Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Forex > Forex Expert Advisors

Forex Expert Advisors This section discuss EAs and their techniques, how-to, and development of the systems.

Recommended Brokers

Forex Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #121  
Old 06-01-2012, 10:26 PM
aiman aiman is offline
Active Member

aiman's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2006
Location: Woodlands
Posts: 1,873
Thanks (Received): 1358
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to aiman
Default

Sorry, saya tak faham soalan.
Contoh kat atas floating 100, profit 200. 2 2 positif. Dan apa kena mengena dengan balance?
__________________
+
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #122  
Old 07-01-2012, 04:04 PM
julia rachman julia rachman is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2010
Posts: 36
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
Default

bro aiman,ade ke template utk buat ea ni?cthnya sya guna 3 indikator pada chart saya,dan sya nak buat op beasaskn bbrapa prkara yg di tnjkan oleh indi tu.jadi tiga indi ti cuma diwujudkn dgn magic no. pastu ianya boleh autotrade?cam tu ka?
Reply With Quote
  #123  
Old 08-01-2012, 04:15 PM
aiman aiman is offline
Active Member

aiman's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2006
Location: Woodlands
Posts: 1,873
Thanks (Received): 1358
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to aiman
Default

Quote:
bro aiman,ade ke template utk buat ea ni?cthnya sya guna 3 indikator pada chart saya,dan sya nak buat op beasaskn bbrapa prkara yg di tnjkan oleh indi tu.jadi tiga indi ti cuma diwujudkn dgn magic no. pastu ianya boleh autotrade?cam tu ka?
Saya tak guna template, kalau nak template boleh check thred sebelah belajar coding ea. Saya tak ingat page berapa, post oleh tempe. Contoh coding boleh dijadikan template dan tutorial sekali.

Ea boleh retrieve value terus drp custom indicator sekiranya indi menggunakan indicator buffer. Ada indi tak guna indicator buffer, bermakna kena tulis balik codenya ke dalam ea.

Magic number serupa id, sama ada nak guna atau tidak adalah optional. Tujuannya supaya ea boleh kenal post yang dibuka oleh ea itu sendiri.
__________________
+
Reply With Quote
  #124  
Old 10-01-2012, 03:28 PM
WiseFXTrader WiseFXTrader is offline
Regular

WiseFXTrader's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2011
Posts: 930
Thanks (Received): 98
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Hi,

Saya cari sesiapa yang boleh buatkan EA untuk saya,

EA feature

1. 100% money management
2. Entry signal base pada trading style saya, saya boleh input analysis kedalam EA itu. No signal no trade, kalau ada signal only can trade tapi depend pada trader.

Kalau boleh buat PM saya atau contact 012-6126144
Reply With Quote
  #125  
Old 19-01-2012, 01:11 PM
mal86yy mal86yy is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2012
Posts: 35
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

salamm...sifu2 sekalian..cucu mnta tnjuk ajar dari sifu2 sekalian,cucu baru berjinak2 dalam forex dan banyak benda g xtahu
Reply With Quote
  #126  
Old 14-03-2012, 08:18 PM
Gnordh Gnordh is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2012
Posts: 5
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

link sudah tidak berlaku , ada yg bisa re upload lagi ??? thanks before
Reply With Quote
  #127  
Old 16-03-2012, 11:35 PM
mohdashraf mohdashraf is offline
Super Active

mohdashraf's Avatar
 
Trader Rating: (28)
Join Date: Apr 2010
Location: Mana2 Di Malaysia
Posts: 6,685
Thanks (Received): 476
Likes (Received): 0
Active Level
Default

masih bisa lagi pak...


To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
Reply With Quote
  #128  
Old 10-04-2012, 12:53 PM
pcalrose pcalrose is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2009
Posts: 4
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

cuba ini...


To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
Reply With Quote
  #129  
Old 29-06-2012, 07:47 PM
ezriwong ezriwong is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2010
Posts: 379
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
Default

sapo kek sini buat ea percuma sila bgtau sy..nk minta tlg buatkan ea nnti kita sharekan robot tu disini gak..bro jejantas xleh buat pasal dia kaya dengan buat robot bukan untung duit forex..tq..sorrylah wa mmg suka sakitkan hati org..sb bila org marah wa suka tengok dan nk tengok org tumbuk wa kna ke x..hehe
Reply With Quote
  #130  
Old 24-07-2012, 08:32 AM
ifahuzir ifahuzir is offline
Junior

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2012
Posts: 93
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Salaam..

nak tanyer.. manual tu dalam bahasa ape ek?
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 01:36 PM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you