Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Electrics, Electronics, DIY

Electrics, Electronics, DIY Discussions of engineering equipments, home improvements and different DIY project with hints and tips on solutions for any problem.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 20,174
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 50,749
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 38,322
More...
View Poll Results: Jenama Peti Sejuk yg Berkualiti......??
Panasonic 105 29.83%
Toshiba 114 32.39%
Sharp 46 13.07%
LG 42 11.93%
Hitachi 25 7.10%
Lain2 Jenama 20 5.68%
Voters: 352. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 03-05-2010, 01:28 PM
bebird bebird is offline
Super Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2008
Posts: 2,617
Poster Rank: #1485
Thanked 11 Times
Active Level
Default Peti Sejuk Jenama ape yg Bagus...???

Aku bercadang nak beli peti sejuk dlm bajet bawah RM 2k...
pada pendapat korang... jenama ape yg bagus.. maksud aku dari segi kualiti.. khidmat lepas jualan...

Bini aku cadang nak beli brand panasonic.. sb tempat beku tu kt bawah.. so, ikan, ayam udang semua berada dibawah...
tp.. bile tanye 1 kedai letrik tu.. orang tu cakap tempat beku kt bawah tak elok sgt... sb area atas nanti kurang sejuk...
alasannya ; 1. kalo tempat beku di atas, wap sejuk kt atas akan turun kebawah... (so, bhgn bawah ni jadi sejuk la)
2. hanya panasoni je yg buat mcm tu... kenape brand lain tak buat..???

tp.. bile pegi kt carrefour plak.. orang kt sane cakap.. kalo peti sejuk brand panasonic byk takde stok.. sb byk sgt permintaan..

so.. pada pendapat korang yg dah pernah pakai peti sejuk brand panasonic.. toshiba.. sharp.. hitachi.. LG.. dan lain2 lagi.. bole la bagi pandangan kt aku ni.. sebelum aku nak pi beli..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 03-05-2010, 01:32 PM
ammar5 ammar5 is offline
Well-Known
Member

ammar5's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2006
Location: Forexgeeky
Posts: 6,503
Poster Rank: #544
Thanked 11 Times
Active Level
My Mood:
Default

aku pun tgh survey gak....mmg panasonic tuan punya kedai rekomen aku...LG ok gak apek cakap....aku cuma akan beli fridge yg jimat elektrik & hybrid(boleh preserve sayur & lain-lain).....
Reply With Quote
  #3  
Old 03-05-2010, 01:40 PM
qarzza qarzza is offline
Super Active Member

qarzza's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Oct 2008
Location: Ampang
Posts: 3,710
Poster Rank: #1019
Thanked 24 Times
Active Level
My Mood:
Default

ahaks... aku baru jek nak wat thread ni pasal aku nak bli peti ais... aku bli panasonic dah due dah hampeh, tak sejuk, pembeku jek yg sejuk... tempat simpan brg2 sayur sume tak seju....yg pembeku kat atas jadi camtu, yg kat bawah punye pon jadi macam tu jugak... yg dalam pemikiran aku skang ni ialah sharp... ok tak? wat poll la TT..
__________________
######################
Reply With Quote
  #4  
Old 03-05-2010, 01:52 PM
jutawanzaman jutawanzaman is offline
Super Active Member

jutawanzaman's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Sep 2008
Posts: 4,157
Poster Rank: #899
Thanked 44 Times
Active Level
My Mood:
Default

PeNGALAMAN AKU LA..AKU PAKAI JENAMA HITACHI...MOTOR / COMPRESSOR TAHAN LASAK...MESIN BASUH JUGAK JENAMA HITACHI...PADA AKU..APA2 BRAND YG PAKAI MOTOR SEPERTI DRILL,GRINDER...MMG AKU PILIH HITACHI..MAHAL..TAPI BERBALOI

PANASONIC NI MMG BRAND KUKUH..FEATURE PRODUCT PUN OK..TAPI..PETI SEJUK YG PEMBEKU KT BAWAH X TAHAN...MEMBER AKU REPAIRER PETI SEJUK PUN X REKOMEN...
Reply With Quote
  #5  
Old 03-05-2010, 01:57 PM
bebird bebird is offline
Super Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2008
Posts: 2,617
Poster Rank: #1485
Thanked 11 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by qarzza View Post
ahaks... aku baru jek nak wat thread ni pasal aku nak bli peti ais... aku bli panasonic dah due dah hampeh, tak sejuk, pembeku jek yg sejuk... tempat simpan brg2 sayur sume tak seju....yg pembeku kat atas jadi camtu, yg kat bawah punye pon jadi macam tu jugak... yg dalam pemikiran aku skang ni ialah sharp... ok tak? wat poll la TT..
aku dah buat poll.. ok ka mcm tu..??
aku tak masukkan brand samsung sb orang cakap getah pintu tak tahan sgt...
Reply With Quote
  #6  
Old 03-05-2010, 01:58 PM
bebird bebird is offline
Super Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2008
Posts: 2,617
Poster Rank: #1485
Thanked 11 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by jutawanzaman View Post
PeNGALAMAN AKU LA..AKU PAKAI JENAMA HITACHI...MOTOR / COMPRESSOR TAHAN LASAK...MESIN BASUH JUGAK JENAMA HITACHI...PADA AKU..APA2 BRAND YG PAKAI MOTOR SEPERTI DRILL,GRINDER...MMG AKU PILIH HITACHI..MAHAL..TAPI BERBALOI

PANASONIC NI MMG BRAND KUKUH..FEATURE PRODUCT PUN OK..TAPI..PETI SEJUK YG PEMBEKU KT BAWAH X TAHAN...MEMBER AKU REPAIRER PETI SEJUK PUN X REKOMEN...

ada tak member ko ckp kenapa tak rekomen peti sejuk pembeku kt bawah..?? nak tau jgk..
Reply With Quote
  #7  
Old 03-05-2010, 01:59 PM
nijesothebis nijesothebis is offline
Active Member

nijesothebis's Avatar
 
Trader Rating: (26)
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,707
Poster Rank: #2233
Thanked 78 Times
Active Level
Default

Singer.....menawan keluarga bahagia....
Reply With Quote
  #8  
Old 03-05-2010, 02:03 PM
naj2921 naj2921 is offline
Super Active Member

naj2921's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Apr 2008
Location: Ampang>>SalakTinggi>>Ampangan
Posts: 4,529
Poster Rank: #823
Thanked 12 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by bebird View Post
ada tak member ko ckp kenapa tak rekomen peti sejuk pembeku kt bawah..?? nak tau jgk..
ni berkaitan sistem kompressor dia nih x silap aku, member aku tukang2 repair ni bgtau.. aku pn dulu beli fridge yg ada pintu ni kt bwh ni,dlm 2 tahun dah x sejuk sgt past selalu rosak kompressor dia.. pastu dah beli lain dah..brand TOSHIBA.. so far dah nak 2 tahun pakai..ok la..janji time pose nk berbuka boleh buat ais
__________________
....ORANG YANG BIJAK ADALAH ORANG YANG MEMBERI MANFAAT PADA ORANG DI SEKELILINGNYA....
Reply With Quote
  #9  
Old 03-05-2010, 02:05 PM
ammar5 ammar5 is offline
Well-Known
Member

ammar5's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2006
Location: Forexgeeky
Posts: 6,503
Poster Rank: #544
Thanked 11 Times
Active Level
My Mood:
Default

teruskan....aku mmg nak tau jenama apa yg best....mmg nak beli this month.....
Reply With Quote
  #10  
Old 03-05-2010, 02:06 PM
anakmalaya anakmalaya is offline
Super Active Member

anakmalaya's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Oct 2009
Posts: 3,526
Poster Rank: #1058
Thanked 44 Times
Active Level
My Mood:
Default

+1 vote untuk panasonic sbb ada butang penjimatan elektrik kat peti sejuk nya..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 09:44 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE