Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Networks, Broadbands

Networks, Broadbands All about ISP Providers and all technologies applied to communications.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 14-03-2010, 03:19 AM
nizarmazlan nizarmazlan is offline
Regular

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Feb 2010
Posts: 270
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
Default macam mana nak tau ada orang 'curi' guna wifi kita?

bro sumer...aku pakai strimik combo y free wifi modem ni..
so aku dah pasang pagar dah la kat modem ni,aku lebih minat gune kabel rj nih teros ke laptop je,laju skit...

tapi kengkadang malam2 aku tgk WLAN LED aku ni blinking2 ja... padahal sume orang ngah tido...so bro2 sekalian tau tak apa2 program yang bleh kita tau sape tengah using line kita ?
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 14-03-2010, 03:28 AM
acan acan is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (20)
Join Date: May 2009
Location: i'm here ~ -_-"
Posts: 19,665
Thanks (Received): 15
Likes (Received): 0
Blog Entries: 3
Active Level
My Mood:
Default

aku pn xbrape nk igt..kne msuk kat menu modem tu rsenyer..
__________________
sedang ketiduran..
Reply With Quote
  #3  
Old 14-03-2010, 03:30 AM
akukurt akukurt is offline
Legendary Member

akukurt's Avatar
 
Trader Rating: (10)
Join Date: Feb 2010
Location: GBP/USD
Posts: 10,598
Thanks (Received): 59
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

toyol tengah main internet kot bro...


gune router apa? kalau Linksys try masuk dlm route tu.. ada boleh tengok mac address online
Reply With Quote
  #4  
Old 14-03-2010, 03:33 AM
fix90 fix90 is offline
Active Member

fix90's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2009
Location: Banting, Selangor
Posts: 2,167
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

bro.. pakai router mahal sikit.. set WPA2 then buat filtering.. allow mac only.. atau block..untuk speed lagi laju.. setiap pergerakkan dapat kita tau dengan log.. ade leases.. blacklisted je mac address HANTU tu..
__________________
Allah Yang Maha Pemurah, Terima Kasih… Engkau telah menciptakan dia dan mempertemukan aku dengannya.Terima kasih untuk saat-saat indah yang telah kami nikmati bersama.Terima kasih setiap pertemuan yang telah kami lalui bersama.Terima kasih setiap saat-saat yang lalu.Aku datang bersujud pada-Mu,
Sucikan hatiku ya Allah,
Reply With Quote
  #5  
Old 14-03-2010, 09:07 AM
GPK1 GPK1 is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2007
Posts: 3,758
Thanks (Received): 23
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Ya bro aku pun nak tahu ni. Aku pakai streamyx evdo...wireless dia pergi jauh...nak edit tak reti , pernah sekali jem terus bila aku tukar password.. terpaksa bawa ke TM Kota Bharu pulak..
Reply With Quote
  #6  
Old 14-03-2010, 09:23 AM
persada persada is offline
Account locked as requested by owner

 
Trader Rating: (6)
Join Date: Jul 2009
Posts: 4,777
Thanks (Received): 54
Likes (Received): 0
Blog Entries: 2
Active Level
My Mood:
Default

ler~~~~

awat x gna passrwd, kan mudah spa pun x tau
Reply With Quote
  #7  
Old 14-03-2010, 09:24 AM
jaih jaih is offline
Super Active

jaih's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jan 2006
Location: KB-Kuantan
Posts: 8,686
Thanks (Received): 25
Likes (Received): 18
Active Level
My Mood:
Default

kalu cara plg senang pakai ip scanner.. software tuh bleh donlod..n bleh tgk ip dari no 1 -255...kalau ada yg online tuh..maknyanya line dah kena cilok...tp bila sampai tahap mac add tuh aku tak reti dah heheh

ni haa donlod link

http://www.angryip.org/w/Download
__________________
~~~~~Tanah Serendah Sekebun Bunga~~~~~
N7100
ROM Standard Pekak

Trading History
Reply With Quote
  #8  
Old 14-03-2010, 09:39 AM
acan acan is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (20)
Join Date: May 2009
Location: i'm here ~ -_-"
Posts: 19,665
Thanks (Received): 15
Likes (Received): 0
Blog Entries: 3
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by nizarmazlan View Post
bro sumer...aku pakai strimik combo y free wifi modem ni..
so aku dah pasang pagar dah la kat modem ni,aku lebih minat gune kabel rj nih teros ke laptop je,laju skit...

tapi kengkadang malam2 aku tgk WLAN LED aku ni blinking2 ja... padahal sume orang ngah tido...so bro2 sekalian tau tak apa2 program yang bleh kita tau sape tengah using line kita ?
ko slalu pki cabel kan..ko off jer wifi nye tu..

bler da tade spe gune mse mlm2 tuh, off modem tros..
__________________
sedang ketiduran..
Reply With Quote
  #9  
Old 14-03-2010, 09:44 AM
anbusan anbusan is offline
Super Active

anbusan's Avatar
 
Trader Rating: (27)
Join Date: Jan 2006
Location: muar johor
Posts: 7,371
Thanks (Received): 61
Likes (Received): 12
Active Level
My Mood:
Default

masuk ke router ko (kebanyakkan router default gateway die htpp://192.168.1.1) taip kat browse ip tu pastu masuk username/password pastu tgk kat DHCP Client List tgk le mane2 pc yg tgk guna line ko tu.
Reply With Quote
  #10  
Old 14-03-2010, 09:47 AM
jaih jaih is offline
Super Active

jaih's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jan 2006
Location: KB-Kuantan
Posts: 8,686
Thanks (Received): 25
Likes (Received): 18
Active Level
My Mood:
Default

kalau dpt detect..mcm mana yerk nak kill connection dia tuh ...nak kena log in modem ker ata mcm mana...
__________________
~~~~~Tanah Serendah Sekebun Bunga~~~~~
N7100
ROM Standard Pekak

Trading History
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold