Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Health, Fitness

Health, Fitness Discuss, debate or share all info about health. Share knowledge of fitness and tips.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 18-03-2010, 10:27 PM
greenapple greenapple is offline
Active Plus

greenapple's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2009
Location: jaybee -- kuala lumpur --kota kinabalu -- semporna
Posts: 4,243
Thanks (Received): 250
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Thumbs up Penyakit Larva Pada Payudara Wanita



1. gambar diatas adalah PALSU, hasil “editan” dengan software photosop

2. Tulisannya adalah tulisan hasil terjemahan yang dilakukan para penjahil.
Gambar pertama muncul di Internet, uncaptioned, pada bulan Juni 2003.



Sumber dr link http://strez.wordpress.com/2009/12/1...ebooker-cewek/ ,dan http://www.kaskus.us/showthread.php?t=3297654


Penyakit Larva Pada Payudara Wanita

________________________________________
LATAR BELAKANG :

Myiasis kutaneus payudara disebabkan oleh larva Cordylobia anthropophaga. Butuh waktu cukup lama untuk menyadari jika larva ini kemungkinan sebagai penyebab penyakit furuncular payudara, terutama di daerah di mana C. anthropophaga ada.

Myiasis adalah istilah yang diterapkan pada kutu hidup manusia dan hewan vertebrata dengan larva (belatung) dari Diptera (dua bersayap) lalat. Pada manusia, kutu dapat mempengaruhi kulit, luka, usus dan rongga tubuh (mulut, hidung, pendengaran, okular, sinusal, vagina dan uretra).

Ini menyebabkan luka terbuka dan terlihat seperti luka yang mendidih, dan ini disebut furuncular. Cordylobia anthropophaga (juga disebut sebagai "Tumbu Fly", "Mangga Fly", "Kulit belatung terbang atau" Verde Cayor " ) biasanya terdapat di Afrika tropis. Furuncular myiasis sebagai akibat dari kutu Cordylobia telah anthropophaga yang berada di wilayah sub Afrika Barat selama lebih dari 135 tahun.

Lalat yang lain yang menyebabkan furuncular myiasis termasuk Cordylobia rhodaini (Lund terbang, ditemukan di wilayah hutan hujan tropis Afrika) dan Dermatobia hominis (botfly manusia, yang berada di Amerika Tengah dan Selatan).

Modus transmisi hominis Dermatobia berbeda dari spesies Cordylobia. Hominis dibawa ke tubuh oleh serangga pengisap darah, seperti nyamuk dan kutu dan larva yang menetas terbuka menyerang kulit batang, kepala dan anggota badan. Biasanya Telur spesies Cordylobia terdapat pada tanah atau basah dan pakaian kotor tergantung di luar untuk dijemur. Larva ini menyerang ketika kita dalam keadaan basah.

Cerita yg disebarkn :


Seorang wanita berumur 70 tahun, penduduk di Aba (South East, Nigeria) dirujuk ke klinik bedah dari Universitas Abia Teaching Hospital (Aba, Nigeria) karena mengalami "gatal dan sakit bisul" di payudara kanan.

Rasa sakit dan pembengkakan pada payudara kanan begitu parah, kemudian dia dibawa ke unit gawat darurat rumah sakit di mana diagnosis mastitis payudara kanan dilakukan sebelum dilakukan rujukan. Dia sering dilihat desanya di mana lalat Tumbu endemik.

Dia biasanya mengibar serta mencuci pakaian pada semak-semak dan tidak menyeterika pakaian mereka sebelum dipakai. Pemeriksaan menunjukkan pasien menderita sakit parah, beberapa pemakaian sinus di payudara kanan dan masing-masing sinus mempunyai objek keputihan pada pembukaan dengan beberapa gerakan menggeliat.


cerita di atas btol,tetapi gambar tersebut telah di editkn oleh penjahil2....jgn percaya tentang cita nie dlm facebook kerna cita tersebut diputar belit kn


cuci dlu bra dan pakaian bru serta seterika,,,,,igat tu



Last edited by greenapple; 19-03-2010 at 10:50 AM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 18-03-2010, 11:02 PM
fido1 fido1 is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Oct 2009
Posts: 7,268
Thanks (Received): 339
Likes (Received): 0
Active Level
Default

oic...baru aku tahu...tapi gambar ni walaupun tau dah diedit still buat aku rasa geli..epal jaga elok2 ye .
Reply With Quote
  #3  
Old 18-03-2010, 11:04 PM
greenapple greenapple is offline
Active Plus

greenapple's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2009
Location: jaybee -- kuala lumpur --kota kinabalu -- semporna
Posts: 4,243
Thanks (Received): 250
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by fido1 View Post
oic...baru aku tahu...tapi gambar ni walaupun tau dah diedit still buat aku rasa geli..epal jaga elok2 ye epal punya epal...
hermm..herm...herm.....heheheee,saja saya nk bitaw yg cita nie....tp gambar yg disebarkn kat facebook tu palsu serta dieditkan

Reply With Quote
  #4  
Old 18-03-2010, 11:30 PM
302 302 is offline
Legendary Member

302's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2009
Location: silent hill
Posts: 10,709
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 22
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

walaupon pic nie palsu..aku maseh rase meremang..ngeri siot
Reply With Quote
  #5  
Old 18-03-2010, 11:33 PM
roBUST roBUST is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Oct 2008
Location: WORKING CLASS MAN
Posts: 12,406
Thanks (Received): 139
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

apple jaga apple lelok k
__________________
[B][SIZE="2"][COLOR="Red"]sedang konfius..berapa org PM malaysia sebenarnya[/COLOR][/SIZE][/B]
Reply With Quote
  #6  
Old 18-03-2010, 11:35 PM
fido1 fido1 is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Oct 2009
Posts: 7,268
Thanks (Received): 339
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by roBUST View Post
apple jaga apple lelok k
ko jangan nak potong line aku
Reply With Quote
  #7  
Old 18-03-2010, 11:36 PM
acan acan is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (20)
Join Date: May 2009
Location: i'm here ~ -_-"
Posts: 19,665
Thanks (Received): 15
Likes (Received): 0
Blog Entries: 3
Active Level
My Mood:
Default

ape niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii................. ......

arrrrrrrrrrrrggggggggggggggghhhhhhhhhhhhhh..

adeeeeeeeeeeeeeeeeee lggggggggggggggg..
__________________
sedang ketiduran..
Reply With Quote
  #8  
Old 18-03-2010, 11:38 PM
acan acan is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (20)
Join Date: May 2009
Location: i'm here ~ -_-"
Posts: 19,665
Thanks (Received): 15
Likes (Received): 0
Blog Entries: 3
Active Level
My Mood:
Default

meremang la gua..
__________________
sedang ketiduran..
Reply With Quote
  #9  
Old 18-03-2010, 11:39 PM
roBUST roBUST is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Oct 2008
Location: WORKING CLASS MAN
Posts: 12,406
Thanks (Received): 139
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

aku ske style apple ni..memperbetulkn keadaan..kipidab gal
__________________
[B][SIZE="2"][COLOR="Red"]sedang konfius..berapa org PM malaysia sebenarnya[/COLOR][/SIZE][/B]
Reply With Quote
  #10  
Old 18-03-2010, 11:49 PM
cuyien cuyien is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2009
Posts: 344
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Tuan Mod tolog padam thread ni. Tak tahan ler, baca tajuk je dah meremang geli dah....eeeeeeiiiieiiieiieii...
__________________
100% Online. Belajar Bisnes Online Sambil Terima Duit
http://www.stiforp.asia/cuyien
http://cuyien.stiforpmy.com
http://cuyien.stiforpmy.net
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump