Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Health, Fitness

Health, Fitness Discuss, debate or share all info about health. Share knowledge of fitness and tips.

Recommended Brokers

Forex Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 07-04-2010, 08:36 AM
sedanfx sedanfx is offline
InstaForex Official
Introducing Broker

sedanfx's Avatar

 
Trader Rating: (27)
Join Date: May 2007
Location: buylibertyreserve.my
Posts: 6,327
Thanks (Received): 194
Likes (Received): 1
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to sedanfx Send a message via Skype™ to sedanfx
Default Bahaya Rokok Eletronik :( politik kerajaan je ni haha



PEROKOK yang menggunakan rokok elektronik atau rokok-e kini didapati terdedah kepada bahaya bahan-bahan kimia beracun. Rokok-e yang menawarkan campuran cecair nikotin, perisa dan bahan-bahan kimia lain tanpa asap ini terbukti tidak 100 peratus selamat.

Satu kajian saintifik mendapati rokok-e mengandungi karsinogen dan bahan-bahan kimia bertoksik seperti diethylene glycol.


SEBANYAK 19 variasi rokok elektrolik telah diuji dan didapati tidak selamat.

Syarikat-syarikat Britain yang menjual rokok-rokok ini bagaimanapun mendakwa rokok-rokok standard itu tidak mengandungi sebarang bahan berbahaya dan toksin berkarsinogenik.

Namun, Pentadbiran Perubatan dan Makanan Amerika Syarikat (AS) yang telah menguji 19 variasi rokok elektronik telah mengeluarkan surat amaran tentang tahap keselamatan produk-produk ini.

Meskipun rokok-e diharamkan di sesetengah negara seperti Kanada, ia boleh didapati dengan mudah melalui pelbagai laman web Britain. Malah, sebahagiannya juga mengandungi perisa seperti strawberi dan karamel yang dibimbangi boleh menarik minat pengguna kanak-kanak.

"Kami mengesyorkan sesiapa yang ingin berhenti merokok agar mencuba produk nikotin perubatan lain seperti gula-gula getah atau inhalator yang telah diuji selamat dan berkesan," kata Deborah Arnott, Pengarah Action on Smoking and Health AS. - Independent




.



download report analisis Portland
download report analisis New Zealand

Links to e-cig related legal/medical information

Last edited by sedanfx; 07-04-2010 at 09:01 AM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 07-04-2010, 08:37 AM
sedanfx sedanfx is offline
InstaForex Official
Introducing Broker

sedanfx's Avatar

 
Trader Rating: (27)
Join Date: May 2007
Location: buylibertyreserve.my
Posts: 6,327
Thanks (Received): 194
Likes (Received): 1
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to sedanfx Send a message via Skype™ to sedanfx
Default

aku phisap tegar rokok elektronik aku xsetuju. ni propaganda kerajaan je ni. muga dia takut ore ramai xhisap rokok tembakau dia rugi. menate apola...
Reply With Quote
Thanks akunobita thanked for this post
  #3  
Old 07-04-2010, 08:43 AM
ultrajenglot ultrajenglot is offline
Regular

ultrajenglot's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Feb 2009
Location: KUANTAN
Posts: 804
Thanks (Received): 35
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to ultrajenglot Send a message via Skype™ to ultrajenglot
Default

betul tu..kawe dok cayo gok..propaganda la ni...deborah arnott ngan jabatan dia tu ntah ada ntah tidak tu..
Reply With Quote
  #4  
Old 07-04-2010, 08:43 AM
BasicCX BasicCX is offline
Super Active

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Sep 2008
Posts: 6,223
Thanks (Received): 171
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by sedanfx View Post
aku phisap tegar rokok elektronik aku xsetuju. ni propaganda kerajaan je ni. muga dia takut ore ramai xhisap rokok tembakau dia rugi. menate apola...
Susah2 dan senang kata semua rokok diharamkan...
__________________
Nama Domain & Web Hosting Mampu Milik - Hanya Dari RM 30/setahun!!
Shared, Reseller, Unmanaged and Managed VPS Hosting, Dedicated Server Dijual!
Cubiex.com 2007-2014 - Follow @Cubiex on Twitter Now!
Reply With Quote
  #5  
Old 07-04-2010, 08:44 AM
TwiStEd pIps TwiStEd pIps is offline
Super Active

TwiStEd pIps's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2009
Location: dE dEviLs PlaYGr0unD
Posts: 7,546
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

kat kanada diban benda ni.. nape erk?? ku karang ni tengah survey2 lagi.. nasib gak lom beli..
__________________
Agi Idup Agi Ngelaban..


SeJaHAt JAhaT aKu, aDA laGI yANg LEbih JahaT DaRi AKu..
Reply With Quote
  #6  
Old 07-04-2010, 08:44 AM
sedanfx sedanfx is offline
InstaForex Official
Introducing Broker

sedanfx's Avatar

 
Trader Rating: (27)
Join Date: May 2007
Location: buylibertyreserve.my
Posts: 6,327
Thanks (Received): 194
Likes (Received): 1
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to sedanfx Send a message via Skype™ to sedanfx
Default

xdop sapo kijo makmal ko test produk ni? kawe buwi sampel
Reply With Quote
  #7  
Old 07-04-2010, 08:45 AM
sedanfx sedanfx is offline
InstaForex Official
Introducing Broker

sedanfx's Avatar

 
Trader Rating: (27)
Join Date: May 2007
Location: buylibertyreserve.my
Posts: 6,327
Thanks (Received): 194
Likes (Received): 1
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to sedanfx Send a message via Skype™ to sedanfx
Default

Quote:
Originally Posted by BasicCX View Post
Susah2 dan senang kata semua rokok diharamkan...
xleh xde ketenangan tuk aku memorex
Reply With Quote
  #8  
Old 07-04-2010, 08:46 AM
sedanfx sedanfx is offline
InstaForex Official
Introducing Broker

sedanfx's Avatar

 
Trader Rating: (27)
Join Date: May 2007
Location: buylibertyreserve.my
Posts: 6,327
Thanks (Received): 194
Likes (Received): 1
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to sedanfx Send a message via Skype™ to sedanfx
Default

Quote:
Originally Posted by TwiStEd pIps View Post
kat kanada diban benda ni.. nape erk?? ku karang ni tengah survey2 lagi.. nasib gak lom beli..
kawe xcayo mano kosmo ni
Reply With Quote
  #9  
Old 07-04-2010, 08:47 AM
Picozoo Picozoo is offline
Regular

 
Trader Rating: (4)
Join Date: Apr 2006
Posts: 871
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

kepada para penghisap rokok elektronik..

http://www.e-cigarette-forum.com/forum/
__________________
FOREX BROKER IKOFX !

NAK TEKNIK PALING SENANG TRADE FOREX? Add skype: azamrasid :D
Reply With Quote
  #10  
Old 07-04-2010, 08:48 AM
sedanfx sedanfx is offline
InstaForex Official
Introducing Broker

sedanfx's Avatar

 
Trader Rating: (27)
Join Date: May 2007
Location: buylibertyreserve.my
Posts: 6,327
Thanks (Received): 194
Likes (Received): 1
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to sedanfx Send a message via Skype™ to sedanfx
Default

Quote:
Originally Posted by Picozoo View Post
kepada para penghisap rokok elektronik..

http://www.e-cigarette-forum.com/forum/
tq... mcm mana yer nk fight kerajaan ni
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 12:17 AM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you