Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!



Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > MLM / Investment by SSM Companies > MLM Local Registered Companies (With AJL)

MLM Local Registered Companies (With AJL) Registered ROC & ROB companies with AJL certificate attached.

Recommended Brokers

Forex Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 26-03-2007, 10:50 PM
mfazy121 mfazy121 is offline
Regular

mfazy121's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Jun 2006
Location: PataniRiver
Posts: 425
Thanks (Received): 12
Likes (Received): 0
Active Level
Send a message via Yahoo to mfazy121
Default

lupa lak nak mention,
semua kakitangan production baik di kilang mahupun ladang, mesti dalam keadaan berwudhuk sepanjang masa......ini dititikberatkan utk keberkatan hasil keluaran.

di kilang pula, setiap hari pada waktu pagi di anjurkan solat sunat dhuha secara berjama'ah......sentiasa berdoa utk keseluruhan umat islam baik dlm beroleh kesihatan yg baik serta mencapai kejayaan dunia dan akhirat.

pihak sykt dlm proses pembelian hotel di Mekah, supaya ahli mempunyai tempat yg selesa ketika menjalani umrah mahupun haji.

cth salah satu produk, air mineral/minuman yg dijual dgn RM2, duit tersebut disalurkan utk kebajikan anak2 yatim dimana air itu diperolehi, tempat pengajian pondok agama.
bayangkan, kita semua minum air, dan hampir semua kereta berbekalkan air mineral/minuman yg kita beli, sumbanglah duit tersebut utk kebajikan anak2 yatim krn keberkatan telah dijanjikan Allah.

cth satu lagi ialah semua biz yg diperolehi di luar negara, satu sen pun tidak dibawa pulang krn semua dibahagikan utk kebajikan negara tersebut. audit terbuka juga dibenarkan krn tiada apa yg hendak disembunyikan krn nawaitu ikhlas iaitu memberi pilihan umat Islam memperolehi makanan yg suci lg bersih serta halal.

setelah menjadi ahli, barulah kita rasa kerdil dgn keasyikan membeli pelbagai barangan keperluan harian serta yg dimakan krn semua terdpt unsur syubhah.
sekarang terdapat pilihan, gunalah sebaiknya dlm kemampuan sedia ada.

---------------------------
berminat?
pm
ym=x3trim
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 27-03-2007, 08:37 PM
Networker Networker is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2007
Posts: 243
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Ni le kompeni leader2 sureco sebelum ni. Apasal dia orang berpindah kapal, aku pun tak pasti.
__________________
[SIZE="2"][/SIZE]:)cgrock [COLOR="Red"][B][U][CENTER][SIZE="2"]Egold ke atau Epoint, aku belasah je, janji bayar! Kalau tak bayar, aku cari lain. HYIP le katakan.[/SIZE][/CENTER][/U][/B][/COLOR]:))
Reply With Quote
  #13  
Old 01-04-2007, 11:51 AM
mfazy121 mfazy121 is offline
Regular

mfazy121's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Jun 2006
Location: PataniRiver
Posts: 425
Thanks (Received): 12
Likes (Received): 0
Active Level
Send a message via Yahoo to mfazy121
Default

Hpa bukan lahir dari Sureco, jgn salah faham.....
Sebenarnya ramai leader2 besar berhijrah ke Sureco suatu ketika dahulu bila dilihat lahirnya MLM tersebut. Mungkin dahulu HPA dirasakan tidak menyerlah dan mereka2 yg telah membina jaringan telah berailh arah.......itu yg kita kenal Sureco bila digahkan oleh leader2ni.......tetapi malang sekali bila Sureco gah pd nama dan kebelakangan ini mengalami beberapa masalah dalaman.......x baik sy hebahkan disini.

Jadi sekarang memandangkan masalah yg dihadapi, maka kita di HPA telah dikunjungi kembali ahli2 Sureco dan ternyata perjalanan HPA sebenarnya semakin kukuh dipersada MLM krn nawaitu dr dulu masih sama iaitu mengekalkan kesucian serta keberkatan pendapatan utk semua umat Islam. Kejayaan HPA sehingga sekarang masih kekal membina perniagaan tanpa riba. Bank2 berlumba cuba memberi pinjaman, tetapi pengasasnya Hj Ismail tetap menolak secara hormat dgn menyatakan beliau masih mengamalkan apa yg dimulakan tanpa berganjak utk keberkatan semua ahli.

Bila dah menjadi ahli dan melihat sendiri serta memahami HPA, ternyata anda tidak rugi malah bertindak secara bijaksana krn memilih utk memperolehi sumber makanan dan pendapatan yg bersih lagi berkat.

Akhirnya kita semua umat Islam menuju ke satu destinasi, mencari keredhaan Allah.
Carilah kemakmuran utk dunia dan kebahagiaan akhirat. Semua berada dlm HPA. Pilihan di tgn anda......saya menjalankan jihad kecil2an utk berkongsi pengetahuan yg tidak sbrp.........pendapatan RM10k+ sbln hanya mengambil masa 5 bln shj dgn bersyarat. Jika terdetik utk memulakan keberkatan.......hubungilah saya utk penerangan.

Sekian, wslm.
Reply With Quote
  #14  
Old 01-04-2007, 11:53 AM
mfazy121 mfazy121 is offline
Regular

mfazy121's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Jun 2006
Location: PataniRiver
Posts: 425
Thanks (Received): 12
Likes (Received): 0
Active Level
Send a message via Yahoo to mfazy121
Default

terima kasih krn sudi membaca w/pun butiran yg dipaparkan berjela2....

tapi satu jer niat, utk membuka minda serta membawa masyarakat Islam beralih ke barangan dijamin HALAL serta berkat pendapatan.

kebelakangan ni kita dikejutkan dgn keasyikan majoriti umat Islam melabur dlm pelbagai pelaburan yg menjanjikan "fixed return" serta ulasan2 telah diterjemahkan oleh pakar2 yg arif dlm bidangnya.....jd apalah salahnya sy mengajak semua kembali ke satu sumber pendapatan yg diredhai Allah dlm perspektif "real biz".

kita semua pasti membeli barangan keperluan harian di kedai2 pilihan mahupun supermarket, dan w/pun produk2 yg dibeli berchop halal dr pihak berwajib, tetapi dr penyelidikan oleh CAP cthnya, mendapati hampir 80% status halal diragui krn
pertama, pihak sykt telah ganti/ubah kandungan sesuatu produk dgn mcm2 alasan
kedua, chop tiruan melebihi yg asli
ketiga, pihak berwajib tidak dpt menjejaki semua krn kekurangan k/tgn/kemahiran/masa serta lain2 berkaitan penguatkuasaan.

jd, dgn kita sama2 menyokong produk keluaran HPA, semua keraguan status HALAL/BERSIH/SUCI dah cover....

disamping menggunakan produk, dpt pula bonus tidak spt kita beli di kedai2 biasa

HPA berasaskan herba, jd secara tidak langsung menyegarkan tubuh serta kesihatan terjamin.

pendorong utama sy menjadi ahli, PRODUK HALAL, SUCI, BERSIH.
kedua, bonus dpt jk dibandingkan beli tempat lain
ketiga, jk usaha lebih, tawaran UMRAH/HAJI ditanggung HPA
keempat, hanya memerlukan belanja RM120 sbln utk beli barangan spt kita beli
ditempat lain.........kena keluar berbelanja jugak
kelima, yuran ahli seumur hidup hanya RM 20 shj,
keenam, hanya 6 d/line wajib.....x perlu ramai2.....semua dpt dicapai dgn membawa
adik-beradik, kwn2 pejabat, jiran mahupun kenalan. Jk dpt lebih d/line
tolong lengkapkan di bawah spt apa yg sy cuba buat dlm forum ini...kita
semua ahli forum yg pelbagai mempunyai kuasa yg kuat jk bersatu
dan sy tidak terkejut jk ada yg mampu mendpt bonus puluhan/ratusan ribu
hanya berbelanja produk utk seisi keluarga setiap bulan.
Ianya boleh dicapai dgn mudah sebenarnya....anda nampak?

ketujuh, tidak terlalu menekan/perangkap.....bila dah dpt 6 d/line, hanya
sambil2 cerita dan beli/guna produk

Apapun, keputusan ditgn sendiri, tiada paksaan. Bayangkan jk semua umat Islam hanya berbelanja dgn cara ini, kedai cina akan terasa kemorosotan biz dan ekonomi umat Islam melimpah dgn diiringi KEBERKATAN.

Sekian, wslm.

-----------------------

PM or YM = x3trim
Reply With Quote
  #15  
Old 19-06-2007, 09:50 PM
fms fms is online now
Legendary Member

fms's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Feb 2007
Posts: 17,885
Thanks (Received): 52
Likes (Received): 24
Active Level
Default HPA Industries Sdn Bhd (337100-K)

Ingin berkongsi peluang bersama mereka yang berminat kembangkan perniagaan HPA secara online

Syarikat ini telah diasaskan oleh Tuan Hj Ismail bin Hj Ahmad yang berasal dari Kg. Mata Ayer, Perlis pada bulan September 1987 secara kecil-kecilan yang ketika itu dikenali dengan nama Perubatan Tradisional Al Wahida. Selepas 8 tahun beroperasi, berbekal warisan peninggalan nenek moyang, HPA Industries Sdn Bhd pun ditubuhkan pada 15 hb Julai 1995.

Pengalaman HPA pada masa lalu mampu mencatat sejarah kejayaan dan bertahan sehingga kini. HPA merupakan perniagaan yang penuh dengan potensi, pencapaian dan kecemerlangan. Tujuan utama penubuhan syarikat ini ialah untuk memberi pendedahan mengenai perubatan herba tradisional sebagai satu rawatan alternatif kepada masyarakat, bukan sahaja memberi kesihatan yang terjamin malahan dapat mengecapi kemakmuran dan memperkayakan kehidupan.

HPA Industries Sdn. Bhd diasaskan oleh seorang anak tani yang berpengalaman luas dalam bidang herba di Malaysia. Beliau yang dimaksudkan ialah Tn. Hj. Ismail bin Ahmad selaku pemilik syarikat memegang jawatan sebagai Pengarah Urusan 1. Sementara Pengarah Urusan II adalah isteri beliau sendiri iaitu Puan Hjh. Norhayati binti Ahmad.

Kini, HPA Industries Sdn Bhd memiliki beberapa buah kilang yang serba moden dan mengusahakan ladang-ladang herba seluas 500 ekar untuk memastikan bekalan herba yang mencukupi.

http://www.myfzbiz.com/?x=fms
Attached Images
File Type: jpg ajl.JPG (125.8 KB, 61 views)
__________________
Unlimited call hanya RM58 - http://carigold.com/portal/forums/sh...php?p=23976882
Pelbagai jenama kenderaan untuk dijual - http://carigold.com/portal/forums/sh...d.php?t=662918
Pewangi Kereta & Bilik - http://carigold.com/portal/forums/sh...d.php?t=656098
kad sim Power Tahan Lama - http://carigold.com/portal/forums/sh...d.php?t=650520
Reply With Quote
  #16  
Old 19-06-2007, 10:16 PM
Dann Dann is offline
Administrator

Dann's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2005
Posts: 2,695
Thanks (Received): 1549
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to Dann
Default

Tumpang tanya,

AJL yang telah diattachkan tu untuk Al Wahida Marketing S/B. Bagaimana pula dengan HPA Industries sendiri?

Thanks
Reply With Quote
  #17  
Old 19-06-2007, 10:36 PM
fms fms is online now
Legendary Member

fms's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Feb 2007
Posts: 17,885
Thanks (Received): 52
Likes (Received): 24
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Dann View Post
Tumpang tanya,

AJL yang telah diattachkan tu untuk Al Wahida Marketing S/B. Bagaimana pula dengan HPA Industries sendiri?

Thanks
saya pon x brape pasti tapi upline bagi lesen AJL nih..

AL -Wahida Marketing tu kira HPA punye anak syarikat kata upline..

cuba cek website HPA

http://hpa.com.my/mal.php?page=profil
__________________
Unlimited call hanya RM58 - http://carigold.com/portal/forums/sh...php?p=23976882
Pelbagai jenama kenderaan untuk dijual - http://carigold.com/portal/forums/sh...d.php?t=662918
Pewangi Kereta & Bilik - http://carigold.com/portal/forums/sh...d.php?t=656098
kad sim Power Tahan Lama - http://carigold.com/portal/forums/sh...d.php?t=650520
Reply With Quote
  #18  
Old 07-08-2007, 01:11 AM
elite4096 elite4096 is offline
Ejen CNI paling menggelabah
terdesak nak cari downline - Amatuer boy - Fikiran singkat

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2007
Posts: 460
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

asyik myfazy121 je ke? mana komen dari yg lain?
Reply With Quote
  #19  
Old 08-08-2007, 07:52 AM
Girlover Girlover is offline
Regular

Girlover's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Aug 2007
Posts: 153
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by mfazy121 View Post
HPA Industries Sdn Bhd (HPA) melancarkan produk keempat jenama Radix, Bijiran Radix, yang dijangka menjana pendapatan tambahan sebanyak RM1 juta sebulan kepada syarikat jualan langsung milik penuh Bumiputera itu.

Pengarah Urusan 1 HPA, Ismail Ahmad, berkata `fenomena’ yang dicetuskan Kopi Radix berjaya melonjakkan jualan syarikat kepada RM4 juta sebulan sejak awal tahun ini dan pelancaran Bijiran Radix pula dijangka meningkatkan jualan menjadi RM5 juta.Menurutnya, sasaran syarikat untuk mencatatkan jualan sebanyak RM6 juta sebulan pada tahun ini dijangka dapat dijana melalui pelancaran dua lagi produk di bawah jenama Radix iaitu Teh Radix dan Kopi O Radix bulan depan.

Pada masa ini, katanya, selain Kopi Radix dan Bijiran Radix, produk jenama Radix sedia ada di pasaran ialah Kapsul Radix dan Cookies Radix.

“Berdasarkan kempen pengiklanan agresif di Harian Metro dan dua rangkaian televisyen Media Prima (TV3 dan TV9) bermula Disember lalu, Kopi Radix mencatatkan jualan luar biasa sekali gus menaikkan keseluruhan pendapatan syarikat hampir dua kali ganda daripada purata RM2 juta sebulan sepanjang 2006 kepada RM4 juta bermula Disember lalu.

“Namun, kita akur dengan cita rasa pengguna yang mana ada yang tidak minum kopi, tidak suka minuman bersusu dan sebagainya, maka kita akan mempelbagaikan kepada produk bijirin dan tidak lama lagi teh dan kopi o tetapi dengan tujuan yang sama iaitu kesihatan pelanggan,” katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita ketika ditemui selepas majlis pelancaran Bijirin Radix di sebuah hotel di Kuala Lumpur semalam.

Hadir sama Pengarah Urusan 2 HPA, Norhayati Ahmad dan Pengurus Besar Al-Wahida Marketing yang juga anak syarikat HPA, Mohd Faisol Abdul Rahman.

Pada majlis itu, Ismail memberi penerangan hampir tiga jam kepada lebih 1,000 orang yang hadir mengenai kelebihan produk Radix yang juga disenergikan daripada tujuh herba berdasarkan teori Bapa Perubatan Islam, Ibnu Sina.

Mengenai produk Bijirin Radix, beliau berkata, walaupun terdapat beberapa jenama bijiran dan oat yang popular di negara ini, kelebihan produk keluaran HPA ialah ia disenergikan dengan tujuh herba.

Radix mcm coffee radix yg iklan di tv tu ke?
Reply With Quote
  #20  
Old 08-08-2007, 09:00 AM
jimradlin jimradlin is offline
Regular

jimradlin's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2006
Location: Sungai Petani, Kedah DA
Posts: 217
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to jimradlin
Default

Quote:
Originally Posted by Girlover View Post
Radix mcm coffee radix yg iklan di tv tu ke?
aha.. yang mai secewen tu.. ikut2 kalau mlm ni tak denye iklan kat tv.. cuba rujuk kat akta jualan langsung, tapi dah business punya hal diorang belasah je..
__________________
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold
Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
Disclaimer: All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you.