Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Santai, Others

Santai, Others Santai, perngkongsian info, minta pertolongan ahli lain dan semua perbincangan yang tidak bersangkutan dengan forum lain. NO OFFTOPIC.

Recommended Brokers

CG Sponsors



CG Updates
0 Reverting back old theme
Last Post: CariGold
Posted On: 06-05-2017
Replies: 0
Views: 3,676
0 CariGold new theme version - and more features are coming!
Last Post: niagafx
Posted On: 06-05-2017
Replies: 538
Views: 13,779
0 Video embed in post
Last Post: CariGold
Posted On: 15-12-2016
Replies: 0
Views: 20,924
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 17-03-2010, 01:39 PM
n3scAf3 AIs n3scAf3 AIs is offline
Active Member

n3scAf3 AIs's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Sep 2009
Location: atas bumi bwh langit
Posts: 1,473
Thanks (Received): 28
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default Makna di sebalik coke...



makna disebalik coke. nasib baik aku suka pepsi

fakta coke

Fakta seperti yang tersenarai dibawah adalah kajian santifik yang dibuat oleh ahli sains kesihatan/sosial di USA dan Britain serta laporan dari seluruh dunia mengenai minuman ringan Coke : Coca Cola.
Di dalam kebanyakan negeri di US, kereta peronda lebuhraya akan dimuatkan 2 gallon Coke untuk menghilangkan kesan darah di jalanraya apabila berlaku kemalangan. Cam pasukan SMART dan bomba kita tu, Harzadous Team. Cuba tanya Plus Ronda atau Polis Lebuhraya, adakah mereka guna?

Anda di rumah diharap dapat mencuba kajian ini :

1. Masukkan tulang dalam satu mangkuk yang diisi Coke, ia akan hancur atau hilang sama sekali dalam masa 2 hari.Elok untuk yang berniaga sup tulang!

2. Untuk mencuci tandas : Masukkan setin air Coke dalam tandas dan biarkan selama 1 jam dan kemudian 'flush'.Kesan kotoran/hampas akan hilang dari tindakan 'citric asid' yang berada dalam Coke. Satu bahan gantian untuk mencuci kalau sabun dah habis! Rasa-rasa buat sabun badan boleh tak?

3. Untuk menghilangkan kesan karat dari bumper kereta jenis chrome : Lap bumper dengan aluminium foil yang dicelup dengan Coke. Kesannya karat hilang!

4. Untuk menghilangkan kesan 'corrosion' atau hakisan pada skru/nat bateri kereta : Tuang saja setin Coke pasti kesan hakisan hilang serta merta.

5. Untuk melonggarkan skru yang berkarat dan ketat : Sekali lagi tuang setin Coke, skru tersebut pasti longgar dan boleh dibuka.

6. Untuk menghilangkan kesan minyak/lekit dari pakaian : Tambahkan setin Coke dalam mesin basuh bersama sabun pencuci dan basuh macam biasa. Kesan minyak tu pasti hilang. Kemudian bolehlah minum air basuhan tadi berperisa coke.

7. Cermin kereta anda berdebu/kotor/melekit ? Celup tuala dengan Coke dan lap. Pasti bersih. Tak payah guna tin sembur cuci cermin cam jual di Yawata tu kerana ianya amat mahal!

Bahan aktif Coke adalah phosphoric asid. Ia mempunyai pH 2.8. Ia boleh meleburkan sebatang paku dalam masa 4 hari. Kilang Perwaja/besi mesti suka ni!

Asid tersebut juga menghakis kekuatan tulang belakang dan tulang lain dalam badan yang merupakan punca utama kearah penyakit osteoporosis.

Sila lihat lori yang membawa air sirap Coke dalam lori tangki,[ bukan lori yang bawa Coke siap dalam botol/tin] pasti dilengkapi dengan tanda amaran "Bahan Kimia Bahaya" atau"Bahan Penghakis : bahaya". Lori tangki itu juga diselaputi bahan penghakis hakisan untuk mengelak lori tu dihakis. . Tolon jangan letak/parkir kereta berhampiran lori tangki yang ada tanda amaran tu, silap-silap tengah bawak kereta, putus 2 sebab hakisan/karat.

Para pengedar minuman Coke telah menggunakannya untuk mencuci bahagian enjin lori/trak mereka sejak 20 tahun. Wahh...mesti buat overhaul ni!

Kandungan gulanya 18 sudu cawan teh satu tin Coke. Cuba try bancuh kopi/teh dengan 18 sudu gula tu kat rumah dan minum mesti termuntah tapi tambahkan citric asid, mesti muka tersenyum. Tambah pula dengan ais!. Wahh! Rasa cam minum Coke berperisa kopi. Asid tersebut akan bertindak terhadap lidah untuk memberi signal kepada otak bahawa air yang diminum tidak berapa manis. Lidah ngan otakpun kena tipu. Semua minuman ringan menggunakan asid yang sama. Tak kiralah Pepsi. 7-up, Drinho, Yeos, Milo, F&N dll. Sama jer! Anak bapak dan
Keluarga 69.

Coke membawa maksud dadah Cocaine. Asal minuman Coke adalah dicipta untuk meghilangkan rasa letih dan mengkhayalkan untuk para pekerja buruh. Cam candu masuk China dulu. Antara isi kandungannya adalah ekstrak dari daun coca [cocaine] dan kacang Cola. Tu yang mai perkataan CocaCola tu.

Cuba rendamkan gigi [gigi yang patah ker tapi kalau nak rendam gigi dalam mulut tu pun boleh gak] dalam satu mangkuk Coke, pasti gigi tu hilang/lebur dalamasa 24-49 jam. Yang mana sakit gigi, try cara ni, kot-kot gigi tu bleh hilang!

Kalau anda tak suka minum kopi tapi suka sangat minum Coke, sama jer! Anda minum Caffein, bahan yang sama dalam 2 minuman tersebut.

DiIndia, negeri Andhra Pradesh dan Chattisgarh secara spesifiknya, para peladangnya menggunakan Coke sebagai semburan untuk membunuh serangga perosak dalam ladang kapas dan cili mereka. Jadi racun seranggalah pulak. Saper ada tanam pokok cili kat rumah tu, semburlah Coke untuk bunuh serangga. Cili tu rasa pedas manis berperisa coke kot? Cubalah!

Syarikat Coke dimiliki oleh pelabur berbangsa Yahudi 100%. Kat Mekah ada Mecca Cola. Betul ker? Yang pernah pi
Mekah bleh confirm kot?

Jadi, sambil-sambil kita minum Coke tu, bolehlah pada masa yang sama cuci cermin kereta, cuci baju, buka nat skru, cuci tandas , sembur serangga dll. Rupa-rupanya Coke ni boleh dibuat bahan gantian emergency jika bahan cuci/pelincir/penghakis habis kat rumah. Semua fakta diatas anda boleh cuba sendiri dirumah jika tak percaya.
Yang mana tak pass sains khasnya kimia dulu masa sekolah bolehlah buat eksperimen sains kimia ni kat rumah.

Tepuk dahi tanya hati....nak minum ke tak? Saya pun minum sekali sekala! Sama-samalah kita bercoke sambil singgah KFC [Syarikat Yahudi gak!], time raya, time parti, time kenduri , time bola piala dunia dll.
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Paid Advertisement
  #2  
Old 17-03-2010, 01:45 PM
arif.arabianperfume arif.arabianperfume is offline
Regular

arif.arabianperfume's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2009
Posts: 280
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

ciss.xminum dh coke lpass ni.
__________________
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #3  
Old 17-03-2010, 01:54 PM
selipojepon selipojepon is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2010
Posts: 11
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

bahaya gak coke nie kan....nasib baik x suka minum coke...air suam je order klu pot kat kedai mamak..kalau kat mc d milo ais....
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #4  
Old 17-03-2010, 01:57 PM
tokputih tokputih is offline
CG Top Poster Club

tokputih's Avatar
 
Trader Rating: (23)
Join Date: Apr 2008
Posts: 25,566
Thanks (Received): 520
Likes (Received): 29
Dislikes (Received): 1
Blog Entries: 4
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to tokputih
Default

citer lama ni.. dah banyak kali ditayangkan disini... hehehe
__________________
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #5  
Old 17-03-2010, 01:57 PM
bojed bojed is offline
Active Member

bojed's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Oct 2007
Posts: 1,930
Thanks (Received): 25
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to bojed
Default

Sebenarnya kalau nak dapatkan ejaan "La Muhammad La Makkah" tu, kena eja "Lam alif" untuk "La" tu. Bukan guna huruf "Lam" sahaja.

Kalau macam contoh kat atas tu, huruf "Lam" yang diletakkan di pangkal kata nama "Muhammad" dan "Makkah" akan membawa maksud "untuk" dan sebutannya ialah "Li" dan bukannya "La".

So kalau translate sepatutnya disebut "Li Muhammad Li Makkah" iaitu "Untuk Muhammad untuk Makkah" dan bukannya "La Muhammad La Makkah".

Bagi aku benda ni adalah akibat terlampau taksub untuk over analyze sesuatu benda. Banyak benda kalau over analyze memang kita akan fikir yang pelik2 dan bukan2. Aku tak salahkan sangat yang tak faham bahasa Arab, tapi yang faham bahasa Arab pun macam takde usaha nak betulkan.

By the way, aku pernah buat experiment nombor 1 tu. Aku letak tulang kaki lembu dalam balang isi coke 3 botol 1.5L. Sebulan aku simpan bawah dapur, tak hancur2 pun tulang tu tapi bau dia tak boleh tahan le.

Aku pernah tanya kawan pakcik aku yang kerja dgn Plus dan Propel betul ke diorang guna coke untuk cuci darah kemalangan kat highway. Dia kata tu semua menipu je siap kena gelak berdekah2 lagi dgn dia kat office. Malu beb!

Tapi yang aku boleh confirmkan, minum Coke dgn kadar kerap memang tak elok. Gula dia banyak sangat. Kawan aku dapat ekstrak 6 sudu teh gula dari satu tin coke kat dalam lab masa dia jadi lecturer kat international medical university bukit jalil dulu.

Last edited by bojed; 17-03-2010 at 02:05 PM..
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #6  
Old 17-03-2010, 02:02 PM
mazri_myie mazri_myie is offline
Active Plus

mazri_myie's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Mar 2010
Posts: 4,287
Thanks (Received): 255
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

pulak da..'Li' ek?hmm..sape yg blaja arab ni leh tlg perjelaskan lg

pe2 pon aku mmg xminum coke..pepsi kdg2.amat jarang..minum sbb gi KFC kalau xde air lain..
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #7  
Old 17-03-2010, 02:08 PM
bojed bojed is offline
Active Member

bojed's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Oct 2007
Posts: 1,930
Thanks (Received): 25
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to bojed
Default

Quote:
Originally Posted by mazri_myie View Post
pulak da..'Li' ek?hmm..sape yg blaja arab ni leh tlg perjelaskan lg

pe2 pon aku mmg xminum coke..pepsi kdg2.amat jarang..minum sbb gi KFC kalau xde air lain..
Yup. Aku belajar Arab 5 tahun dulu. In fact benda ni ustaz aku dulu yang terangkan sebab dia kata "La Muhammad La Makkah" ni contoh paling famous tapi sebenarnya salah. Aku ingat lagi dia suruh kami compare cara ejaan dalam bahasa arab untuk "Laillahailallah" dgn "La Muhammad La Makkah" ni.
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #8  
Old 17-03-2010, 02:09 PM
BlackCarnival BlackCarnival is offline
Active Member

BlackCarnival's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2009
Posts: 1,917
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Send a message via Skype™ to BlackCarnival
Default

hmmm..thanks TT..cuma yg last pasal KFC tu aku xtau la nk kata cmne..ada info yg aku dpt, tp xtau la reliable ke x, cuma kalau tepek kt cni kang, dh off topic..nk buka thread baru n tepek, takut2 dh ada..kang astruk plak..huhuh..
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #9  
Old 17-03-2010, 02:09 PM
suhairi_rtm suhairi_rtm is offline
Active Member

suhairi_rtm's Avatar
 
Trader Rating: (10)
Join Date: Nov 2009
Posts: 1,596
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Syarikat Coke dimiliki oleh pelabur berbangsa Yahudi 100%.

aku dah lama boikot coke ni..
__________________
KAKI VAPOR JOM LIKE PAGE DIBAWAH
https://www.facebook.com/pages/Aeiva...4153953?ref=hl

CALL / SMS / WHATSAPP : 012-9686844
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #10  
Old 17-03-2010, 02:13 PM
n3scAf3 AIs n3scAf3 AIs is offline
Active Member

n3scAf3 AIs's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Sep 2009
Location: atas bumi bwh langit
Posts: 1,473
Thanks (Received): 28
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by BlackCarnival View Post
hmmm..thanks TT..cuma yg last pasal KFC tu aku xtau la nk kata cmne..ada info yg aku dpt, tp xtau la reliable ke x, cuma kalau tepek kt cni kang, dh off topic..nk buka thread baru n tepek, takut2 dh ada..kang astruk plak..huhuh..
pe dia???share2 la...
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 03:10 PM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you