Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Multi Level Marketing / Partnership / Business Opportunities > MLM Local Registered Companies (With AJL)

MLM Local Registered Companies (With AJL) Registered ROC & ROB companies with AJL certificate attached.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 19,876
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 50,427
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 38,004
More...
  #8451  
Old 07-12-2011, 08:08 PM
Man bugis Man bugis is offline
Legendary Member

Man bugis's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2009
Location: KLANG, INVEST PRO LIMITED..TRADER GOLD
Posts: 14,212
Poster Rank: #151
Thanked 25 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by DEKWAN View Post
kepada rakan semua ini adalah peluang yg anda tak jumpa buat masa kini,comp ranking dlm dunia no 7,produk dan comp dapat 2 award,sepenuhnya online,dapat personal website org join boleh bayar kredit kad atau debit kad online,dah masuk negara ke 81 di malaysia,semua dah lengkap www.champ79.jeunesseglobal.com
buka rumah baru lah bro....jgn spam di tempat org..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #8452  
Old 10-12-2011, 10:11 AM
nona nona is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2008
Posts: 258
Poster Rank: #8389
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Man bugis View Post
buka rumah baru lah bro....jgn spam di tempat org..
yelah...asik nak spam rumah orang aje..macam katak aje...
__________________
JOM BERSAMA AKU DENGAN MENDA NI BERPIJAKLAH DIBUMI YANG NYATA

KISAH KATAK YANG MENYAYAT HATI

MANA LEBIH LAJU?KATAK ATAU ARNAB?
Reply With Quote
  #8453  
Old 10-12-2011, 12:02 PM
JaweWetan JaweWetan is offline
Active Member

JaweWetan's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Jun 2011
Posts: 1,658
Poster Rank: #2291
Thanked 4 Times
Active Level
My Mood:
Default

hampir 1000 page.. aim thn ni bo dpt. lega la skang dah x buat haio, hdup lbih tenang. walaupun duit x bayk mcm buat haio dlu, tp keluarge x terabai, kwn x lari, keluarga x boikot.. byk suke& duke la klu ingat smule.. tp sy bangga, sbb dr haio ni la sy byk blajor ttg bisnes,sabo,tawakkal,bermotivasi.. bangga tgk rmai melayu2 yg dah berjaye, tp lg ramai yg kecundang..he.hee. tp yg sy x bermnat time buat haio dlu, budaya kutuk, fitnah, memburukkan melayu sesame melayu. ad group masing2(8581 vs 369 vs 181)..pelik2.. melayu mudah lupe bak kate mahathir..he.hee. bg fighter2 yg msih bertahan,trus usaha anda. Anda mmg hebat!. 'Man jadda wajada'. PIS!
Reply With Quote
  #8454  
Old 14-12-2011, 09:57 AM
ejai996 ejai996 is offline
Junior Member

ejai996's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2007
Posts: 65
Poster Rank: #16983
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

bacaan dari blog mentor

Salam .
Susah nak kata.
Berhadapan dgn org yg nak berjaya tetapi gi tanya org yg gagal.
Lebih buruk, gi tanya orang yg tak tahu menahu tentang apa yg dia nak buat.
***** campur tak cerdik...

"Kak, saya tak jadilah buat, rupanya ramai kawan2 saya yg dah join tapi
tak berjaya pun".

Selalu mentor2 pesan...
Nak berjaya kena tanya orang yg berjaya.
Nak hebat kena berguru dgn org yg hebat.
Nak pandai belajarlah dgn org yg pandai.
Nak wangi, jgn berkawan dgn org yg busuk.
Nak positif, jgn dengar cakap org yg negatif.
Nak senang, jgn bercakap benda yg susah.
Nak fikir boleh, jgn layan fikiran yg rasa tak boleh.
Nak kaya, kena ikut cara org kaya berkerja.

Tetapi yg banyak berlaku, dok gi tanya org yg gagal.
memanglah mereka dah join.
Ada yg masuk tapi tak pernah bergerakpun.
Masuk, dapat bonus pertama, dapat jam, terus lesap tak timbul2.
Barang pun tak usik lagi.

Lepas tu suruh upline tolong jualkan.
Meetingpun tak pernah datang.
Appointmentpun tak pernah buat.
Kelas pengukuhan, seminar bengkel, jauh sekali tak pernahpun hadir.
Kelas produk pun tak pernah tengok.
Uoline telefon pun dah tak berjawab.
CDM call pun tak nak layan.
Habis...macam mana nak berjaya.
Lepas tu dok menyalahkan org lain>

Upline tak betul laa.
Company tipu laa.
CDM tak tolong laa.
Barang tak laku laa.
Minta CDM tolong habiskan laa.
Nak return balik laa.
Company tipu laa.
Panjang lagi laa....bla bla bla.

Kalau setakat dia sorang tak apa laa gak.
Masalahnya dia jadi racun dan meracuni fikiran org lain supaya jangan buat.
"Tak payah laa, nanti kau jadi macam aku gak"
"Nanti diri sendiri yg susah, macam aku ni haa"
"Susah tau, aku dah masuk pun tak ke mananya"
"jgn beranganlah kau nak berjaya, upline je yg kaya"
"Kau ***** kalau kau masuk, macam aku ***** tak pikir panjang"
Macam2 lagi laa...bla bla bla.

Sebenarnya buatlah apa pun, jika dok saja,
mana mungkin akan berjaya.
Buatlah apapun bisnes.
Bukalah apapun perniagaan.
Laburlah berapa banyakpun wang.
Berapa baguspun strategi.
Betapa hebatpun company.
Betapa hebatpun produk.
Betapa baguspun upline atau CDM.
Betapa cantik sekali pun marketing plan.
Betapa hebatpun program dan seminar.
Betapa tinggipun motivasi.
Ia tak mungkin akan berjaya jika
kita sendiri tidak bertindak.

Nak duduk saja tapi nak berjaya?
Nak duduk saja tapi nak kaya?
Nak duduk saja tapi duit mahu masuk?
Nak duduk saja tapi nak jadi CDM?
Nak duduk saja tapi bisnes nak berkembang?
Nak duduk saja tapi nak group bergerak?
Nak duduk saja tapi wang bonus masuk tiap2 bulan?

Huhhh...Tak payah ceritalah adik kakak oooiiii.
Tanya budak tak sekolah pun mereka tahu jawapannya.
Tanya orang ***** pun mereka boleh tahu yg mana betulnya.
Tanya orang tak betul pun mereka pulak yg ketawakan kita
...giler ke org ni?
Aku pun tak giler macam dia.
Bengap nya org ni...kata org giler tu lagi.

Itulah ceritanya...
Minggu lepas ya ya nak.
Minggu lepas ya ya mahu.
Minggu lepas bukan main lagi...inilah strategi yg terbaik yg saya pernah jumpa.
Ya ya lah jugak aku ke hulu ke hilir kutip dokumen
hantar dokumen.
Tunggu dia berjam2 kat ofis siapkan dokumen.
Alih2 gi tanya sepupu dan kawannya dia.
Mereka tu tak buat pun. Tak join pun.
Cuma kawan2 kepada sepupu dan kawan2 kepada kawannya dia yg join.
Join je, tapi tak buat pun.
Masuk je, tapi tak buat pun.

Tak apalah.
Tak nak, nak buat macam mana.
Dah beratus kali aku jumpa org tak nak.
Dah beribu kali aku jumpa org yg geleng kepala.
Dah beratus kali aku jumpa org yg negatif.
Dah beribu kali aku jumpa org yg kata no.
Dah beratus kali aku jumpa org yg sekejap nak sekejap lagi tak nak.
Dah beratus kali aku jumpa org yg hangguk kemudian geleng2 kepala.
Dah beribu kali aku jumpa dgn org yg nak jumpa dgn aku,
kemudian lari lintang pukang dgn aku.
Dah beribu kali aku jumpa org yg nak berjaya tapi dok gi tanya
dgn org yg tak buat apa2.
Dah beratus kali gak aku dengar org kata campany penipu.
Tapi setiap tahun asyik dapat anugerah je Hai O ni.
Dalam dan luar negeri lagi.
Aku dan kawan2 pun tak pernah ditangkap kerana buat
kerja menipu seperti yg mereka katakan itu.
Tak ada lak apa2 laporan polis.

Entahlah.
Gitulah ya.
Cerita2 untuk hari ini.
Kisah2 untuk hari ini.
Pengalaman untuk hari ini.
Pahit manis untuk hari ini.
Suka duka untuk hari ini.
Liku2 untuk hari ini.

Dah lebih 9 tahun mengharungi ini semua.
Dari dulu sampai hari ini.
Tapi aku seronok je sokmo.
Sebab itu boleh bertahan lama.
Happy je.
Org nak ke, org tak nak ke....
Reply With Quote
  #8455  
Old 14-12-2011, 12:17 PM
cyberiz cyberiz is offline
Well-Known
Member

cyberiz's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Oct 2007
Location: Airport City.......
Posts: 5,969
Poster Rank: #594
Thanked 279 Times
Active Level
Default

pjgnya... terbaca plak aku..
ada 2-3 kwn aku join hai-o ni, tapi semua failed
sbbnya x boleh nk bg komitmen, last2 surrender tgh jln
Reply With Quote
  #8456  
Old 14-12-2011, 12:32 PM
Pendekarterbang Pendekarterbang is offline
Newbies

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2011
Posts: 24
Poster Rank: #25140
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

cakap banyak..usaha penting tapi rezeki allah yg tentukan,
Kakak aku dan suami dia fulltime Hai-o ..tapi tak berjaya pun makin banyak hutang lagi adalaa pergi seminar turun naik KL tiap2 bulan tak pernah miss jumpa CDMlaa semualaa jumpa ..tapi last2 berenti jugak sebab dah tak tahan..menanggung hutang.nak2 lagi skrg ni Hai-o tgh banyak imej buruk sebabkan ramai upline yg x bertanggugjwab.suruh downline pump 10set bioaura/beutiful lepas tu tinggal macam tu jerr..

Direct selling ni bagus..yg problemmnya ialah gaya hidup mereka..Kereta tak boleh pakai proton nanti org tak percaya pulak pendapatan dia org besar,keluar dgn downline mestilaa nak kena belanja diaorg makan walaupun duit kat poket dah tipis..gaya hidup mesti kena jaga..
Reply With Quote
  #8457  
Old 14-12-2011, 01:24 PM
BaLL78 BaLL78 is offline
Active Member

BaLL78's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Oct 2010
Posts: 1,427
Poster Rank: #2605
Thanked 3 Times
Active Level
My Mood:
Default

yg dasar2 ne bole jd jutawan lagi ke ????? klu yg atas puncak tu tak heran jugak..... tp klu yg kat dasar dgn program yg da lanjut usia ne... ragu la plak....
Reply With Quote
  #8458  
Old 14-12-2011, 03:11 PM
MoonFang MoonFang is offline
Normal Member

MoonFang's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jan 2011
Posts: 443
Poster Rank: #6140
Thanked 2 Times
Active Level
My Mood:
Default

Pre-Lunch January 2012.. Biz baru.. Yoli Asia.. Baru 3 bulan di Malaysia.. Sape2 nk cuba?? Insyallah... boleh pergi jauh.. Daftar percuma utk booking tempat... Klik link kat bawah..
Reply With Quote
  #8459  
Old 14-12-2011, 06:18 PM
azizriadi azizriadi is offline
Super Active Member

azizriadi's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2007
Posts: 3,998
Poster Rank: #931
Thanked 54 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by MoonFang View Post
Pre-Lunch January 2012.. Biz baru.. Yoli Asia.. Baru 3 bulan di Malaysia.. Sape2 nk cuba?? Insyallah... boleh pergi jauh.. Daftar percuma utk booking tempat... Klik link kat bawah..
Sorg lagi hijack thread org...
__________________
Ingat MEDICAL, Ingat PRUDENTIAL
Mencari Medical Card, Takaful, Education Plan?.....Hubungi Saya
Abd Aziz Riadi , PruBSN Agency Manager
H/P : 019-323 2121 @ Tel : 03-33775813
Email : abdriadi@prupartner.com.my, Blog:http://www.azizriadi.com, YM : azizriadi
Reply With Quote
  #8460  
Old 14-12-2011, 07:17 PM
iorichee iorichee is offline
Super Active Member

iorichee's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2008
Posts: 4,680
Poster Rank: #791
Thanked 11 Times
Active Level
My Mood:
Default

kekadang terfikir gak...
dorang bisnes barang ke bisnes orang...
yang berjaya sebab banyak downline2...
yang tak berjaya sebab tak banyak downline...

tak caya pi la tanya yg berjaya...
ada 2 3 orang downline?
mesti 2 3 ratus@ribu downline....
__________________
Hidup mesti diteruskan...
..dan jgnlah kamu berputus asa dari rahmat Allah. Sesungguhnya
tiada berputus asa dari rahmat Allah melainkan kaum yg kafir.
- Surah Yusuf ayat 12

Tak kira apa pon yang berlaku... apa masalah menimpa pon...
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 02:49 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE