Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Electrics, Electronics, DIY

Electrics, Electronics, DIY Discussions of engineering equipments, home improvements and different DIY project with hints and tips on solutions for any problem.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 25,683
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 56,364
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 43,546
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 29-04-2010, 10:40 PM
strash_x strash_x is offline
Active Member

strash_x's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2006
Location: Shire, Middle Of Earth
Posts: 1,972
Poster Rank: #2004
Thanked 4 Times
Active Level
My Mood:
Default Projek elektronik untuk pertandingan Inovasi

Salam Warga CG,

Aku kene buat projek untuk pertandingan Inovasi rabu ni (5hb May 2010), masalahnya aku tak tau nak buat projek apa.

Boleh bagi idea tak apa yg nak aku buat?

Untuk pertandingan inovasi ni, tajuk dia projek rekacipta yg boleh dipasarkan, contoh macam High Level Detector, Smart Dustbin, Automatik Lamp Control, lebih kurang macam tu la,

Dah la bagitau last minute, idea takde... Please kengkawan tolong.. takde idea ar
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 29-04-2010, 10:45 PM
Kehidupan Kehidupan is offline
CG Top Poster Club

Kehidupan's Avatar

 
Trader Rating: (16)
Join Date: Jan 2008
Location: Royal College of Surgeons in Ireland (RCSI)
Posts: 24,637
Poster Rank: #55
Thanked 215 Times
Active Level
My Mood:
Default

pergh....

takan terus buat pertandingan dalam masa yang singkat....?

dasyat2....

proposal semua takan tak prepare lebih awal kot....?

pelik nih....

pertandingan nih under apa ye....?

IPTA ke...?
__________________
Reply With Quote
  #3  
Old 29-04-2010, 10:50 PM
strash_x strash_x is offline
Active Member

strash_x's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2006
Location: Shire, Middle Of Earth
Posts: 1,972
Poster Rank: #2004
Thanked 4 Times
Active Level
My Mood:
Default

just nak cukupkan syarat je, takde proposal pon janji barang siap. aku punya idea nak buat automatik wiper utk kereta. ok tak? hehe tapi kereta mahal2 ada benda ni, kereta malaysia je yg takde
Reply With Quote
  #4  
Old 29-04-2010, 10:51 PM
safa69 safa69 is offline
Super Active Member

safa69's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2008
Posts: 2,585
Poster Rank: #1532
Thanked 192 Times
Active Level
My Mood:
Default

macam tak logik lah plak TT nie..singkat nyer masa..apa kata wat projek convert meriam buluh likes to a launcher RPG..ok tak..hehhe
Reply With Quote
  #5  
Old 29-04-2010, 10:53 PM
Ahmad07 Ahmad07 is offline
Well-Known
Member

Ahmad07's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Aug 2007
Posts: 7,898
Poster Rank: #402
Thanked 242 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by strash_x View Post
Salam Warga CG,

Aku kene buat projek untuk pertandingan Inovasi rabu ni (5hb May 2010), masalahnya aku tak tau nak buat projek apa.

Boleh bagi idea tak apa yg nak aku buat?

Untuk pertandingan inovasi ni, tajuk dia projek rekacipta yg boleh dipasarkan, contoh macam High Level Detector, Smart Dustbin, Automatik Lamp Control, lebih kurang macam tu la,

Dah la bagitau last minute, idea takde... Please kengkawan tolong.. takde idea ar
tajuk2 yg ko kasi tu sangat senang utk dibuat dan aku rase susah utk menang pertandingan... mungkin ko bleh google kat internet ni, then ubahsuai litar elektroniknya...

kadang2, kalo ko pegi kedai elektronik kat jalan pasar, kl, diorang dah ade contoh2 projek elektronik yg lagi gempak... name pun inovasi, bukan cipta bende baru, so, amik projek2 yg asal then improve...
Reply With Quote
  #6  
Old 29-04-2010, 10:53 PM
donat88 donat88 is offline
Active Member

donat88's Avatar
 
Trader Rating: (28)
Join Date: Mar 2008
Posts: 1,696
Poster Rank: #2287
Thanked 34 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by safa69 View Post
macam tak logik lah plak tt nie..singkat nyer masa..apa kata wat projek convert meriam buluh likes to a launcher rpg..ok tak..hehhe
suka idea ni..
Reply With Quote
  #7  
Old 29-04-2010, 10:54 PM
strash_x strash_x is offline
Active Member

strash_x's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2006
Location: Shire, Middle Of Earth
Posts: 1,972
Poster Rank: #2004
Thanked 4 Times
Active Level
My Mood:
Default

under Mara~ nak cari idea dulu, bila ada idea tau la nak bagikan macam mana
Reply With Quote
  #8  
Old 29-04-2010, 10:54 PM
bladefingers bladefingers is offline
Marked as Scammer
(until issue resolved)

bladefingers's Avatar
 
Trader Rating: (30)
Join Date: Oct 2009
Posts: 1,448
Poster Rank: #2621
Blog Entries: 3
Thanked 4 Times
Active Level
My Mood:
Talking

ni kalau kau tanya bro brickbob mesti dia ada idea.
peralatan pun dia ada.
orang kuat arduino tuh...
__________________
PayPal Fund For Sale (Rate 2.90)
Verified eBay+PayPal Untuk Di Jual

bladefingers.blogspot.com
"Kehidupan aku sebagai pemuzik berakhir disini..."
Reply With Quote
  #9  
Old 29-04-2010, 10:55 PM
robot_gila robot_gila is offline
Super Active Member

robot_gila's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2009
Posts: 2,590
Poster Rank: #1528
Thanked 2 Times
Active Level
My Mood:
Default

berapa hari lagi tinggal yer...sempat ke nak siapkan...
Reply With Quote
  #10  
Old 29-04-2010, 10:57 PM
abdul_ir abdul_ir is offline
Well-Known
Member

abdul_ir's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Mar 2009
Posts: 5,659
Poster Rank: #642
Thanked 16 Times
Active Level
Default

merapu r projek inovasi sesingkat tu....projek budak sekolah bleh la kalo nak buat....


projek ni da ade org malaysia buat...tapi tak digunakan dimalaysia...negara luar beli selepas tawaran jualan dalam malaysia ditolak..aku cadangkan ko buat sistem pintar lampu isyarat..tapi takkan mungkin boleh siap secepat yg ko nak...dan kalo ade projek yg ko boleh siapkan secepat tu, projek tu takde pasaran...

seikhlas hati untuk kebaikan bersama...
__________________
print Baju T guna printer DTG full color. NO MOQ.whatsapp-0194123745!! http://www.carigold.com/portal/forum...d.php?t=507320
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 08:53 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE