Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > CG MARKETPLACE > Classifieds & Advertisements > Loans, Credit Cards > Q&A, Support, Info

Q&A, Support, Info Q&A section for agents & clients related to debt management, loan eligibility, credit cards etc

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 08-04-2010, 10:52 PM
Jackhalid Jackhalid is offline
Active Plus

Jackhalid's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: May 2008
Location: Shah Alam, Setapak, Georgetown, Melaka dll
Posts: 4,790
Thanks (Received): 331
Likes (Received): 62
Active Level
My Mood:
Default Aku Perlukan Loan Rumah. 80K Sahaja. Urgent!!

Salam. memula sekali, sorry kalau salah topik. Hehe.

Aku bagi cite ringkas je la. aku nak beli umah harga 88K. aku apply loan 80K tak lepas2. ada bank reject sebab komitmen, ada bank reject sebab developer tu dulu blacklist. rumah yang nak dibeli tu sudah pun lama siap, sejak tahun 1998 lagik. rumah jenis kondo. PROJEK: VENICE HILL CONDO & GOLF RESORT

bank kata komitmen aku tinggi. aku akui, pasal aku amik asb loan amaun besar. bulan2 bayar dalam 1k+. selain tu, aku ada loan kete, personal loan, loan umah (parent punya) dan loan motor. tapi loan ASB tu kan sejenis aset ape. Mintak kat bank yang aku buat ASB loan ni pun macam haram layanannya (aku salahkan staff, pasal dia yg keberatan nak proceed. padahal rasanya boleh jek).apepun...

skang ni aku tengah cuak pasal aku beli dgn ejen. RM 3k dah bagi kat ejen. kalo sampai bulan 6 ni aku tak dapat loan, takut duit tu burn. sebab tu la aku mintak tolong sangat2 sape2 yang boleh tolong applykan housing loan. tak banyak. 80-88K je pon. aku ingat nak wat tenancy agreement utk rumah yg parent aku punya tu. tapi tak sempat dah kot, sebab member cakap bank nak tengok duit penerimaan sewa tu selama 3 bulan. nak tunjuk bank statement yg kononnya org bayar sewa dah tak sempat pasal aku ada sampai bulan 6 je. sob sob

aku takde langsung masalah CCRIS. semua 0 (clear). gaji boleh dikatakan agak besar, cuma banyak komitmen kat ASB loan + rumah yang parent aku beli guna nama aku pasal diorang dah tak boleh wat loan.

kalo ada yg bleh offer personal loan pada kadar rendah pun insya-Allah aku consider. tolong la tuan2 dan puan2 sekalian. mohon bantuan sangat2. bleh PM atau kasi no.fon nanti aku call. Nak tanya pape tanye je. nanti aku jawab yer. Thank u so much

Saya area KL, PUSAT BANDAR. Kerja bank international, tapi bank sendiri tak approve loan. waaaa Rumah yang nak dibeli tu kat Taman Puteri, Cheras (Venice Hill condominium).

p/s: Bank yg reject aku so far StanChart (projek hitam), HSBC (komitmen tinggi), RHB (pun komitmen tinggi) dan skang tengah tunggu result dari CIMB. mudah-mudahan approve. FUHHH!!! AMin...

Last edited by Jackhalid; 09-04-2010 at 10:59 AM.. Reason: tambah maklumat
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 08-04-2010, 10:56 PM
Jackhalid Jackhalid is offline
Active Plus

Jackhalid's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: May 2008
Location: Shah Alam, Setapak, Georgetown, Melaka dll
Posts: 4,790
Thanks (Received): 331
Likes (Received): 62
Active Level
My Mood:
Default

tolon... tolon... :'(
Reply With Quote
  #3  
Old 08-04-2010, 11:13 PM
zanuar zanuar is offline
Active Plus

zanuar's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2009
Posts: 4,921
Thanks (Received): 63
Likes (Received): 15
Active Level
My Mood:
Default

try buat bank bank singapork (UOB)... masa interview tu sebut nama aku..kata kat depa,aku yang rekemen..gerenti lulus..selamat mencuba
Reply With Quote
  #4  
Old 08-04-2010, 11:19 PM
owenkok owenkok is offline
Junior

owenkok's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2009
Posts: 90
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Jackhalid View Post
Salam. memula sekali, sorry kalau salah topik. Hehe.

Aku bagi cite ringkas je la. aku nak beli umah harga 88K. aku apply loan 80K tak lepas2. ada bank reject sebab komitmen, ada bank reject sebab developer tu dulu blacklist. rumah yang nak dibeli tu sudah pun lama siap, sejak tahun 1998 lagik. rumah jenis kondo.

bank kata komitmen aku tinggi. aku akui, pasal aku amik asb loan amaun besar. bulan2 bayar dalam 1k+. selain tu, aku ada loan kete, personal loan, loan umah (parent punya) dan loan motor. tapi loan ASB tu kan sejenis aset ape. apepun...

skang ni aku tengah cuak pasal aku beli dgn ejen. RM 3k dah bagi kat ejen. kalo sampai bulan 6 ni aku tak dapat loan, takut duit tu burn. sebab tu la aku mintak tolong sangat2 sape2 yang boleh tolong applykan housing loan. tak banyak. 80-88K je pon. aku ingat nak wat tenancy agreement utk rumah yg parent aku punya tu. tapi tak sempat dah kot, sebab member cakap bank nak tengok duit penerimaan sewa tu selama 3 bulan. nak tunjuk bank statement yg kononnya org bayar sewa dah tak sempat pasal aku ada sampai bulan 6 je. sob sob

aku takde langsung masalah CCRIS. semua 0 (clear). gaji boleh dikatakan agak besar, cuma banyak komitmen kat ASB loan + rumah yang parent aku beli guna nama aku pasal diorang dah tak boleh wat loan.

kalo ada yg bleh offer personal loan pada kadar rendah pun insya-Allah aku consider. tolong la tuan2 dan puan2 sekalian. mohon bantuan sangat2. bleh PM atau kasi no.fon nanti aku call. Nak tanya pape tanye je. nanti aku jawab yer. Thank u so much

Saya area KL, PUSAT BANDAR. Kerja bank, tapi bank sendiri tak approve loan. waaaa

p/s: Bank yg reject aku so far StanChart (projek hitam), HSBC (komitmen tinggi), RHB (pun komitmen tinggi) dan skang tengah tunggu result dari CIMB. mudah-mudahan approve. FUHHH!!! AMin...
Bro..staff loan pun tak lepas ?
Reply With Quote
  #5  
Old 08-04-2010, 11:35 PM
zia zia is offline
Regular

zia's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Jul 2009
Posts: 700
Thanks (Received): 24
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

cuba apply loan bank yg sama apply asb loan..kalu bank rimau , rasanya xde masalah sbb dia akan exclude asb loan dr komitmen kita..itu menurut kata officer dia masa aku nk apply loan asb.
Reply With Quote
  #6  
Old 08-04-2010, 11:59 PM
serialskillerz serialskillerz is offline
Regular

 
Trader Rating: (5)
Join Date: Apr 2010
Posts: 813
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

kes ni sy take note...kalu bleh buat sy pm k?
Reply With Quote
  #7  
Old 09-04-2010, 11:00 AM
Jackhalid Jackhalid is offline
Active Plus

Jackhalid's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: May 2008
Location: Shah Alam, Setapak, Georgetown, Melaka dll
Posts: 4,790
Thanks (Received): 331
Likes (Received): 62
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by zanuar View Post
try buat bank bank singapork (UOB)... masa interview tu sebut nama aku..kata kat depa,aku yang rekemen..gerenti lulus..selamat mencuba
OK nanti saya cuba ya. ada inteview yer? amboi mcm nak mintak keje la pulok. huhu
Reply With Quote
  #8  
Old 09-04-2010, 11:01 AM
Jackhalid Jackhalid is offline
Active Plus

Jackhalid's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: May 2008
Location: Shah Alam, Setapak, Georgetown, Melaka dll
Posts: 4,790
Thanks (Received): 331
Likes (Received): 62
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by owenkok View Post
Bro..staff loan pun tak lepas ?
boleh nak apply. tapi nanti dia tolak elaun. dah la tolak elaun, pastu kena bayar plak. kalo tolak elaun pastu company tolong bayar takpe gak
Reply With Quote
  #9  
Old 09-04-2010, 11:02 AM
Jackhalid Jackhalid is offline
Active Plus

Jackhalid's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: May 2008
Location: Shah Alam, Setapak, Georgetown, Melaka dll
Posts: 4,790
Thanks (Received): 331
Likes (Received): 62
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by zia View Post
cuba apply loan bank yg sama apply asb loan..kalu bank rimau , rasanya xde masalah sbb dia akan exclude asb loan dr komitmen kita..itu menurut kata officer dia masa aku nk apply loan asb.
akan diusahakan. cari ejen/branch lain plak. thanks
Reply With Quote
  #10  
Old 09-04-2010, 11:02 AM
Jackhalid Jackhalid is offline
Active Plus

Jackhalid's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: May 2008
Location: Shah Alam, Setapak, Georgetown, Melaka dll
Posts: 4,790
Thanks (Received): 331
Likes (Received): 62
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by serialskillerz View Post
kes ni sy take note...kalu bleh buat sy pm k?
terima kasih banyak2 en serialkillerz ya
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply Share This Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold