Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Offline Business, Entrepreneur Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 07-05-2010, 12:41 AM
STA231 STA231 is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2010
Posts: 540
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 0
Active Level
Talking Memandu Teksi

salam semua..

tak tau le btol ke tak topic ni kat section nie..
nak tanya korang la.. aku ingat nak buat keje part time bawak teksi. setiap malam lepas waktu keje aku dan full time hari cuti. aku ni takde basic bab teksi ni. memang tak tau ape2 pon. tapi minat mendalam le. btol ke untung kalau bawak teksi ni?dulu aku penah tanya kt satu company ni. dia tawarkan kontrak selama 4 tahun. lepas 4 tahun, teksi tu jadi hak milik kita. maknanya dalam tempoh tu sebenarnya kita beli kereta tu dan dalam masa yg sama menjana pendapatan dengan kereta tu. menyelam sambil minum air la ni.. ingat nak angkat waja. hehehe.. satu lagi, purata sehari berapa untung bersih dan kasar bagi seseorang pemandu teksi tu ye? harap member2 sini bleh share..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 09-05-2010, 10:13 AM
Moktey Moktey is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2007
Posts: 1,023
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Gua pernah bawak teksi 5 tahun..part time...memang betul teksi tu kira sewa beli...sehari Rm 45 termasuk sewa keta dan permit selama 4 tahun ..dapt cuti 1 hari sebulan (kira takyah bayar) cukup 4 tahun keta tukar nama kita...
Sejam boleh dapat Rm 13~30..tengok waktu puncak ke tidak
Sekarang gua dapat permit sendiri kira teksi biru merah...lagi masyuk tak yah bayar sewa permit RM 18 sehari
Reply With Quote
  #3  
Old 09-05-2010, 10:25 AM
STA231 STA231 is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2010
Posts: 540
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Moktey View Post
Gua pernah bawak teksi 5 tahun..part time...memang betul teksi tu kira sewa beli...sehari Rm 45 termasuk sewa keta dan permit selama 4 tahun ..dapt cuti 1 hari sebulan (kira takyah bayar) cukup 4 tahun keta tukar nama kita...
Sejam boleh dapat Rm 13~30..tengok waktu puncak ke tidak
Sekarang gua dapat permit sendiri kira teksi biru merah...lagi masyuk tak yah bayar sewa permit RM 18 sehari
camane plak bleh dapat permit sendiri tu? cerita la sket..
then risiko2 yg slalu pemandu teksi hadapi?
Reply With Quote
  #4  
Old 09-05-2010, 10:30 AM
rc36v4 rc36v4 is offline
Active Plus

rc36v4's Avatar
 
Trader Rating: (10)
Join Date: Jan 2008
Posts: 4,062
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by STA231 View Post
salam semua..

tak tau le btol ke tak topic ni kat section nie..
nak tanya korang la.. aku ingat nak buat keje part time bawak teksi. setiap malam lepas waktu keje aku dan full time hari cuti. aku ni takde basic bab teksi ni. memang tak tau ape2 pon. tapi minat mendalam le. btol ke untung kalau bawak teksi ni?dulu aku penah tanya kt satu company ni. dia tawarkan kontrak selama 4 tahun. lepas 4 tahun, teksi tu jadi hak milik kita. maknanya dalam tempoh tu sebenarnya kita beli kereta tu dan dalam masa yg sama menjana pendapatan dengan kereta tu. menyelam sambil minum air la ni.. ingat nak angkat waja. hehehe.. satu lagi, purata sehari berapa untung bersih dan kasar bagi seseorang pemandu teksi tu ye? harap member2 sini bleh share..
sy ada kawan bwk teksi limo part time...dh 35 tahun lebih dia bawak...income ok pasal tgk dia keja sorang, sara anak 4 org...mampu bli keta sorang sebiji kt anak2 dia..keja gomen je...tahun ni pencen..dia kata kalau full time lagi masyuk....pernah tanya income part time dia sebulan mau cecah 4-5k...pasal tu mampu beli keta smpai4 biji...beli rumah lagi...anak2 semua siap sara smpai abis universiti...tapi pokok pangkalnya kena rajin la...
Reply With Quote
  #5  
Old 09-05-2010, 10:34 AM
STA231 STA231 is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2010
Posts: 540
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by rc36v4 View Post
sy ada kawan bwk teksi limo part time...dh 35 tahun lebih dia bawak...income ok pasal tgk dia keja sorang, sara anak 4 org...mampu bli keta sorang sebiji kt anak2 dia..keja gomen je...tahun ni pencen..dia kata kalau full time lagi masyuk....pernah tanya income part time dia sebulan mau cecah 4-5k...pasal tu mampu beli keta smpai4 biji...beli rumah lagi...anak2 semua siap sara smpai abis universiti...tapi pokok pangkalnya kena rajin la...
fuh!! limo plak.. cerite detail sket.. camane nak apply? pakai perdana ke atau waja? atau citra? kira satu trip brape dia caj? menarik nie..
Reply With Quote
  #6  
Old 09-05-2010, 10:39 AM
Diamond in Making Diamond in Making is offline
Regular

Diamond in Making's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jan 2010
Posts: 936
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

bawak teksi ni ada pasang surut dia..
kena rajin la..
x boleh putus asa..
kite akan berdepan dengan macam2 kerenah penumpang nanti..
so far..
alhamdulillah..
dengan bawak teksi ni..
ayah aku dapat mmbsrkn aku dn adik2..
kalau bermint nk ambil teksi eksekutif (yang warna biru) aku boleh rekemen kan..
kalau nk teksi bajet pn aku boleh rekemen kn..

gud luck utk TT..=)
Reply With Quote
  #7  
Old 09-05-2010, 10:40 AM
rc36v4 rc36v4 is offline
Active Plus

rc36v4's Avatar
 
Trader Rating: (10)
Join Date: Jan 2008
Posts: 4,062
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by STA231 View Post
fuh!! limo plak.. cerite detail sket.. camane nak apply? pakai perdana ke atau waja? atau citra? kira satu trip brape dia caj? menarik nie..
dulu dia bawak limo..lepas lcct bukak dia pegi lcct plak pasal sewa limo airport sehari 140.00 kalau tk salah saya..so kalau lcct tu ikut jenis keta..dulu dia bawak iswara sewa rm40 kut sehari..pastu skarang dh upgrade bawak waja...lepas pencen bulan 8 ni dia angkat sylphy plak ...plan dia la..nk apply tu saya tk sure...ada gak member yg buat part time ganti driver limo pasal diorang ni pun perlu org ganti sebab sewa jalan walau kita cuti..so kawan saya buat part time bawak je limo2 yg driver2 nk cuti tu...memang sentiasa ada je org yg nk perlu driver ganti ni...
Reply With Quote
  #8  
Old 09-05-2010, 10:43 AM
STA231 STA231 is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2010
Posts: 540
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Diamond in Making View Post
bawak teksi ni ada pasang surut dia..
kena rajin la..
x boleh putus asa..
kite akan berdepan dengan macam2 kerenah penumpang nanti..
so far..
alhamdulillah..
dengan bawak teksi ni..
ayah aku dapat mmbsrkn aku dn adik2..
kalau bermint nk ambil teksi eksekutif (yang warna biru) aku boleh rekemen kan..
kalau nk teksi bajet pn aku boleh rekemen kn..

gud luck utk TT..=)
teksi eksekutif ni biasanye keje dia(skop keje) camane ye? ambek org dari aiport je ke?
Reply With Quote
  #9  
Old 09-05-2010, 10:45 AM
Moktey Moktey is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2007
Posts: 1,023
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Acually gua dapat permit pasal register nama kat company teksi...dulu syarat utama kena bawak sewabeli 5 tahun baru boleh apply...skrg kena 10 tahun...baru company keluar surat sokongan utk apply permit LPKP...pass tu kena jumpa YB Parlimen mintak surat sokongan ..tapi kena cari YB Umnok
Tempoh 1 tahun apply baru dapat....ni cara jujur tapi kalau ada cabel besar takyah ....biasanya kalau ada sedaramara LPKP
Reply With Quote
  #10  
Old 09-05-2010, 10:47 AM
STA231 STA231 is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2010
Posts: 540
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by rc36v4 View Post
dulu dia bawak limo..lepas lcct bukak dia pegi lcct plak pasal sewa limo airport sehari 140.00 kalau tk salah saya..so kalau lcct tu ikut jenis keta..dulu dia bawak iswara sewa rm40 kut sehari..pastu skarang dh upgrade bawak waja...lepas pencen bulan 8 ni dia angkat sylphy plak ...plan dia la..nk apply tu saya tk sure...ada gak member yg buat part time ganti driver limo pasal diorang ni pun perlu org ganti sebab sewa jalan walau kita cuti..so kawan saya buat part time bawak je limo2 yg driver2 nk cuti tu...memang sentiasa ada je org yg nk perlu driver ganti ni...
best gak kalau jadi driver gantian ni utk permulaan nak start cari pengalaman.. tengok teksi ni ada warna2 tertentu.. memang trend company ke atau ada kelas2nya?
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump