Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Electrics, Electronics, DIY

Electrics, Electronics, DIY Discussions of engineering equipments, home improvements and different DIY project with hints and tips on solutions for any problem.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Software Upgrade
Last Post: CariGold
Posted On: 04-12-2016
Replies: 0
Views: 735
0 New forum feature to help you manage updates of your own thread
Last Post: CariGold
Posted On: 22-02-2016
Replies: 0
Views: 24,901
0 Technical Issues
Last Post: CariGold
Posted On: 18-02-2016
Replies: 1
Views: 22,133
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 29-04-2010, 10:40 PM
strash_x strash_x is offline
Active Member

strash_x's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2006
Location: Shire, Middle Of Earth
Posts: 2,000
Poster Rank: #2172
Active Level
My Mood:
Default Projek elektronik untuk pertandingan Inovasi

Salam Warga CG,

Aku kene buat projek untuk pertandingan Inovasi rabu ni (5hb May 2010), masalahnya aku tak tau nak buat projek apa.

Boleh bagi idea tak apa yg nak aku buat?

Untuk pertandingan inovasi ni, tajuk dia projek rekacipta yg boleh dipasarkan, contoh macam High Level Detector, Smart Dustbin, Automatik Lamp Control, lebih kurang macam tu la,

Dah la bagitau last minute, idea takde... Please kengkawan tolong.. takde idea ar
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 29-04-2010, 10:45 PM
Kehidupan Kehidupan is offline
CG Top Poster Club

Kehidupan's Avatar
 
Trader Rating: (16)
Join Date: Jan 2008
Location: Royal College of Surgeons in Ireland (RCSI)
Posts: 25,123
Poster Rank: #71
Active Level
My Mood:
Default

pergh....

takan terus buat pertandingan dalam masa yang singkat....?

dasyat2....

proposal semua takan tak prepare lebih awal kot....?

pelik nih....

pertandingan nih under apa ye....?

IPTA ke...?
__________________
Reply With Quote
  #3  
Old 29-04-2010, 10:50 PM
strash_x strash_x is offline
Active Member

strash_x's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2006
Location: Shire, Middle Of Earth
Posts: 2,000
Poster Rank: #2172
Active Level
My Mood:
Default

just nak cukupkan syarat je, takde proposal pon janji barang siap. aku punya idea nak buat automatik wiper utk kereta. ok tak? hehe tapi kereta mahal2 ada benda ni, kereta malaysia je yg takde
Reply With Quote
  #4  
Old 29-04-2010, 10:51 PM
safa69 safa69 is offline
Active Plus

safa69's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2008
Posts: 2,687
Poster Rank: #1638
Active Level
My Mood:
Default

macam tak logik lah plak TT nie..singkat nyer masa..apa kata wat projek convert meriam buluh likes to a launcher RPG..ok tak..hehhe
Reply With Quote
  #5  
Old 29-04-2010, 10:53 PM
Ahmad07 Ahmad07 is offline
Super Active

Ahmad07's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Aug 2007
Posts: 9,061
Poster Rank: #396
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by strash_x View Post
Salam Warga CG,

Aku kene buat projek untuk pertandingan Inovasi rabu ni (5hb May 2010), masalahnya aku tak tau nak buat projek apa.

Boleh bagi idea tak apa yg nak aku buat?

Untuk pertandingan inovasi ni, tajuk dia projek rekacipta yg boleh dipasarkan, contoh macam High Level Detector, Smart Dustbin, Automatik Lamp Control, lebih kurang macam tu la,

Dah la bagitau last minute, idea takde... Please kengkawan tolong.. takde idea ar
tajuk2 yg ko kasi tu sangat senang utk dibuat dan aku rase susah utk menang pertandingan... mungkin ko bleh google kat internet ni, then ubahsuai litar elektroniknya...

kadang2, kalo ko pegi kedai elektronik kat jalan pasar, kl, diorang dah ade contoh2 projek elektronik yg lagi gempak... name pun inovasi, bukan cipta bende baru, so, amik projek2 yg asal then improve...
Reply With Quote
  #6  
Old 29-04-2010, 10:53 PM
donat88 donat88 is offline
Active Member

donat88's Avatar
 
Trader Rating: (28)
Join Date: Mar 2008
Posts: 1,707
Poster Rank: #2494
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by safa69 View Post
macam tak logik lah plak tt nie..singkat nyer masa..apa kata wat projek convert meriam buluh likes to a launcher rpg..ok tak..hehhe
suka idea ni..
__________________
Signal percuma 30 hari menerusi WhatApp Group. Berminat sila whatsap 0183545515
Reply With Quote
  #7  
Old 29-04-2010, 10:54 PM
strash_x strash_x is offline
Active Member

strash_x's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2006
Location: Shire, Middle Of Earth
Posts: 2,000
Poster Rank: #2172
Active Level
My Mood:
Default

under Mara~ nak cari idea dulu, bila ada idea tau la nak bagikan macam mana
Reply With Quote
  #8  
Old 29-04-2010, 10:54 PM
bladefingers bladefingers is offline
Marked as Scammer
(until issue resolved)

bladefingers's Avatar
 
Trader Rating: (30)
Join Date: Oct 2009
Posts: 1,450
Poster Rank: #2892
Blog Entries: 3
Active Level
My Mood:
Talking

ni kalau kau tanya bro brickbob mesti dia ada idea.
peralatan pun dia ada.
orang kuat arduino tuh...
__________________
PayPal Fund For Sale (Rate 2.90)
Verified eBay+PayPal Untuk Di Jual

bladefingers.blogspot.com
"Kehidupan aku sebagai pemuzik berakhir disini..."
Reply With Quote
  #9  
Old 29-04-2010, 10:55 PM
robot_gila robot_gila is offline
Active Plus

robot_gila's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2009
Posts: 2,599
Poster Rank: #1711
Active Level
My Mood:
Default

berapa hari lagi tinggal yer...sempat ke nak siapkan...
Reply With Quote
  #10  
Old 29-04-2010, 10:57 PM
abdul_ir abdul_ir is offline
Super Active

abdul_ir's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Mar 2009
Posts: 6,497
Poster Rank: #628
Active Level
Default

merapu r projek inovasi sesingkat tu....projek budak sekolah bleh la kalo nak buat....


projek ni da ade org malaysia buat...tapi tak digunakan dimalaysia...negara luar beli selepas tawaran jualan dalam malaysia ditolak..aku cadangkan ko buat sistem pintar lampu isyarat..tapi takkan mungkin boleh siap secepat yg ko nak...dan kalo ade projek yg ko boleh siapkan secepat tu, projek tu takde pasaran...

seikhlas hati untuk kebaikan bersama...
__________________
Dapatkan BITCOIN setiap hari, Free 15KH/s power + 5KH/s dari saya yg daftar sini sahaja>> https://hashocean.com/signup/?rid=381748
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT +8. The time now is 04:06 AM.


Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you