Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Santai, Others

Santai, Others Santai, perngkongsian info, minta pertolongan ahli lain dan semua perbincangan yang tidak bersangkutan dengan forum lain. NO OFFTOPIC.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 10-03-2007, 09:47 AM
adar adar is offline
Super Active

adar's Avatar

 
Trader Rating: (9)
Join Date: Dec 2005
Location: antara 7 warna
Posts: 9,030
Thanks (Received): 214
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default Geran Kereta, minta tolong, penting sgt!!!

Salam kwn2.

aku ada benda nak minta tolong kwn. Mak mertua aku ada keta wira dan keta tu la dia dok pakai slama ni. baru2 ni roadtax dah mati pastu nak renew la. cari2 geran, tak jumpa.

Jd masalahnya mcm mana nak renew roadtax kalo geran dah takder. ada member ckp buat geran baru tp masalahnya keta tu atas nama bapa mertua aku dan bapa mertua aku tu dah menghilangkan diri. tak tau ke mana.

jd aku nak minta tlg kwn2 yg keje jpj atau ada kenalan yg keje jpj yg boleh tlg dpt kan geran baru. Tak kira la nak kena bayar apa ke asalkan keta tu boleh jln semula. kesian mak mertua aku. dia syg sgt kat keta tu sbb suami dia yg belikan keta tu.
__________________
I want good food, i want beauty women, i want more money, i want big home, i want great car. Once I acquire something, i just move on to the next on the list, then the next after that. I CAN NEVER FIND SATISFACTION.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 10-03-2007, 10:19 AM
KrisSMerah KrisSMerah is offline
Super Active

KrisSMerah's Avatar

 
Trader Rating: (12)
Join Date: Apr 2006
Location: Pantai Dalam, KL
Posts: 8,043
Thanks (Received): 18
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Yg aku tau, kot mana pun, kena wat gak geran baru. Sapa pun bole buat rasaya. yg penting geran ikut penama lama la. Penalty RM25 kalau x silap kalau geran hilang
__________________
CG $upporter
Reply With Quote
  #3  
Old 10-03-2007, 10:41 AM
StanNero StanNero is offline
Super Active

StanNero's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Mar 2006
Location: Png-sabah-shah alm-desa pandan-batu muda (now)
Posts: 7,393
Thanks (Received): 153
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

yup..rasa nya mcm tu..sapa2 nak renew pun boleh cuma nama je la xleh tukaq..
Reply With Quote
  #4  
Old 10-03-2007, 11:58 AM
adar adar is offline
Super Active

adar's Avatar

 
Trader Rating: (9)
Join Date: Dec 2005
Location: antara 7 warna
Posts: 9,030
Thanks (Received): 214
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by KrisSMerah View Post
Yg aku tau, kot mana pun, kena wat gak geran baru. Sapa pun bole buat rasaya. yg penting geran ikut penama lama la. Penalty RM25 kalau x silap kalau geran hilang
owh....baru ku tahu. kalo mcm tu isnin aku g setelkan. maaf susahkn korang je..
__________________
I want good food, i want beauty women, i want more money, i want big home, i want great car. Once I acquire something, i just move on to the next on the list, then the next after that. I CAN NEVER FIND SATISFACTION.
Reply With Quote
  #5  
Old 12-03-2007, 02:50 PM
adar adar is offline
Super Active

adar's Avatar

 
Trader Rating: (9)
Join Date: Dec 2005
Location: antara 7 warna
Posts: 9,030
Thanks (Received): 214
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

aku dah g jpj. mrk suruh bawa owner kereta tu. skrg ni dah jd masalah sbb bapa mertua aku tu dah menghilangkan diri.

kereta tu mak mertua aku pakai tp skrg dah tersadai sbb roadtax takde. Jd aku minta tlg kwn2 yg bleh tlg dptkan geran tu. yg keje jpj mesti bleh buat.

aku dah penin mcm mana nak setelkan ni. keta bini aku terpaksa bg mak mertua pakai. sbb tu aku hrp sgt kwn2 yg bleh tlg, tlg aku dptkan geran tu. berapa bayarannya kita bleh bincang. please...
__________________
I want good food, i want beauty women, i want more money, i want big home, i want great car. Once I acquire something, i just move on to the next on the list, then the next after that. I CAN NEVER FIND SATISFACTION.
Reply With Quote
  #6  
Old 12-03-2007, 02:52 PM
TamingSari TamingSari is offline
CG Top Poster Club

TamingSari's Avatar

 
Trader Rating: (28)
Join Date: Jun 2006
Location: FBS.MY
Posts: 25,117
Thanks (Received): 126
Likes (Received): 3
Blog Entries: 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by KrisSMerah View Post
Yg aku tau, kot mana pun, kena wat gak geran baru. Sapa pun bole buat rasaya. yg penting geran ikut penama lama la. Penalty RM25 kalau x silap kalau geran hilang
dah betul la tu
__________________
Quote:
100% Bonus Boleh Withdraw |Register SINI
Call/SMS/WhatsApp: 012.Tujuh99.1752
Reply With Quote
  #7  
Old 12-03-2007, 03:07 PM
zuljaalaa zuljaalaa is offline
Legendary Member

zuljaalaa's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jun 2006
Location: Alor Setar ---> KL --> Penang -> KL ->Penang -> KL
Posts: 11,833
Thanks (Received): 37
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

RM60 kot kalau geran hilang.. pastu kena bawak geran photostat (jika ada).. kalau takdak kena bayar lagi RM20 untuk dapatkan maklumat kenderaan.. pastu bayar insurans terus mintak satu surat tu yang bleh bawak keta tu ke puspakom untuk infection.. surat tu tahan satu hari saja.. lepas pegi puspakom pegi balik JPJ untuk buat geran tu.. beratur mau tau laaa.. pastu dah siap geran baru tu baru lah bleh buat road tax.. aku pernah jadi dah dulu.. sampai terpaksa ambik cuti 2 hari.. hampeh btul..

p/s: jagalah geran anda dengan selamat untuk mengelak kerugian cuti anda.. ngehehehe
Reply With Quote
  #8  
Old 12-03-2007, 03:08 PM
zuljaalaa zuljaalaa is offline
Legendary Member

zuljaalaa's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jun 2006
Location: Alor Setar ---> KL --> Penang -> KL ->Penang -> KL
Posts: 11,833
Thanks (Received): 37
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

tapi owner dia aku sendiri lah.. kalau owner orang lain tak tau plak aku..
Reply With Quote
  #9  
Old 12-03-2007, 03:15 PM
adar adar is offline
Super Active

adar's Avatar

 
Trader Rating: (9)
Join Date: Dec 2005
Location: antara 7 warna
Posts: 9,030
Thanks (Received): 214
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by zuljaalaa View Post
tapi owner dia aku sendiri lah.. kalau owner orang lain tak tau plak aku..
tu la pasal. owner dah xde. yg pakai keta tu bini owner. adei...
__________________
I want good food, i want beauty women, i want more money, i want big home, i want great car. Once I acquire something, i just move on to the next on the list, then the next after that. I CAN NEVER FIND SATISFACTION.
Reply With Quote
  #10  
Old 14-03-2007, 03:26 PM
Icam Icam is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2007
Posts: 287
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by adar_23 View Post
tu la pasal. owner dah xde. yg pakai keta tu bini owner. adei...
bole... tp kena ade photostat IC owner.... tak pun kat JPJ ade ulat tu tanya je.... thn lps abang ipar aku pun kes cam ni gak.... tp bkn bapak mentua laaa pakcik je....
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump