Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Automotive

Automotive The place for petrolheads and ride pimpers to discuss what's chav, what's hot and what's ICE.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 06-04-2010, 03:22 AM
siput_turbo siput_turbo is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2010
Posts: 7
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default Nak modified kancil 850 manual

Salam kpd semua warga cg..
nak tanya pendapat warga cg n abg2 otai kita kat sini.
aku ada la sbuah kancil 850 manual tahun 2001. Skrang kete ni xlah pakai sgt..duk tersadai kat kampung..kdg2 time aku balik kg,gune juz pegi ambik adik aku skolah n mak aku pegi pasar.
Enjin masih OK! tapi clutch mcm weng sket..ade bunyi2. Bile aku tekan clutch baru tak bunyik. aku rasa mcm bearing clucth.

So,nak tanya abg2 otai kita,kalau boleh,kancil ni nak kasi garang sket!
Baru2 ni aku ada tukar sportrim 13 L2 n seat L2 . dapat murah2 ngan member aku...pastu gi tinted sket..pastu projek terhenti camtu ja,sbb xsempat nak balik kg dah.

kalau boleh,nak pendapat abg2 dari mana nak start eh?
bajet dlm 2k
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 06-04-2010, 03:30 AM
Overclock Overclock is offline
Legendary Member

Overclock's Avatar
 
Trader Rating: (23)
Join Date: Dec 2006
Location: CG Control Panel
Posts: 14,074
Thanks (Received): 42
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Ape kate ko start dari repair clutch tuh dulu..
__________________
Belia Benci Dadah & Amno
* Parti BlackBerry Se-Malaysia
* Blog 3G Melayu

-OC-
Reply With Quote
  #3  
Old 06-04-2010, 03:41 AM
siput_turbo siput_turbo is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2010
Posts: 7
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Overclock View Post
Ape kate ko start dari repair clutch tuh dulu..
hehehehe..betul gak tu bro..skrang ni.no1. clutch..
next step bro? atau tukar enjin terus?
Reply With Quote
  #4  
Old 06-04-2010, 03:44 AM
okada_kodo okada_kodo is offline
Active Member

okada_kodo's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2009
Posts: 2,461
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

repair clutch utk kancil braper ek?
clutch kancil aku da nk abis la..
dgr cter kne trun enjin klu tkar clutch baru..
Reply With Quote
  #5  
Old 06-04-2010, 03:45 AM
endingman86 endingman86 is offline
Legendary Member

endingman86's Avatar
 
Trader Rating: (20)
Join Date: Jun 2008
Location: anywhere
Posts: 11,494
Thanks (Received): 60
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

kasik masuk itu L2s punya enjin maa....kasi puas hati satu kali...hhe
__________________
- Signature Rejected Code WAK LU!!! -
Reply With Quote
  #6  
Old 06-04-2010, 03:51 AM
siput_turbo siput_turbo is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2010
Posts: 7
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by endingman86 View Post
kasik masuk itu L2s punya enjin maa....kasi puas hati satu kali...hhe
Waaaaa..kalau dah masok L2s,dia punye maintenen terok ka bro? dapatkan kat hafkat kan,camne nak pastikan enjin L2s ni ok ke x bro?
Reply With Quote
  #7  
Old 06-04-2010, 03:55 AM
siput_turbo siput_turbo is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2010
Posts: 7
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by okada_kodo View Post
repair clutch utk kancil braper ek?
clutch kancil aku da nk abis la..
dgr cter kne trun enjin klu tkar clutch baru..
a'ahh..aritu ada aku tanya pomen. dia ckp kena turun enjin..harga dalam rm200 lbih gak tu.
Dlm kes aku ni,pomen tu kata..syg laa nak tukar bearing clutch,sbb clutch kete aku masih ok..baik tukar skali gus je..adeh
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump