Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Santai, Others

Santai, Others Santai, perngkongsian info, minta pertolongan ahli lain dan semua perbincangan yang tidak bersangkutan dengan forum lain. NO OFFTOPIC.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 05-03-2007, 02:43 AM
StanNero StanNero is offline
Super Active

StanNero's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Mar 2006
Location: Png-sabah-shah alm-desa pandan-batu muda (now)
Posts: 7,393
Thanks (Received): 153
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Angry Sijil SPM hilang

Salam warga CG..

sy nak mintak tlg la.. MCM mana nak buat if sijil original SPM kita nie hilang? kat mana nak carik ganti ? Kena buat report polis ka? lama ke duration dia? if ada apa2 info mintak tlg share..

p/s rasa cam silap je thread nie masuk..xperasan tadi.. tlg ubah ye
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 05-03-2007, 02:47 AM
myafham20 myafham20 is offline
Active Member

myafham20's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Dec 2006
Posts: 2,239
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

aiseh bro.....g tanye cikgu macam mane nk buat.......
__________________
Bisnes Stevia : Pengganti Gula No 1 PM/whatsapp 0195594109
Reply With Quote
  #3  
Old 05-03-2007, 04:07 AM
NEMO NEMO is offline
CG Super Hardcore

NEMO's Avatar

 
Trader Rating: (242)
Join Date: Jan 2007
Location: 10-30% bulanan tanpa gagal..berminat?
Posts: 108,563
Thanks (Received): 1026
Likes (Received): 6
Active Level
My Mood:
Default

pi report ngan kementerian la..
Reply With Quote
  #4  
Old 05-03-2007, 06:45 AM
orangterbang orangterbang is offline
Active Member

orangterbang's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jun 2006
Posts: 1,132
Thanks (Received): 30
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

report kat kementerian pendidikan kat putrajaya tu kat presint E tak salah aku. aku pun tak ingat sangat. kat situ ada bahagian 'sijil'. so inform diorang dan diorang akan buat verification. nanti sijil dapat dalam sebulan/2 bulan pastu
__________________
tanah kelapa sawit rizab melayu/international

PM jika berminat.(cepat, selamatkan tanah muslim)
Reply With Quote
  #5  
Old 05-03-2007, 07:17 AM
brownknight brownknight is offline
Active Member

brownknight's Avatar
 
Trader Rating: (76)
Join Date: Feb 2006
Location: Kuantan
Posts: 1,044
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
Talking O Sama La Den

Quote:
Originally Posted by StanNero View Post
Salam warga CG..

sy nak mintak tlg la.. MCM mana nak buat if sijil original SPM kita nie hilang? kat mana nak carik ganti ? Kena buat report polis ka? lama ke duration dia? if ada apa2 info mintak tlg share..

p/s rasa cam silap je thread nie masuk..xperasan tadi.. tlg ubah ye
Assalaamualaikum

Kita serupa, Bro...

Sijil SPM Brown Pun Ntah Ke Mana Hilangnye...
Brown Dah X Pergi Interview Keje Dah Skrg, Tp Still, Kehilangan Sijil Tu Tetap Dirasai, Walaupun Brown Ada Salinan Fotostat...

Nak Subscribe Thread Ni, Manelaa Tau Ade Member CG Keje Kementerian Pelajaran Yg Boleh Tolong...

WaAllahuAlam
Reply With Quote
  #6  
Old 05-03-2007, 07:36 AM
dienbiz dienbiz is offline
Active Member

dienbiz's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Mar 2006
Location: Kelantan <-> Terengganu <-> Kelantan <-> Putrajaya
Posts: 2,439
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Blog Entries: 2
Active Level
My Mood:
Thumbs down

Quote:
Originally Posted by StanNero View Post
Salam warga CG..

sy nak mintak tlg la.. MCM mana nak buat if sijil original SPM kita nie hilang? kat mana nak carik ganti ? Kena buat report polis ka? lama ke duration dia? if ada apa2 info mintak tlg share..

p/s rasa cam silap je thread nie masuk..xperasan tadi.. tlg ubah ye
Aku pernah juga terjadi situasi kehilangan sijil SPM ni.
Kejadian tu lebih kurang macam ni la, selepas SPM.. aku pergi la kerja kilang kat Penang dan bawalah sekali sijil2 dan apa yg patut.
Selepas result STPM keluar, baliklah aku dan masa sampai di KB aku singgah sekejap di The Store dan Beg aku kena tinggalkan kat luar.
Habis shoping, bila aku nak ambil beg aku...tapi hancussss semuanya.
Habis semuanya disapu oleh penyangak yg sampai hari ini aku tak akan maafkan penyangak itu.
Mulalah aku kelam kabut utk membuat permohonan masuk U sebab semua sijil dan lain2 dokumen hilang.
Aku buat permohonan kpd Lembaga Peperiksaan (seingat akulah) menyatakan masalah yg berlaku dan keperluan segera sijil aku tersebut. Dlm masa tak sampai 2 minggu saja, sijil copy drp Lembaga Peperiksaan sampai.
Selepas setahun kemudian, polis telefon aku suruh ambil sijil aku yang hilang dulu (itupun selepas setahun). So sekarang ni aku ada 2 salinan sijil2lah.
# Kepada penyangak tu, bertaubatlah kamu dan jangan hanya nak menyusahkan orang saja.
__________________
-------------------------------------------------------------------------
Onexoxempire.com --/ /-- Carigold.com/blog
Reply With Quote
  #7  
Old 05-03-2007, 07:41 AM
scaryboy scaryboy is offline
Newbie

scaryboy's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2006
Posts: 1
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default sijil SPM ilang?

emmm..aku dah pernah ilang...bukan spm je...srp pun ilang...thn 2000 x salah aku...apa yang aku dah pernah buat..pegi jabatan pendidikan negeri..masa tu JPN Johor..isi form..dan buat pembayarn rm50 utk setiap sijil..selepas 2-3 minggu...dia akan pos 'Salinan' sijil tersebut yang telah disahkan...yang Original memang x kan dapat...
__________________
jutacash.com
Reply With Quote
  #8  
Old 05-03-2007, 07:57 AM
viper21my viper21my is offline
Super Active

viper21my's Avatar
 
Trader Rating: (13)
Join Date: Feb 2006
Location: ViPeRjAyA
Posts: 7,448
Thanks (Received): 27
Likes (Received): 20
Active Level
My Mood:
Default

kawan aku penah kena... dia pi lembaga peperiksaan KPM kat putrajaya, isi borang bayar duit proses lepas sebulan dapatla... tapi bukan sijil... surat akuan lulus ke mende SPM,,, semua mata pelajaran n kredit ader kat situ,,,, ko nak bak per stan... minta kerje ker
__________________
Manfaat Untuk Anda dan Keluarga Muamalah To Muslim
Reply With Quote
  #9  
Old 05-03-2007, 09:14 AM
cairel77 cairel77 is offline
Regular

cairel77's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2006
Posts: 435
Thanks (Received): 91
Likes (Received): 0
Active Level
Default

aku punya pun da hilang.. laaaama dah.. tahun 1998 rasanya sebab banjir.. aku tak wat papepun.. tapi nasib baikla aku interview masih buleh dapat keje sebab pengalaman aku..

tapi nak gak la dapat sijil tu balik.. so aku kena pegi kementerian pendidikan ke? dulu org bagitau aku kena pegi jabatan pendidikan pahang pasal sekolah aku dulu kat pahang.. tu yg sampai sekarang tak wat tuh..
Reply With Quote
  #10  
Old 05-03-2007, 09:15 AM
cairel77 cairel77 is offline
Regular

cairel77's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2006
Posts: 435
Thanks (Received): 91
Likes (Received): 0
Active Level
Default

surat beranak aku pun hilang la masa banjir dulu.. macamana nak wat ar?
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Tags
sijil spm hilang

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump