Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Automotive

Automotive The place for petrolheads and ride pimpers to discuss what's chav, what's hot and what's ICE.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 ISIS - Topik Yang Tidak Dibenarkan
Last Post: haQ
Posted On: 28-11-2014
Replies: 0
Views: 1,774
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 27,788
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 58,330
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 19-03-2010, 09:52 AM
Drsoftware Drsoftware is offline
Active Member

Drsoftware's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Nov 2008
Posts: 813
Poster Rank: #4168
Thanked 39 Times
Active Level
My Mood:
Default Owner Persona - Ceritakan Masalah Kereta Anda

Assalamualaikum...

Terlebih dahulu sy nak nyatakan saya nie bukan wakil dari proton... huhuh nanti ada yang anggap aku wakil dari proton plk..

Tujuan aku bukak ruangan nei cuma nak tahu masalah2 yang ada pada kereta proton persona sekrang. sebagai tuan kereta mesti la kita tahu kan apa masalah kereta.. ( apa aku melalut panjang2 nie )

aku baru beli proton persona dalam 4 bulan baru.. tp masalah skrg yang aku hadapi ada bunyi yang kurang enak ( bunyi macam anak tikus ) di bahagian belakang . tambahan lagi bila jalan dekat tempat yang tidak rata..

so sapa ada hadapi masalah yang sama mcm aku? sila angkat tangan dan taip dalam ruangan nie..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 19-03-2010, 09:56 AM
chel_fi82 chel_fi82 is offline
Active Member

chel_fi82's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2009
Posts: 1,080
Poster Rank: #3391
Thanked 7 Times
Active Level
Default

Biasa lah tu..cth klu myvi ada bunyi dekat brek dia..2 member aku yg baru beli myvi kena mcm tu..kereta ape2 pun mesti ada masalah ckit2 punye..
__________________
Sediakan Medical Kad Sebelum Sakit

Promosi Anda Bayar RM 100 Prudential BSN Takaful bagi anda lebih Setengah Juta Cover
Salehul yusof Call 017 687 7875
Tolong Click LIKE http://www.myinsurans.com
Reply With Quote
  #3  
Old 19-03-2010, 09:58 AM
zulco zulco is offline
Super Active Member

zulco's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jun 2008
Posts: 3,164
Poster Rank: #1236
Thanked 33 Times
Active Level
My Mood:
Default

akunya sama mcm TT. gie satu engine pun bunyi mcm jet pejuang lak...
Reply With Quote
  #4  
Old 19-03-2010, 10:00 AM
Drsoftware Drsoftware is offline
Active Member

Drsoftware's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Nov 2008
Posts: 813
Poster Rank: #4168
Thanked 39 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by zulco View Post
akunya sama mcm TT. gie satu engine pun bunyi mcm jet pejuang lak...
hehe jet pejuang ek? tp kalau laju mcm jet pejuang x pe la..

masalah tu aku dah g tau masa aku g servis.. tp mcm x ambil tindakan pun.. sama gak bunyinye,, isk isk isk
Reply With Quote
  #5  
Old 19-03-2010, 10:07 AM
pagiygglpkinisdhtrg pagiygglpkinisdhtrg is offline
Advanced Trader
Forex System Developer

pagiygglpkinisdhtrg's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Apr 2008
Location: skudai-shah alam-pasir mas
Posts: 3,779
Poster Rank: #1020
Thanked 394 Times
Active Level
My Mood:
Default

Aku rasa cam ok je pesona. Aku bwk pesona member aku, perasaan aku rasa cam lagi best dari bwk waja bini aku Conering pon rasa cam stabil. Tak tau org lain lak.
Reply With Quote
  #6  
Old 19-03-2010, 10:18 AM
Drsoftware Drsoftware is offline
Active Member

Drsoftware's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Nov 2008
Posts: 813
Poster Rank: #4168
Thanked 39 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by pagiygglpkinisdhtrg View Post
Aku rasa cam ok je pesona. Aku bwk pesona member aku, perasaan aku rasa cam lagi best dari bwk waja bini aku Conering pon rasa cam stabil. Tak tau org lain lak.

maybe sesetengah je kot...
Reply With Quote
  #7  
Old 19-03-2010, 11:05 AM
T T is offline
Active Member

T's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2009
Posts: 501
Poster Rank: #5815
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by zulco View Post
akunya sama mcm TT. gie satu engine pun bunyi mcm jet pejuang lak...
perghhh...bunyik mcm menakutkan...
xleh bayangkan kalau start pagi2...musti org tgh tido pon boleh bangun...
Reply With Quote
  #8  
Old 19-03-2010, 11:08 AM
aes aes is offline
Well-Known
Member

aes's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Apr 2008
Location: CG
Posts: 9,562
Poster Rank: #307
Thanked 19 Times
Active Level
My Mood:
Default



first mmg enjin mcm kapal korek
bunyi kat bahagian blkg
brek pad dah 3 kali tukar pun problem jgk

tp yg lain2 ok je kot

selesa pada pemandu tp tak selesa bagi org yg ddk kat belakang
Reply With Quote
  #9  
Old 19-03-2010, 11:09 AM
Drsoftware Drsoftware is offline
Active Member

Drsoftware's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Nov 2008
Posts: 813
Poster Rank: #4168
Thanked 39 Times
Active Level
My Mood:
Default

hahaha. kena tolak dulu keta jauh2 baru blh start..
__________________
Penyedia Web Hosting Yang Lebih Baik, Lancar, Dan Pantas
Blog Perkongsian Segala Macam
Reply With Quote
  #10  
Old 19-03-2010, 11:09 AM
zamreda zamreda is offline
CG Top Poster Club

zamreda's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Sep 2008
Posts: 31,075
Poster Rank: #37
Thanked 49 Times
Active Level
Default

ko pegi SC...suruh pekerja tu bukak seat blkg.....

mende nie akibat defeat kilang.....klau pomen tu kata kena bayar...
kasi bertekak sama itu orang...
ckp waranti ader...

ps/;;;aku dulu ex-staff proton.... taulah rush sgt kuar...defeat2 main lpas ajer..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 05:17 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE