Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Health, Fitness

Health, Fitness Discuss, debate or share all info about health. Share knowledge of fitness and tips.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 18-04-2010, 11:21 AM
darkkiller darkkiller is offline
Super Active

 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jun 2007
Posts: 8,312
Thanks (Received): 573
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default Masalah rambut gugur dan botak

Salam
Sesiapa sini mengalami masalah ni,sama ada berbentuk M,O atau licin terus?

Macam mana korang rawat huh?Aku dah try macam-macam so far rambut aku dah tak gugur lagi macam dulu sebab aku pakai Mustika Ratu Bayam(shampoo),Kelapa(conditioner) dan penyubur rambut dia sekali...tiap-tiap hari shampoo pagi dan petang..betul2 gosok kulit kepala tu...Alhamdulillah tak gugur lagi...dah lama juga guna start dari bulan september lepas...so posting harini dekat 8 bulan

cuma masalah kesan botak sikit yg tertinggal masih taknak tumbuh rambut lagi..

ada sesiapa yg ada pengalaman rawat kat Yun Nam,Neeta herbal atau brand-brand lain tak?
Reply With Quote
Thanks lau_kau thanked for this post
Paid Advertisement
  #2  
Old 19-04-2010, 02:32 AM
gadgetmall gadgetmall is offline
Super Active

gadgetmall's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Oct 2008
Posts: 6,989
Thanks (Received): 10
Likes (Received): 13
Active Level
My Mood:
Default

aku umo 18 tp rmbut aku ade 1 area tu,nipis cket..rmbut gugur jugak la aku ni..tp overall rmbt still ok..cume risau mkin berat je kes gugur aku ni..
__________________
amin...
bersyukur dngn ape yg dah jadi..
sesungguhnye lebih rmai lg orang yg tidak bernasib baik..
Reply With Quote
  #3  
Old 19-04-2010, 02:35 AM
lau_kau lau_kau is offline
Super Active

 
Trader Rating: (3)
Join Date: Aug 2007
Posts: 5,347
Thanks (Received): 24
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

aku gugur plk sebab resdung risau gak la nie huhuhu
Reply With Quote
  #4  
Old 19-04-2010, 02:39 AM
mat sentol mat sentol is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2008
Posts: 190
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

tengak bentuk kepala sesorg...lebiasaan rambut yg jenis sikit ni jenis dahi yg agak sulah...dan kedua keturunan...pakai lah jenis apa pun rambut tetap akan nipis sedikit...sedikit dan akhir nya jadi lah khalid mobin ......zaman skrg apa risau trend botak kalau risau gak tanam lah rambut macam samy vallu
__________________
[COLOR="DarkGreen"][SIZE="3"][FONT="Times New Roman"]AKu bOnD GO-GReEN PiPS[/FONT][/SIZE][/COLOR]
Reply With Quote
  #5  
Old 19-04-2010, 11:09 AM
little_lily little_lily is offline
Legendary Member

little_lily's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jun 2008
Location: kembali ke sisi Allah..
Posts: 14,868
Thanks (Received): 102
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

kener urut kulit paler slalu..
__________________
This really dwarfs the significance of your everyday problems. At least we still all have a chance to live. (Youtube comment, Tsunami - Caught On Camera - P7)
Reply With Quote
  #6  
Old 19-04-2010, 11:15 AM
mrlan09 mrlan09 is offline
Legendary Member

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Nov 2009
Posts: 10,662
Thanks (Received): 175
Likes (Received): 7
Active Level
My Mood:
Default

aku punya styl..dari bebudak sampai sekarang botak.....
Reply With Quote
  #7  
Old 19-04-2010, 11:16 AM
taufic taufic is offline
Legendary Member

taufic's Avatar
 
Trader Rating: (18)
Join Date: Feb 2008
Posts: 14,677
Thanks (Received): 690
Likes (Received): 3
Active Level
Default

ada orang cakap product himalaya hair care bagus gak
aku pon tengah cari gak
nak test tengok cemana
Reply With Quote
  #8  
Old 19-04-2010, 11:19 AM
darkkiller darkkiller is offline
Super Active

 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jun 2007
Posts: 8,312
Thanks (Received): 573
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by taufic View Post
ada orang cakap product himalaya hair care bagus gak
aku pon tengah cari gak
nak test tengok cemana
aku pernah pakai minyak rambut Himalaya je..tapi tak pernah guna set untuk kesuburan rambut lagi.Masa aku pakai tu dekat 3 tahun juga pakai..rambut memang nampak sihat,tapi ada juga keguguran..maybe masalah shampoo kot
Reply With Quote
  #9  
Old 19-04-2010, 11:27 AM
Dr_Hayati Dr_Hayati is offline
Newbie

Dr_Hayati's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2010
Posts: 24
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Keguguran ambut/ botak ada yang sementara dan juga kekal, b ergantun dengan kerosakkan folikel rambut.Ada disebabkan penyakit dari fungus/ kulat. Ada juga disebabkan keturunan, terutama lelaki. Ada tonik yang bolih beri menafaat. Ada juga tempat2 memberi rawatan khusus utk kehilangan rambut. Keberkesanan saya pun tak berapa pasti. Anda ikhtiar dulu.....kalau ada remedy yang lain, saya akn beritau.
__________________
TERAPI OZON? | BLOG TERAPI?
Reply With Quote
  #10  
Old 19-04-2010, 04:32 PM
ZURA-SAN ZURA-SAN is offline
Legendary Member

ZURA-SAN's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2010
Location: Miri - Bintulu - KL
Posts: 13,028
Thanks (Received): 9
Likes (Received): 8
Blog Entries: 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by taufic View Post
ada orang cakap product himalaya hair care bagus gak
aku pon tengah cari gak
nak test tengok cemana
ak penah pkai himalaya ni...
1st month ok jer..
pas 2nd month..gugur blik rmbut...

xtawlh sal ape..
mybe pemakanan jg kot...
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump