Terhad sebanyak 30Juta dan hanya dibuka dalam 45 Hari sahaja@yang mana terdahulu.

3-PENDAPATAN ADALAH TERJAMIN DAPAT.Risiko kerugian terhadap pelaburan adalah SIFAR.

4-Minimum Pelaburan RM5K dan Maksimum ialah RM1.5Juta sahaja.

5-Pelaburan ini ada Insurans.Insurans yang diberi sebanyak 125% daripada nilai pelaburan.Cth pelaburan anda ialah 100K jadi nilai insurans anda jika berlaku sebarang kecelakaan dalam Tempoh 5 Tahun premium ini anda akan ialah 125K.




Peringkat Peratusan Keuntungan

a)Peringkat BEAR(Ekonomi egara tidak menentu)-3% per year =15%
b)Peringkat Mendatar(Ekonomi negara stabil)-3.5% per year =17.5%
c)Peringkat BOOM(Ekonomi negara Naik)-9% per year =45%

*saya sarankan pemegang premium umur melebihi 4 tahun sebab kalau umur bawah 4 tahun bayak risiko/dan bertahan sehingga polisi 5 tahun kerana jika berhenti separuh jalan ada deduction.




CG STAFF NOTE : JANGAN BUAT PROMOSI DISINI. SINI TEMPAT PERBINCANGAN SAHAJA

p/s:sorry mod kalau threads ni ada unsur promosi.Ni sekadar perkongsian info2 terbaru.Kalau ada yang nak detail dan kurang faham sila pm k..saya akan cuba faham kan rakan2 cg.Saya akan update info2 terbaru dan terkini setiap masa.
__________________
TEMPAHAN STICKER ONLINE
WCHAT:mygarage PHONE/WS:0179473411 EMAIL:asbyproject@gmail.com

Last edited by asby; 04-07-2010 at 11:21 PM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 02-06-2010, 02:46 PM
asby asby is offline
Legendary Member

asby's Avatar
 
Trader Rating: (80)
Join Date: May 2009
Location: Mygarage Compact Car Community
Posts: 11,521
Poster Rank: #215
Blog Entries: 3
Thanked 14 Times
Active Level
My Mood:
Default

Alhamdulillah hari pertama dapat Seorang peguam saving Rm30k kejap tadi..Tunggu isi borang jer.rezeki hari rabu ni
__________________
TEMPAHAN STICKER ONLINE
WCHAT:mygarage PHONE/WS:0179473411 EMAIL:asbyproject@gmail.com
Reply With Quote
  #3  
Old 02-06-2010, 02:50 PM
building building is offline
Well-Known
Member

building's Avatar
 
Trader Rating: (35)
Join Date: Apr 2007
Posts: 9,349
Poster Rank: #303
Thanked 52 Times
Active Level
Default

minimum RM 10k per year/ month atau per saving?
__________________
kecil atau besar masalah yg dtg bukan bergantung pd masalah tersebut.. sebaliknya bergantung kpd bagaimana kira bertindak terhadap masalah tersebut... kesan drpd tindakan kita akan menentukan besar atau kecil masalah tersebut....
-mattop

Reply With Quote
  #4  
Old 02-06-2010, 03:47 PM
asby asby is offline
Legendary Member

asby's Avatar
 
Trader Rating: (80)
Join Date: May 2009
Location: Mygarage Compact Car Community
Posts: 11,521
Poster Rank: #215
Blog Entries: 3
Thanked 14 Times
Active Level
My Mood:
Default

per saving la bro...kalau per month pening nak bayar premium tu..hehhe..

tadi ada manager company mana entah coll tanya betul ke 5 tahun...

memang betul 5 tahun sebab pihak bank pu dah kira semua dia xkan rugi sebab kalaula pemegang premium tu meninggal selepas 2 tahun pun pihak bank dah ada untung dan pemegang pun dapat bonus 2 tahun tu dan insuran akan dibayar hanya tambah 25% dari nilai pelaburan tu..
__________________
TEMPAHAN STICKER ONLINE
WCHAT:mygarage PHONE/WS:0179473411 EMAIL:asbyproject@gmail.com
Reply With Quote
  #5  
Old 07-06-2010, 10:46 AM
asby asby is offline
Legendary Member

asby's Avatar
 
Trader Rating: (80)
Join Date: May 2009
Location: Mygarage Compact Car Community
Posts: 11,521
Poster Rank: #215
Blog Entries: 3
Thanked 14 Times
Active Level
My Mood:
Default

thanks kepada yang meghubungi untuk penjelasan.Nampaknya semakin ramai yang sudah membuka mata terhadap nilai keuntungan keatas kongsep pelaburan dan penyimpanan ini.

sesiapa yang berminat lagi boleh sms@call sy untuk maklumat lanjut tetag amcommodities
__________________
TEMPAHAN STICKER ONLINE
WCHAT:mygarage PHONE/WS:0179473411 EMAIL:asbyproject@gmail.com
Reply With Quote
  #6  
Old 09-06-2010, 10:08 AM
asby asby is offline
Legendary Member

asby's Avatar
 
Trader Rating: (80)
Join Date: May 2009
Location: Mygarage Compact Car Community
Posts: 11,521
Poster Rank: #215
Blog Entries: 3
Thanked 14 Times
Active Level
My Mood:
Default

Kepada Yang ingin mengetahui lebih lanjut boleh BERHUBUNG DENGAN KAMI DI Facebook

insyaallah soalan anda akan dijawab oleh agensi manager sy di fb
__________________
TEMPAHAN STICKER ONLINE
WCHAT:mygarage PHONE/WS:0179473411 EMAIL:asbyproject@gmail.com

Last edited by asby; 04-07-2010 at 11:45 PM..
Reply With Quote
  #7  
Old 15-06-2010, 11:40 AM
asby asby is offline
Legendary Member

asby's Avatar
 
Trader Rating: (80)
Join Date: May 2009
Location: Mygarage Compact Car Community
Posts: 11,521
Poster Rank: #215
Blog Entries: 3
Thanked 14 Times
Active Level
My Mood:
Default

alhamdulillah seorang lagi hari ini membuat pilihan bijak dengan modal 30k....Saya ulangi RISIKO KERUGIAN ADALAH SIFAR DAN KEUNTUNGAN MINIMA 3% Dijamin!!!!
__________________
TEMPAHAN STICKER ONLINE
WCHAT:mygarage PHONE/WS:0179473411 EMAIL:asbyproject@gmail.com
Reply With Quote
  #8  
Old 16-06-2010, 03:41 PM
asby asby is offline
Legendary Member

asby's Avatar
 
Trader Rating: (80)
Join Date: May 2009
Location: Mygarage Compact Car Community
Posts: 11,521
Poster Rank: #215
Blog Entries: 3
Thanked 14 Times
Active Level
My Mood:
Default

sedikit info terkini...

unit bagi amcommodities belum boleh dimulakan lagi jadi sesiapa yang berhubung sebelum ni buat masa sekarang hanya booking untuk isi borang.Bila dah confirm 45hari@dana 30juta dibuka terus yang sudah booking akan didaftarkan dan boleh mula pembayaran

p/s:new info DIBUKA SEKARANG..
__________________
TEMPAHAN STICKER ONLINE
WCHAT:mygarage PHONE/WS:0179473411 EMAIL:asbyproject@gmail.com

Last edited by asby; 04-07-2010 at 04:45 PM..
Reply With Quote
  #9  
Old 04-07-2010, 04:44 PM
asby asby is offline
Legendary Member

asby's Avatar
 
Trader Rating: (80)
Join Date: May 2009
Location: Mygarage Compact Car Community
Posts: 11,521
Poster Rank: #215
Blog Entries: 3
Thanked 14 Times
Active Level
My Mood:
Default

amcommodities dah DIBUKA..sape nak tau lebih lanjut sila pm k..aku boleh pos borang...

sedikit perubahan min 5K
__________________
TEMPAHAN STICKER ONLINE
WCHAT:mygarage PHONE/WS:0179473411 EMAIL:asbyproject@gmail.com
Reply With Quote
  #10  
Old 04-07-2010, 06:28 PM
cay3869 cay3869 is offline
Super Active Member

cay3869's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Mar 2007
Posts: 3,012
Poster Rank: #1259
Thanked 24 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by asby View Post
amcommodities dah DIBUKA..sape nak tau lebih lanjut sila pm k..aku boleh pos borang...

sedikit perubahan min 5K


salam TT.. hmm mcm bminat.. leh pos info lg detail x? tq..
__________________
---> Kedai utk disewa <---
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to cay3869 For This Useful Post:
asby (04-07-2010)
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 07:43 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE