Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Info, Debate

Info, Debate Perkongsian info bermanfaat untuk semua. Perdebatan mengenai sesuatu isu. Semuanya di sini. NO OFFTOPIC.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 25,265
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 55,997
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 43,159
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 05-05-2010, 12:14 PM
mokhaini mokhaini is offline
Super Active Member

mokhaini's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2009
Location: BUMI BERTUAH
Posts: 3,097
Poster Rank: #1245
Thanked 13 Times
Active Level
My Mood:
Default --- cara menubuhkan Yayasan ---

salam semua geng CG.

aku ada persoalan ni nak tanya,

1) bagaimana cara nak tubuhkan yayasan?
2) dokumen
3) ada ke modal?

sapa sapa boleh bagi idea dan pandangan, harap dapat kongsikan bersama

p/s: admin sorry kalau salah korum.
__________________
ApA AdA DaLaM CeRmIn DePaN kItA, IaNyA TeMpAt NyAtA kItA
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 05-05-2010, 12:58 PM
mokhaini mokhaini is offline
Super Active Member

mokhaini's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2009
Location: BUMI BERTUAH
Posts: 3,097
Poster Rank: #1245
Thanked 13 Times
Active Level
My Mood:
Default

bumm for today? anyone knows?
__________________
ApA AdA DaLaM CeRmIn DePaN kItA, IaNyA TeMpAt NyAtA kItA
Reply With Quote
  #3  
Old 05-05-2010, 04:31 PM
GSR GSR is offline
Active Member

GSR's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,456
Poster Rank: #2608
Thanked 4 Times
Active Level
My Mood:
Default

nk bukak yayasan ape bro???
__________________
AZ MOTORSPORT PLENTONG JB
Spray Painting & Mudguard, Body Custom & Welding, Kereta Terpakai (Loan & Cash), Urusan Puspakom & JPJ
Reply With Quote
  #4  
Old 05-05-2010, 05:02 PM
e.k. e.k. is offline
Well-Known
Member

e.k.'s Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jan 2008
Posts: 8,424
Poster Rank: #357
Thanked 14 Times
Active Level
My Mood:
Default

sy boleh bagi cadangan/alternatif selain nak buat yayasan tak perlukan pekerja, sewa bangunan air api, gaji pekerja, akaun dan bebas dari income tax...bukan scammer tapi mmg diuruskan oleh kerajaan sendiri.sbb kalau nak buat yayasan ni leceh dan byk urusan sama ada sebelum dan selepas ditubuhkan...

apa tujuan bro nak bukak yayasan ni sbb charity atau pun ada sbb lain

Last edited by e.k.; 05-05-2010 at 05:32 PM..
Reply With Quote
  #5  
Old 05-05-2010, 05:04 PM
ammyjutawan ammyjutawan is offline
Super Active Member

 
Trader Rating: (8)
Join Date: Mar 2008
Location: bangi
Posts: 3,770
Poster Rank: #1017
Thanked 2 Times
Active Level
Default

nak buka yayasan kene park RM1 JUTA
Reply With Quote
  #6  
Old 05-05-2010, 05:10 PM
ifilasaila ifilasaila is offline
Normal Member

ifilasaila's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Posts: 416
Poster Rank: #6452
Thanked 31 Times
Active Level
My Mood:
Default

yayasan ni bukan kena pegi daftar dengan ROS ker? ~ Registry of Society. Kalau Society/Pertubuhan/Pertsatuan ni syarat utama nak kena ada constitution/perlembagaan. Biasanya diorang ada bagi sample constitution sbg rujukan. Lagi bagus klu kita ada sample drp pertubuhan2 lain sbg rujukan spya kita boleh modify mengikut kehendak ataupun misi serta visi pertubuhan kita.

Lepas tu nak kena ada AJK Penaja ataupun Struktur organisasi awal utk mengadakan Annual General Meeting ataupun AGM yg pertama utk memilih Presiden, Timbalan, S/Usaha, Bendahari, AJK atau apa jua jawatan yg kita nak letak dlm pertubuhan kita.

Lain-lain drp tu, nak kena refer dgn ROS lah ye..! Harap2 sedikit sebanyak dapat membantu.. Nanti kalau nak lantik AJK jgn lupa ajak geng2 CG..!
__________________
Layari Blog Saya : Servis Hati & Minda Anda Di Sini
Tempahan Kad Raya dan Angpow dibuka ! KAD RAYA KAYU 4 SALE ! Order Sekarang !
Khidmat Motivasi & Islamic Event Pembuka Hati.....
Reply With Quote
  #7  
Old 05-05-2010, 05:18 PM
clorox_bersih clorox_bersih is offline
Legendary Member

clorox_bersih's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Jul 2008
Location: United Mamak National Organisatio
Posts: 18,817
Poster Rank: #98
Thanked 43 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ammyjutawan View Post
nak buka yayasan kene park RM1 JUTA
betul3..nak tubuh yayasan kene ada modal minimum 1 juta..
baru leh tubuh
__________________
tak lama lagi dah..hehehe
Reply With Quote
  #8  
Old 05-05-2010, 05:28 PM
aLJabbar.UMOFX aLJabbar.UMOFX is offline
Active Member

aLJabbar.UMOFX's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2010
Posts: 1,941
Poster Rank: #2033
Thanked 21 Times
Active Level
Default

aku nak tahu gak ni..thank TT.
__________________
>IB LOCAL DEPOSIT BROKER UMOFX<
Deposit 3.50 / Withdraw 3.30
Contact YM/Skype: aLJabbar99 / Whatsapp/HP: 0165762924

>>Register Akaun UMOFX Bonus 30% Dan Dapatkan Rebate 50% (Agent No 103145)<<
Reply With Quote
  #9  
Old 05-05-2010, 08:07 PM
mokhaini mokhaini is offline
Super Active Member

mokhaini's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2009
Location: BUMI BERTUAH
Posts: 3,097
Poster Rank: #1245
Thanked 13 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ammyjutawan View Post
nak buka yayasan kene park RM1 JUTA
RM 1 juta je? tak de hal.
__________________
ApA AdA DaLaM CeRmIn DePaN kItA, IaNyA TeMpAt NyAtA kItA
Reply With Quote
  #10  
Old 05-05-2010, 08:08 PM
mokhaini mokhaini is offline
Super Active Member

mokhaini's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2009
Location: BUMI BERTUAH
Posts: 3,097
Poster Rank: #1245
Thanked 13 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ifilasaila View Post
yayasan ni bukan kena pegi daftar dengan ROS ker? ~ Registry of Society. Kalau Society/Pertubuhan/Pertsatuan ni syarat utama nak kena ada constitution/perlembagaan. Biasanya diorang ada bagi sample constitution sbg rujukan. Lagi bagus klu kita ada sample drp pertubuhan2 lain sbg rujukan spya kita boleh modify mengikut kehendak ataupun misi serta visi pertubuhan kita.

Lepas tu nak kena ada AJK Penaja ataupun Struktur organisasi awal utk mengadakan Annual General Meeting ataupun AGM yg pertama utk memilih Presiden, Timbalan, S/Usaha, Bendahari, AJK atau apa jua jawatan yg kita nak letak dlm pertubuhan kita.

Lain-lain drp tu, nak kena refer dgn ROS lah ye..! Harap2 sedikit sebanyak dapat membantu.. Nanti kalau nak lantik AJK jgn lupa ajak geng2 CG..!
terima kasih bro ..... kira mcm nak tubuhkan kompani juga lah gamaknya. susah jugak.
__________________
ApA AdA DaLaM CeRmIn DePaN kItA, IaNyA TeMpAt NyAtA kItA
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 11:36 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE