Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Local Investments > Saving Investments

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 23-05-2010, 09:13 PM
Ahmad07 Ahmad07 is offline
Super Active

Ahmad07's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Aug 2007
Posts: 9,441
Thanks (Received): 404
Likes (Received): 66
Active Level
My Mood:
Default

aku penah dengar citer, orang bank sendiri tak rekemen SSP ni...
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 23-05-2010, 11:24 PM
aiman27 aiman27 is offline
Active Plus

aiman27's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2010
Posts: 4,469
Thanks (Received): 730
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Cool

Quote:
Originally Posted by Forex888 View Post
ada dividend ke?...
syarat untuk dapat div perlu insert at least rm2k... kalu dulu div ssp boleh capai 15% setahun tapi sejak dibuat cabutan bertuah dia bg div sikit jer...
Reply With Quote
  #13  
Old 23-05-2010, 11:49 PM
razif1224 razif1224 is offline
Super Active

razif1224's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Oct 2006
Location: Kuala Lumpur
Posts: 5,113
Thanks (Received): 38
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Banyak lagi pelaburan PNB untuk dipenuhkan...

Simpan untuk guna leh la di bank2 nie...

Itupun sbb ada kad...
Reply With Quote
  #14  
Old 24-05-2010, 12:10 AM
2bz4money 2bz4money is offline
Legendary Member

2bz4money's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Aug 2006
Location: Kajang
Posts: 10,572
Thanks (Received): 2016
Likes (Received): 22
Active Level
My Mood:
Default

Yang menyimpan dalam SSP tu, mmg x kisah pasal untung..kerna untung terlalu ciput..Tapi apa yg mereka inginkan adalah PELUANG, sekurangnya sentiasa berpeluang memenangi pelbagai hadiah..tanpa modal lesap tak seperti skim cepat kaya, habuk pun tarak..
Reply With Quote
Thanks N/A, papa_smurf thanked for this post
  #15  
Old 24-05-2010, 12:26 AM
THX THX is offline
Active Plus

THX's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Nov 2008
Location: Melaka
Posts: 3,802
Thanks (Received): 40
Likes (Received): 5
Active Level
Default

ssp ni bukannya pelaburan. ia hanya satu peluang untuk dapat hadiah yang bernilai tinggi jika ada rezeki. aku pun beli gak tetiap bulan mana tau rezeki dapat hadiah. selain tu kalau cukup syaratnya nanti leh lar buat loan bercagarkan ssp ni dgn interest yg rendah.
__________________
Reply With Quote
Thanks N/A thanked for this post
  #16  
Old 24-05-2010, 02:10 AM
ahbond ahbond is offline
Active Plus

ahbond's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Dec 2005
Posts: 4,311
Thanks (Received): 65
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by THX View Post
ssp ni bukannya pelaburan. ia hanya satu peluang untuk dapat hadiah yang bernilai tinggi jika ada rezeki. aku pun beli gak tetiap bulan mana tau rezeki dapat hadiah. selain tu kalau cukup syaratnya nanti leh lar buat loan bercagarkan ssp ni dgn interest yg rendah.
Betul tu...dengan SSP nie kita boleh dapat 90% nilai cagaran unit SSP dengan kadar interest 4% setahun...okaylah tu. Sesak sesak boleh gi cagar....
__________________
REGISTER https://bitconnect.co
Reply With Quote
Thanks N/A thanked for this post
  #17  
Old 24-05-2010, 02:16 AM
abahmu abahmu is offline
Legendary Member

abahmu's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Feb 2007
Location: kb-kl
Posts: 17,896
Thanks (Received): 110
Likes (Received): 7
Active Level
My Mood:
Default

senang je nak menang...masuk 200-300k..jgn beli serentak..beli la tiap2 bulan 10k ke 20k 30k..cmtu la

mcm Dr balkis di kelantan dia membeli sijil ni mcm tu la..tiap2 bulan dia beli..skrg total ada dekat 400k nilai sijil dia...boleh katakan tiap2 tahun dia menang..keta dh 2 kali menang..

ada jgk yg beli skit pun kena..nasib ler...tp klu beli banyak peluang utk dpt tu ada..
__________________
Perbincangan Mengenai Hartanah
Lembu Dan Macai Tak Dapat Dipisahkan
Reply With Quote
Thanks green_maskman thanked for this post
  #18  
Old 24-05-2010, 03:14 AM
jambatan jambatan is offline
Permanently Banned - Multiple ID

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2010
Location: GMT+8 Area
Posts: 241
Thanks (Received): 20
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

SSP ni kira mcm power root gak.. kalu ada ratus2 ribu, baru leh menang hadiah kot..
__________________
[SIZE="3"][B][COLOR="Blue"]Favourite Broker[/COLOR][/B][/SIZE]

[SIZE="3"][URL="http://instaforex.com/index.php?x=TKG"][COLOR="Red"][B]**Double Up Ur Money With InstaFX**[/B][/COLOR][/URL][/SIZE]
[SIZE="3"][URL="http://may.fxclearing.com/ib/281"][COLOR="Red"][B]**Double Up Ur Money With FXClearing**[/B][/COLOR][/URL][/SIZE]
[SIZE="3"][URL="http://inconeon.ru/en/?pid=1063"][COLOR="Red"][B]**Double Up Ur Money With IncoNeon**[/B][/COLOR][/URL][/SIZE]
Reply With Quote
  #19  
Old 24-05-2010, 11:59 AM
aiman27 aiman27 is offline
Active Plus

aiman27's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2010
Posts: 4,469
Thanks (Received): 730
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Kelebihan SSP

Simpanan SSP dijamin oleh Kerajaan Malaysia.
Semua hadiah dikecualikan daripada cukai pendapatan.
Semua unit layak menyertai cabutan yang diadakan pada setiap bulan selagi tidak ditebus.
Hadiah-hadiah lumayan untuk dimenangi.
Mudah mendapatkan gantian jika sijil hilang.
Individu berumur 21 tahun ke atas dan memiliki Sijil SSP (minimum RM4,000) adalah layak untuk memohon Kad Kredit BSN.
Reply With Quote
Thanks N/A, papa_smurf thanked for this post
  #20  
Old 24-05-2010, 12:17 PM
aiman27 aiman27 is offline
Active Plus

aiman27's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2010
Posts: 4,469
Thanks (Received): 730
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

ada forumer yang pernah tengok masa cabutan di buat tak? last month buat kat dungun... bulan ni dibuat kat 1utama PJ pada 29hb ni.. jam 3ptg
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply Share This Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold