Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Santai, Others

Santai, Others Santai, perngkongsian info, minta pertolongan ahli lain dan semua perbincangan yang tidak bersangkutan dengan forum lain. NO OFFTOPIC.

Recommended Brokers

CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 28-02-2007, 03:03 PM
DreamGirl DreamGirl is offline
Regular

DreamGirl's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2005
Location: Malaysian Paradise
Posts: 513
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Send a message via MSN to DreamGirl
Default Insurans Mana Satu Bagus Untuk Baby ??

Nak tanye member2 CG ....

Insurans mana satu yang paling bagus untuk baby ?

Maksud saya insurans dari syarikat mana satu .. Asia Life, Prudential, etc

Saya x pasti la .. Yg ade untuk pendidikan ngan health card. Saya nak tahu mana satu yg lebih bagus dan kalau perlu claim, senang-lenang jer.

Thanks yer
__________________


Wanna support CARIGOLD Forum? Be a CARIGOLD SUPPORTER!

<< LAMPIN BAYI IMPORT MURAH dan SUSU FORMULA - PENGHANTARAN PERCUMA* >>
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 01-03-2007, 09:23 AM
DreamGirl DreamGirl is offline
Regular

DreamGirl's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2005
Location: Malaysian Paradise
Posts: 513
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Send a message via MSN to DreamGirl
Default

Wahhhh .... takde ker sesiapa yang jual / beli insurans untuk anak2, adik sendiri ??

__________________


Wanna support CARIGOLD Forum? Be a CARIGOLD SUPPORTER!

<< LAMPIN BAYI IMPORT MURAH dan SUSU FORMULA - PENGHANTARAN PERCUMA* >>
Reply With Quote
  #3  
Old 01-03-2007, 09:40 AM
vedder9 vedder9 is offline
Legendary Member

vedder9's Avatar

 
Trader Rating: (64)
Join Date: Sep 2006
Location: Singa Utara
Posts: 15,184
Thanks (Received): 70
Likes (Received): 5
Active Level
My Mood:
Default

Saya ambil plan pendidikan + medical card untuk kedua-dua anak saya, ambil bawah prudential...cover medical, critical ailment...pastu tabungan untuk masa depan..boleh keluarkan duit bila dia nak masuk Universiti nanti..ada elaun masuk wad dan kos bilik sekali..

tiap2 bulan saya bayar RM105...$75 untuk insuran..$30 utk pinjaman..

u try le survey tgk syarikat insuran yg lain kalau dia menawarkan skim yg lebih menarik

TQ
Reply With Quote
  #4  
Old 01-03-2007, 09:59 AM
marukochan marukochan is offline
Regular

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Oct 2006
Location: Seri Kembangan
Posts: 293
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Send a message via Yahoo to marukochan
Default

Anak saya ada lima org. Insurance anak2 saya dr mcm2 company. MAA, Takaful & ING.

Ambik MAA sebab dulu abg ipar jadik agen. Ambik Takaful, kekonon sebab islamic. Last skali ambik ING.

Yg paling bagus, ING ler. Anak saya yg last (kembar) ambik tu. Lepaih lahir jer, terus ambik. Nasib baik cepat ambik sebab 3 bulan lepaih tu anak masuk SJMC sebab jangkitan kuman kat paru2.

Zap jer lah. Ala2 credit card. Bayar RM50 jer waktu ndak discharge. Insurance lain dia charge by %. Kalo byk, byk ler policy holder tu kena bayar. Mcm ING dia fix RM50, whatever amount. Lepaih tu rawatan susulan pun free within one month after discharge. Bayor dulu kendian claim.

Anak yg second dulu ambik Takaful. Tup2 dlm policy takde cover hospitalization. Masuk SJMC ari tu sebab suspected dengue terpaksa ler keluor duit sendiri. Insurans dia maybe OK tapi agen takaful yg saya ambik tu x baguih. Maklum ler kiter carik dia. Ndak carik dia balik sket punyer susah. Not helpful at all. So, saya ndak ambik ING utk cover hospitalization dia.

Insurance nih is governed by Bank Negara. Sebab tu policy dia org lebih kurang sama jer. Yg penting is a good agent.

Kalo ndak pendapat saya, ING ler OK.
Reply With Quote
  #5  
Old 01-03-2007, 10:13 AM
to_fnjoy to_fnjoy is offline
Regular

to_fnjoy's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2005
Location: Johore
Posts: 184
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to to_fnjoy
Default

Salam semua...

Quote:
Originally Posted by DreamGirl View Post
Wahhhh .... takde ker sesiapa yang jual / beli insurans untuk anak2, adik sendiri ??

Semua insuran bagus. Kalau boleh cari ler yang islamic.
Ikut keupayaan kita membayarnya. Yang penting kita kenal agen yang ambil insuran kita. Apa2 hal berlaku senang nak contact atau bertanyakan masalah jika tak faham TC nya.

p/s: Bersedia untuk masa depan anak2.
Reply With Quote
  #6  
Old 01-03-2007, 10:24 AM
zalnet zalnet is offline
Super Active

zalnet's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Feb 2006
Posts: 5,098
Thanks (Received): 282
Likes (Received): 0
Active Level
Send a message via Yahoo to zalnet
Default

Ambil la cara islamic, takaful-ikhlas ke... Setahu sy takaful lah satu-satunya insurans yang bila duit kita dah claim dia tak hangus. Duit simpanan kita masih ada.
Reply With Quote
  #7  
Old 01-03-2007, 02:07 PM
DreamGirl DreamGirl is offline
Regular

DreamGirl's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2005
Location: Malaysian Paradise
Posts: 513
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Send a message via MSN to DreamGirl
Default

Bagus bagus ...

Vedder, Prudential kan minimum RM150. Yang ko punyer RM105 jer, bila beli? 5 tahun dulu ker?

Marukochan, ING ? Hmmmm... ade jugak dengar ING ni ok.

Siape ade info lagi ? Sila beritahu yer.. Mekasih
__________________


Wanna support CARIGOLD Forum? Be a CARIGOLD SUPPORTER!

<< LAMPIN BAYI IMPORT MURAH dan SUSU FORMULA - PENGHANTARAN PERCUMA* >>
Reply With Quote
  #8  
Old 01-03-2007, 08:09 PM
jutaONEfami jutaONEfami is offline
Elite Member
Well-Known Member

jutaONEfami's Avatar

 
Trader Rating: (23)
Join Date: May 2006
Location: JB-Langkawi-JB
Posts: 6,713
Thanks (Received): 48
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Send a message via ICQ to jutaONEfami Send a message via Yahoo to jutaONEfami
Default

wah very good info here..

aku pun nak carik gakla insurans utk anak aku yang dijangka lahir bulan april ni

insurans ape ekk? kekeke combine ngan insurans kete kang save sket heheheehe
__________________
BONUS 100% SETIALITEFOREX


Reply With Quote
  #9  
Old 01-03-2007, 08:30 PM
Sureduit Sureduit is offline
Super Active

Sureduit's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jul 2006
Location: :: Gua Ahmad Albab ::
Posts: 5,044
Thanks (Received): 25
Likes (Received): 0
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to Sureduit
Default

Islam is away of life....
__________________
[RAHSIA] Traffic ke blog anda
FREE & BERBAYAR >> KLIK SINI

#HarapanBaru
Reply With Quote
  #10  
Old 01-03-2007, 08:38 PM
2bz4money 2bz4money is offline
Legendary Member

2bz4money's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Aug 2006
Location: Kajang
Posts: 10,570
Thanks (Received): 2016
Likes (Received): 22
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to 2bz4money
Default

Aku amik Takaful Iqra untuk 3 yg pertama..yg no 4 pakai Takaful Sarjana pasal Iqra dah closed..byr bulan2 via M2U je..

Yg penting, pendidikan anak2 aku terjaga jika terjadi apa2 kat aku dan juga sbg bajet utk masuk universiti pd satu hari nanti.

aku make sure sumer loan yg aku amik covered insuran sbg persediaan. jadi kalu jadi apa2 kat aku, untunglah anak dan isteri, ada rumah, ada pendidikan dan ada ongko$...
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 03:25 AM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you