Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > TRADING ZONE, CLASSIFIEDS & MARKETPLACE > Ask To Buy Items, Services

Ask To Buy Items, Services Post here if you needed/would like to get/purchase any products, stuffs & items, or even any services

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 25,393
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 56,117
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 43,281
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 02-06-2010, 02:32 AM
akuworld akuworld is offline
Active Member

akuworld's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2007
Posts: 1,273
Poster Rank: #2944
Thanked 2 Times
Active Level
My Mood:
Default Mencari Cicak Gergasi "Tokek"

UPDATE TERBARU....PERHATIAN: PEMBELI DARI HOLLAND AKAN MEMBERHENTIKAN PEMBELIAN TOKEK BERMULA 22 OGOS 2010. JADI SEBARANG URUSAN JUAL BELI MASIH BOLEH DILAKUKAN sehingga 18 OGOS 2010. INI BERITA YANG BARU SAHAJA SAYA TERIMA. TERIMA KASIH. HARAP MAKLUM. Tertakluk kepada sebarang perubahan
Salam.
Saya mewakili pemilik lesen urusniaga tokek yg sah menawarkan
kepada pemilik / pemburu cicak TOKEK terutamanya dari SEMENANJUNG,SABAH DAN SARAWAK jika ada yg berminat menjual, saya ingin membeli. Harga Penjual tentukan sendiri. Jika kena pada harganya urusniaga boleh diteruskan. Saya berikan harga yang terbaik. Berat tokek mesti melebihi 350g dan mengikut jenis yg ditentukan. Klu ada yg 1kg harganya boleh cecah jutaan ringgit. Buyer sedia menanti dari luar negara dan akan terus bayar secara bank in mengikut term. Boleh PM atau call je saya ok.

TAMBAHAN TERKINI: BUYER HANYA BERMINAT MEMBELI TOKEK 350g keatas sahaja..Tu pun kena ada 5 ekor. Kalau 400g keatas kami ambil walaupun seekor. Yg dibawah 350g sila bela dulu ye..kALAU OWNER ADA SEEKOR YG MELEBIHI 400G , KAMI BERSEDIA UNTUK AMBIL SEKALI YG 350G
Ni harga yg ditawarkan terus kepada owner/seller:

JANGAN TAK PERCAYA....Boleh JULING dibuatnya. HARGA TERBARU DINAIKKAN LAGI..update pada 16/8/2010


400g rm1juta
500g rm2juta
600g rm3juta
700g rm4JUTA
800g rm5juta
900g rm10JUTA
1kg rm20JUTA
2kg rm30juta


Cara berurusan: Owner ditempatkan dihotel dengan sewa hotel ditanggung oleh pembeli, sign aggrement. Lepas 3/4 hari bekerja, buyer dari eropah turun bayar baki (masuk akaun) dan terus bawak tokek balik ke Eropah..Bawak Hidup-hidup.

Senang je nak jadi JUTAWAN...JUTAWAN SEGERA TOKEK

Proses pembelian:
1.Kalau tokek dah ada, hantar MMS ke phone aku. Dalam gambar tunjukkan gambar tokek atas timbang digital dan dibelakang letakkan mukadepan surat khabar hari tersebut.
2. Wakil di Malaysia akan pergi ke tempat seller, tengok barang,
3. Owner dan tokek dimasukkan ke hotel (penginapan + duit poket ditanggung)
4. sign aggrement
5. tokek tggal dgn owner untuk 3/4 hari
6. Buyer holland dtg, tengok, ukur,sign dokumen jual beli,no akaun bank
7. Duit dimasukkan dlm akaun dari holland.
8. Tengok duit dah masuk, baru tokek diserahkan pada buyer.
9. Dokumen urusan jual beli diberi untuk simpanan (biasanya BNM / BANK akan telefon
tanya dari mana sumber duit ni)
10.Buyer akan bawa balik terbang ke holland

p/s : Kalau kita jual dengan buyer yg tak de dokumen, susah nanti kita nak bersoal jawab dengan BNM..silap2 akaun kena beku. Kalau dpt cash lak beranike simpan duit ribu-ribu atau juta2 bawah bantal. Lagi2 bila org dah tau kita baru jual tokek..sendiri mau ingat ye.. sebelum terjadi apa-apa kena beringat laaa


Ada kawan saya askar kat kk siap ambil cuti seminggu cari tokek kat hutan..

Berbaloi-baloi bro
__________________
tel: 0178763166..land introducer

Last edited by akuworld; 09-11-2010 at 04:49 PM.. Reason: update more info
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 02-06-2010, 02:38 AM
psycotraderz psycotraderz is offline
Active Member

psycotraderz's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2008
Location: banglo...tepi hutan...
Posts: 616
Poster Rank: #5045
Thanked 1 Time
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by akuworld View Post
Salam.
Saya mewakili pemilik lesen urusniaga tokek yg sah menawarkan
kepada pemilik / pemburu cicak TOKEK terutamanya dari Sabah,(atau mana2 aje) jika ada yg berminat menjual, saya ingin membeli. Harga Penjual tentukan sendiri. Jika kena pada harganya urusniaga boleh diteruskan. Saya berikan harga yang terbaik. Berat tokek mesti melebihi 350g dan mengikut jenis yg ditentukan. Klu ada yg 1kg harganya boleh cecah jutaan ringgit. Buyer sedia menanti dari luar negara dan akan terus bayar cash mengikut term. Boleh PM atau call je saya ok.tq
biawak xleh ker bos... tmpt aku byk menatang tuh...hiihhi
Reply With Quote
  #3  
Old 02-06-2010, 02:41 AM
akuworld akuworld is offline
Active Member

akuworld's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2007
Posts: 1,273
Poster Rank: #2944
Thanked 2 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by psycotraderz View Post
biawak xleh ker bos... tmpt aku byk menatang tuh...hiihhi
biawak nak buat ape bro..Jual kat india boleh laa masak kari.hehe
__________________
tel: 0178763166..land introducer
Reply With Quote
  #4  
Old 02-06-2010, 02:45 AM
eboss eboss is offline
CG Hardcore

eboss's Avatar

 
Trader Rating: (23)
Join Date: Nov 2007
Location: FRANCHISE QMATHS ENRICH CENTRE AKAN DIBUKA PM SAYA
Posts: 85,696
Poster Rank: #4
Thanked 1,874 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by akuworld View Post
Salam.
Saya mewakili pemilik lesen urusniaga tokek yg sah menawarkan
kepada pemilik / pemburu cicak TOKEK terutamanya dari Sabah,(atau mana2 aje) jika ada yg berminat menjual, saya ingin membeli. Harga Penjual tentukan sendiri. Jika kena pada harganya urusniaga boleh diteruskan. Saya berikan harga yang terbaik. Berat tokek mesti melebihi 350g dan mengikut jenis yg ditentukan. Klu ada yg 1kg harganya boleh cecah jutaan ringgit. Buyer sedia menanti dari luar negara dan akan terus bayar cash mengikut term. Boleh PM atau call je saya ok.tq
Ye ke jutaan RM Nak buat apa natang tu sampai sanggup kuar duit banyak tu
__________________
USAHAWAN WWW.QMATHSMALAYSIA.COM BERMINAT? PM SAYA
Pelaburan LAGI HEBAT dari emas
Reply With Quote
  #5  
Old 02-06-2010, 02:47 AM
Jeb Jeb is offline
CG Top Poster Club

Jeb's Avatar
 
Trader Rating: (16)
Join Date: Jan 2007
Location: Rumah
Posts: 26,788
Poster Rank: #46
Thanked 111 Times
Active Level
My Mood:
Default

cicak gergasi tokek ni yg mana?yg masuk paper aritu ke?
__________________
Reply With Quote
  #6  
Old 02-06-2010, 02:47 AM
Jeb Jeb is offline
CG Top Poster Club

Jeb's Avatar
 
Trader Rating: (16)
Join Date: Jan 2007
Location: Rumah
Posts: 26,788
Poster Rank: #46
Thanked 111 Times
Active Level
My Mood:
Default

mang ai,1kg pun boleh jual sampai juta2 ke.
__________________
Reply With Quote
  #7  
Old 02-06-2010, 02:54 AM
GT GT is offline
CG Top Poster Club

GT's Avatar

 
Trader Rating: (35)
Join Date: Nov 2008
Location: www.carigold.com
Posts: 38,110
Poster Rank: #23
Thanked 4,294,967,295 Times
Active Level
My Mood:
Default

http://id.wikipedia.org/wiki/Tokek_rumah
Reply With Quote
  #8  
Old 02-06-2010, 02:55 AM
Hafiz1990 Hafiz1990 is offline
Active Member

Hafiz1990's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2009
Location: - [ http://www.carigold.com ] -
Posts: 2,179
Poster Rank: #1817
Thanked 11 Times
Active Level
My Mood:
Default

1kg = RM juta2? tt, boleh kasi tau skit tak ape kegunaan cicak tokek ni? apa bagusnye dengan cicak ni? nak gak tahu kelebihan dia.

atau just saja kasi letak harga juta2?
Reply With Quote
  #9  
Old 02-06-2010, 02:57 AM
atlantis atlantis is offline
Experienced Trader

atlantis's Avatar

 
Trader Rating: (12)
Join Date: Feb 2008
Location: melaka
Posts: 35,150
Poster Rank: #26
Thanked 768 Times
Active Level
My Mood:
Default

Reply With Quote
  #10  
Old 02-06-2010, 02:59 AM
akuworld akuworld is offline
Active Member

akuworld's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2007
Posts: 1,273
Poster Rank: #2944
Thanked 2 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Jeb View Post
mang ai,1kg pun boleh jual sampai juta2 ke.
ye bro..aku baru je dpt info ni dari kawan aku. Aku tryla publish kat cg. Cicak ni dikatakan boleh mengubati HIV dan beberapa perubatan lain seperti kekuatan kelelakian. Sapa yg tak tau cicak ni..yg masuk paper hari tu la. kalau ada sesiapa kengkawan kat sabah boleh inform aku. Cicak ni banyak kat sabah. Ada wakil kat sana akan tengok. roger
__________________
tel: 0178763166..land introducer
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 06:13 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE